![]() |
#31 |
Konto usunięte
|
Dot.: Problem z promotorem...
Gwoli wyjasnienia-prawnicy sie szybciej bronia, bo po studiach zdawaja na aplikacje, wiec dlatego na tych wydzialach obrony wlasnie sie koncza.
Co do argumentu ze zdanie z wizazu wykryje program plagiatowy...bezcenne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Konto usunięte
|
Tzn czy plagiat to watpie ale ja bym nie wrzucala bo promtor po prostu moze znalezc ten tenat i bedzie kwas;-p
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
2. Nie neguję, że piszesz ładnie. Ale myślę, że nie o poprawki w stylu chodziło promotorowi ![]()
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widzę, że bardzo Cię zabolało, że Twoje "obrony się już kończą" nie okazało się trafne i teraz próbujesz nadrabiać pyskówką. Daruj sobie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Wtajemniczenie
|
Plagiat dzieli się na kilka współczynników. Ważny jest 1 i 2. Współczynnik 1 wynosi 50%, natomiast 2 - 5% i to właśnie współczynnik 2 jest z internetu, a nie ze źródeł macierzystych. Współczynnik 2 jest "aktywowany" gdy ilość powtarzających się słów wynosi ponad 25 po sobie.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#36 |
Rozeznanie
|
Ok, wysłałam wczoraj tak, jak chciał. Poczekam, może znów będę robić poprawki jego poprawek
![]() Dziękuję dziewczyny za zainteresowanie.
![]() |
#37 |
Zakorzenienie
|
Moim zdaniem, jeśli nie piszesz pracy z polonistyki, to naprawdę język nie ma takiego znaczenia i przesadzasz trochę czepiając się o powtórzenia. Moja praca była jednym wielkim naukowym bełkotem i nie sądzę żeby komuś się to dobrze czytało
![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#38 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Autorko, najlepiej oddać tak jak poprawił promotor. Może i ty się pod tym podpisujesz, ale uwierz mi- i tak nikt nie będzie potem tego czytał. Dużo znaczenie ma też kierunek studiów. Jeśli nie jest to kierunek humanistyczny, to styl pisania ma niewielkie znaczenie i nawet nie powinien być zbyt kwiecisty. Te wszystkie "jest" brzmią czasami lepiej niż powymyślane synonimy. A recenzent to przecież inny pracownik naukowy, który ocenia stronę merytoryczną (albo i to nie-nawet na najlepszych uczelniach i kierunkach), a nie polonista. Chyba że to praca z filologii polskiej, to wtedy co innego ![]() ---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez Fleur_D Czas edycji: 2014-06-28 o 08:42 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Poza tym, to zależy od uczelni, kierunku. U nas na przykład w ostatnim semestrze mielismy najwięcej najcieższych egzaminów, a poza tym mieliśmy pięć przedmiotów, na które lista lektur wynosiła 30 pozycji oraz na które na bieżąco w ciągu semestru trzeba było czytać nie raz bardzo opasłe dzieła. Czasem tak bywa, że nie wszędzie wszystko da się zrobić od razu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Autorko, poprawiaj według uznania promotora. To tylko praca mgr - napiszesz, obronisz i wszyscy, łącznie z promotorem, o niej zapomną. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Moja obrona jest w poniedziałek, nie tylko moja i nie tylko u mojego promotora i nie tylko z mojego instytutu. Terminy obron wyznaczone są u nas i na lipiec. Poza tym sama byłam świadkiem, jak dziewczyna wyszła z dyżuru promotora z głupimi poprawkami dotyczącymi szyku zdań, w już oprawionej pracy, bo wcześniej powiedział jej, że nie musi już nic zmieniać. I co powiesz na to? ![]() A taki dobry wydział i tacy mądrzy wykładowcy. ![]() ---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ---------- No pewnie. Fajnie, że własnie kończę prawo. Egzaminy wstępne na aplikację są pod koniec września (plus jeden w październiku), rejestracja na nie - w sierpniu. O czym Ty do Autorki i reszty rozmawiasz? :P Edytowane przez Nebtu Czas edycji: 2014-06-28 o 21:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Konto usunięte
|
http://polishconjugation.com/index/ZDAWAC-ZDAC jeszcze jakies pytania?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Konto usunięte
|
W słowniku języka polskiego nie ma takiej formy, ale jak tak uważasz, to niech będzie na twoje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A, to ja Ci go tłumaczyć nie będę, bo jeszcze i mnie zaprosić do wymiany wiadomości... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() O czym pisałaś? ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Konto usunięte
|
nie zaprosić...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Konto usunięte
|
Nie jestem w stanie zrozumiec o czym piszesz, moja Przedmówczyni więc daruję sobie dalszą konwersację...nie będę się zastanawiać, jak Magistrantka może tak kaleczyc j.polski...
Dobranoc wraz z życzeniami łatwej obrony niezależnie od terminu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:22.