|
|
#31 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Push upy a zniekształcenie piersi
Chcialam isc tam gdzie ty, ale jak wciskaja tam kit, ze o zwykly stanik trudno to rezygnuje.
Wyslane przez tapatalk 2 |
|
|
|
#32 | |
|
Oby do wiosny
|
Cytat:
Przed uświadomieniem nosiłam 75D, pierwszy dobrze dobrany był 70F. Teraz po migracji jest 65I lub J zależnie od modelu i marki |
|
|
|
|
#33 |
|
Konto usunięte
|
Migracji?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#34 |
|
Oby do wiosny
|
To pierwsze wrażenie. Potem się nieco rozciąga zawsze. Jedne mniej inne więcej.
|
|
|
|
#35 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#36 |
|
Konto usunięte
|
Ale w tym co mam teraz jak zapnę na środkowy ''guzik'' jest już ciasno. Jeśli się rozciągnie najwyżej będę zapinała najciaśniej.
|
|
|
|
#37 |
|
Oby do wiosny
|
Niom.
To co było na plecach wylądowało w miseczce ![]() Przesadzam oczywiście, ale tkankę da się ładnie uformować. Jak dobrze zgarniasz ciało do miski, to ono po pewnym czasie tam juz zostaje. Jak nosiło się długo zbyt małą miseczkę, to tkanki zostały wepchnięte pod pachę i muszą wrócić na swoje miejsce ![]() Podobnie się dzieje, przy noszeniu zbyt ciasnych biodrówek. Tną boczki a potem taki dołek zostaje na stałe... |
|
|
|
#38 |
|
Konto usunięte
|
Nie zakładam z góry, że wcisnęła mi kit, pewnie nie miała zbyt wielkiego wyboru zresztą na wstępie zanim zaczęłam mierzyć mi powiedziała, jak powiedziałam jaki chce to mówiła że może być ciężko. Ale wypróbuję jeszcze ten sklep brafitterski drugi, ten co Mojwa polecała.
|
|
|
|
#39 |
|
Konto usunięte
|
Następnym razem wybierzesz mniejszy obwód i większą miseczkę. Szybko się przyzwyczaisz do ściślejszego obwodu i ten Ci już nie wystarczy. Zresztą, staników przecież trzeba mieć kilka.
|
|
|
|
#40 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#41 | |
|
Oby do wiosny
|
Cytat:
wracają z emigracji. Podoba mi się |
|
|
|
|
#42 |
|
Konto usunięte
|
Czyli myślisz, że ten z czasem będzie mi nieodpowiedni? Fakt, muszę kupić więcej dobranych staników, bo jak na razie mam tylko jeden. Tak za miesiąc powinnam mieć pieniądze na ten cel. Po prostu ja tej 70tki nie mogłam już na siebie zwyczajnie wcisnąć, natomiast miseczka D była chyba już zbyt rozległa dla mnie. Tzn, nie wiem w sumie bo nie zwracałam aż taki uwagi na to jaki rozmiar przymierzałam, patrzyłam czy mi się podoba a sprzedawczyni mierzyła i sprawdzała, czy jest dobrze dobrany.
Edytowane przez 201605161006 Czas edycji: 2014-07-11 o 10:59 |
|
|
|
#43 |
|
Zakorzenienie
|
Takasobie, ale ona ci dawala stanik i sie w nim pokazywalas czy widziala twoje, no, gole piersi?
Wyslane przez tapatalk 2 |
|
|
|
#44 | |||
|
Oby do wiosny
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#45 |
|
Konto usunięte
|
Na gołe piersi nie patrzyła tylko mierzyła mnie w stanikach, z push upem i po wyjęciu (bo miała model chyba taki do sprawdzania rozmiaru specjalnie, z wyjmowaną gąbką).
|
|
|
|
#46 |
|
Zakorzenienie
|
Powinna chyba pomagać Ci go założyć, pokazać co i jak, powciskać Twoje ciało w niego
Albo to moja była jakimś macantem
|
#47 |
|
Konto usunięte
|
Teraz po prostu nie wiem czy mam ten stanik oddać? Mam paragon i jeszcze poza przymierzaniem w ogóle go nie nosiłam i zasiałyście we mnie wątpliwości, czy oddawać, czy nosić. Tani dla mnie nie był więc jeśli ma się okazać, że za miesiąc go nie będę nosić to wolałabym go oddać... Z drugiej strony wydaje mi się naprawdę dobrze dobrany a moje wątpliwości dotyczyły tylko tego czy push up mi piersi zniekształci.
|
|
|
|
#48 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#49 | |
|
Oby do wiosny
|
Cytat:
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#50 |
|
Konto usunięte
|
Jak już byłam w staniku to trochę macała i wciskała piersi z boku do miseczki uprzednio, za każdym razem pytając, czy może, ale tak żebym naga bez niczego przed nią była to nie.
|
|
|
|
#51 |
|
Konto usunięte
|
A pod pachą masz, że tak powiem trochę "masy" - robi Ci się taka bułeczka / poduszeczka?
|
|
|
|
#52 | ||
|
Oby do wiosny
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#53 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#54 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale ja nie mam z tym problemu
|
|
#55 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, spokojnie... 76 dziewczyna miała na ŚCISŁO! Poza tym wszystko zależy od firmy - effuniak czy gossard zaniżony o 5 w stosunku od ścisłego pomiaru może się skończyć katastrofą, bo się za bardzo nie dopnie... Coraz więcej firm produkuje ścisłe obwody cyferkami adekwatne właśnie do wymaganego obwodu pod (stąd 75 na ścisłe 76), więc nie bawcie się uparcie w brytyjską modłę jak najściślejszego obwodu. Najważniejsze jest to, jak dziewczyna się w tym staniku czuje!
Co do zniekształcania biustu - jest push up i push up. Jeden ma całe miseczki wygąbkowane i wypchane twardymi bąblami wypełnienia, a drugi ma miseczki o gładkiej, tylko lekko pogrubionej powierzchni od spodu, często dopasowującej się do kształtu biustu - dość logiczne, że ten stanik, który jedynie lekko podkreśla naturalny kształt piersi jest mniej (bądź zależnie od konstrukcji) wcale nie krzywdzący. Jedyne wątpliwości mam co do hasła o tym, że ciężko dostać coś co push upem nie jest... fakt faktem, twój rozmiar jest na krawędzi rozmiarówek wielkich brytyjskich firm, czasem dochodzą do c, czasem do d, ale raczej nie ma pewności pełnego asortymentu... W wielu polskich firmach problem jest podobny (Effuniak produkuje 3d dobrze dopasowane do takiego rozmiaru, niestety z jakichś przyczyn dołu rozmiarówki im się zbyt często szyć nie chce). Dostać bieliznę w tym rozmiarze oczywiście można, jednak jest trudniej dostępna i być może mniej chętnie zamawiana do sklepów stacjonarnych. tu jednak pojawia się gigantyczne ALE - byłaś w Only Her czyli firmie, która sama zajmuje się produkcją biustonoszy w małych rozmiarach. Ciężko mi uwierzyć, że w firmowym sklepie z wiszącymi obok firmowymi wyrobami wmawiano ci, że takich rzeczy nie ma... W którym z salonów byłaś? Może to jakieś nieporozumienie? Dobra, doczytałam, że w Poznaniu. Może zrób zdjęcia i wklej na balkonetkę, żeby to sensownie ocenić? Radom o niedopasowaniu stanika, którego nigdy się nie widziało i według opisu nie ma w tym błędów, nie przejmowałabym się za bardzo... Edytowane przez Hibiku Czas edycji: 2014-07-11 o 11:12 |
|
|
|
#56 |
|
Konto usunięte
|
Wiecie co, zrobiłam zdjęcia i osobom chętnym do pomocy wyślę na PW (chociaż nie wiem czy jest sens mieć opory wysyłając je tutaj, no ale wolę na PW).
|
|
|
|
#57 | |
|
Oby do wiosny
|
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#58 |
|
Konto usunięte
|
Wybaczcie jakość i miejsce robienia zdjęć
![]() [cut] Nie wiem czy tam jakaś poduszeczka wystaje... ---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ---------- A i na tych zdjęciach dopięłam go na maksa, na najciaśniej. Edytowane przez 201605161006 Czas edycji: 2014-07-12 o 21:38 |
|
|
|
#59 | |
|
Oby do wiosny
|
Cytat:
Fiszbina powinna celować w środek pachy, a celuje w sam początek. Uważam, ze nie jest dobrany prawidłowo. Jeśli dopięłaś go "na maksa, to na 100 jest za luźny. Ja po praniu w swoich nie dałabym rady. Po kilku założeniach może... Próbowałabym o 5 cm mniejszy obwód i większą miskę. KLIK
Jeśli znajdziesz link w przypadkowym słowie w moim poście, to jest to ukryta reklama wstawiona przez Wizaż. Gdy chcę się czymś podzielić link wstawiam pod słowo KLIK. 04.11.2015 Edytowane przez Śniegowa Czas edycji: 2014-07-11 o 11:32 |
|
|
|
|
#60 |
|
Konto usunięte
|
Eh, a byłam taka zadowolona że w końcu mam dobry stanik
.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:06.

Albo to moja była jakimś macantem 

.