![]() |
#31 |
BAN stały
|
Dot.: Kiedy zostanie wynaleziony lek na raka?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Prośba o badanie hormonalne po wykryciu guza w piersi? odp. gina- ma pani regularne miesiączki czyli wszystko jest ok. odp. onkologa- to ginekolog powinien wystawić skierowanie. Skierowanie na rezonans - to odbijanie piłeczki od neurologa do rodzinnego. I co ma pacjent zrobić? Jak go nie stać to się modli, jak go stać idzie i samodzielnie dowiaduje się w necie jakie badania trzeba zrobić i płaci. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja swoją dotychczasową ginekolog zmieniłam na inną (znalazłam po pozytywnych opiniach w necie), zleciła mi wiele badań hormonalnych, okazało się że mam PCOS, w między czasie wykryła mi problemy z nadnerczami i dostałam skierowanie na tomografię komputerową, którą wykonałam w tym tygodniu i teraz czekam na wynik.
sun goes down Edytowane przez WhiteCherry Czas edycji: 2014-06-27 o 10:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
podobnie miałem z głową, neurolog ciągle tylko tabletki przeciwbólowe zapisywał i to z tych mocnych, łykałem je niczym tiktaki, po czasie trafiam do okulisty a ten mówi że nie mam migreny a po prostu jedno oko słabiej widzi i stąd ból. mocnych leków człowiek się nałykał, napewno sobie nie pomógł, a specjalista nie wpadł na to że problem może być od oczu skoro niczego innego niema, przypadkiem ten sam neurolog leczył męża koleżanki i też zdiagnozował migrenę, dopóki ten nie poszedł do okulisty... ja tam w te wszystkie teorie spiskowe nie wierzę, bo jakby im człowiek wierzył to zacząłby się bać że gdzieś tam w magazynach leży pojemnik z wirusem który sprawi że serial i komiks The Walking Dead nie będą potrzebne bo zombie będziemy mieli pod domem... badania nad lekami trwają latami a my dopiero dobre sto lat temu zaczęliśmy na serio badać choroby i sami własnego ciała dobrze nie znamy więc jak tu oczekiwać że nagle poznano leki na takie choroby jak nowotwory czy Aids? nowotwory były już wieki temu, żaden Bayer wtedy jeszcze nie funkcjonował. niektóre choroby można okiełznać a innych nie, jedne znamy w miarę dobrze a innych nie znamy prawie wcale, miną lata za nim medycyna naprawdę pójdzie do przodu i lepiej ludzie poznają jak walczyć z chorobami, a trzeba pamiętać że wirusy itd to też inteligentne bestie i lubią mutować utrudniając walkę z nimi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niestety szukanie też trwa i kosztuje, a do tego nie każdy mieszka w wielkim mieście- co tez przekłada się na sprawność, szybkość ew. leczenia. Temat rzeka i nie rozwiązywalny w PL. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Konto usunięte
|
Mam pytanie (ale do stałych użytkowników, a nie kogoś, kto nagle tu założy konto, aby odpowiedzieć, bo trolle i pseudo-reklama mnie nie interesują): warto wykupić sobie prywatnie jakiś pakiet opieki zdrowotnej? I ewentualnie jaki? Ostatnio sporo chodzę prywatnie do lekarzy i zaczyna być to sporym obciążeniem. Na NFZ nie ma co, bo czekanie pół roku mnie nie interesuje. Muszę regularnie robić usg piersi, badać oczy, dobrze by było również krew i mocz, bo mam podwyższony cholesterol.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Konto usunięte
|
Raczej niemożliwe jest wynalezienie leku na wszystkie nowotwory. Na pewno są substancje leczące konkretne rodzaje, ale też wszystko zależy od metabolizmu i genotypu pacjenta.
Co do teorii spiskowej to faktem jest że jak coś sensownego jest wynalezione, zaraz ktoś to opatentowuje i jest nie do użytku. Nie sądzę by tak było z lekiem na wszystkie nowotwory, ale może czymś bardziej skutecznym. Niedawno bodaj łódzcy naukowcy wynaleźli jakąś cząsteczkę będącą w stanie transportować ''chemię'' bezpośrednio do komórek nowotworowych bo chętnie ją pobierają. Tylko jakoś o tym nic nie słyszałam od paru tygodni więc pewnie i ten patent został już sprzedany i nie będzie go w użyciu. Najlepszą metodą jest po prostu zapobieganie czyli zdrowe odżywianie, unikanie syfiastego jedzenia, sport, używanie kremów z filtrem itp. Kapsaicyna ma potencjał do wspomagania leczenia nowotworów. Doris - prywatny pakiet zależy jaki. Taki byle jaki który obejmuje lekarz rodzinny i jakieś same podstawy kosztuje około 20 zł/mies. Taki w miarę dobry około 100+ a taki z rezonansem magnetycznym i w ogóle to w granicy 250 zł/mies. Na moim blogu - link w podpisie - pisałam o kilku substancjach skutecznie zapobiegających i/lub wspomagających leczenie nowotworów, o udowodnionym naukowo działaniu. Edytowane przez 201605161006 Czas edycji: 2014-06-27 o 13:38 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ---------- o, no, widzę że z jamestown się zgadzamy;-) zdecydowanie lux med. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Zakorzenienie
|
oczywiscie, ze moze. Ja jestem tego przypadkiem. I do dzisiaj mam idealne wyniki krwi, ob, crp, cala morfologia. Zadnych najmniejszych odchylen.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 | ||
Buc
|
Cytat:
sorry, ale każdy ma głowę i wolną wolę więc nie róbmy z tego teorii, że państwo wlewa obywatelom gorzałe i wkłada fajki do ust. Cytat:
nie znam cen miesięcznych abonamentów ale raczej się to opłaca - nie czekasz do lekarza, jak masz super pilną sprawę do Cię umawiają jeszcze szybciej, większość badań masz w pakiecie nawet przy podstawowej opcji. zobacz medicover, enel med.
![]() |
![]() |
#43 |
Raczkowanie
|
Już dawno temu czytałam ,że nowotwór to grzyb dlatego dużo używam ziół szczególnie gorzkich np piołun i pije glinke białą która zawiera dużo krzemu .Grzyb nie lubi gorzkiego a także krzemu który go niszczy .
http://hipokrates2012.wordpress.com/...temat-zdrowia/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Konto usunięte
|
Nowotwór to grzyb
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 |
Raczkowanie
|
Ten gościu też mówi mądrze o raku.
A także o zasadzie (o której była mowa w pierwszym moim linku) jaka musi panować w organiźmie aby rak się nie rozwijał .Oglądałam wszystkie jego filmiki na youtube polecam . Prof. Anatol Rybczyński, też obwiniał różne gatunki grzybów za powstawanie raka . Edytowane przez Geraniol Czas edycji: 2014-07-03 o 22:33 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() No i co innego obwiniać grzyby o powstawanie raka, a co innego nazywać nowotwór grzybem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Raczkowanie
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;47157727]
![]() No i co innego obwiniać grzyby o powstawanie raka, a co innego nazywać nowotwór grzybem ![]() Źle się wyraziłam ![]() I po co te złośliwości w moim kierunku ![]() Ludziska takie nerwowe i czepliwe na forum. Dajcie na luz polecam jakieś techniki relaksacyjne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Konto usunięte
|
![]() ---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ---------- Hm, koleś gada głupoty co do natleniania organizmu chlorofilem. Polecam przeczytać: http://nowaalchemia.blogspot.com/201...k-w-zyach.html |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A kremy z filtrem sprawiają, że cząsteczki metali wchłaniają się do organizmu, bardzo go zanieczyszczając i powodując.... raka. Chyba, że stać się na helatację krwi ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() No i co innego obwiniać grzyby o powstawanie raka, a co innego nazywać nowotwór grzybem ![]() No właśnie.. Od antybiotyków i całego innego syfu ginie flora bakteryjna przez co kawał świata cierpi na przerost drożdżaków. One z kolei bardzo zanieczyszczają organizm i walka z nimi jak i z zakwaszeniem przynosi wymierne rezultaty, ale nazwanie raka grzybem to uproszczenie do granicy absurdu.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 | ||||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
http://www.iflscience.com/health-and...ive-you-cancer Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#54 | |||
Wtajemniczenie
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;47345172]W naturalnych warunkach ludzie żyli po 30 lat, wiec raczej nie w tym rzecz
Większość cholesterolu we krwi pochodzi z syntezy de novo, anie z pożywienia Nie http://www.iflscience.com/health-and...ive-you-cancer Nawet nie uproszczenie, tylko od początku do końca bzdura.[/QUOTE] Cytat:
Cytat:
http://www.bioslone.pl/teoria-zarazkowa-chorob --- Syntezy? Cholesterol jest przeciwutleniaczem produkowanym przez organizm więc nie ma w tym niczego odkrywczego. Natomiast kiedy jest on produkowany? Przy dużych ilościach wolnych rodników. Więc źródłem wysokiego cholesterolu może być albo za duże spożycie go w mięsie (bo rośliny go nie zawierają) albo duża ilość smażonego/z mikrofalówki jedzenia które ma dużo wolnych rodników i wgl występuje reakcja immunologiczna na takie jedzenie. Nie ma też czegoś takiego jak dobry i zły cholesterol - tak tylko wtrącam. --- Mimo tego artykułu pozostaję przy swoim. Każda szanująca się istota posiada sierść chroniącą przed UV. Jako, że człowiek takowej już nie posiada (albo nie posiadał bo różne są wersje) zamiast się smażyć na słońcu, pozostanę przy wychodzeniu na nie z głową ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Konto usunięte
|
Przez to życie w naturze raczej mu chodziło o mniej syfu w wodzie, jedzeniu i powietrzu, a nie żeby wrócić do dziczy i w ogóle :P. Tak mi się wydaje bo ja tam nie wiem co on sobie w głowie tworzy.
---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ---------- Cholesterol jest słabym przeciwutleniaczem i raczej organizm sięga po np. glutation w kryzysowej sytuacji, a nie po cholesterol. Główna funkcja cholesterolu to forma wyjściowa dla hormonów, ale ma też inne. Zresztą o cholesterolu pisałam notkę: http://plaszczoobrosla.blogspot.com/...olesterol.html Z tego co ja się uczyłam i co podają podręczniki do medycyny na histologię i biochemię zwierząt to cholesterol jest tak mniej więcej pół na pół, ale przewaga idzie na korzyść syntezy przez organizm. No i część tego co wchłaniamy przez jelita jeśli chodzi o cholesterol to to co wydzieli wątroba w żółci z naszej ''aktualnej'' puli. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
Zamiast wlepiania cytatów z Internetów, poczytaj sobie lepiej "Stulecie chirurgów". Odnosi się do czasów, o których mowa w tym artykule (podejrzewam, że nieco czerpiącym z tej książki) i może przy okazji zmienisz zdanie na temat występowania nowotworów w tamtych czasach. Cytat:
Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:43.