![]() |
#31 |
Raczkowanie
|
Dot.: Suknia z Allegro
Wiecie co dziewczyny, dowiadywałam i czytałam dużo na temat zakupu sukni przez internet z allegro, ze stron inter. i uwierzcie mi zbyt duże ryzyko, dziewczyny nie sa zadowolone. Ojciec mi mówił że czytał kiedyś artykuł na necie, że chinczycy czy inna tania siła robocza tworzą strony internetowe z sukniami itd. a później lipa nie wysyłają, a jeśli wyślą to nie uszyta suknie tylko np. klejoną klejem!
Odradzam taki zakup. Na początku sama chciałam kupic przez allegro, ale sama zagłębiłam sie w tym temacie i odradzam z calego serca.
![]() |
#32 |
zielony stworek
|
Jak masz możliwość uszycia wymarzonej za2tys to się nie zastanawiaj,no chyba,że poczekasz na wyprzedaże to może być jeszcze taniej,ale niekoniecznie będzie to ta suknia.
z allegro nigdy! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Przyczajenie
|
Ja też jestem zdania, że lepiej znaleźć dobrą krawcową. Popytaj w salonach ślubnych, bo np. w mojej miejscowości pani z salonu sukien ślubnych powiedziała, że może pomieszać suknie ( góra z tej, dół z tej), albo uszyć coś ze zdjęcia.
Moim zdaniem jeżeli kupisz na allegro nie będzie idealnie dopasowana na Ciebie i będziesz miała więcej problemów z przeróbkami, musisz pamiętać, że wszystkiego też nie da się poprawić... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Zadomowienie
|
Ja zamówiłam swoją suknie z Chin i jestem mega zadowolona po pierwsze serwisem po drugie sama suknia jest piękna, niczym nie różni sie od tych z salonu 6 razy droższych. Suknia była szyta na moje wymiary,ale zanioslam ja do krawcowej bo trochę jest za długa. Moja krawcowa zachwyciła sie sukienka i powiedziała ze jest bardzo dobrze uszyta. Nie namawiam oczywiście ale nie warto przepłacać. Ja swoją zamawialam na ebay.uk
---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ---------- Aha jeśli suknia ci sie nie spodoba mozesz odesłać i dostaniesz zwrot pieniędzy |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Zakorzenienie
|
pokaż zdjęcie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Zadomowienie
|
Niekoniecznie można oddać. W ustawie jest mowa o prawie zwrotu ale nie dotyczy to rzeczy robionych na indywidualne zamówienie więc dobra wolą sprzedawcy jest przyjęcie takiego zwrotu
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#37 |
Zadomowienie
|
Mozna oddać bo tak zrobiłam z druga sukienka która została uszyta na zamowienie i nie było problemu ze zwrotem. Tak przynajmniej jest na ebay.uk w Polsce zawsze sa problemy zeby coś oddać nie wiem dlaczego:/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Zadomowienie
|
Fotka od tylu na żywo wyglada ładniej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Zakorzenienie
|
wow jaki ma piękny tył
![]() ile dałaś za nią |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Przyczajenie
|
obawiam się, że na żywo wykonanie będzie po prostu badziewne, poza tym możesz kupić a okaże się, że kompletnie nie leży albo do ciebie nie pasuje
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Zadomowienie
|
Dałam za nią 100£ czyli 500zl i czekałam około miesiąc na wykonanie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Zadomowienie
|
Oryginalne zdjęcie z katalogu wyglada tak. Tylko ja zamówiłam jeszcze pas dodatkowo ale nie płaciłam nic za niego.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() piękna jest |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny tu macie linka ceny też są
www.jjshouse.com/ niektóre mają bardzo dobrą opinie na 1 sukienkę jest od 20-90 opinii. Można tam kupić dekoracje do tortów prezenty dla gości i buty skórkowe Babka z Niemiec pisała ze cło trzeba płacić ok 60 euro ale suknia piękna. Zobaczcie może coś wam się spodoba niektóre dodają nawet zdjęcia w sukienkach które kupiły
![]() |
#45 |
Zadomowienie
|
Moja znajoma zamawiała sukienke z topweddingdress.uk i była tez zadowolona sukienki sa szyte na miarę i z tego co mówiła sukienka wygladała identycznie jak na zdjęciu tyle ze nie można już oddać ewentualnie do krawcowej oddać aby poprawila
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Prawo europejskie mówi że do 2 tygodni możesz oddać rzecz którą kupiłaś nawet w sklepie a co dopiero w internecie. To się nazywa gwarancja rękojmi ale wysyłkę i dodatkowe koszty typu cło ponosisz sama dlatego ludzie nie oddają z powrotem ![]() co nigdy mi się nie zdarzyło na niemieckim allegro !!!!!!! Tylko polskie strony robią co chcą ale za granicą są ok. Na allegro kupiłam słuchawki i pomimo wysłanych pieniędzy i wysłania potwierdzenia ich nie dostałam a od sprzedawcy jeszcze się nasłuchałam na swój temat . A wina leżała po stronie allegro bo to oni nie przelali pieniędzy dalej i czekałam 2 miesiące na odzyskanie kasy !!!!!!
![]() Edytowane przez BlutAsiunia Czas edycji: 2014-07-24 o 11:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Rozeznanie
|
Niestety ale tak jest
Ja zadzwoniłam do babki z Monachium bo znalazłam suknie ślubną a na stronie pokazywało mi że wyprzedana to kazała mi poczekać 1 tydzień aż sprowadzą ja z magazynu i zaproponowała ze prześle mi do domu a jak mi nie będzie pasować to mogę odesłać bez konsekwencji. W Polsce powinni tak dbać o klienta ale niestety Polska to wiocha i klienta traktują jak intruza ![]()
![]() |
#49 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Zakorzenienie
|
Miałam najpierw nie ryzykować, ale doszłam do wniosku, że skoro wesele mam dopiero za 2 lata zarykuje. Koleżanka zamówiła używaną suknię ślubną na allegro i z poprawkami u krawcowej wyszło jej 340zł. Ja sama nie mam zamiaru wydać majątku na swój strój i też myślę o zakupie albo nowej albo używanej na allegro.
![]()
![]() |
![]() |
#51 |
Raczkowanie
|
Ja właśnie czekam na moją suknie prosto od Chińczyków..
Zapłaciłam 450 zł z wysyłką DHL + licze sie z ewentualnym podatekiem VAT 100 zł. Czyli nowa suknia, szyta na miare w najgorszym wypadku 550 zł ![]() Za ok. dwa tygodnie powinna być u mnie (szyją ok. 20 dni roboczych), kontakt ze sprzedawcą super - bez problemu mogłam suknie zmodyfikować, wysłał mi dokładne zdjęcia materiałów, pokazał odcienie itp. Ale zobaczymy co z tego wyjdzie ![]() Liczę się z ryzykiem że jednak w tej sukni do ślubu nie pójde.. ale mam nadzieje że bede jednak miło zaskoczona ![]() Jakby co to mam jeszcze rok - zamówiłam suknie już teraz, właśnie żeby mieć zapas czasu na ewentualne kupienie innej sukni już stacjonarnie i odsprzedanie/odesłanie tej chińskiej. Ogólnie z zakupami u Chińczyków to troche tak jak na naszym allegro - sprzedawcy są różni, warto przed zakupem dobrze prześledzić komentarze i sprawdzić jaki jest kontakt ze sprzedającym. Jak tylko suknia do mnie dotrze na pewno dam znać. Mam nadzieje że bede sie nią chwalić ![]()
![]() |
#52 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja będe czekać na wiadomości! ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Rozeznanie
|
tyna31 a z jakiej strony zamawiałaś suknie?
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#54 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny jak któraś jest z Dolnego Slaska to zapraszam na to forum
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...86981:oklaski: Czym nas więcej tym weselej ![]()
![]() |
#55 |
Raczkowanie
|
Zamawiałam na Aliexpress - to takie chińskie allegro. Bezpośrednio od firmy która suknie szyje. Jest ich na Aliexpress mnóstwo, ja zamówiłam akurat od tego sprzedawcy, aukcja z moją suknią:
http://www.aliexpress.com/item/Hot-S...539323144.html Ogólnie wg mnie nie warto zamawiać na allegro - popytajcie sprzedawców czy można umówić się na przymiarkę, w większości przypadków mówią że nie ma takiej możliwości, bo oni również zamawiają suknie z Chin - są tylko pośrednikami i mają niezłe marże, skoro suknia kosztuje 450 zł a oni sprzedają za 1000 zł. Sama stronka Aliexpress jak najbardziej sprawdzona - zamawiałam mnóstwo rzeczy i zawsze było ok, myśle że bezpieczniejsza od Allegro - tutaj płaci się od razu jak na allegro, ale pieniądze są "zamrożone" przez portal i sprzedawca dostaje je dopiero jak klikniecie że zakup do was dotarł. Dlatego też łatwiej odzyskać pieniądze w przypadku jakiś problemów. Aha, i trzeba liczyć sie z tym że urząd celny może naliczyć podatek (23% vatu, płatne przy odbiorze) - ale to jest tak naprawde loteria, jest 50% szans że podatku nie doliczą.. Cło przy zamówieniu poniżej 150 eur nie obowiązuje. Większość sprzedawców oferuje opcje zwrotu bez podania przyczyny - czyli w razie ewentualnego oddania sukni ryzykujecie tylko koszty wysyłki, jakieś 70 zł. Wg mnie warto zaryzykować - oczywiście jeżeli macie odpowiednio dużo czasu żeby w razie czego kupić inną suknie stacjonarnie ![]() Jakbyście miały jakieś pytania to śmiało - nie powiem że polecam zakup sukni ślubnej w Chinach dopóki nie odbiore swojej ![]()
![]() |
#56 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Moja suknia będzie u mnie na dniach, dziś dotarła do Poznania ![]() (wysyłka DHL - niezłe tempo, w poniedziałek wieczorem była nadana w Chinach). Niestety urząd celny naliczył mi VAT - 23% wartości ![]()
![]() |
![]() |
#58 |
Zakorzenienie
|
A ja swoją suknię zamówiłam z Tablicy. Skontaktowałam się z tą panią telefonicznie, wszystko mi wyjaśniła, że mają likwidacje salonu, że ponad 300 sukienek mają, paręnaście modeli wystawiła na tablicy i szczególnie jedna niesamowicie mi się spodobała. Z mamą wzięłyśmy wymiary, podałam jej i znalazła mój rozmiar z tego modelu. Strasznie się bałam, że może być coś nie tak, wiadomo, jak to ze zdjęciami bywa, ale wzięłam przesyłkę kurierską pobraniową, jak przyszła suknia to po prostu padłam. Na żywo wyglądała 500x lepiej jeszcze niż na zdjęciu, jest na mnie idealna, nie trzeba żadnych poprawek i dałam za nią tylko 500zł a jest nowiutka.
Dlatego myślę, że czasem warto zaryzykować bo można na tym wygrać. Powiem Wam jeszcze, że nikt prócz moich rodziców i TŻ nie wie, że suknię już mam, i kiedyś siostra wyciągnęła mnie do salonu, akurat mieli taki model co oglądałam w Internecie, bardzo mi się podobała na zdjęciu, ale jak zobaczyłam ją na żywo to się załamałam. Kosztowała 2700zł i wyglądała tragicznie.
![]() |
#59 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Zakorzenienie
|
http://olx.pl/i2/oferty/uzytkownik/VbUP/?search[user_id]=13868831
Od tej Pani zamawiałam. Niektóre wystawione modele są nie ładne ale niektóre wręcz odwrotnie. Jak z nią rozmawiałam kiedy wybierałam swoją (nr 250 ale widzę, że już jej nie ma) to namawiala mnie żebym przyjechała ale do Bydgoszczy mam jakieś 5h drogi wiec nie bardzo mi to pasowało ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:03.