|
|
#31 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Potrzebna pomoc dotycząca E-MULE
eee, co do high ID, to przede wszystkim musicie miec stale IP - mozna je wykupic u dostawcy netu (u mnie np. 80zl na rok). to bardzo duzo daje, bo dzieki temu jest sie rozpoznawanym w sieci, takim "pewniakiem", stalym klientem i wowczas, kiedy jest wielu ludzi chetnych do sciagniecia jakiegos pliku, ci z high ID ida na poczatek kolejki, dzieki czemu sciagaja pierwsi (czyt. szybciej).
|
|
#32 | |
|
Raróg
|
Ja mam stałe IP i nic mi to nie daje :/
|
|
|
|
#33 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sąna zakładce serwery Klikam prawym przyciskiem myszki i wybieram "podłącz się do wybranego serwera" Jeżeli chodziło Ci o coś innego wyślij mi pw, bo z rana niedomyślna jestem ;-)
|
|
|
#34 |
|
Raczkowanie
|
Hi/low id zalezy od rodzaju połaczenia jakie posiadasz tzn szybkosci lacza, czy jestes za routerem czy laczysz sie bezposrednio, czy masz stale czy dynamiczne ip , czy masz fw czy niemasz .... (uwaga nieda sie wylaczyc totalnie zainstalowanego fw ... wylaczajac wylaczasz tylko filtrowanie programow z listy firewall nadal dziala tak czy siak... do tego nawet danie udostepnien na fw niewiele moze zwiekszyc szybkosc dzialania danego programu poniewazne fw filtruje buffor karty sieciowej a nie bezposrednio program )
a co do tego ze czasem ktos ma high a potem mu spada na low id to przez stacje routujace polaczenie do danego server poprostu sa przepelnione w emulu jest detektor pnp radze go urzyc ... jesli on powie ze nieda sie nic zrobic to male szanse ze sie da bez zwiekszenia lacza grzebania w fw albo meczenia administratora ja np przy łączu 2mbps mam non-stop lowid poniewaz mamy systemowego FW
|
|
#35 |
|
Wtajemniczenie
|
Od wczoraj mam firewall kerio personal i nie moge sie polaczyc z emule polaczy sie tylko wtedy jak wylacze kerio ale wtedy nie chroni mi komputera zna ktos z was jakies inne rozwiazanie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:48.

Są
Jeżeli chodziło Ci o coś innego wyślij mi pw, bo z rana niedomyślna jestem ;-)