|
|
#31 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Zwierzaki o jakich marzycie
Dziękuje w imieniu Argi
|
|
#32 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja marze o piesku maltańczyku. Ewentualnie Yorku, ale zdecydowanie wolałabym takiego maltańczyka. Są przecudne. Uwielbiam też Huscy,a el takiego już mam. No i to właśnie jest powód dla którego nie mogę mieć maltańczyka-już mam dwa kochane pieski
|
|
#33 | |
|
Raróg
|
Cytat:
![]() Ale jeśli duży i z takim umaszczeniem, to na pewno MCO
|
|
|
|
|
|
#34 | |
|
Raróg
|
Cytat:
Ten niebieski chyba jest z Holandii specjalnie przywieziony, o ile pamiętam. Nie widziałam takiego drugiego na stronach żadnej hodowli! Mozna by pomęczyć właścicieli, kiedy będą kociaki i czy takie same ![]() W sumie kolor jest mi obojętny, ale jak sobie wyobrażę takie niebieskie bydlątko na mojej kanapie! Idę robić obiad, bo mogłabym tu siedzieć i gadać w nieskończoność
|
|
|
|
|
|
#35 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Strasznie zaintrygował mnie ten, kto dlatego poszukałam zdjęc.
|
|
|
|
#36 |
|
Raróg
|
No przerabiane nie są, one raz mają grzywę, raz nie, zależy chyba od pory roku, ale bez grzywy to już jakby nie to, hehe
Dlatego takie mam fotki, jakie mam ![]() Hmm, czyżby pomału MCO wkradał Ci się do myśli? Uważaj, one podstępne są, nie zauważysz, kiedy przepadniesz na amen ![]() No to jeszcze ostatnia porcyjka egzemplarzy
|
|
|
|
|
#37 |
|
Zakorzenienie
|
Pomadko, śliczne te pieski!
Wlasnie o takim sama marzę - czarny labrador |
|
|
|
|
#38 |
|
Raczkowanie
|
Zawsze chciałam mieć konia
Marzenie nie do spełnienia, niestety.Po za tym moja instruktorka jazdy ostatnio spadła z jakiegoś i cóż..nie przeżyła Zwięrzę o jakim marzę?Hmmm, narazie wystarczy mi mój pies - chciałabym tylko żeby wyzdrowiał
|
|
|
|
|
#39 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Bardzo interesująco wyglądają.Momentami przypominają mi rysia, a momentami lwa, ale szaleństwo ma ten kot...w swoim wyglądzie
|
|
|
|
#40 |
|
Zakorzenienie
|
KAMELEON , tak mi sie podoba ta jego egzotyczność , ale jest strasznie drogi... ok. 500zl a mnie na taki kaprys ze zwierzakiem niestac
mzoe kiedys sobie kupie jak bede duza heheheheh
|
|
#41 |
|
Rozeznanie
|
I ja dołańczam się do wielbicielek Labradorów. Uwielbiam te psy, ja jednak chciałabym Goldena biszkoptowego.
Dziewczyny a czy wy wolicie suczkę czy pieska? Zdjęcie czarnego i czekoladowego z aukcji http://www.allegro.pl/show_item.php?item=68418543
|
|
#42 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
A ja mam dwa kotki, jeden dachowiec a drugi rasowiec Dachowiec to Kaja wzieta z azylu, była pierwsza A rasowiec to kot szkocki zwisłouchy, notabene pierwszy kot tej rasy urodzony w Polsce (ale sie przechwalam), którego dostałam od hodowczyni w momencie, kiedy zrobił co do niego należało, czyli zdobyl tytuły na wystawach i spłodził potomstwo o dużej wartości handlowej, aż w końcu stał się niepotrzebny. W rodowodzie ma wpis Ananiasz (straszne - ale ród zaczyna sie od A) - ja nazwałam go Bubu Oba są biało-czarne. Więc mam komplecik z przypadku Oczywiscie kicia wysterylizowana a kocurek wykastrowany. Stanowia niezly duet, szczególnie rano, kiedy nie dadzą dłużej pospać. Dla zainterespwanych zdjęcia moich ukochanych ancymonków: http://community.webshots.com/album/113167568XgqqfH Pozdrawiam |
|
|
|
|
#43 |
|
Zakorzenienie
|
Moje marzenie to Goldenek
Labradorek tez fajniusi ![]() ![]() No i przydał by sie jeszcze jeden spanielek |
|
|
|
|
#44 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trochę jest kłopotu z nią... jak to z babami bywa. ![]() Piesek - czarny, labrador
|
|
|
|
#45 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#46 |
|
Rozeznanie
|
moja znajoma mam czarnego labradorka jest sliczny szuka dla niego partnerki
![]()
|
|
#47 |
|
Raróg
|
Angela, ten czekoladowy jest piękny! Taki dosyć chyba mniej spotykany
![]() Przypomniało sobie, że zawsze mi się podobały takie dobermany, zwykłe zresztą też. Siostra ma suczkę i to jest bardzo mądry pies - brat ją uratował przed zastrzeleniem i była u nas jeden dzień - żadnej agresji i do dziś pamięta, że się nią opiekowaliśmy. A dzieciaki siostry mogą jej dosłownie na głowę wejść - stoi cierpliwie Zawsze, jak mi patrzy w oczy, to widzę taką mądrość w jej ślepiach, że aż mi jakaś gula w gardle staje Nawet ma swojego jedynego ukochanego i na żadnego innego nie spojrzy, pech chciał że jej wybrankiem jest wilczur ![]() Kiedyś całkiem obcy doberman dopadł mnie na ulicy i zaczął się cieszyć jak diabli, chyba coś mu się poplątało, w każdym razie przez ww. doświadczenia bardzo lubię te psy (ale własnego nie planuję, dwa koty i pies w małym mieszkaniu byłyby ponad moje siły ).
|
|
|
|
|
#48 |
|
Zakorzenienie
|
Z "nierealnych" - małpka i mrówkojad
. Mrówkojada widzialam w programie Martyny Wojciechowskiej i tak słodko sie do niej tulił ze sie w nim zakochałam.A z "realnych" - strasznie chce mieć kota Psa oczywiscie też. Najbardziej pożądane rasy to oczywiscie labrador i golden retriever. Bardzo mi sie podobaja też te rudzielce z reklamy chappi zapomnialam jaka to rasa.Od jakiegos czasu jestem tez zakochana w ratlerkach, szczegolnie miniaturkach. I jestem pewna ze kiedys bede takie malenstwo posiadała. Załączam fotki z 2 tygodniowym ratlerkiem na dłoni i z dwoma bawiącymi sie 3tygodniowymi ratlerkami... Oraz z dorosłą (wówczas ciężarną) miniaturką (moja ciocia ma cała hodowlę - w chwili obecnej dwie dorosłe suczki plus 5 szczeniąt).
|
|
#49 |
|
Zadomowienie
|
A mi sie marzy bokserek odkąd umarł mój ostatni piesek tej rasy - Atosik
Na Allegro codziennie patrze czy jakiś słodkich boksrekowych mordek nie przybyło. Raz prawie miałam moje wymarzone szczenie ale niestety nie udało sie do końca rodziców przekonać... Dołącze jego fotki...A poza tym to chciałabym mieć też tchórzofretkę i taką miniaturową świnkę . Z psów podoba mi sie poza bokserem basset i beagle (jedyn rasy małych psów jakie chciałabym mieć...) i chart afgański(oczywiście wabiłby sie Scooby) i bernardyn Z bardziej egzotycznch to małe tygrysiątko (jako duże też bedzie fajne) i czarną panterę... Poza tym misia koale, pande i czarnego ogiera( ).
|
|
#50 |
|
Zadomowienie
|
Ake gigantyczny ten kot
To na peno taki zwykły domowy ??? Może jakaś mieszanka żbika No dosłownie w szkou jestem...Ciekwe czym go karmili??? Jakimiś sterydami czy koksem???
|
|
#51 |
|
Rozeznanie
|
niop taki ryś
|
|
#52 |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Maine Coony takie rosną
Super, jest co przytulać ![]() A skoro już o kotach mowa, mi się strasznie podobają norweskie leśne |
|
|
|
|
#53 |
|
Wtajemniczenie
|
ja pamietam jak mala bylam.. zawsze chcialam miec Geparda
w ostatecznosci pantere.. lub rysia.. oby to byl DUUZY kot ! ![]() a teraz jak tu zobaczylam tego Maine Coon to yyy.. nawet nie wiedzialam ze takie koty sa do tego duze.. ...chcialabym go miec .. no zakochalam sieEhhh.. szkoda tylko, ze mam uczulenie na kocia siersc
|
|
|
|
|
#54 |
|
Wtajemniczenie
|
A mnie sie marzy jeszczce jeden kot brytyjski
Tym razem niebieski ![]() O tak brytyjski niebieski tego chce Ale cicho bo jak moj Tz to uslyszy to ... Wogole jestem uzalezniona od kotow brytyjskich musze je ogladac , na wystawach moj TZ ma ze mna utrapienie ,latamy od brytka do brytka Jakis czas temu zachorowalam na kotka brytyjskiego i nie wiem jak to sie stalo ale go mam TZ dal sie namowic .Ale mam kremusa ,a tak chcialabym miec jeszczce niebieskiego .. Ale za kazdym razem jak mowie mojemu TZ to mowi ,ze narazie nie ma o czy mowic ,male mieszanie i wogole ,ale moze za jakis czas w nowym domku da sie zrobic. Kiedys w dalekiej przyszlosci chialabym miec rowniez kotka rosyjskiego niebieskiego.Nie wiem co mi sie stalo ale kiedys tak bardzo mi sie nie podobaly jak teraz Wydaja mi sie takie tajemnicze Wkleje fotki z internetu.Brytyjski Rosyjski niebieski |
|
|
|
|
#55 |
|
Wtajemniczenie
|
Troche sie pomieszalo ale brytyjski to ten gruby a rosyjski ten chudy
|
|
|
|
|
#56 |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Ja uwielbiam koty rude
![]() Ale ogólnie kocham kociaki i kolor nie jest najważniejszy ![]() Ja chcę trzeciego kotka!! |
|
|
|
|
#57 |
|
Zakorzenienie
|
Ja marze o piesku a konkretnie o Goldenie retriver!!
Najlepiej w biszkoptowym kolorze ale czarny tez piękny |
|
|
|
|
#58 | |
|
Raróg
|
Cytat:
Pochodzi z Ameryki, tam gdzieś jeszcze można podobno spodkać całkiem "czyste" okazy. W hodowlach dąży się właśnie do tego, by były m.in. jeszcze większe, więc minusami tej rasy mogą być problemy z kośćcem i sercem. A plusy: tak się dobiera charaktery kotów, żeby dawały jak najbardziej przywiązane i łagodne potomstwo, więc takie prawie 10 kilo nie jest całkiem straszne Podobno w porównaniu z dachowcami to prawdziwe aniołki i za dużo nie skaczą po meblach.Myślałam też o norweskich, ale chyba nie zapewniłabym mu odpowiednich warunków - taki kot to pewnie by sobie poszalał po drzewach
|
|
|
|
|
|
#59 |
|
Rozeznanie
|
ehhh i jak nie zakochac sie w takiej mordce
|
|
#60 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja od dłuższego czasu choruję na goldenka, ale rodzice nie chcą się na drugiego psa zgodzić Obecnie mam zwykłego mieszańca ale za to jakiego pieknego Każdy się pyta co to za rasa ten szczeniaczek ![]() Na necie znalazłam nawet stronke ze zdjęciami, na której był psiak strasznie podobny do mojej suni Jak się dokope tego zdjęcia to wkleje linka (bo moje zwierze jeszcze nie gościło na Wizażu )P.S. Naszukałam się tego zdjęcia ale nie znalazłam Trudno wśród ok 18 tysięcy ( ) zdjęć znaleźć to jedno jedyne![]() Pozdrawiam
Asia Bąbelek Edytowane przez Mojra87 Czas edycji: 2005-10-18 o 18:42 |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:55.

zapomnialam jaka to rasa.