![]() |
#32 |
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 2
Witam się i ja
![]() Czyli z rozszerzeniem diety zaczyna się od kaszki? Czy warzyw? Bo ja już zgłupiałam ![]() Tygrysku mam nadzieje, że Kinga zacznie ładnie przybierać ![]() Niezapomnijka super sukienka bardzo ładnie wyglądasz ![]() Ela ja myślałam że Cię przegoniłam bo wyjątkowo dużo pisałam, a ja hen za Tobą ![]() Limonko Oski reaguje na dzwięki grzechotki itd, ale na głos najbardziej mój i tż, obcyc czasem olewa ![]() Trzymam ![]() ![]() Edytowane przez mara86 Czas edycji: 2014-07-30 o 07:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#33 |
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny
![]() Chwilę mnie nie było i już nowy wątek ![]() My byliśmy wczoraj u teściów. To był pierwszy taki długi wyjazd i póki co ostatni. Kuba tak ryczał w aucie, takie wielkie łzy mu leciały, że prawie sama nie zaczęłam tam ryczeć ![]() a potem jeszcze wszyscy chcieli go na ręce brać i co chwilę mi płakał, bo pewnie nie wiedział co się dzieje, tyle obcych dla niego ludzi. spał całą drogę powrotną, zjadł butle o 20 i śpi do teraz. Karmiłam go tylko na śpiocha o 5 rano. W sumie pierwszy raz dziecko mi tak długo śpi, więc korzystając z okazji idę was nadrabiać ![]()
#34 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#35 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#36 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#37 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ekspozycja na gluten to ekspozycja a nie rozszerzanie diety więc tej łyżeczki nie liczy sie jako posiłek. Możesz zacząć od warzyw i do nich dodawać tą łyżeczkę glutenu, albo zacząć od kaszki bezglutenowej zmieszanej z łyżeczką kaszki glutenowej. Ja chyba na początku narobiłam postów a później na długo mi starczylo ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#38 |
Raczkowanie
|
Witam się i ja w nowym wątku
![]() ![]() Naskrobałyście w tym nowym wątku, że hoho! Idę nadrabiać.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#39 |
Przyczajenie
|
Ta magdzioshka to byłam ja .. zalogowałam się przypadkiem na stare konto eh
![]() ![]() Edytowane przez Maddie_87 Czas edycji: 2014-07-30 o 09:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#40 |
Raczkowanie
|
Ela87 - jakie ta Twoja Ola ma duuuże oczy i jaka rzęsa
![]() Surenka- a Patrycja jaka kreacja ![]() Margo80 - Przemko cudny, a te lale obok to pewnie sprawka siostry, prawda? ;> Virginia - ale śmieszka z tej Twojej Natalki ![]() ![]() Paulina_Radom - ileż włosków ma ten Twój Jasiek!! Jestem pod wrażeniem, sama mam w domu łysolka ![]() Niezapomnijkaa - śliczna ta sukienka. Mów szybciutko gdzie kupiłaś ![]() Tygrysek83 - trzymam mocno kciuki za oczko Kingi i oby szybciutko się dziewczyna ogarnęła i jadła jak należy. Może rzeczywiście te upały mają wpływ na apetyt... Niezapomnijkaa - kciuki za USG i daj znać po wizycie co powiedział lekarz. Edytowane przez Kateczka100 Czas edycji: 2014-07-30 o 09:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#41 |
Zakorzenienie
|
Tygrysku - jeszcze nie. Z jakiej strony korzystalas?
Kateczko - tak, Ewcia te lalki mu polozyla w lozeczku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#42 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
http://siatkicentylowe.edziecko.pl |
|
![]() ![]() |
![]() |
#43 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Przy okazji mam pytanie. Czy Wasze dzieci jeszcze ulewają? Czy zdecydowanie mniej niż wcześniej? Piotrek potrafi ulać godzinę po jedzeniu i nie wiem czy to efekt przejedzenia czy może chodzi o coś innego ;/ Tej marchewki nie dałam jakoś wiele, jak na początki wprowadzania papek, a ulewał tą marchewką i ulewał... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#44 | |||||
Zakorzenienie
|
Witam się w nowej części
![]() Niezapominajko ja też myślę, że to przez upały. Nie myślałam, że kiedykolwiek to powiem ale mam ich już dość, gł. ze względu na Natalkę. Sukieneczka super! ![]() Surenko co do oczka ja też wolałabym uniknąć zabiegu i nawet pytałam, co się stanie gdyby była taka konieczność ale ja np. nie zgodziłabym się i okulistka powiedziała, że wtedy kanalik wgl by się zapchał więc niestety czasem jest to nieuniknione ale rzeczywiście jak piszesz w wielu przypadkach przechodzi samo, choć nie zawsze. Ja też słyszałam, że u dzieci u których 'samo przechodzi' potem często nawraca i znów ropieje przy byle infekcji itd. więc te dziadostwo ciężko wytępić ![]() Smarrita zapraszasz częściej teściową? Odważna jesteś!!! ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() 2. Tak, i na grzechotkę i na głosy. Ale moja Natala jest wgl b.ciekawa świata ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Za mną nocka-masakra. Od 2 nie spałam, tak mnie plecy bolały ![]()
I'll be dreaming my dreams with you And there's no other place That I'd lay down my face I'll be dreaming my dreams with you.. Edytowane przez virginia Czas edycji: 2014-07-30 o 10:23 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#45 | |||||
Raczkowanie
|
Witam po dłuższej nieobecności
![]() Wczoraj wieczorem wróciliśmy od moich rodziców, nie było mnie półtora tygodnia, a tu już nowy wątek ![]() ![]() ![]() I tu mam do Was pytanie - w jakiej kolejności wprowadzacie pokarmy? Gdzieś czytałam, że najpierw marchewka, potem ziemniak i dynia a z owoców jabłko. A co potem? Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#46 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#47 |
Zakorzenienie
|
![]()
#48 |
Zakorzenienie
|
Miałam iść tydzień temu ale przełożyłam na jutro.
#49 |
Zakorzenienie
|
O nowy wątek
![]() ![]() My po szczepieniu. Maruda spi wiec gotuje mu obiadek. Marchewkę z ziemniaczkiem i do tego dodam gluten ![]() Co do reakcji na dzwieki to ja czasem biore dwie rozne grzechotki i potrzasam nimi na zmiane. Raz po bokach, raz z gory i dolu. Grzechocze nimi tak dlugo az F zlokalize źrodlo dzwieku ![]() Ok ide pobawic sie blenderem |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#50 |
Zakorzenienie
|
Tygrysku - sprawdziłam, mam wykres też w okolicach 3 centyla, choć nie do końca jest to miarodajne, bo dzisiejszą wagę to sobie zmyśliłam po prostu. ważony w przychodni będzie dopiero 21 sierpnia przy kolejnym szczepieniu.
rozważam zakup używanej wagi albo wypożyczenie. a może lepiej nie, żeby nie schizować za bardzo...? Przemo śpi w bodziaku z krótkimi rękawami, niczym go nie przykrywam. okno niestety zamknięte, bo mieszkamy przy głównej ulicy i ciężarówy dają czadu od 4 rano. |
![]() ![]() |
![]() |
#51 |
Zadomowienie
|
Moj maly charcze jak nie wiem od wczoraj az sie budzi w nocy. Nosek ma czysty. Boje sie zeby nie bylo nic na plucach
![]() Na domiar zlego sytuacja z piersiami sie jednak pogarsza. A juz myslalam ze jest lepiej ![]() Fatalny dzien... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#52 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A na brodawki wiem, ze jest dobra masc z Mothercare lanoline nipple balm. Kupilam z polecenia, ale na szczęście nie musialam uzywac. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#53 |
Raczkowanie
|
Kurde odpisałam i wszystko się poszło j...
![]() Witam się i ja w nowej części ![]() virginia współczuję bólu pleców. mnie też ostatnio dopadł w nocy. okropny ból miedzy łopatkami (od noszenia małej? od pochylania się nad łóżeczkiem? cholera wie...) nie mogłam sobie znaleźć żadnej dogodnej pozycji do spania. w kocu wzięłam jakąś przeciwbólową tabsę i położyłam się na podłodze w salonie, obudziłam się rano beż żadnego bólu Hania reaguje na wszystko co jest w jej pobliżu i wydaje jakiś dźwięk. ostatnio nawet zaczęła reagować na swoje imię ![]() Co do spania, to hanka zazwyczaj śpi w body na krótki lub długi (zależy od nocy) i przykryta jest kocykiem, bo bez kocyka przy buzi, do którego można się przytulic nie ma spania ![]() agunia4ever współczuje i zdrówka życze! ;* u nas niestety podobna sytuacja;/ też chory od piątku, ale już mu przechodzi. Ja od wczoraj umieram no i niestety mała w nocy kaszlała, a rano katar i temp. 38,4 ;/ na 16.30 biegniemy do lekarza. niestety nie było już miejsc, ale pani kazałą nam przyjść więc licze się z dłuuuugim czekaniem w poczekalni;/ trudno... ważne, żeby hanka wyzdrowiała.
#54 | ||
Rozeznanie
|
Witam
![]() My po USG. Lekarka sie zdziwiła po co nam to badanie bo według niej- a jest pediatrą- brzuszek wygląda normalnie- i znowu pojawiła się teoria, którą ciagle słyszę- duży chłopak, swoje waży więc mieśnie brzuszka rozwijają się trudniej. Swoja drogą sprawdzałam na siatce centylowej to Tosio jest ciągle w 75 centylu więc nie jest jakiś mega duży- mieści się w skali ![]() Z badania wyszło, ze wszystkie narządy w porządku. Był świeżo po karmieniu więc mu się ulewało jak na brzuszek naciskała no i stwierdziła, ze ma refluks ale tego podobno się nie leczy- tzn. można zagęszczać mleko ale w jego przypadku doprowadziłoby to do jeszcze szybszego przyrostu wagi więc odradzała. Podobno samo mija w wieku 6-7 miesięcy. Ogólnie sie uspokoiłam i utwierdziłam w przekonaniu, że lekarz rehabilitant gadał co mu ślina na język przyniosła bo ani płucka ani brzuszek sie nie potwierdziły na szczęście. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mój Antoś to jakiś zmarzluch jest widocznie- nie zaśnie pod samą pieluszką musi być kocyk i to taki ciężki żeby czuł, ze na nim coś leży. Chociaż ja w nocy też pod kołdrą śpię a w dzień mi gorąco ![]() Tygrysku- na rehabilitacji są różne ćwiczenia ale u nas wygląda to tak, że ćwiczy z Antosiem fizjoterapeutka a ja stoję i patrzę, czasem go czymś zabawiam. W domu robie mu tylko masaże rączek i nóżek i kładę na brzuszku. Fajnie, ze sukienka ok ![]() Kupiłam w jakiejś sieciówce- pretty girl czy coś takiego.
![]() ![]() ![]() 21.04.2014 szczęśliwa mama Antosia ![]() ![]() ![]() Aparatka: góra 27.06.2014 Edytowane przez niezapomnijkaa09 Czas edycji: 2014-07-30 o 14:33 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#55 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Biedny maluch, musi chyba trochę ochłonąć. Na razie to chyba teściowie muszą do Was przyjeżdżać, póki ich wnuk nie odkryje w sobie ducha podróżnika ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja nadmanganian miałam w takich kryształkach. Sypałam kilka, żeby woda zrobiła się lekko różowa. Trudno mi powiedzieć jak dawkować tabletki. Cytat:
Cytat:
![]() Trzymam kciuki, żeby plecy bolały jak najrzadziej i jak najmniej! Cytat:
![]() Jestem za tym, żeby w przypadku dzieci dmuchać na zimne, ale pomyślcie ile już nietrafionych diagnoz było wśród naszych maluchów i ile to pociągnęło za sobą naszych nerwów... Ech... U nas dziś intensywny (jak na nas) dzień. Rano odwiedziła nas bratowa z dziećmi, za chwilę wpadnie na ploty koleżanka z córeczką. Poza tym rozrywki dostarcza mi dziś sama Emilka, która jest marudna jak mało kiedy i ciężko ją zabawić. Obstawiam: a) upały b) skok c) zęby d) wszystkie odpowiedzi są prawdziwe ![]() Nie wiem czy wiecie, ale w Biedro jest do dziś promocja na Dady (25 zł/paczkę). My się dopiero wczoraj dowiedzieliśmy i oczywiście we wszystkich okolicznych sklepach w dziale z pieluchami pustki.
![]() |
#56 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Limonka, moje dziecko nie zawsze reaguje jak w twoim przypadku, ale wystarczy, że spadnie coś albo coś innego wywoła pojedynczy głośny dźwięk to moje maleństwo aż podksakuje ![]() Dzisiaj szczepiliśmy, nawet nie płakała, jestem dumna ![]() Jak dokarmiam mieszanką to dopiero po czwartym miesiącu mogę coś po troszku dawać oprócz mleka, pytałam dzisiaj pediatry. A moja córcia ma dopiero trzy i pół miesiaka, waży 5,80 i już jej nie noszę, bo kolana od tego noszenia bolą. A i jeszcze cóś, pielęgniarka zauważyła, że zęby zaraz będą jej szły, od kilku dni zawzięcie wszystko ssie co złapie w buzię a to mamę, zabawki czy chociażby własne piąstki, nawet po jedzonku memła... widać dziąsełka swędzą ![]() ---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ---------- u dołu nawet widać jak prześwitują przez dziąsełka, a zwłaszcza jeden ząbek z przodu... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#57 |
Zakorzenienie
|
Piotruś śpi w rampersie z krótkim rękawkiem i krótkie nóżki i czasem narywamy go takim otulaczem muślinowym czytaj wielką tetrą
![]() ![]() Tynka- owoców postanowiłam nie mrozić. Jedyne co pomroziłam to mus który zrobiłam z malin i dodaję codziennie do deserku. Dziś dosypałam sporo kaszki jaglanej bezglutenowej do deserku i poszedł jak burza. Obstawiam więc że ne chciał jeść owoców przez to że konsystencja dużo bardziej leista niż warzyw i po dodaniu kaszki gęste już chciał jeść ![]() Witam w nowym wątku ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#58 |
Wtajemniczenie
|
o rany, nadrobienie was zajęło mi cały dzień
co do braku więzi przy karmieniu mm, to ja najbardziej uwielbiam, jak Kubuś patrzy mi się prosto w oczy, gdy mu daję butlę a potem w pewnym momencie przestaje jeść i zaczyna się do mnie uśmiechać. cieszymy się tak do siebie z pół minuty a potem on wraca do jedzenia co do kp dobijające jest to, gdy się słyszy, że kp zawsze można rozkręcić, trzeba tylko chcieć i kolejne, zasłyszane w szpitalu, że kiedyś nie było mm i matki jakoś dawały radę swoje dzieci wykarmić. taaa... tylko, że kiedyś były mamki my do żłobka nie dajemy, jak będę wracać do pracy to Kuba będzie miał ok 13mc-y i póki co będę go zostwiać z moją mamą. Do przedszkola też nie chcę go dawać za szybko, dopiero jak skończy 3 lata. mam zamiar, jeśli się da, wrócić na pół etatu ale najchętniej nie wracałabym wcale i poszła na wychowawczy. taka ze mnie matka-Polka niezapomnijka ja bym chciała odstęp ok. 2 lat, ale martwię się jak to będzie, jeśli ciąża będzie zagrożona i będę musiała leżeć. łączę się z Tobą w bólu, u mnie też skok i bywam wyczerpana jego płaczem, marudzeniem i tym, że nie wiem o co mu chodzi. sukienka super Tynka 1. mój się obraca na lewy boczek, teraz powoli zaczyna też na prawy 2. co do kubków i łyżeczek sama jeszcze jestem zielona mój ostatnio tak robi, że wypycha butelkę ręką i wkłada sobie paluszki. smoczka nie daję, bo mój nie lubi. akceptuje go tylko jak jest mega śpiący mariolasl współczuję, że musisz już do pracy wracać ag9 jakby mi syn wyrywał łyżeczkę, żeby się samemu karmić to bym mu dała spróbować. mój póki co łapie butlę w ręce, wyciąga z buzi i próbuje wcelować spowrotem właśnie, dla mnie też najważniejszą rodziną są TŻ i Kubuś. mam jeszcze mamę i tyle. mam dalszą rodzinę ale daleko i jakoś nie utrzymujemy kontaktu. nawet nie mam kogo na chrzestnego ze swojej strony poprosić. gdybym straciła rodziców zanim poznałam TŻta zostałabym zupełnie sama. nigdy nie wiadomo co będzie, wolałabym żeby Kubuś miał rodzeństwo. masakra, że musicie przez 4 m-ce płacić za miejsce w żłobku virginia piękny uśmiech i jakie ma długie rzęsy. a u mnie odwrotnie niż pisałaś. często jak dam Kubie smoczka to po chwili wypluwa go razem z ulanym mlekiem tygrysek, gratujacje za przekręcanie na brzuszek i współczuję problemów Limonka mój nie reaguje na dźwięki i nie odwraca głowy bejb mój śpi w body na krótki rękaw lub w koszulce na krótki rękaw. nie krzyczcie na mnie ale przykrywam go kołdrą. kilka nocy spał bez przykrycia i często się wybudzał a pod kołdrą śpi bez problemu. okno mamy zamknięte Kateczka mój ma dni że ulewa bardzo a czasem w ogóle. nie wiem od czego to zależy
#59 |
Zakorzenienie
|
Ja Franka klade spac w pajacyku , ale takim z golymi stópkami i niczym nie przykrywam. Ogole nawet jak jest chlodniej to uzywam spiworkow, a nie kołdry, bo sie bardzo rozkopuje.
|
![]() ![]() |
![]() |
#60 | |||||||
Raczkowanie
|
![]()
Witam wieczorową porą. Dzień tak jakoś szybko minął!
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Sukienka bardzo ładna, moim zdaniem jak najbardziej odpowiednia na te okazję! Moja mysza niedawno zasnęła i śpi w pozycji na rozgwiazdę. Miała dziś 4 drzemki po ok.30-40 min, więc jestem zadowolona. dziś były u niej ciocie (moje koleżanki ze studiów) i dostała przepiękne leginsiki i bodziaka w rozmiarze 68, ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:23.