|
|
#31 |
|
Ha ha ha ha ha
|
Dot.: wakacje w polsce
Robimy własne i sprzedajemy za 7?
|
|
|
#32 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#33 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
"Kukurydza z Łomży zapobiega ciąży" (nie wnikam w jaki sposób trzeba zastosować rzeczoną kukurydzę... )
|
|
|
|
|
|
#34 |
|
Konto usunięte
|
ps. mają być nowe czy zużyte?
|
|
|
|
|
#35 | |
|
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
.
|
|
|
|
#36 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.Śmieszy mnie gdy ludzie łączą tandetę z szerokością geograficzną, bo tandeta jest wszędzie i dla mnie ma żadnego uroku, naprawdę wszystko mi jedno czy to talerz z wizerunkiem rodziny królewskiej czy puszka z piaskiem, to jest dla mnie dokładnie to samo .
|
|
|
#37 |
|
BAN stały
|
U nas jest inaczej na straganach. Najwięcej jest staroci ale trochę kiczowatych obrazów też jest.
|
|
|
|
|
#38 |
|
Konto usunięte
|
Winklepicker to slabe masz poczucie humoru. Watek brzmi: wakacje w polsce. Pytanie z pierwszego postu: ktorych miejscowosci konkretnie unikac. A ty przychodzisz silisz sie na bycie kosmopolitka gdy nikt tego tematu nie porusza. Nobody cares. Naprawde.
|
|
|
|
|
#39 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#40 |
|
BAN stały
|
Ja też nie na temat ale może kogoś zachęcę, zainspiruję do odwiedzenia.
Nałęczów, woj lubelskie. W tym domu mieszkał Stefan Żeromski. Udzielał korepetycji dzieciom inżyniera Górskiego a w wolnych chwilach wyglądał przez te okna i pisał. Budynek niszczeje, niedługo go nie będzie. Jest w głębi parku nałęczowskiego ,w takiej zdziczałej części. W pobliżu bije krystalicznie czyste źródełko. Edytowane przez grubella Czas edycji: 2014-07-15 o 23:17 |
|
|
|
|
#41 |
|
Konto usunięte
|
Nie na temat w wydaniu grubelli jest akurat bardzo przydatny
w przeciwenstwie do jakis fantazji o moich rzekomo ograniczonych horyzontach |
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#42 |
|
Konto usunięte
|
Wchodzę na wątek a tu ` o czym szumią mewy`
![]() Nie ogarniam fenomenu tych kiczowatych straganików, które zawsze omijam. Jednak nie można powiedzieć, że szerokim łukiem bo muszę się przeciskać przez tłumy spoconych ciał, jedzących fryty i zachwycających się tym dziadostwem. ![]() Poza tym wakacje w Polsce = niepewna pogoda, zabieranie ziemniaków z domu bo jedzenie na mieście za drogie, nocleg 10 km od morza bo taniej i dojeżdżanie na plażę autem, plażowanie przy samym wejściu na plażę bo po co przejść 300m dalej, kupowanie pseudo pamiątek, które w niczym nie przypominają tego gdzie się było (no chyba, że nagie kobiece krocze można tak traktować).
|
|
|
|
|
#43 |
|
BAN stały
|
Jeszcze Nałęczów.
Jest tu willa "Pod Matką Boską", obecnie od imienia założycielki pensjonat Ewelina. Mieszkał i tworzył tu Bolesław Prus, zachowało się nawet jego zdjęcie z początku XX wieku. W pensjonacie straszy czarna dama. O północy słychać jej kroki i odgłos rozsypywanych pereł z zerwanego naszyjnika . To Tamara , córka rosyjskiego generała. Pułk wojska stacjonował tam i jeden z oficerów rozkochał w sobie Tamarę. Zbałamucił i porzucił. Nieszczęsna dziewczyna targnęła się na życie nie mogąc znieść upokorzenia i straconej miłości. I straszy. |
|
|
|
|
#44 |
|
BAN stały
|
Obydwaj pisarze, Prus i Żeromski mieli żony o imieniu Oktawia.
Obydwaj je zdradzali. Oktawia Żeromska omal od zmysłów odeszła gdy dowiedziała się o zdradzie męża. Prus jeździł do kościoła w Lublinie gdzie gorliwie modlił się aby Pan Bóg dał mu dobrą żonę. A jak już ją miał to ja zdradzał. Żeromski był zadufany w sobie w sprawie uroku jaki rzuca na kobiety. W jego "Dziennikach" jest fragment/coś w tym stylu, nie zacytuje dokładnie/: " chodzą po parku samotne histeryczki, spoglądają na mnie zamglonymi oczami i bezgłośnie proszą "zakochaj się we mnie tak prawdziwie , o brunecie". |
|
|
|
|
#45 |
|
Konto usunięte
|
Ja się przyłączę do grubelli i też polecę parę miejsc w lubelskim
co prawda aby wszystko zwiedzić to przydałby się samochód i no nie wiem wynająć coś gdzieś w agroturystyce ale na paliwo też by sporo poszło .. mimo wszystko jest sporo ciekawych miejsc do zwiedzenia1. ścieżka przyrodnicza Bobrówka : ![]() ![]() ![]() 2. Magiczne ogrody: ![]() ![]() ![]() jak sobie coś jeszcze przypomnę to napiszę.. możnaby się zastanowić nad jeziorami Białka, Firlej, Zagłębocze itd.. ale tam też same fryty mimo, że budek mniej ![]() ---------- Dopisano o 23:55 ---------- Poprzedni post napisano o 23:50 ---------- Co do pamiątek z wakacji to ja mam taką zasadę, że zawsze jak jestem w nowym miejscu to kupuję pocztówkę moja mama kolekcjonuje natomiast magnesy ![]() myślę, że taki sposób jest najlepszy aby mieć zbiór jakichś pamiątek.. choćby to były tandetne kule to kula z Wieżą Eiffla czy z Krzywą Wieżą w Pizie czy z piramidami.. taka kolekcja mogłaby być ciekawa.. jedna z kobiet u których mama pracowała właśnie taką miała..
|
|
|
|
|
#46 |
|
O RLY?
|
Może lizak z papieżem na pamiątkę?
|
|
|
|
|
#47 |
|
Konto usunięte
|
Kopnieta czemu robilas zdjecie nad glowa konia xD
---------- Dopisano o 00:03 ---------- Poprzedni post napisano o 00:03 ---------- Wylizac papieza - dafuq |
|
|
|
|
#48 |
|
Szef ds. Wymianek
|
![]() [1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;47321097] ![]() [/QUOTE] Z ta fotką powyżej mam tylko jedno skojarzenie .
|
|
|
#49 |
|
Konto usunięte
|
Mi sie piosenka lady pank przypomniala xD
Ale ladne tzn ciekawe miejsce. Ten potoczek jest sliczny |
|
|
|
|
#50 |
|
Szef ds. Wymianek
|
Ciekawe, ciekawe - acz sądzę, że będąc tam, faktycznie miałabym w uszach piosenkę LP
.
|
|
|
#51 |
|
BAN stały
|
Jak się robi zdjęcia siedząc na koniu to często końskie uszy wychodzą na pierwszym planie.
|
|
|
|
|
#52 | |
|
Konto usunięte
|
hahaha
nie zauważyłam tego nawet to zdjęcie z google grafika ![]() ---------- Dopisano o 00:33 ---------- Poprzedni post napisano o 00:31 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
|
#53 |
|
BAN stały
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;47321335]hahaha
nie zauważyłam tego nawet to zdjęcie z google grafika ![]() ---------- Dopisano o 00:33 ---------- Poprzedni post napisano o 00:31 ---------- a tam jest no ślicznie .. cała trasa piechotką to ok 3-4 godzin na spokojnie.. tyle że radzę raczej iść w godzinach porannych bo później masa komarów [/QUOTE]Miałam zamiar napisać o tych komarach. W okolicach Parczewa. Tamtejsze komary są jakby większe i na metr sześcienny objętości powietrza są ich tysiące, większa gęstość zakomarzenia niż gdzie indziej.
|
|
|
|
|
#54 | |
|
Konto usunięte
|
jeziora:
1. Białka ![]() ![]() 2. Firlej ![]() ![]() tu nie polecam bo strasznie dużo ludzi .. już lepiej do Białki ![]() ---------- Dopisano o 00:52 ---------- Poprzedni post napisano o 00:51 ---------- Cytat:
no ale dobry psikacz kupiony w sklepie dla wędkarzy i jakoś daje radę ![]() ---------- Dopisano o 01:01 ---------- Poprzedni post napisano o 00:52 ---------- spływy kajakowe na Wieprzu koło Lubartowa.. dokładna miejscowość to Serniki: ![]() ![]() w Sernikach jest mini ZOO Bałtów: Ogromny plac zabaw plus park jurajski ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#55 |
|
BAN stały
|
Jak Lubartów to w pobliżu jest Kozłówka.
Muzeum w dawnym pałacu rodziny Zamoyskich. Pałac i przyległe budynki, powozowni, zabudowania dworskie. Jest tam muzeum socrealizmu, z największą w Polsce kolekcją eksponatów,np. popiersi Stalina, Bieruta, Marchlewskiego, Lenina. Plakaty propagandowe i mnóstwo takich różności. W Gdańsku chyba też jest takie muzeum w Zielonej Bramie? |
|
|
|
|
#56 |
|
BAN stały
|
Drabineczka, Ty się brzydzisz brudnej wody to sobie możesz popływać w przezroczystej kuli.
![]() Dopiszę do tego co pokazała Kopnienta, że w Sernikach/cóż za apetyczna nazwa/ jest mini zoo w gospodarstwie agroturystycznym Ranczo Arka. To Mini Zoo wcale nie jest takie mini , kilkadziesiąt okazów chyba ma. Jest kolejka dl;a dzieci, różne place zabaw, muzeum zabytkowych sprzętów rolniczych, prom na własnej rzece. Jest miejsce na ognisko, grill. Duży teren, cały dzień można tam spędzić z dziećmi nie nudząc się. I właśnie taka kula do pływania. Chyba jakoś ją dezynfekują od środka. Edytowane przez grubella Czas edycji: 2014-07-16 o 01:37 |
|
|
|
|
#57 |
|
Konto usunięte
|
Z miejsc nieskażonych polecam Lubiatowo niedaleko Łeby
ogromne, szerokie czyste plaże, we wsi (jak byłam kilka lat temu) tylko dwa malutkie sklepy spożywcze, bajka dba o to wójt który właśnie nie chce bud i kebabów tylko ostatnią oazę spokoju nad morzem
|
|
|
|
|
#58 |
|
Różowy Jednorożec
|
Jade jutro na dłuższy wekkend nad polskie morze. Do małej, malusiej miejscowości którą pamiętam jedynie za czasów dzieciństwa - spędzałam tam miesiąc każdych wakacji. Wtedy nie bylo ani jednego straganu z kiczem - zobaczymy teraz
![]() Nie byłam nad Bałtykiem ponad 6 lat. Tęskno mi trochę. ![]() Ostatnie lata oglądałam kicz w innych krajach - adekwatny do tego przedstawianego w tym wątku
|
|
#59 |
|
Rozeznanie
|
Nie załamuj mnie chciałam sobie urlopowo wlaśnie odwiedzic Solinę, za dzieciaka tam byłam i było tak dziko i naturalnie...
|
|
#60 | ||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
.---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:32 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ---------- Takie coś od niedawna były już chłopak mojej siostry sobie kupił, ale on (ona też zresztą) to właśnie typowi przedstawiciele tej grupy ludzi o których tutaj mowa .---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ---------- Cytat:
Jeszcze z fajnych miejsc dobrze mi się kojarzy zatoka Pucka, ale nie pamiętam już dokładnie gdzie to było no i to było też dość dawno. W Ustce nie było tak najgorzej ale tam też byłam jakieś 8 lat temu. Tam chyba dlatego że jest jakaś marynarka czy co. ---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ---------- Warto jeszcze zobaczyć Park Narodowy Ujście Warty - tutaj trochę moich zdjęć: http://plaszczoobrosla.blogspot.com/...cie-warty.html Tylko ja byłam zimą, nie wiem jak tam jest latem... Za to Słowiński Park Narodowy to tragedia... ten przy Łebie, Rąbce itd. Tam gdzie są te wydmy ogromne. Masa ludzi z dzieciakami zjeżdżającymi po wydmach jak ze zjeżdżalni. Nawet tych specjalnie ogrodzonych. Po drodze jakieś hot-dogi i w ogóle. Beznadzieja. |
||||||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:53.

(nie wnikam w jaki sposób trzeba zastosować rzeczoną kukurydzę...
)
.

(Wito, 22.01.2020 
kto to kupuje. czemu ludzie to kupują. nie rozumiem fenomenu czemu tyle osób w ten sposób spędza czas i jeszcze czerpią dziką przyjemność z przeciskania się między tłumami nad starym gofrem za 10 zł.
.