Chłodne dni, co zrobić? - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-06-24, 15:32   #31
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Dot.: Chłodne dni, co zrobić?

[1=eae59dc78e1e9e84c064a10 ad74dde2dd7f297a0_6313dc7 3a6c64;47010897]Widzisz, ja mam w ciagu dnia wiele spraw na glowie - praca caly dzien, a po pracy rózne inne obowiazki. Gdyby facet domagal sie i chcial dzwonic do mnie codziennie wiecej niz 2-3 razy na dzien po kilkanascie minut, to tez by mnie to zaczelo meczyc. Nie znam jego sytuacji osobistej, to sie dokladnie nie wypowiem. Pisze jak ja mam i jak ja bym zareagowala.[/QUOTE]

Ja nawet jak licze z nudow źdźbla trawy za oknem to gadka przez tel mnie drazni. Jak dzwonimy do siebie to na 3min i pa

---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ----------

W weekendy tez pracujecie?
PaulinciaKWC jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-24, 19:15   #32
Neapoli
Raczkowanie

Po 2, 3 latach mija zauroczenie, zakochanie i albo rodzi się prawdziwa miłość albo nie i ludzie się rozstaja.
Po takim czasie opadają też 'klapki' z oczu i ludzie również dostrzegają swoje wady
Neapoli jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-24, 20:50   #33
amelie6677
Przyczajenie

Naprawdę dziękuję Wam wszystkim za wsparcie i odpowiedzi. Nawet nie wiecie ile to dla mnie znaczy w tym momencie
A wiecie jak to jest... czasem nie ma się nawet komu wygadać.

Właśnie mi uświadomiłyście, że te weekendowe spotkania to strasznie mało jak na taki okres trwania związku. On studiuje na uniwersytecie medycznym, bardzo dużo się uczy i w tygodniu tylko to go praktycznie pochłania. Ma oczywiście znajomych, ale rzadko się z nimi widuje, a jak już ustalimy coś większego to wychodzimy razem.
Kiedyś już rozmawialiśmy o tym, że widzimy się za mało i chciałabym go mieć więcej obok siebie. Zareagował dość ostro, powiedział, że on też się stara, robi co może i rezygnuje z wielu rzeczy żebyśmy mogli się zobaczyć, ALE on ma naukę, nie może się ze mną widzieć codziennie i tego typu rzeczy.
Na początku przekonało mnie to i nie zwracałam już uwagi. Chociaż bardzo mnie to bolało, gdy mówił, że jestem u niego na pierwszym miejscu, najważniejsza, a rzeczywistość szła swoją drogą. Wtedy cicho tłumiłam w sobie smutek i żal, ale już nie mówiłam nic o tym.

Czasem dzwonię do niego i mówię mu, że może na spacer byśmy poszli, albo na lody jakieś, ale i tak nie widzę na to za bardzo szans. Odpowiada, że "zobaczymy" i najczęściej kończy się na niczym... Bo nauka, bo dom, bo zmęczony...

Nie wiem już kompletnie co dalej robić
Wczoraj znów troszkę się popsztykaliśmy na wieczór i obrażeni poszliśmy spać. Dziś dzwonię po południu spytać jak się czuję to rozmawialiśmy jak obcy ludzie. To jest po prostu straszne...
Stary 2014-06-24, 21:30   #34
AniolDobra
Raczkowanie

Mam tak samo jak on, po prostu jest typem samotnika i potrzebuje pobyc sam od czasu do czasu
Stary 2014-06-24, 21:55   #35
nadijka
Rozeznanie

Weszłam, bo myślałam, że będzie dyskusja o tym, czy wypada w czerwcu w kominku palić, a tu zonk
Może TŻ złapał po prostu kryzys po kilku latach bycia razem? Swoją drogą, dziwne, że planowaliście ślub widując się tak naprawdę weekendowo...
nadijka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-24, 22:17   #36
uzunia
Wtajemniczenie

Chłopak wyraźnie CI powiedział,że źle się czuje w związku .Sądze jednak,że nie ma jaj aby pierwszy zerwać

NEW~!!! https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...9#post25471289

uzunia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-24, 22:28   #37
skazana_na_bluesa
.

zanim zdecydujecie się na ślub - pomieszkajcie ze sobą trochę.

skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-24, 23:04   #38
laisla
Zakorzenienie

Ok, musi dużo siedzieć nad książkami ale nie moglibyście razem pospędzać wtedy czas, to znaczy być ze sobą, ale każde z Was robiłoby swoje? Tak ludzie spędzają czas gdy są dłużej razem, nie sposób angażować czyjąś uwagę cały czas na sobie nawzajem..a Wy tak to jakoś zorganizowaliście dziwnie przez tak długi czas że żyjecie jakby obok siebie, a nie ze sobą. Tak, razem nie mieszkacie ale fajnie byłoby pobyć po prostu ze sobą dłużej, tak normalnie, bez organizowania czegoś szczególnego. Wyobrażasz sobie coś takiego w ogóle? że on na przykład siedzi sobie w swoim świecie i uczy się, a Ty robisz coś sama, jednak jesteście razem, spędzacie razem dzień..
laisla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-25, 06:04   #39
klempaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez amelie6677 Pokaż wiadomość
Naprawdę dziękuję Wam wszystkim za wsparcie i odpowiedzi. Nawet nie wiecie ile to dla mnie znaczy w tym momencie
A wiecie jak to jest... czasem nie ma się nawet komu wygadać.

Właśnie mi uświadomiłyście, że te weekendowe spotkania to strasznie mało jak na taki okres trwania związku. On studiuje na uniwersytecie medycznym, bardzo dużo się uczy i w tygodniu tylko to go praktycznie pochłania. Ma oczywiście znajomych, ale rzadko się z nimi widuje, a jak już ustalimy coś większego to wychodzimy razem.
Kiedyś już rozmawialiśmy o tym, że widzimy się za mało i chciałabym go mieć więcej obok siebie. Zareagował dość ostro, powiedział, że on też się stara, robi co może i rezygnuje z wielu rzeczy żebyśmy mogli się zobaczyć, ALE on ma naukę, nie może się ze mną widzieć codziennie i tego typu rzeczy.
Na początku przekonało mnie to i nie zwracałam już uwagi. Chociaż bardzo mnie to bolało, gdy mówił, że jestem u niego na pierwszym miejscu, najważniejsza, a rzeczywistość szła swoją drogą. Wtedy cicho tłumiłam w sobie smutek i żal, ale już nie mówiłam nic o tym.

Czasem dzwonię do niego i mówię mu, że może na spacer byśmy poszli, albo na lody jakieś, ale i tak nie widzę na to za bardzo szans. Odpowiada, że "zobaczymy" i najczęściej kończy się na niczym... Bo nauka, bo dom, bo zmęczony...

Nie wiem już kompletnie co dalej robić
Wczoraj znów troszkę się popsztykaliśmy na wieczór i obrażeni poszliśmy spać. Dziś dzwonię po południu spytać jak się czuję to rozmawialiśmy jak obcy ludzie. To jest po prostu straszne...

Kopnąć w poślady, bo to już jest agonia związku.
I wiesz co, powiem Ci z własnego doświadczenia: na lekarskim (bo domyslam sie, że to go tak pochlania) da się mieć życie osobiste. Ba, ja nie dość, że mam życie osobiste, dom o który wspólnie z TŻtem dbamy, to jeszcze 3 psy, pracę i czas na hobby. A jesli musi się ciągle uczyć to moze po prostu powinien pomyśleć o innych studiach, bo co, do konca zycia tak będzie?

Śledź też pies! - blogujemy

klempaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości