![]() |
#31 |
Konto usunięte
|
Dot.: Złość na faceta - o co najczęściej?
Ale co ma robić? Póki co nie mieszkają razem więc ciężko określić. Z kolei jak ktoś ma w domu nic nie robić to i zawód nie ma znaczenia a partner, którego wybralysmy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Konto usunięte
|
[1=1999a18a2ffdaccef542471 663304a63305f1c5c;4708438 7]Ale co ma robić? Póki co nie mieszkają razem więc ciężko określić. Z kolei jak ktoś ma w domu nic nie robić to i zawód nie ma znaczenia a partner, którego wybralysmy.[/QUOTE]
jest wiele rzeczy które można lub powinno się robić, mamy za mało informacji, mieszka sam czy z rodzicami? jeśli była o tym mowa a nie doczytałam/przeoczyłam to przepraszam... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Zadomowienie
|
Jak ja sie nie wyspie, to jestem potem zła jak osa i bez kija nie podchodzić
![]() ![]() Moj TŻ dużo śpi, ma dosyć stresująca i odpowiedzialna prace, czasami długie zmiany i w niedziele pół dnia odsypia. Wiem, że tego snu potrzebuje (ogółem potrzebuje o wiele wiecej snu niż ja) i nie mecze go, żeby wstawał i spędzał ze mną czas, bo ładna pogoda albo mi sie nudzi, daje mu sie wyspać i tyle. Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk, więc czasami brakuje ogonków i kreseczek ![]()
![]() |
#34 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Facet ma prawo się wyspać, to fakt.
Ale dla mnie też byłoby dziwne, gdyby mój facet kończył pracę o 14/15, i ciągle by mi mówił, że nie ma czasu się ze mną spotkać bo się musi wyspać na kolejny dzień ![]() Może i ma stresującą pracę, ALE może się do takiej roboty nie nadaje, jeśli przez nią nie jest w stanie robić nic poza pracą, spaniem i, jak przypuszczam, podstawowymi czynnościami typu zjedzenie czegoś/prysznic? Bo ta praca raczej nie stanie się za pół roku relaksująca, zawsze będzie stresująca. No w każdym razie ja rozumiem wkurzenie, bo sama też bym była wkurzona gdyby facet nigdy nie miał czasu i spotykał się ze mną tylko jak mu akurat przypasuje, a przez resztę czasu olewał. Twój błąd autorko, że nie dosypiasz żeby się z nim móc zobaczyć. Nie rób tak, to bez sensu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Zadomowienie
|
Mój Tż nie raz po 14 godzinach pracy śpi 10-12 godzin, taki jest wymęczony. To znaczy, że jemu mniej zależy, bo tyle śpi?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Zielona Driada
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#37 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez laisla Czas edycji: 2014-06-29 o 00:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Raczkowanie
|
To że autorka się wkurza, jest w pełni uzasadnione. Życie to nie tylko praca i odpoczynek po niej. Jak odpuści, to za parę lat ocknie się w związku w którym wszystko jest na jej głowie, bo miś leży na kanapie przed tv. Facet jest leniem, i musi się ogarnąć.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ---------- Cytat:
BTW: Po co Ci architekt? Może jakaś tylko porada? Bo tak się składa, że jestem na ostatnim roku Architektury i Urbanistyki, więc chętnie pomogę o ile będę mogła ![]() ---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ---------- [1=818b6f2de5dfa79adb4775d e183f054ac63b96e9_6594a3f aefca2;47084413]jest wiele rzeczy które można lub powinno się robić, mamy za mało informacji, mieszka sam czy z rodzicami? jeśli była o tym mowa a nie doczytałam/przeoczyłam to przepraszam...[/QUOTE] Mieszka z rodzicami. tak się składa, że przychodzi to obiadek gotowy, sprzątac nie musi bo robi to jego mama (no chyba że wlasny pokój) no i obowiązków związanych z ogródkiem jak np koszenie trawy tez nie ma bo mieszkaja w bloku. Ja na domiar tego wszystkiego, oprócz pracy mam obowiązki w domu, sprzątanie, czy gotowanie obiadu, nawet to koszenie trawnika czy opieka nad młodszym bratem, nie mówiąc o studiach..i w dodatku praca na etat 24h co 3 dni i jakos daje rade, wiec dlatego mnie to jego leniuchoiwanie wkurza...
![]() |
![]() |
#40 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Zakorzenienie
|
Mówcie co chcecie, ale dla mnie to nie jest normalne.
Jak on wyobraża sobie dorosłe (bo teraz sie tak nie zachowuje) życie? Będzie miał żonę i dziecko, i co - codziennie po pracy w spanie? A gdzie domowe obowiązki, a gdzie wspólne spędzanie czasu, budowanie relacji z rodziną? I nie, to że on teraz nie musi sprzątać to nie jest argument- bo dorosły chłop powinien matce w domu pomóc, a nie zalegać przed TV. Autorko, na Twoim miejscu zastanowiłabym się, czy nie ma innych niepokojących sygnałów, że to leń.
![]() |
![]() |
#42 |
Konto usunięte
|
I to jest właśnie kwestia wyboru partnera a nie tylko wykonywanego zawodu. Ja mam pracę biurową i zdarza mi się wrócić wypluta do domu ale w przypadku autorki problem jest gdzie indziej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A co do wątku, to moim zdaniem lepiej jest inspirować i motywować faceta do aktywności - daje to lepsze efekty niż zrzędzenie i wkurzanie się. W moim przypadku się (przeważnie) sprawdza. Chociaż TŻ też szuka miliona wymówek.... A drzemki w środku dnia uskutecznia się w domu Spokojnej Starości. Młody facet w sile wieku, który potrzebuje drzemki w ciągu dnia mnie dziwi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale autorko, on 2tyg temu skonczyl szkole i pracuje od 2 tygodni? Moze musi sie najzwyczajniej w swiecie przyzwyczaic. Za to brak jakichkolwiek obowiazkow domowych jest przerazajacy
![]() |
![]() |
#45 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() i śmieszą mnie te głosy, że autorka jest bluszczem ![]() koleś kończy pracę o godz. 14/15, więc ma spokojnie te 5-7h na jakąś aktywność, zanim pójdzie spać (i będzie spał te 8h do godz. 5 rano), więc co w tym dziwnego, że autorkę oburza fakt, że on się nie chce w tym czasie z nią spotkać? i kogo obchodzi, że niektórzy nie widują się po 3 miesiące? ja bym takiego chorego związku nie chciała, bo i trudno takie coś wtedy związkiem nazwać, widywanie się 4x do roku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Zakorzenienie
|
A dla mnie to, że ktoś pracuje 8 godzin dziennie i to jeszcze w takim systemie, że kończy o 14/15 godz i codziennie wraca taaaki zmęczony, jest po prostu śmieszne. Jeśli tak jest to niech zmieni pracę, bo co to za życie praca - spanie?
I może wysuwam daleko idące wnioski, ale ja myślę, że chłopakowi nie zależy tak bardzo jak autorce na związku. Powinien łaskawie coś od siebie dać, trochę czasu poświęcić. A to, że piszecie, że przecież niektórzy jeszcze rzadziej się widują? Co z tego, jak ktoś się zgadza na taki układ, to jego brocha no nie? Autorko moim zdaniem masz za chłopaka jakąś mameje, zastanów się czy chcesz z takim leniwcem przespać swoje życie.
![]() |
#47 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Argumenty o widywaniu sie co 3 miesiace.. slabe. Mam kolezanke w takim zwiazku i az sie zaczelam zastanawiac czy ten chlopak naprawde istnieje. Zreszta sama mowila ze jakby mieli razem zamieszkac to by sie pozabijali. No coz..zycze powodzenia. To ze chlopak sie najzwyczajniej w swiecie opitala w domu najlepiej nie wrozy. Ale takiego autorka sama wybrala ![]()
![]() |
![]() |
#48 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#50 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Akurat jakby miał chronotyp sowy, to byłby śpiący w ciągu pracy, ale po południu by był już ożywiony i by funkcjonował wtedy najlepiej, a nie spał. Wręcz wolałby później chodzić spać, a nie zasypiał w dzień.
Z kolei gdyby miał chronotyp poranny, wstawałby wcześnie i dobrze by się czuł rano, ale też nie znaczy to, że o 16 taka osoba pada z nóg i zasypia, po czym śpi przez 13 czy 14 godzin ![]() Zresztą większość ludzi się dostosowuje i ich chronotyp się przesuwa, bo niestety, ale większość ludzi musi wstawać rano i iść do pracy, a nie może siedzieć w nocy i iść spać o 3 nad ranem, no chyba że ktoś ma akurat pracę pozwalającą na coś takiego, ale to raczej mniejszość. Może to kwestia dostosowania się do nowej pracy, ale wcześniej chodził do szkoły i też chyba musiał wstawać rano, żeby do niej iść? Więc jego tryb dnia się nie zmienił jakoś drastycznie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Zielona Driada
|
Niestety zdarzają się panowie (mam nadzieję, że niezbyt często), którzy potrafią tylko pracować i odpoczywać, nic poza tym
![]() Mam takiego sąsiada, jego żona skarży się na niego bardzo często, że nic nie robi, niczego od niego nie można wyegzekwować. Zawsze jest ten sam tekst: wróciłem z pracy, jestem zmęczony ![]() ![]() ![]()
![]() |
#52 |
Raczkowanie
|
[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;4708663 4]dokładnie
![]() i śmieszą mnie te głosy, że autorka jest bluszczem ![]() koleś kończy pracę o godz. 14/15, więc ma spokojnie te 5-7h na jakąś aktywność, zanim pójdzie spać (i będzie spał te 8h do godz. 5 rano), więc co w tym dziwnego, że autorkę oburza fakt, że on się nie chce w tym czasie z nią spotkać? i kogo obchodzi, że niektórzy nie widują się po 3 miesiące? ja bym takiego chorego związku nie chciała, bo i trudno takie coś wtedy związkiem nazwać, widywanie się 4x do roku ![]() Jak dobrze, że ktoś mnie rozumie i nie twierdzi, że przesadzam ![]() ![]() ![]()
![]() |
#53 | ||||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() jakbym zapytała faceta czy się widzimy dziś/jutro/pojutrze a on na to: no nie wiem ale nie nastawiałbym się... to dla mnie by to było: no nie wiem czy będzie mi się chciało, jak zachce mi się spać to nie przyjadę... facet pracuje i śpi i jeszcze ma problem ze spotkaniami więc spotykają się wtedy jak jemu pasuje, masakra... |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Raczkowanie
|
I nie wiem co teraz...ja jestem jeszcze w pracy, o 16 koncze, a pracuje od 6 czyli 10 h...i teoretycznie powinnam mu dziś powiedziec, że się nie zobaczymy to musze się wyspać...
![]() ![]()
![]() |
#55 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Zakorzenienie
|
3 dni to nie wieczność,poza tym każdy potrzebuje innej ilości snu. Wolałabyś,żeby przychodził do ciebie i w połowie opowiadanej przez ciebie historii zaczął chrapać
![]()
![]() |
#58 |
Raczkowanie
|
Niestety wydaje mi się ze opcja może być jeszcze jedna. Chłopak autorki nie śpi po pracy. Niestety sama to przeżyłam, a razem ze mną mnóstwo koleżanek. Teraz jestem starsza, mój związek jest stabilny i jestem go pewna, ale nie powiem.. Nim zamieszkalismy razem mój B. rownież "odpoczywał po pracy" lub ewentualnie "grał w playa". Zawsze po czasie dowiadywałam się ze nie spał, a wesoło spędzał czas z kolegami. A pamietam ze tez zastanawiało mnie ze nigdy nie ma czasu ani sił. Czy nasze spotkania były tak męczące ze nie mogliśmy się zobaczyć? Zawsze można razem pod kołderke i odpoczywamy wspólnie. Faceci o tym nie wiedzą? Z jakiegoś powodu nie chcą z nami odpoczywać (choć to nie zawsze znaczy ze nas nie kochają czy mniej im zależy).
Ja moją zagadkę odkryłam ![]() ![]() Nie wiem jak w Twoim przypadku Autorko, absolutnie niczego nie uznaje za pewnik. Pracuje jednak z chłopakiem który ma "tyyyyle obowiązków" i z jego dziewczyną. Widują się jedynie w weekendy. Od jego stylu życia włos jeży się na głowie, w jego życiu jest mnoooostwo kobiet, nie ma dnia ze idzie spać o 22 ani weekendu bez imprezy. A dziewczyna czeka z utęsknieniem na każdy weekend w którym ma dla niej czas (w soboty max do 21.30)... To już może hardcorowy przypadek bo tyle kobiet, ja niczego nie sugeruje ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
![]() |
#59 |
Zielona Driada
|
No to może autorko złóż swojemu facetowi niespodziewaną wizytę?
![]() ![]() ![]()
![]() |
#60 |
Raczkowanie
|
No i dziewczynki zle się dzieje
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:11.