|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#31 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Coraz więcej mam tu mamy na kolejne wciąż czekamy. Mamy po staraniach cz. IV
U mnie też po deszczu chłodniej się zrobiło bo 25stopni-idealnie jak dla mnie, ale w mieszkaniu nadal 26
mury się nagrzały i wietrzenie całodobowe daje tylko/aż świeże powietrze ![]() Usmażyłam sobie placuszki ziemniaczane, pochłonęlam, teraz trzebaby pranie wstawić
|
#32 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Coraz więcej mam tu mamy na kolejne wciąż czekamy. Mamy po staraniach cz. IV
ooo też bym zjadła placuszków ale nie ma kto natrzeć
![]() a ja właśnie sobie duszę warzywka z kurczaczkiem
|
#33 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie mam żadnej maszynki i ręcznie tarłam aż ręce bolały...
|
#34 |
|
Zakorzenienie
|
Zjadłabym takie placki z cukrem
![]() ale nigdy nie robiłam i pewnie nic by z tego nie wyszło
|
|
|
|
#35 |
|
Zakorzenienie
|
A co tu tak życie ucichło?
![]() Zuken ziemniaczane z cukrem byś zjadla czy jakieś inne?
Edytowane przez Jagatka_N Czas edycji: 2014-07-23 o 14:53 |
|
|
|
#36 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#37 |
|
Rozeznanie
|
Zuken, możesz zacząć rodzić
i zdawać nam oczywiście relacje na bieżąco my nie będziemy się nudzić, a i Ty będziesz miała zajęcie
|
#38 |
|
Zakorzenienie
|
Mój też dziś do 22
![]() Muszę sie wziąć za podlogi ale mi sie nie chce ![]() Myłyście okna w ciąży? ![]() Zuken ale Ci cloud zajecie wymyśliła
Edytowane przez Jagatka_N Czas edycji: 2014-07-23 o 15:09 |
|
|
|
#39 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Co do okien, to ja mam od początku nakaz leżenia tylko i wyłącznie, więc nawet nie próbowałam zabierać się za cięższe rzeczy, ale gdybym mogła, to nie wiem czy bym myła, chyba bym się jednak bała.
|
|
#40 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja umyłam tydzien temu jedno, na drugi dzień kolejne....a potem dostałam ochrzan od cioci, że nie wolno, bo to za duży wysiłek, a jeszcze wieszanie firan, ręce w górze, naciąganie... mówila ze dawno temu jej znajoma poroniła po czymś takim... no i następny raz mam dzwonić po siostrę... ![]() Ale mi fajnie mały teraz puka od środka brzuszka
|
|
#41 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobry pomysł![]() ![]() Co do okien to ja nie myłam, teraz dopiero dostałam pozwolenie od gina na takie czynności |
|
|
|
|
#42 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
więc przystopowałam trochę.Zuken, no to do roboty
|
|
#43 |
|
Zakorzenienie
|
Cloud pomyłam od środka ale od zewnątrz mam zakaz od tż-ta bo się boi że wypadnę
![]()
|
|
|
|
#44 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Witam się w nowym wątku
![]() Cytat:
Ja też przykrywałam na początku rozkiem rozpiętym, potem śpiworek i kołderka, teraz mój synek nie daje się niczym przykryć wiecznie mu gorąco... Cytat:
Teraz planuję podobnie. Cytat:
![]() Zubi śliczne maleństwo
1cs-II kreski 27 maj 2014 39/40 11.12.2013 ![]() 16.08.2013 ![]() Synuś- 2011 Córeczka- 2015 Killer 1x Edytowane przez Kamel Czas edycji: 2014-07-23 o 16:15 |
|||
|
|
|
#45 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam robota ale mi te z robota nie smakują. Ta tarcza do ziemniaków trze na takie strzepki a na zwykłej tarce to jest inaczej dlatego my trzemy tzn TZ
![]() Cytat:
Ja okien w ciąży nie mylam TZ myl A ja spałam sobie 1.5 h Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#46 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#47 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny Wchodzę i co widzę? Nowy wątunio
Poczytam jeszcze stary, bo parę stron mam do nadrobienia ![]() Dziś po południu tak mnie ścieło, że jak się położyłam, to nie mogłam wstać. Byłam nieprzytomna. Nie wiem czy od pogody czy czego, bo akurat burza wtedy przyszła. A teraz pięknie słońce świeci ![]() Zubi słodziak mały z Majeczki Co do szczepień to nie chciałabym szczepić zaraz po urodzeniu, tylko poczekać tak do 4 miesiąca. I na pewno żadne 5w1 czy 6w1 bo tym nieraz można dziecku zaszkodzić. Na razie trochę o szczepieniach czytałam i o NOP, czyli odczynie poszczepiennym. Później będę się bardziej w to wczytywać, no i zobaczymy jak też w życiu wyjdzie ![]() Zuken brawa za 39 tydzień Niedługo do odstrzału ![]() A teraz idę nadrabiać stary
|
#48 |
|
Zakorzenienie
|
Hej! U nas popadało i trochę powietrze się zmieniło
![]() Jagatka no widzisz jak fajnie mały daje o sobie znać co do okien to ja na początku ciąży myłam na Wielkanoc teraz chyba już nie ruszam po prostu nie podciągam rolet a za te placki to Cię zabiję chyba sobie zrobię, ale mam mało oleju...zuken no już blisko, coraz bliżej ![]() a ja dziś przyhaczyłam o h&m i wykorzystałam bon podarunkowy efekt: trzy bodziaki na długi rękaw, dwie pary spodni dresowych (wszystko rozmiar 68, ale widzę, że wpadają w 62), niedrapki i skarpetki
|
#49 |
|
Zakorzenienie
|
a tu część moich wczorajszych łowów w sh
|
|
#50 |
|
Zakorzenienie
|
Jak do oglądania to ja pierwsza
![]() Mania ale ubrankowy szał wszystko śliczne
|
#51 |
|
Raczkowanie
|
No już jestem na bieżąco
![]() Cloud Wasz synek po prostu wstydliwy jest i nie lubi jak się go podgląda. No a jak nikt nie patrzy to broi łobuziak jeden ![]() Kamel no w h&m mają fajne ciuszki Wczoraj bylam i patrzyłam i te body rozpinane też widziałam Za to kupiłam sobie sweterek ciążowy na jesień. Na przecenie był to żal było nie skorzystać ![]() Vioris dobrze, że nie musisz mieć laparoskopii i przeżywać dodatkowych nerwów. Współczuję Ci tego co przeszłaś i mam nadzieję, że wkrótce znów dołączysz na wątek, ale tym razem zostaniesz do końca Maciejka termin na piątek trzynastego ![]() Manieczka świetne zakupy Uwielbiam oglądać jak wklejacie rzeczy dla maluchów
|
#52 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niestety oprócz tego, że od wczoraj bolą mnie nogi i pachwiny tak, że ledwo chodzę nic się nie dzieje![]() Poza tym muszę poczekać aż mąż wróci z pracy a to będzie koło 2-3 w nocy dopiero, także się szykujcie ![]() Mania Śliczne zakupy |
|
|
|
|
#53 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Mania, super zakupy
|
|
#54 |
|
Zakorzenienie
|
Zuken ale by były jaja jakbyś dziś w nocy urodziła
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#55 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() My już jesteśmy w domku małż poszedł coś robić do warsztatu, Majeczka śpi to mogę Wam co nieco napisać Nad ranem w poniedziałek, ok.3-4tej, śniło mi się, że bardzo boli mnie brzuch małż poszedł na 7, a ja włączyłam laptopa w łóżku, żeby coś poczytać i wtedy nagle zobaczyłam, że kiepsko widzę na oczy, litery mi się zlewają i zaczyna mnie potwornie boleć głowa przyjechał ok. 10 i pyta mnie jak tam to mu odpowiedziałam, że boli, pyta co ile to mu mówię, że dość często stwierdził, że będzie liczyć i wyszło, że jest nieregularnie co 10-15 min. To ja doszłam do wniosku, że idę pod ten prysznic sobie ogolę Bożenę i najwyżej niedługo pojedziemy. Pod prysznicem skurcze się nasilały nadal, ale zrobiłam co miałam zrobić i nagle przestało na chwilę - mówię do małża, że się wyciszyło i poczekamy po chwili położna znów mnie zbadała i drze się, żeby wołali lekarzy, bo jest pełne rozwarcie i rodzimy potem to wolę nie pamiętać, było ostro, bo najpierw próbowali, żebym w pozycji kolankowo-łokciowej rodziła, ale nic z tego, już zaczęli mówić o cesarce jak kazali mi się normalnie położyć i okazało się, że idzie niestety malutka szla na supermana z rączką przy głowie, a ja miałam mało siły i już się wydawało, że mnie natną jak taki jeden super młody lekarz powiedział, żeby nie nacinać, że on w momencie jak będę przeć mi pomoże i z góry wypchnie małą z brzucha - i udało się pękłam tylko trochę, 3 szwy miałam, a malutka ma dwa krwiaki na główce, bo jak nie miałam siły przeć to się cofała, a jak parłam to wychodziła, ale mają się one wchłonąć w ciągu 3-4 miesięcy generalnie w szpitalu byłam po 11.30 z rozwarciem na 5 cm (nawet mi lewatywy nie zdążyli zrobić), ok. 12.30 już było pełne rozwarcie, mała wyszła o 13.20 wszyscy byli w szoku, że to moje pierwsze dziecko i że to postępuje aż tak błyskawicznie a teraz mam najcudowniejsze dziecko pod słońcem Zdjęcia na razie nie mam, bo wszędzie jakoś ciemno, dopiero już w domu jej zrobię, może jutro zresztą póki co ledwo chodzę i myślę o innych rzeczach ![]() Dobra lecę, bo chyba ma kupę Odezwę się jutro w wolnej chwili ---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ---------- A jeszcze Wam powiem, że ani wody mi nie odeszły, ani żaden czop
|
#56 |
|
Zakorzenienie
|
Elfka jestem pod wrażeniem, szybko się uporałaś z porodem
normalnie chyba stworzona do tego jesteś ![]() Ciesz sie Majeczką, my spokojnie poczekamy na focię jeszcze raz gratuluję i zaglądaj tu mamusiu ze złotymi radami dla takich zielonych jak ja
|
#57 |
|
Zakorzenienie
|
Elfka no to sprawnie Ci poszło
pewno gdyby nie Twój mąż to byś siedziała pod tym prysznicem super, że jesteście już razem ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#58 |
|
Zakorzenienie
|
Elfka super, że jesteście w domku
![]() ![]() A co do porodu to jestem pod wrażeniem, dzielnie dałaś radę i szybko wszystko poszło Też chcę taki poród![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ---------- A i chyba dzisiaj jest Twój termin hehe
|
|
|
|
#59 |
|
Zakorzenienie
|
Elfka super
szybko poszło ![]()
|
#60 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się w nowym wątku
![]() elfka miałaś szybki i zwinny poród zazdroszczę a propo tego wypychania dziecka z brzucha to ja bym się nie zgodziła, moja siostra ma złe doświadczenia w związku z tym... aż muszę swojego gina o to zapytać
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:08.

mury się nagrzały i wietrzenie całodobowe daje tylko/aż świeże powietrze 

Wymyślcie mi jakieś zajęcie hehe

mówila ze dawno temu jej znajoma poroniła po czymś takim... no i następny raz mam dzwonić po siostrę... 

Niedługo do odstrzału
23.06.2011

dobrze, że nie musisz mieć laparoskopii i przeżywać dodatkowych nerwów. Współczuję Ci tego co przeszłaś i mam nadzieję, że wkrótce znów dołączysz na wątek, ale tym razem zostaniesz do końca
potem to wolę nie pamiętać, było ostro, bo najpierw próbowali, żebym w pozycji kolankowo-łokciowej rodziła, ale nic z tego, już zaczęli mówić o cesarce jak kazali mi się normalnie położyć i okazało się, że idzie
i zaglądaj tu mamusiu ze złotymi radami dla takich zielonych jak ja