![]() |
#31 | |
BAN stały
|
Dot.: w którym tyg ciąży do lekarza?
Cytat:
termin jednak liczono sie od miesiaczki, a nie od USG.Jednak Urodzil sie te 9 dni wczesniej. Ale u Ciebie jeszcze wczesnie, moze przyspieszyc. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Zakorzenienie
|
ja przy pierwszej ciąży poszłam jakoś pod koniec 5tc - było widać tylko pęcherzyk. przy aktualnej ciąży poszłam na samym początku 7tc i już biło serduszko. nie ma się co spieszyć i lecieć zaraz po zrobieniu testu, bo i tak na ogół nic nie widać, a i lekarz niewiele jest w stanie powiedzieć,
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Zakorzenienie
|
Hej, podłączę się pod wątek, nie wiemHej,nie wiem nawet, czy piszę w dobrym miejscu, nie chcę zakladac nowego,
Moja historia wygląda tak: w piątek tj. 21 sierpnia, 6 dni po planowanym terminie okresu zrobiłam drugi test,też wyszedł pozytywny, poszłam do lekarza i na USG zamiast pęcherzyka ( od daty ostatniego okresu byłby to 5tc)ginekolog znalazł torbiel na jajniku i do tego okazało się, że mam dwurożną macicę ;/ Następny termin USG wyznaczył na 01 września i powiedział, że jeśli chcę mogę zrobić wynik Beta hCG. Czy ktoś ma podobne doświadczenia? Czy jest możliwe, że maleństwo jednak będzie widoczne na następnym USG, czy się nie nastawiać na ciążę? Bardzo bym chciała, żeby wszystko dobrze się skończyło, i teraz się martwię, że w ciazy nie jestem ;( Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#35 |
Zakorzenienie
|
Właśnie się wybieram, szukam tylko jakiegoś światełka przed pójściem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Zadomowienie
|
przezduzeem, na tym etapie wszystko jest możliwe, ja jak poszłam w 5tc do lekarza do się ze mnie śmiała i powiedziała że na tym etapie nawet nic nie zobaczy i mam przyjść w 7-8. Poszłam na betę i wyszło
![]() A moja koleżanka, która ma termin porodu podobnie do mnie też miała torbiel na jajniku i zaszła w ciążę, dlatego ciąża była podwyższonego ryzyka od początku, ale torbiel do 20tc pięknie się wchłonęła i teraz czekamy na nasze dziewczynki ![]() Trzymam mocno kciuki!
![]() |
#37 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
jeśli moge spytać jaka beta ci wyszła? Tez robiłam wczoraj ale obawiam sie ze mam za nuska jestem 8dzien po terminie miesiaczki Sent from my Lumia 610 using Tapatalk wiec przepraszam za literówki:-D |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#38 |
Zadomowienie
|
Mi około 7 dnia (a nawet chwilę wcześniej) od terminu miesiączki beta już wybiła chyba do 1130, także to naprawdę szybko się dzieje.
![]() |
#39 |
Raczkowanie
|
Idę jutro powtórzyć betę. Martwię sie, to nie jest moja pierwsza ciąża ale tej bety nigdy nie robiłam i nie wiem czy coś jest nie tak? Objawy mam typowe dla wczesnej ciąży. Tłumacze sobie ze moze rzeczywiście opiznila mi sie owulacja i do zapłodnienia doszło w dniach kiedy ja juz czekałam na miesiączkę. Nie wiem tylko czy to realne
Sent from my Lumia 610 using Tapatalk wiec przepraszam za literówki:-D |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Zakorzenienie
|
ostatni okres miałam 17.07, w piątek 22.08 zrobiłam test - wyszedł pozytywny
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:27.