Kiedy zostanie wynaleziony lek na raka? - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Zdrowie ogólnie

Notka

Zdrowie ogólnie W tym miejscu rozmawiamy o zdrowiu: od profilaktyki po sposoby leczenia. Porada uzyskana na forum nie zastępuje wizyty u lekarza, ma funkcję informacyjną!

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-06-27, 09:23   #31
grubella
BAN stały

Dot.: Kiedy zostanie wynaleziony lek na raka?

Cytat:
Napisane przez Missandei Pokaż wiadomość
Sugerujesz, ze mu pomogli?
Nie. Zginął głupią śmiercią w Polsce kąpiąc się w niedozwolonym miejscu w ostatni dzień urlopu. Na oczach rodziny zanurkował po raz kolejny w tym samym miejscu i już nie wypłynął.
grubella jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-27, 09:42   #32
paula78
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Mia Pokaż wiadomość
Idź na imprezę i zadaj sobie to pytanie jeszcze raz.
Połowa ludzi przed klubem, na fajce (w tym ja, niestety). Druga połowa w klubie, dopijają drinki. Potem zgłodnieją i pójdą na kebaba.
Serio nie jesteśmy za to w wielkiej mierze odpowiedzialni?
Ludzie po zawałach dalej jarają. Gdybym była takim kardiologiem z powołaniem, to chyba bym nie wytrzymała i jednemu z drugim dała w pysk.

Nie twierdzę, że nie jesteśmy winni wcale, ale patrząc na dostęp do badań podstawowych też lekarze dokładają nam cegiełkę do zachorowań. Sposób w jaki ginekolog przepisuje pigulki chociażby też jest lekki, łatwy i szybki na podstawie : pani mloda jest= zdrowa".

Prośba o badanie hormonalne po wykryciu guza w piersi?
odp. gina- ma pani regularne miesiączki czyli wszystko jest ok.
odp. onkologa- to ginekolog powinien wystawić skierowanie.

Skierowanie na rezonans - to odbijanie piłeczki od neurologa do rodzinnego.

I co ma pacjent zrobić? Jak go nie stać to się modli, jak go stać idzie i samodzielnie dowiaduje się w necie jakie badania trzeba zrobić i płaci.

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-27, 10:31   #33
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paula78 Pokaż wiadomość
Nie twierdzę, że nie jesteśmy winni wcale, ale patrząc na dostęp do badań podstawowych też lekarze dokładają nam cegiełkę do zachorowań. Sposób w jaki ginekolog przepisuje pigulki chociażby też jest lekki, łatwy i szybki na podstawie : pani mloda jest= zdrowa".

I co ma pacjent zrobić? Jak go nie stać to się modli, jak go stać idzie i samodzielnie dowiaduje się w necie jakie badania trzeba zrobić i płaci.
zależy na jakiego lekarza trafisz, są konowały jak i ludzie kompetentni, wystarczy poszukać.
ja swoją dotychczasową ginekolog zmieniłam na inną (znalazłam po pozytywnych opiniach w necie), zleciła mi wiele badań hormonalnych, okazało się że mam PCOS, w między czasie wykryła mi problemy z nadnerczami i dostałam skierowanie na tomografię komputerową, którą wykonałam w tym tygodniu i teraz czekam na wynik.

Edytowane przez WhiteCherry
Czas edycji: 2014-06-27 o 10:32
WhiteCherry jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-27, 11:10   #34
dominikmeller25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paula78 Pokaż wiadomość

pamiętam gdy miałem trądzik, idę do deramtologa a tam recepta na antybiotyk bardzo silny, jak się dowiedziałem każdy z trądzikiem dostawał receptę na ten antybiotyk, pewnie prowizja jakaś była, więc zapisywał jeden lek wszystkim pacjentom.
podobnie miałem z głową, neurolog ciągle tylko tabletki przeciwbólowe zapisywał i to z tych mocnych, łykałem je niczym tiktaki, po czasie trafiam do okulisty a ten mówi że nie mam migreny a po prostu jedno oko słabiej widzi i stąd ból.
mocnych leków człowiek się nałykał, napewno sobie nie pomógł, a specjalista nie wpadł na to że problem może być od oczu skoro niczego innego niema, przypadkiem ten sam neurolog leczył męża koleżanki i też zdiagnozował migrenę, dopóki ten nie poszedł do okulisty...

ja tam w te wszystkie teorie spiskowe nie wierzę, bo jakby im człowiek wierzył to zacząłby się bać że gdzieś tam w magazynach leży pojemnik z wirusem który sprawi że serial i komiks The Walking Dead nie będą potrzebne bo zombie będziemy mieli pod domem...

badania nad lekami trwają latami a my dopiero dobre sto lat temu zaczęliśmy na serio badać choroby i sami własnego ciała dobrze nie znamy więc jak tu oczekiwać że nagle poznano leki na takie choroby jak nowotwory czy Aids?
nowotwory były już wieki temu, żaden Bayer wtedy jeszcze nie funkcjonował.
niektóre choroby można okiełznać a innych nie, jedne znamy w miarę dobrze a innych nie znamy prawie wcale, miną lata za nim medycyna naprawdę pójdzie do przodu i lepiej ludzie poznają jak walczyć z chorobami, a trzeba pamiętać że wirusy itd to też inteligentne bestie i lubią mutować utrudniając walkę z nimi.
dominikmeller25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-27, 11:29   #35
paula78
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość
zależy na jakiego lekarza trafisz, są konowały jak i ludzie kompetentni, wystarczy poszukać.
ja swoją dotychczasową ginekolog zmieniłam na inną (znalazłam po pozytywnych opiniach w necie), zleciła mi wiele badań hormonalnych, okazało się że mam PCOS, w między czasie wykryła mi problemy z nadnerczami i dostałam skierowanie na tomografię komputerową, którą wykonałam w tym tygodniu i teraz czekam na wynik.
Niestety mama wrażenie, że tych gorszych jest więcej i to nawet w gabinetach prywatnych już tej jakości nie ma, aż tak wysokiej, chociażby w ilości czasu poświęconego na pacjenta.
Niestety szukanie też trwa i kosztuje, a do tego nie każdy mieszka w wielkim mieście- co tez przekłada się na sprawność, szybkość ew. leczenia.

Temat rzeka i nie rozwiązywalny w PL.

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-27, 11:40   #36
201803290936
Konto usunięte

Mam pytanie (ale do stałych użytkowników, a nie kogoś, kto nagle tu założy konto, aby odpowiedzieć, bo trolle i pseudo-reklama mnie nie interesują): warto wykupić sobie prywatnie jakiś pakiet opieki zdrowotnej? I ewentualnie jaki? Ostatnio sporo chodzę prywatnie do lekarzy i zaczyna być to sporym obciążeniem. Na NFZ nie ma co, bo czekanie pół roku mnie nie interesuje. Muszę regularnie robić usg piersi, badać oczy, dobrze by było również krew i mocz, bo mam podwyższony cholesterol.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-27, 13:32   #37
201605161006
Konto usunięte

Raczej niemożliwe jest wynalezienie leku na wszystkie nowotwory. Na pewno są substancje leczące konkretne rodzaje, ale też wszystko zależy od metabolizmu i genotypu pacjenta.

Co do teorii spiskowej to faktem jest że jak coś sensownego jest wynalezione, zaraz ktoś to opatentowuje i jest nie do użytku. Nie sądzę by tak było z lekiem na wszystkie nowotwory, ale może czymś bardziej skutecznym. Niedawno bodaj łódzcy naukowcy wynaleźli jakąś cząsteczkę będącą w stanie transportować ''chemię'' bezpośrednio do komórek nowotworowych bo chętnie ją pobierają. Tylko jakoś o tym nic nie słyszałam od paru tygodni więc pewnie i ten patent został już sprzedany i nie będzie go w użyciu.

Najlepszą metodą jest po prostu zapobieganie czyli zdrowe odżywianie, unikanie syfiastego jedzenia, sport, używanie kremów z filtrem itp.

Kapsaicyna ma potencjał do wspomagania leczenia nowotworów.

Doris - prywatny pakiet zależy jaki. Taki byle jaki który obejmuje lekarz rodzinny i jakieś same podstawy kosztuje około 20 zł/mies. Taki w miarę dobry około 100+ a taki z rezonansem magnetycznym i w ogóle to w granicy 250 zł/mies.

Na moim blogu - link w podpisie - pisałam o kilku substancjach skutecznie zapobiegających i/lub wspomagających leczenie nowotworów, o udowodnionym naukowo działaniu.

Edytowane przez 201605161006
Czas edycji: 2014-06-27 o 13:38
201605161006 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-06-27, 16:38   #38
4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Doris1981 Pokaż wiadomość
Mam pytanie (ale do stałych użytkowników, a nie kogoś, kto nagle tu założy konto, aby odpowiedzieć, bo trolle i pseudo-reklama mnie nie interesują): warto wykupić sobie prywatnie jakiś pakiet opieki zdrowotnej? I ewentualnie jaki? Ostatnio sporo chodzę prywatnie do lekarzy i zaczyna być to sporym obciążeniem. Na NFZ nie ma co, bo czekanie pół roku mnie nie interesuje. Muszę regularnie robić usg piersi, badać oczy, dobrze by było również krew i mocz, bo mam podwyższony cholesterol.
Oczywiscie, ze warto. Polecam Lux Med.
4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-27, 18:51   #39
201604181004
Konto usunięte

Cytat:
jeśli masz u siebie lux med to polecam. ja mam vip w falcku, a mój partner w lux medzie - zdecydowanie to drugie jest lepsze. po pierwsze dużo więcej placówek, co za tym idzie większa różnorodność specjalistów i godzin otwarcia. falck w gdańsku mam jeden i to taki gdzie ginekolog przyjmuje tylko w piątek między 15 a 17 w lux medzie mam z nie wiem, pięć placówek w całym trójmieście więc jest w czym wybierać

---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ----------

o, no, widzę że z jamestown się zgadzamy;-) zdecydowanie lux med.
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-30, 08:03   #40
201604250957
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez elvji Pokaż wiadomość
Powiedzcie mi proszę, czy jeśli ktoś ma dobre wyniki badań krwi to mimo to może mieć nowotwór? Czy nie ma takiej możliwości. Jeśli ktoś ma doświadczenie lub jest lekarzem, proszę o odpowiedź.
19letni syn mojej znajomej ma zaawansowany, nieoperacyjny nowotwór rdzenia kręgowego, jest sparaliżowany od piersi w dół i ma idealne wyniki krwi, do tego stopnia że nawet lekarzom wydaje się to niemożliwe z medycznego punktu widzenia
201604250957 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-30, 08:38   #41
ellish
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elvji Pokaż wiadomość
Powiedzcie mi proszę, czy jeśli ktoś ma dobre wyniki badań krwi to mimo to może mieć nowotwór? Czy nie ma takiej możliwości. Jeśli ktoś ma doświadczenie lub jest lekarzem, proszę o odpowiedź.
oczywiscie, ze moze. Ja jestem tego przypadkiem. I do dzisiaj mam idealne wyniki krwi, ob, crp, cala morfologia. Zadnych najmniejszych odchylen.
ellish jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-06-30, 09:35   #42
suszarka
Buc

Cytat:
Napisane przez grubella Pokaż wiadomość
Nawet jeśli wiadomo, że papierosy powodują raka to nikt nie zakaże produkcji papierosów bo z akcyzy wpływają ogromne pieniądze do budżetu państwa.
Wielokrotnie więcej wpływa niż wynoszą koszty leczenia pacjentów z raka płuc. I tych palących i tych nie palących bo co ostatni też chorują na raka płuc mimo, że sami nie palą.

Podobnie jest z alkoholem. Wie się o szkodliwości i dla zdrowia i społecznej ale akcyza to ogromna część narodowego budżetu.
Więc im więcej naród pije i pali to lepiej.

sorry, ale każdy ma głowę i wolną wolę więc nie róbmy z tego teorii, że państwo wlewa obywatelom gorzałe i wkłada fajki do ust.

Cytat:

nie znam cen miesięcznych abonamentów ale raczej się to opłaca - nie czekasz do lekarza, jak masz super pilną sprawę do Cię umawiają jeszcze szybciej, większość badań masz w pakiecie nawet przy podstawowej opcji.

zobacz medicover, enel med.
Stary 2014-07-03, 14:18   #43
Geraniol
Raczkowanie

Już dawno temu czytałam ,że nowotwór to grzyb dlatego dużo używam ziół szczególnie gorzkich np piołun i pije glinke białą która zawiera dużo krzemu .Grzyb nie lubi gorzkiego a także krzemu który go niszczy .

http://hipokrates2012.wordpress.com/...temat-zdrowia/
Geraniol jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-03, 16:58   #44
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a
Konto usunięte

Nowotwór to grzyb Hahaha, dobre. Dawno nikt nie nie wstawił na forum gorszej bredni.
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-03, 21:17   #45
szien
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Geraniol Pokaż wiadomość
Już dawno temu czytałam ,że nowotwór to grzyb dlatego dużo używam ziół szczególnie gorzkich np piołun i pije glinke białą która zawiera dużo krzemu .Grzyb nie lubi gorzkiego a także krzemu który go niszczy .

no wez, prosze cie

I'm so glamorous, I piss glitter!

szien jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-07-03, 22:26   #46
Geraniol
Raczkowanie

Ten gościu też mówi mądrze o raku.

A także o zasadzie (o której była mowa w pierwszym moim linku) jaka musi panować w organiźmie aby rak się nie rozwijał .Oglądałam wszystkie jego filmiki na youtube polecam .
Prof. Anatol Rybczyński, też obwiniał różne gatunki grzybów za powstawanie raka .

Edytowane przez Geraniol
Czas edycji: 2014-07-03 o 22:33
Stary 2014-07-04, 08:36   #47
ellish
Zakorzenienie

Cytat:

ellish jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-04, 08:45   #48
manio
Zakorzenienie

Cytat:
Pewnie, że warto. w zależności od "abonamentu" wiele specjalistycznych badań jest już w cenie oraz opieka wszystkich specjalistów. Ja polecam Medicover.
manio jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-04, 09:29   #49
Konto usunięte

Cytat:

A także o zasadzie (o której była mowa w pierwszym moim linku) jaka musi panować w organiźmie aby rak się nie rozwijał .Oglądałam wszystkie jego filmiki na youtube polecam .
Prof. Anatol Rybczyński, też obwiniał różne gatunki grzybów za powstawanie raka .

No i co innego obwiniać grzyby o powstawanie raka, a co innego nazywać nowotwór grzybem
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-07-04, 21:40   #50
Geraniol
Raczkowanie

[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;47157727]
No i co innego obwiniać grzyby o powstawanie raka, a co innego nazywać nowotwór grzybem [/QUOTE]
Źle się wyraziłam
I po co te złośliwości w moim kierunku
Ludziska takie nerwowe i czepliwe na forum. Dajcie na luz polecam jakieś techniki relaksacyjne .
Stary 2014-07-17, 15:10   #51
201605161006
Konto usunięte

Cytat:
Już dawno temu czytałam ,że nowotwór to grzyb

---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ----------

Cytat:
Hm, koleś gada głupoty co do natleniania organizmu chlorofilem. Polecam przeczytać: http://nowaalchemia.blogspot.com/201...k-w-zyach.html
Stary 2014-07-17, 15:46   #52
beznadziejny123
Wtajemniczenie

GG do beznadziejny123

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość
nie wierzę w żadne teorie spiskowe, gdyby firmom farmaceutycznym tak zależało na zyskach, to przecież mogliby sobie zaśpiewać niemałą sumkę za załóżmy jedną dawkę takiego cud-leku na całe zło, a nie zapominajmy, że na jednej dawce się nie kończy
Nie da sie tego zrobić bo zapobieganie rakowi / leczenie go polega na bardziej zbliżonym do natury trybie życia. Mogli by co najwyżej powiedzieć głośno to co już wszyscy wiemy.

Cytat:
Muszę regularnie robić usg piersi, badać oczy, dobrze by było również krew i mocz, bo mam podwyższony cholesterol.
Jak masz podwyższony cholesterol to ogranicz mięso albo nie smaż tyle? Lekarz Ci nie pomoże dokonywać słusznych wyborów w życiu bo wtedy nie kupisz chemikaliów.

Cytat:
Napisane przez takasobie93 Pokaż wiadomość
Co do teorii spiskowej to faktem jest że jak coś sensownego jest wynalezione, zaraz ktoś to opatentowuje i jest nie do użytku.

(...)

Najlepszą metodą jest po prostu zapobieganie czyli zdrowe odżywianie, unikanie syfiastego jedzenia, sport, używanie kremów z filtrem itp.
W końcu udało Ci się stworzyć jedno zdanie które ma sens

A kremy z filtrem sprawiają, że cząsteczki metali wchłaniają się do organizmu, bardzo go zanieczyszczając i powodując.... raka. Chyba, że stać się na helatację krwi

Cytat:
Napisane przez kashmirka Pokaż wiadomość
19letni syn mojej znajomej ma zaawansowany, nieoperacyjny nowotwór rdzenia kręgowego, jest sparaliżowany od piersi w dół i ma idealne wyniki krwi, do tego stopnia że nawet lekarzom wydaje się to niemożliwe z medycznego punktu widzenia
Nawet w okresach kiedy nie nadawałem się do życia i męczyły mnie różne choroby, lekarze wmawiali mi na podstawie badań, że wszystko jest ok. Właśnie wtedy zacząłem szukać w internecie prawdy na temat farmaceutyki i odkryłem, że to przekręt

Cytat:

[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;47157727]
No i co innego obwiniać grzyby o powstawanie raka, a co innego nazywać nowotwór grzybem [/QUOTE]

No właśnie.. Od antybiotyków i całego innego syfu ginie flora bakteryjna przez co kawał świata cierpi na przerost drożdżaków. One z kolei bardzo zanieczyszczają organizm i walka z nimi jak i z zakwaszeniem przynosi wymierne rezultaty, ale nazwanie raka grzybem to uproszczenie do granicy absurdu.

Oddaj głos w ankiecie:
Męska dominacja... <ziewa>... znowu?

Cytat:
Napisane przez elvegirl
Babskie forum, normalna rzecz że jest dużo jednoczesnych PMSów i się baby raz na jakiś czas pokłócą
beznadziejny123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-17, 15:57   #53
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez beznadziejny123 Pokaż wiadomość
Nie da sie tego zrobić bo zapobieganie rakowi / leczenie go polega na bardziej zbliżonym do natury trybie życia. Mogli by co najwyżej powiedzieć głośno to co już wszyscy wiemy.
W naturalnych warunkach ludzie żyli po 30 lat, wiec raczej nie w tym rzecz
Cytat:
Jak masz podwyższony cholesterol to ogranicz mięso albo nie smaż tyle? Lekarz Ci nie pomoże dokonywać słusznych wyborów w życiu bo wtedy nie kupisz chemikaliów.
Większość cholesterolu we krwi pochodzi z syntezy de novo, anie z pożywienia
Cytat:
A kremy z filtrem sprawiają, że cząsteczki metali wchłaniają się do organizmu, bardzo go zanieczyszczając i powodując.... raka. Chyba, że stać się na helatację krwi
Nie
http://www.iflscience.com/health-and...ive-you-cancer
Cytat:
No właśnie.. Od antybiotyków i całego innego syfu ginie flora bakteryjna przez co kawał świata cierpi na przerost drożdżaków. One z kolei bardzo zanieczyszczają organizm i walka z nimi jak i z zakwaszeniem przynosi wymierne rezultaty, ale nazwanie raka grzybem to uproszczenie do granicy absurdu.
Nawet nie uproszczenie, tylko od początku do końca bzdura.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-07-17, 18:09   #54
beznadziejny123
Wtajemniczenie

GG do beznadziejny123

[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;47345172]W naturalnych warunkach ludzie żyli po 30 lat, wiec raczej nie w tym rzecz
Większość cholesterolu we krwi pochodzi z syntezy de novo, anie z pożywienia
Nie
http://www.iflscience.com/health-and...ive-you-cancer
Nawet nie uproszczenie, tylko od początku do końca bzdura.[/QUOTE]

Cytat:
Farmaceutyczno-medyczna propaganda niczym mantrę powtarza mit, jakoby to dzięki zdobyczom medycyny ludzie obecnie żyją dłużej, niż wtedy, gdy tych zdobyczy nie było, ale nie mówi, jakie są owe zdobycze. Prawdą jest, że uratowano miliony ludzkich istnień, tylko że nie była to żadna zdobycz, lecz ustępstwo medycyny. Ale czy rzeczywiście brudne ręce lekarzy miały aż taki wpływ na długość życia ludności? Wystarczy przyjrzeć się długości życia ludzi wymienionych w tym rozdziale: Warron – 89 lat, Fracastoro – 75 lat, Arystoteles – 62 lata, Pasteur – 73 lata, Liebig – 70 lat, Redi – 71 lat, Leeuwenhoek – 91 lat, Spallanzani – 70 lat, Beijerick – 80 lat, Lister (syn) – 85 lat, Lister (ojciec) – 85 lat, Mayer – 99 lat, Dumas – 84 lata, Nightingale – 90 lat, królowa Wiktoria – 80 lat, Vulpian – 61 lat, Grancher – 64 lata, Jupille – 54 lata, Pettenkofer – 83 lata, Emmerich – 62 lata, Koch – 67 lat, Henle – 76 lat, cesarz Wilhelm II – 82 lata. Wyjątkami są Semmelweis, który w kwiecie wieku, mając 47 lat... padł ofiarą brudnych rąk lekarzy, Meister, który nie wiadomo, jak długo by jeszcze pożył, gdyby w wieku 64 lat nie popełnił samobójstwa, i Louise Pelletier, która w wieku 10 lat zmarła na wściekliznę.
(...)

Cytat:
W takich warunkach, jak wyżej opisane, statystyczna średnia długość życia po prostu nie mogła być długa, bo jeśli w domu było troje dzieci i jedno zmarło w pierwszym roku życia, drugie zginęło w wieku 20 lat na wojnie, to mimo że trzecie dożyło lat stu, rodzeństwo statystycznie żyło 40 lat.
Polecam artykuł:
http://www.bioslone.pl/teoria-zarazkowa-chorob

---
Syntezy? Cholesterol jest przeciwutleniaczem produkowanym przez organizm więc nie ma w tym niczego odkrywczego. Natomiast kiedy jest on produkowany? Przy dużych ilościach wolnych rodników. Więc źródłem wysokiego cholesterolu może być albo za duże spożycie go w mięsie (bo rośliny go nie zawierają) albo duża ilość smażonego/z mikrofalówki jedzenia które ma dużo wolnych rodników i wgl występuje reakcja immunologiczna na takie jedzenie. Nie ma też czegoś takiego jak dobry i zły cholesterol - tak tylko wtrącam.

---

Mimo tego artykułu pozostaję przy swoim. Każda szanująca się istota posiada sierść chroniącą przed UV. Jako, że człowiek takowej już nie posiada (albo nie posiadał bo różne są wersje) zamiast się smażyć na słońcu, pozostanę przy wychodzeniu na nie z głową

Oddaj głos w ankiecie:
Męska dominacja... <ziewa>... znowu?

Cytat:
Napisane przez elvegirl
Babskie forum, normalna rzecz że jest dużo jednoczesnych PMSów i się baby raz na jakiś czas pokłócą
beznadziejny123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-17, 18:32   #55
201605161006
Konto usunięte

Przez to życie w naturze raczej mu chodziło o mniej syfu w wodzie, jedzeniu i powietrzu, a nie żeby wrócić do dziczy i w ogóle :P. Tak mi się wydaje bo ja tam nie wiem co on sobie w głowie tworzy.

---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ----------

Cholesterol jest słabym przeciwutleniaczem i raczej organizm sięga po np. glutation w kryzysowej sytuacji, a nie po cholesterol. Główna funkcja cholesterolu to forma wyjściowa dla hormonów, ale ma też inne. Zresztą o cholesterolu pisałam notkę: http://plaszczoobrosla.blogspot.com/...olesterol.html

Z tego co ja się uczyłam i co podają podręczniki do medycyny na histologię i biochemię zwierząt to cholesterol jest tak mniej więcej pół na pół, ale przewaga idzie na korzyść syntezy przez organizm. No i część tego co wchłaniamy przez jelita jeśli chodzi o cholesterol to to co wydzieli wątroba w żółci z naszej ''aktualnej'' puli.
Stary 2014-07-17, 19:11   #56
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez beznadziejny123 Pokaż wiadomość
Chyba nie do końca zgadzamy się co do pojęcia naturalności. Ten twój cytat mówi o ludziach, którzy już w naturalnych warunkach nie żyli, a poza tym to dość nędzna grupa badawcza biorąc pod uwagę wielkość populacji. Ja mówiłam o warunkach na prawdę naturalnych, kiedy ludzie w wieku lat 40 byli już starcami.
Zamiast wlepiania cytatów z Internetów, poczytaj sobie lepiej "Stulecie chirurgów". Odnosi się do czasów, o których mowa w tym artykule (podejrzewam, że nieco czerpiącym z tej książki) i może przy okazji zmienisz zdanie na temat występowania nowotworów w tamtych czasach.
Cytat:
Syntezy? Cholesterol jest przeciwutleniaczem produkowanym przez organizm więc nie ma w tym niczego odkrywczego. Natomiast kiedy jest on produkowany? Przy dużych ilościach wolnych rodników. Więc źródłem wysokiego cholesterolu może być albo za duże spożycie go w mięsie (bo rośliny go nie zawierają) albo duża ilość smażonego/z mikrofalówki jedzenia które ma dużo wolnych rodników i wgl występuje reakcja immunologiczna na takie jedzenie. Nie ma też czegoś takiego jak dobry i zły cholesterol - tak tylko wtrącam.
Skąd masz info o związku wysokiej produkcji cholesterolu z wolnymi rodnikami? O wolnych rodnikach w żarciu z mikrofali i reakcji immunologicznej na nie?
Cytat:
Mimo tego artykułu pozostaję przy swoim. Każda szanująca się istota posiada sierść chroniącą przed UV. Jako, że człowiek takowej już nie posiada (albo nie posiadał bo różne są wersje) zamiast się smażyć na słońcu, pozostanę przy wychodzeniu na nie z głową
Zostajesz przy swoim czyli przy czym? Że filtry UV są bardziej szkodliwe od UV? Nie są. Promieniowanie UV uszkadza DNA. Robią się od niego dimery tymidynowe, od których wariuje polimeraza. Zabija się tym bakterie, sterylizuje powierzchnie itp.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Zdrowie ogólnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości