![]() |
#31 |
Konto usunięte
|
Dot.: problem z wychowaniem dziecka
Tylko, że problem jest w matce i dopóki ona nie zmieni postawy, to dziecku nic nie pomoże.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mają cięzką sytuację, mama sama, jeszcze ten ojciec, ale tu pewnie nieprędko się coś zmieni. Ktoś musi pomóc im to ogarnąć, pomóc odnaleźć się tym dzieciom, mamie. Jeżeli taką mamą pokieruje ktoś, kto wie co robi, to w niecały rok dziecko może zrobić ogromne postępy. Co Wy z tą Supernianią?? może od razu porównamy nasze inne życiowe problemy do "trudnych spraw" albo "surowych rodziców", albo do tych nowych, no, kłócących się matek (o!) albo innego dennego reality, w kazdym wątku na wizażu, bo na kazdy temat już jakiś program jest. Wy serio tak poważnie traktujecie tą supernianię? żeby odnosic to do zycia? nie miałam pojęcia ![]()
Edytowane przez taszkin Czas edycji: 2014-06-20 o 09:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Zakorzenienie
|
Ja znam przykład chłopca uważanego przez dziadków i rodzinę dalszą za trudnego
![]() Druga sprawa na ile zaangażowanie bliskich osób wpłynęło na postrzeganie sytuacji tego ojca. Sprawy oczywiste nie były dla niego tak oczywiste czy nie chciał tego widzieć. Trzeba sobie uświadomić jak duży wpływ mają rodzice na swoje dzieci i z jakim bagażem wysyłają je w dalsze życie, czy swoim postępowaniem ( jak w tym przypadku biernością) w przyszłości nie zrobią im krzywdy. Z tego co piszesz koleżanka ma trzech synów, jej przyszłość jeśli nie zmieni postępowania nie wygląda różowo. Będzie miała czterech facetów którzy ją wykończą ![]() Jakie granice stawia matka, jakie obowiązki ma syn w domu? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Konto usunięte
|
Obstawiam, że 6latek obowiązków nie ma
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Zakorzenienie
|
Zobacz, co wyprawia ojciec tego dziecka i jak się zachowuje matka, nie wiem, jakim cudem tacy rodzice mają "naprawić" dziecko...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 | ||
wańka wstańka
|
Cytat:
Cytat:
Zgadzam się z tym, że rodzice muszą również nad sobą pracować i pewne kwestie sobie uświadomić- a to łatwe nie jest zwłaszcza, że rodzice nie często są nadwrażliwi i nie przyjmują konstruktywnej ( i jakiejkolwiek innej krytyki).
![]() |
![]() |
#37 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#38 |
Zakorzenienie
|
Swoją opinię opieram, jak napisałam, na zachowaniu rodziców, zwłaszcza ojca. Pewnie ma koło 50 i weź teraz zmieniaj starego chłopa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Zakorzenienie
|
Ojciec nawet jak ze swoimi mądrościami zjawi się 3 razy w roku w domu, nie zrobi rewolucji. Tzn nie zrobiłby, gdyby mama panowała nad domem. Ale, to mama musi cały ten czas w ryzach trzymać. Jesli się pozbiera, jeśli ogarnie wychowanie, to po prostu zamiast trząść portkami przed synkiem odłoży te głupią strzelankę na półkę mówiąc, że to nie dla niego i dostanie w swoim czasie, że tata nie doczytał, że to dla dorosłych. Ale się pewnie boi, bo jak to, bo od taty, co tata powie...
![]()
![]() |
#40 |
Zakorzenienie
|
Dlatego ja też nie mam pozytywnych rokowań w takch przypadkach, chłopiec ma 6 lat, za chwilę się zaczną koledzy i osiedle go wychowa, jak rodzice nie potrafią.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 | |
wańka wstańka
|
Cytat:
To, że kupuje mu durne gry nie oznacza, że dziecko ma w nie grać- tutaj matka powinna wkroczyć i tyle. Dziecko ma 6 lat i można je wyprowadzić na prostą- nie będzie to ani łatwe ani błyskawiczne, ale jak najbardziej możliwe.
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#42 |
Rozeznanie
|
Jak dzieciak gra w gry dla 18+to jest porostu zdemoralizowany i tyle tam każdy problem rozwiązujesię przemocą a rodzice zwłaszcza Ojciec nie jest przystosowany do bycia ojcem jak rodzice zjednocza się żeby chłopaka wychować to jest szansą jak nie to czarno to widzę
Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka
Pod moim sercem, inne bije serce, Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane, Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukaja do mojego serca, Myślę sobie wtedy: może być wspanialej? Nosze w sobie życie które Bog mi daje ! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
wańka wstańka
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#44 |
Rozeznanie
|
Sugerujesz że gry naszpikowane przemocą nie demoralizuja? To nie jest diagnoza wyssana z palca i chyba oczywistej jest ze do wychowywania dziecka zwłaszcza trudnego potrzeba 2rodziców współpracujących razem nie rozumiem tej złośliwości
Pod moim sercem, inne bije serce, Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane, Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukaja do mojego serca, Myślę sobie wtedy: może być wspanialej? Nosze w sobie życie które Bog mi daje ! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 | ||
wańka wstańka
|
Cytat:
Poza tym nie napisałaś: gry, oparte na przemocy demoralizują. Ty napisałaś, że Cytat:
![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 |
Rozeznanie
|
No wybacz ten skrót myślowy "18+ " myślę że każdy trzeźwo myślący człowiek by zrozumiał że pisząc 18+ mam na myśli przemoc sex i agresję przepraszam za niezrozumiały skrót myślowy i bardzo się myślisz jeśli twierdzisz że nie wiem co to demoralizacja pozwól że zacytuję " uwielbiam wizazowe diagnozy wyssane z palca Love" myślę że jesteśmy kwita
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |
wańka wstańka
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#48 |
Rozeznanie
|
Hahaha ale mnie z rana rozbawilas dzięki!!!!
![]() Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |
wańka wstańka
|
Cytat:
Pojęcia nie masz o czym piszesz, jednocześnie uważasz, że nie musisz pisać po polsku, by zostać zrozumianą.
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#50 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Skąd 6 latek wie jak bić czy wyzywać matkę? Albo ojciec albo matka pokazali mu jak to się robi - bijąc siebie czy swoje dzieci i wrzeszcząc na siebie lub na nich. Dzieci nie biorą takich zachowań z kosmosu i tego jestem pewna. To po pierwsze. Z jednej strony agresywne zachowania, z drugiej strony pozwalanie na wszystko i spełnianie zachcianek dziecka (6- latek pijący z butelki? Przecież sam sobie tej herbaty do butelki nie robi, prawda?) to po drugie, i na koniec mama, która ma 3 dzieci a chyba nie nadaje się nawet do ogarnięcia jednego... dorosła kobieta i dzwoni do koleżanki, żeby ją ratowała przed jej własnym, 6-letnim synkiem bo ją bije? Nie wiadomo czy się śmiać, czy rozpłakać...
![]() |
![]() |
#51 |
Konto usunięte
|
Klarissa, gdzieś ty była, jak cię nie było?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#53 | |
wańka wstańka
|
Cytat:
![]() Założenie, że dziecko musiało czegoś doświadczyć czy być czegoś świadkiem by powielać wzorce jest błędne. Przyczyn zachowań jest mnóstwo od zaniedbań, przemoc doświadczaną prze dziecko czy jego bliskih, po zaburzenia i choroby.
![]() |
![]() |
#54 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Dzieci dużo złych zachowań przynoszą z przedszkola, a chłopak o którym mowa w wątku gra w strzelanki i pewnie też ogląda bajki których nie powinien... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;46989416]Klarissa, gdzieś ty była, jak cię nie było?
![]() ![]() Nie o to mi chodziło. Moje dziecięcia też miały etap prób bicia rodzica a nie doświadczyły lania. Ale czym innym jest etap próbowania pewnych rzeczy, a czym innym jest etap urządzania awantury z "grubej rury" włącznie z wyzwiskami i przemocą. Zauważcie, że 6 letnie dziecko to już nie jest etap "spróbuję matkę pacnąć łapką ciekawe co zrobi".
![]() |
#56 |
Zakorzenienie
|
No, u nas to też już nie etap próbowania, ale nie będę się o moim kwiatuszku
![]() ![]()
![]() |
#57 |
Przyczajenie
|
Matka nie stanowi żadnego autorytetu dla tego chłopca. Chłopiec potrzebuje wyznaczenia mu wyraźnych granic.
Może wprowadzenie systemu motywacyjnego, coś by pomogło. Jeśli on krzyczy na matkę, podejrzewam że mama wchodzi z nim w dyskusje, powinna dawać krótkie, jasne komunikaty: rzuci czymś "jeśli tego nie podniesiesz to nie będziesz oglądał dzisiaj bajki" i przede wszystkim konsekwencja w działaniu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
BAN stały
|
polecam psychologa dzieciecego jak najszybciej a poza tym ja tez myslałąm ze mój synek ma jakies napady zlosci bo ciagle wpadał w złośc jak mój mąż ukladał puzzle typu <ciach> z młodzszym synkiem ,naszczeście te czasy sa juz za nami
![]() Edytowane przez teQiba Czas edycji: 2015-07-14 o 10:25 Powód: usunięcie linka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:38.