Czy tylko ja jestem taka niedoskonała? Dlaczego tak się czuję? - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-07-28, 10:40   #31
bceb01c221ea3319abad6ab25f068feed7228d52_657f8c47e3c47
Konto usunięte

Dot.: Czy tylko ja jestem taka niedoskonała? Dlaczego tak się czuję?

Cytat:
Napisane przez sheinsane Pokaż wiadomość
Kompleksy to dla mnie inna działka, to coś czego w sobie nie akceptujemy, co często jest wyimaginowane, co dla nas jest straszne, ale dla innych może być piękne lub wcale tego nie zauważają
I dokładnie tak samo jest z Twoimi "niedoskonałościami"; rozstępy, krzywy ząb, sucha skóra i cała reszta, pasują do tej definicji idealnie.
To są kompleksy, rzeczy które Tobie zatruwają życie, a przez innych są najczęściej w ogóle nie zauważone, albo zignorowane, dlatego że są zwyczajne, naturalne, oczywiste, jeśli mówimy o żywej kobiecie, a nie wyretuszowanym zdjęciu.

Cytat:
Zawsze wydawało mi się, że jeśli w 100% o siebie zadbam to powinnam być nieskazitelnie piękna (w końcu po to o siebie dbam!), a w momencie gdy na każdym kroku widzę jakiś mały defekt wcale nie nie czuję się tak zadbana jakbym chciała
Nie da się być "nieskazitelnie piękną". No nie da. Nie da i koniec. NIKT nie jest doskonały.

Może po prostu zmień definicję piękna i uznaj, że tworzą je rzeczy inne niż ładne brwi czy paznokcie?

I wiesz, czytając Twojego posta uświadomiłam sobie, jak wiele mam własnych fizycznych defektów. Ale gdyby ktoś mnie wczoraj o nie zapytał, to nie wymieniłabym nawet połowy. Bo tego typu rzeczy nie mają żadnego znaczenia w realnym życiu, więc po prostu o nich nie myślę.
bceb01c221ea3319abad6ab25f068feed7228d52_657f8c47e3c47 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-28, 19:45   #32
khloe
Strzelaj lub emigruj!

Cytat:
Napisane przez cava Pokaż wiadomość
Tez uważam Sarę zą niesamowicie piękną i seksowna kobietę, mimo że nie jest klasyczną pięknością a nawet obok takowej chyba nie stała.
Uważam, ze gdyby nie maiła tylu wad, nie stworzyłaby tak kultowej postaci. To właśnie jej wady decydują ze jest taka niesamowita.

A Hilary mnie po prostu zniewala swoją urodą. Ma wyraźne wady, ale wszystko razem do kupy, tworzy niebanalną, cudowną, harakterystyczna pięknośc wyróżniająca sie z tłumu seryjnych dziuniek.

dokładnie

Jezu jak ja widze te zbotoksowane gwiazdy to aż mi się niedobrze robi...

Twarz nieruchoma, jeden grymas- masakra...

Przejechane na rowerze w 2019: 2 762
km

mój INSTA
(napisz pw kim jesteś wizażanko
khloe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-28, 19:56   #33
slaaave13
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez khloe Pokaż wiadomość
dokładnie

Jezu jak ja widze te zbotoksowane gwiazdy to aż mi się niedobrze robi...

Twarz nieruchoma, jeden grymas- masakra...

Obrzydliwie to wygląda, akurat jadłam i aż zemdliło...
Stary 2014-07-30, 01:28   #34
laisla
Zakorzenienie

Jeśli Socha faktycznie majstrowała coś przy buzi to chyba w akcie jakiegoś chwilowego zamroczenia intelektu Po kiego grzyba akurat ona, akurat w tak młodym wieku

---------- Dopisano o 02:28 ---------- Poprzedni post napisano o 02:23 ----------

Cytat:
Dziewczyny Dziękuję Wam za tak liczny odzew i za te kilka słów, przepraszam że dopiero teraz odpisuję, no więc... Chyba nie do końca dobrze zostałam zrozumiana, bo to o czym ja piszę NIE UZNAJĘ za kompleksy Kompleksy to dla mnie inna działka, to coś czego w sobie nie akceptujemy, co często jest wyimaginowane, co dla nas jest straszne, ale dla innych może być piękne lub wcale tego nie zauważają, kompleksy bardziej tkwią chyba w naszej (i tutaj dzieciństwo, rodzice mają duże znaczenie!). Miałam na myśli takie hmm "niedoskonałości", które faktycznie istnieją (rozstępy, wrastający paznokieć,itp.), to po prostu rzeczy, które utrudniają bycie piękną Nie dążę do bycia okładkową pięknością, ale-owszem- mam w sobie odrobinę perfekcjonizmu i rozumiem, że osoba, która o siebie nie dba pozostawia wiele do życzenia, ale zawsze wydawało mi się, że jeśli w 100% o siebie zadbam to powinnam być nieskazitelnie piękna (w końcu po to o siebie dbam!), a w momencie gdy na każdym kroku widzę jakiś mały defekt wcale nie nie czuję się tak zadbana jakbym chciała No nie wiem, czy teraz wyjaśniłam to bardziej?
Chyba łatwiej byłoby Ci żyć gdybyś zrozumiała, a przede wszystkim zaakceptowała fakt, że nieskazitelnie piękna nie będziesz. Tak jak żadna z nas. Nawet gdybyś była i na tym opierała fundamenty swojego szczęścia i jakości życia to powiedz co zostałoby Ci z tego życia za 10 czy 15 lat? Wybór drewna do trumny? No chyba, ze nieskazitelnie pięknego

Edytowane przez laisla
Czas edycji: 2014-07-30 o 01:29
laisla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-30, 01:37   #35
coffee
and cigarettes

Cytat:
Napisane przez cava Pokaż wiadomość
A Hilary mnie po prostu zniewala swoją urodą. Ma wyraźne wady, ale wszystko razem do kupy, tworzy niebanalną, cudowną, harakterystyczna pięknośc wyróżniająca sie z tłumu seryjnych dziuniek.
Gusta i guściki.
Mnie ona najczęściej wygląda na transwestytę. I to takiego raczej niezbyt urodziwego, bo zdarzają się bardzo uroczy.
coffee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-30, 09:36   #36
cava
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez coffee Pokaż wiadomość
Gusta i guściki.
Mnie ona najczęściej wygląda na transwestytę. I to takiego raczej niezbyt urodziwego, bo zdarzają się bardzo uroczy.

No i w porządku bo właśnie o to chodzi.
NIE MA czegoś takiego jak "ideał" podobający się wszystkim.
Jednemu się ktoś spodoba, innemu nie, co dla jednego jest wadą, dla drugiego jest zaletą.
Więc po co sobie marnować życie schizowaniem, że się nie doskakuje do wydumanego ideału, skoro taki po prostu nie istnieje.
Bo wszyscy mają jakieś szczególne cechy- nawet nie wady, po prostu swoje osobiste cechy które czynią nas niepowtarzalnymi: chudy lub wielki zadek, mikre lub większe piersi, paznokcie okrągłe lub owalne, włosy takie albo śmakie, blizny, pieprzyki, piegi, brwi cieniutkie lub krzaczaste, itp, itd.

Mnie np. rozwala, jak widzę osobę pod tytułem Niki Minaj (nie wiem czy tak się to pisze)
Jak dla mnie karykatura człowieka, dosłownie. A chyba robi za jakiś wzór piękności dla sporej rzeszy, bo co raz widzę w mediach, czego dosłownie .... nie ogarniam

Z salamandrą w dłoni szedłem przez powierzchnię komety.
Liz Williams
cava jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-30, 19:03   #37
201607040946
Konto usunięte

Jesteś niedoskonała, bo jesteś... żywa? Naturalna, z krwi i kości?
201607040946 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości