![]() |
#31 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzydki pierścionek zaręczynowy - oddałybyście?
Hmm... no ciezkie pytanie jakby on nie wiedzial co lubie i kupil na chybil trafil to chyba bym oddala... ale jakby przyszed z wielkimi oczami ze tak sie w nim zakochal, ze odbijalo sie w nim nasze przyszle dziecko haahah itd no to nie wiem chyba nie widzialabym potrzeby. Nie nosze bizuterii, pozniej zmiana na prosta obraczke i tyle xd
Wyslane przez tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
No dla mnie to byłby poważny zgrzyt gdyby ktoś kto chce spędzić ze mną resztę życia nie znał mnie/nie zadawalby sobie trudu aby mnie poznać/miał moją opinię w dupie. Wychodzę z założenia, że jak są zgrzyty tego typu przy takich pierdołach, to co dopiero przy ważniejszych sprawach. Z drugiej strony - byloby mi głupio kupować partnerce pierścionek zaręczynowy według swojego gustu, a nie jej albo w ogóle nie zainteresować się tym co ona by wolała. Inna kwestia jakby było brzydkie, bo ksztalt nie ten czy coś, a inna kiedy to np. zloto czy element biżuterii, którego się szczerze nie cierpi i nigdy nie nosi. Nie żeby to był od razu powód do rozstania, ale zarąbiście by mnie to zdziwiło i zastanowiło ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Zadomowienie
|
Nawet jakby facet z całych sił się starał, no jest jakiś cień szansy, że jednak nie trafi w gust.Szczególnie, że czasem gust się zmienia: ja przez wiele lat uparcie twierdziłam, że biżuteria tylko srebrna i białe złoto. Teraz nabieram przekonania do żółtego złota. Przypuszczam, że pomimo pewnego rozczarowania zachowałabym swoje odczucia dla siebie.
Jednakże, wydaje mi się, że po pierwszej reakcji na widok pierścionka (albo po ewentualnym pytaniu "podoba Ci się") facet będzie w stanie poznać czy trafił z wyborem. Przypuszczam, że mój od razu by się zorientował że coś nie gra, i sam zaproponowałby "jutro wymiana" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Konto usunięte
|
Myślę, że przed oświadczynami facet powinien wiedzieć, co podoba się wybrance. Jeśli nie wie, to może podpatrzeć jaką biżuterię nosi, jakie wzory, czy raczej skromne pierścionki, kolczyki, czy duże świecidełka. Może też podpytać przyjaciółkę, matkę, brata, kota itp itd
![]() Uważam, że facet powinien się postarać przy wyborze (nie mówię, by kupował nie wiadomo jak drogi pierścionek) zawsze można coś wybrać w rozsądnej cenie, coś co spodoba się przyszłej żonie. Jeżeli facet się starał, a pierścionek się nie spodobał, ok, ale nie rozumiem olewactwa ,,kupię pierwszy lepszy'' Powiem szczerze, że pierścionek, który kupił mi mój były w ogóle mi się nie podobał ![]() Nie chciałam nic mówić, bo się mi kiedyś żalił, że jego była powiedziała mu, że pierścionek, który jej kupił był ujowy ![]() Jednak nie to było najgorsze. Kiedyś kupiłam czajnik elektryczny (taki zwykły wykonany z plastiku) jak wiadomo czajnik taki ciężki nie był. Niosłam go w torebce foliowej (potocznie zwanej jednorazówką) Jak wspomniałam ciężar żaden. Jadę autobusem, potem pociągiem i czuję, że coś nie tak z moim palcem u prawej dłoni. Patrzę, a tu pierścionek wygiął się w jajo, no zmienił kształt! Wszystko przez to, że ta część pierścionka, która była po wewnętrznej części dłoni była strasznie cienka, no milimetr może miała i płaska nie wiem jak to wytłumaczyć. Wtedy powiedziałam o fakcie wygięcia pierścionka byłemu, a ten jeszcze fochy miał. Uważam, że nie nie postarał, trzeba patrzeć, żeby ,,obręcz'' za cienka nie była, bo przecież złoto jest plastyczne, jednak przy noszeniu lekkich zakupów absolutnie nie powinno się wyginać! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Zakorzenienie
|
Pewnie bym przyjęła bo nie chciałabym sprawić przykrości temu co daje taki pierścionek
jak mi się oświadczał TŻ to byłam taka szczęśliwa, że w sumie pierścionek dokładnie obejrzałam dopiero następnego dnia jak już ochłonęłam trochę - mi się spodobał, choc marzyłam o innym ale nie wspominałam o jakim marzę, żeby nie poczuł presji chłopak ![]() ale znam przypadek, gdy dziewczyna z chłopakiem wybierali razem pierścionek, ale on nie chciał przy nie kupować, w dniu zaręczyn przy zaproszonych na tą okoliczność gościach chłopak wręczył zupełnie inny pierścionek, który się dziewczynie nie spodobał, ona poprosiła o wymianę, a on nie wymienił bo nie chciał sobie obciachu robić
![]() |
#36 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#37 |
Zakorzenienie
|
do dziś jest to zagadką
![]()
![]() |
#38 |
Zakorzenienie
|
A są razem?
![]() ![]()
![]() |
#39 |
Zakorzenienie
|
są razem - prawie 10 lat po ślubie
![]() |
#40 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#41 |
Zakorzenienie
|
cóż...
w tym przypadku wszystko jest nietypowe - gdy już myślimy ze znajomymi, że ta para niczym nas nie zaskoczy to się okazuje, że jednak wiele przed nami
![]() |
#42 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Nie wiem jak można samemu wybrać swój pierścionek zaręczynowy - przecież zaręczyny wychodzą z inicjatywy mężczyzny i to on powinien się wykazać i wybrać pierścionek. ON się oświadcza i ON wybiera. Na pewno stara się wybrać najlepszy jego zdaniem, więc nie wiem jak można kaprysić. Może jestem nazbyt romantyczna, ale nie jestem za tym, aby pary razem wybierały pierścionki, kobiety narzucały mężczyznom swoje zdanie, przecież to TYLKO pierścionek, zwykły symbol, którego nawet nie trzeba nosić. Liczy się intencja i deklaracja, a nie błyskotka na palcu. Moim zdaniem to płytkie podejście, jeśli panna oddaje pierścionek, wybrzydza, żąda wymiany. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja praktycznie w ogole nie jestem romantyczna, nie potrzebuje super slodko pierdzacej niespodzianki (nie lubie niespodzianek), nie jaraja mnie takie surprise zareczyny w restauracji przy widowni. Bleh. A swojego pierscionka i tak nie nosze, bo nie lubie blyskotek - taka plytka jestem! ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Mydła, oleje, no poo ![]() Edytowane przez Kretka666 Czas edycji: 2014-07-25 o 20:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Konto usunięte
|
Kobiety narzucają facetom swoje zdanie - źle
Facet narzuca swoje zdanie kobiecie - spoko Aha, ok, wszystko jasne ![]() No serio, ujowa to intencja i deklaracja, skoro oznacza ona "robię tak jak mnie się podoba, chociaż to ciebie to dotyczy". |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Oczywiście, że zaręczyny są wspólną decyzją - ale kiedy one nastąpią to decyzja należy do mężczyzny, takie jest moje zdanie. Przecież nie decyduje się on na oświadczyny kiedy nie jest pewny czy kobieta tego chce, wiadomo, że wcześniej rozmawia się o wspólnej przyszłości itp., ale wg mnie kobiety nie powinny wtrącać do wszystkiego nosa i kontrolować sytuacji - ma być taki pierścionek, oświadczyny tam i tam, żeby później można było opowiadać koleżankom taka to była cudowna chwila. Na pewno są dziewczyny, którym oświadczyny w restauracji będą pasować (ja do nich nie należę), ale jeśli mężczyzna decyduje się na taki krok (moim zdaniem zaręczyny równają się z ustalaniem daty ślubu i są faktycznie zaręczynami, a nie po prostu ofiarowaniem pierścionka, żeby kobieta nie "naciskała" brzydko mówiąc) to wie jak to zrobić, aby jego przyszła żona była zadowolona ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Konto usunięte
|
Jo, to chore żeby ludzie chcieli mieć kontrolę nad swoim życiem. Kto im na to pozwala, fuj.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Wybacz, ale to w końcu (zazywczaj ;]) mężczyzna oświadcza się kobiecie, dlatego to jego decyzja jaki pierścionek wybierze i jak to zrobi. Jeśli Ty chcesz sama wybrać swój pierścionek i wszystko dopiąć na ostatni guzik to Twoja sprawa i życzę Ci, żeby wyszło tak jak sobie zaplanowałaś ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Zakorzenienie
|
Nie jestem koneserką biżuterii, więc nie wiem, co musiałby facet nawyprawiać i gdzie ów pierścień kupić, żebym stwierdziła, że jest paskudny
![]() Uważam, że byłoby wielką wpadką, gdybym np. nie miała przekłutych uszu, a facet kupiłby kolczyki na urodziny, albo czerwoną bluzkę, mimo, że głupio wyglądam w czerwonym, ale... pierścionki, serio? ![]() ![]() Nie mam pojęcia, na co mu takie pierdoły w głowie ![]() I nie rozumiem podejścia 'marzę o takim a takim pierścionku zaręczynowym'. Dla mnie to są sprawy totalnie drugorzędnem, gdy pomyślę o swoim ewentualnym ślubie to nawet mi to przez głowę nie przechodzi ![]() Edytowane przez _Mia Czas edycji: 2014-07-25 o 21:03 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Konto usunięte
|
ja bym nosiła-w końcu tż się starał, wybierał, chciał jak najlepiej (lub jak najlepiej mógł)
dla mnie liczy się, że "od niego"* *to samo mam z mamą...czasem daje mi takie ciuchy w prezencie, że ![]() ale noszę... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Mnie to wsio rawno, jak ja się oświadczę, to spoko, jak druga strona, to spoko. Ale jakbym się oświadczała, to swoj gust bym zostawiła w domu i kierowała się gustem drugiej osoby i jej zadowoleniem i tego samego oczekuję. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
![]() |
#52 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() z drugiej strony - on powinien się też zainteresować chociażby rozmiarem i gustem partnerki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
BAN stały
|
Kurcze, ciężka sprawa…. No bo facet włożył jednak się staral, chcioal dobrze… nie wyszlo – trudno J możesz po prostu powiedziec w humorem, ze masz nadzieje, ze kolejny pierścionek będzie piękniejszy (i powiedz, jakie lubisz)
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#54 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
![]() |
#55 |
Konto usunięte
|
Przecież nie chodzi o pamiętanie o takich rzeczach zawsze - też nie pamiętam dużo pierdółek - no ale jak się kupuje konkretnie pierścionek, to wypadałoby się zainteresować :P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Przyczajenie
|
To poważna decyzja i mężczyzna, wybierając pierścionek, na pewno dopasuje taki, który najlepiej pasuje do jego przyszłej żony. I takie jest moje zdanie w tym temacie.
Poza tym zaręczyny to tylko symbol - przed narzeczeństwem organizacja ślubu, wesela, wybieranie obrączek - tutaj przecież przyszłe panny młode mogą sobie "odbić" ten pierścionek, który nadal pozostaje tylko pierścionkiem. Zresztą teraz wiele osób mieszka ze sobą jeszcze przed ślubem, więc na pewno mężczyźni znają swoje kobiety na tyle, żeby podarować im coś, co będzie im się podobać. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#58 |
Konto usunięte
|
No supcio, ale my mówimy o sytuacji kiedy nie dopasował do gustu swojej przyszłej żony. Jakby się postarał i dopasował, to nie byłoby sytuacji, więc nie wiem w ogóle o czym ty piszesz.
Przy planowaniu ślubu liczą się decyzje obojga tak samo, bo dotyczy to ich w równym stopniu, ale przy wyborze pierścionka zaręczynowego najważniejsza jest opinia kobiety, bo ten drobiazg akurat dotyczy jej samej, bo to dla niej ma on być i ona go ma nosić. I już. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Och, wybacz, że zboczyłam z tematu. Oczywiście nie powinna przyjmować tych oświadczyn, bo mężczyzna kupił pierścionek, który nie sprostał jej wymaganiom/nie trafił w gust/nie będzie miała czym się pochwalić ;] Macie racje to AŻ pierścionek, a nie TYLKO pierścionek, więc najlepiej wybrać go sobie samemu i po kłopocie ;] |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:01.