Ebola-zagrożenie dla Europy? - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-07-31, 23:32   #31
michal100
Zadomowienie

Dot.: Ebola-zagrożenie dla Europy?

[1=daf502bc9430c04b8cbdbd9 4f51a8624bed02f84_61e0bd2 ac4d4e;47537949]Dla tych co się boją epidemii, polecam zapoznanie się z tym, ile osób umiera rocznie na naszą popularną grypę W Europie był tylko jeden przypadek Eboli, w latach 90-tych, pacjentka przeżyła. W europejskich warunkach śmiertelność byłaby zapewne dużo, dużo niższa, ponadto wszyscy są postawieni w stan gotowości, jak pisałam zarazić się nie jest wcale tak łatwo, szczególnie w Polsce, bo tylko przez kontakt z płynami ustrojowymi, a ile u nas w kraju mogłoby być takich osób przenoszących tą chorobę? Poza tym, w stadium największej zaraźliwości nikt już nie jest w stanie normalnie między ludźmi się poruszać także... bez paniki.[/QUOTE]

Nie tylko przez płyny ustrojowe. Ten wirus przenosi się tez drogą kropelkową i to jest niestety groźne.
Ten wirus nie daje objawów od razu tylko po ok. 2 tygodniach. Tak więc da się przyjechać do kraju i przejść kontrole jako zdrowy człowiek,który w rzeczywistości wcale taki zdrowy nie jest.
Stary 2014-07-31, 23:46   #32
b021da5bf142259817d3b5d5900fc01cf3c7c2e4_67241a01ac6ab
Konto usunięte

[1=daf502bc9430c04b8cbdbd9 4f51a8624bed02f84_61e0bd2 ac4d4e;47537949]Dla tych co się boją epidemii, polecam zapoznanie się z tym, ile osób umiera rocznie na naszą popularną grypę W Europie był tylko jeden przypadek Eboli, w latach 90-tych, pacjentka przeżyła. W europejskich warunkach śmiertelność byłaby zapewne dużo, dużo niższa, ponadto wszyscy są postawieni w stan gotowości, jak pisałam zarazić się nie jest wcale tak łatwo, szczególnie w Polsce, bo tylko przez kontakt z płynami ustrojowymi, a ile u nas w kraju mogłoby być takich osób przenoszących tą chorobę? Poza tym, w stadium największej zaraźliwości nikt już nie jest w stanie normalnie między ludźmi się poruszać także... bez paniki.[/QUOTE]

Bzdura! Ebola przenosi się drogą kropelkową i można się nią zarazić chociażby na lotnisku i to niekoniecznie w kraju, w którym jest epidemia.
b021da5bf142259817d3b5d5900fc01cf3c7c2e4_67241a01ac6ab jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-01, 01:45   #33
coffee
and cigarettes

Cytat:
Napisane przez takasobie93 Pokaż wiadomość
Poza tym to temat o pandemii wirusa Eboli
Jakiej pandemii? Przecież żadnej pandemii nie ma.

Cytat:
Napisane przez michal100 Pokaż wiadomość
Nie tylko przez płyny ustrojowe. Ten wirus przenosi się tez drogą kropelkową i to jest niestety groźne.
Ten wirus nie daje objawów od razu tylko po ok. 2 tygodniach. Tak więc da się przyjechać do kraju i przejść kontrole jako zdrowy człowiek,który w rzeczywistości wcale taki zdrowy nie jest.
[1=b021da5bf142259817d3b5d 5900fc01cf3c7c2e4_67241a0 1ac6ab;47538711]Bzdura! Ebola przenosi się drogą kropelkową i można się nią zarazić chociażby na lotnisku i to niekoniecznie w kraju, w którym jest epidemia.[/QUOTE]
Dajcie źródło, bo WHO twierdzi inaczej.
coffee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-01, 02:35   #34
Alsou
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez trunfio Pokaż wiadomość
edit. I nie, 'czarny' to nie jest brzydkie słowo. To jest określnik porównywalny do 'białego'. Nie porównuj tego z 'czarnuchem' albo 'bambusem', które są zwrotami obraźliwymi
Innych pouczasz a sama nie wiesz, pojedź do np. USA i nazwij czarnego czarnym, to zobaczysz jak zareaguje.

Cytat:
Bez urazy, pisanie, że czarni cośtam albo żółci cośtam albo Meksykanie cośtam, albo Polacy cośtam w oparciu o stereotypy to jest dla mnie rasizm.

Jak ktoś Meksykankę wyśmieje bo nie lubi pikantnego jedzenia, Kenijkę wyśmieje bo nie umie tańczyć, czarnego Amerykanina wyśmieje bo nie umie rapować to jest dla mnie rasizm.

Jak ktoś wiąże kolor skóry z niebezpiecznymi sytuacjami typu rozprzestrzenianie śmiertelnego wirusa gdzie to nie ma oparcia w rzeczywistości to jest dla mnie mega rasizm.

Tak samo jak kiedy ktoś nie chce podać ręki gejowi bo się HIV boi zarazić.

A jak ktoś mówi o "mulaciątkach" to wiem, że ta osoba postrzega mieszane dzieci najpierw jako maskotki, później jako osoby, którym należy się dokładnie taki sam szacunek jak wszystkim innym.

Co do offtopowania: takie mam skłonności. Wolno ci nie odpowiedzieć i pozwolić offtopowi umrzeć śmiercią naturalną
U nas na studiach był chłopak z Jamajki, który nie lubił biegać, i się z niego śmialiśmy, że "co z niego za Jamajczyk skoro nie lubi biegać" a on z kolei śmiał się, że "co z nas za Polacy skoro on da radę wypić więcej od nas". Czy ktoś się obraził? Nikt. A dlaczego? Ponieważ są ludzie którzy mają coś takiego jak dystans i potrafią sobie żartować. Według mnie jesteś przewrażliwiona na tym punkcie i kompletnie nie masz dystansu.

Cytat:
Po pierwsze, skądś się te stereotypy biorą, mają swoje źródło. Po drugie jak ktoś kogoś wyśmiewa za to że nie lubi ostrego jedzenia czy za kolor skóry to jest burak a nie rasista. Tylko zaznaczam wyśmiewa. Bo Wizażanka zwyczajnie się wyraziła, a Ty tu wyskakujesz z rasizmem, ja na jej miejscu czuła bym się obrażona. Jesteś strasznie przeczulona na tym punkcie, radziła bym trochę wyluzować bo stąd się potem bierze ta skrajna, śmiesznie żałosna, groteskowa poprawność polityczna. Nic nie można powiedzieć bo zaraz posądzą o rasizm, nazizm, faszyzm, seksizm, homofobie itd. Ja na innym forum napisałam, że murzyni mi się nie podobają (bo to prawda, po prostu mnie nie pociągają) i od razu zostałam posądzona o rasizm . Już człowiek nie może powiedzieć co myśli, normalnie się wypowiedzieć, bo zaraz go o takie bzdury posądzają. Rasizm to jest zupełnie coś innego. A i każdy ma prawo nie chcieć podać komuś ręki, to żaden rasizm, niezależnie od powodu.
Niestety świat doszedł do takiego momentu gdzie człowiek nic nie może powiedzieć, zrobić bo zaraz jest posądzony o rasizm.
Tak jak ten przypadek z piosenkarką Avril Lavigne, która nagrała jakiś mega kolorowy teledysk z samymi japonkami. Efekt był taki, że świat wyzwał ją od rasistek. Co ciekawe same japonki były zdziwione tym zamieszaniem, bo im teledysk się bardzo podobał, mało tego w Japonii ten teledysk okazał się wielkim sukcesem.

Edytowane przez Alsou
Czas edycji: 2014-08-01 o 02:37
Alsou jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-01, 07:44   #35
daf502bc9430c04b8cbdbd94f51a8624bed02f84_61e0bd2ac4d4e
Konto usunięte

[1=b021da5bf142259817d3b5d 5900fc01cf3c7c2e4_67241a0 1ac6ab;47538711]Bzdura! Ebola przenosi się drogą kropelkową i można się nią zarazić chociażby na lotnisku i to niekoniecznie w kraju, w którym jest epidemia.[/QUOTE]

Źródło? Bo wyczytałam, że "Poprzez kontakt z krwią, wydzielinami i płynami ustrojowymi chorego - czyli bezpośrednio od niego. Ale też pośrednio - poprzez dotykanie łóżka, na którym leżał, jego pościeli, ubrań, ręczników i innych powierzchni, z którymi osoba chora miała kontakt. Zarazić się można też poprzez dotykanie zmarłego, np. w trakcie pogrzebu.

Wirus wnika do organizmu poprzez uszkodzenia skóry, np. niewielkie zadrapanie czy poprzez błony śluzowe. Można więc zarazić się podczas pocałunków i seksu z osobą chorą. A nawet jedząc z jej talerza."

Na lotniskach nie bywam, łóżka takiej osoby czy talerza też raczej dotykała nie będę, naprawdę nie jest tak prosto się tym zarazić, najbardziej narażony jest personel medyczny.
daf502bc9430c04b8cbdbd94f51a8624bed02f84_61e0bd2ac4d4e jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-01, 08:40   #36
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
Napisane przez Karinio Pokaż wiadomość
Jeszcze dodam od siebie,że jako tako o Polske się nie boje,ale o UK tak,bo tu mieszkam i żyje a pełno tu afro.Nie będe ukrywać,że mam lekką schize.
Na pewno osoba o czarnym kolorze skóry zarazi Cię tym wirusem, nieważne że może mieszka tam dłużej od Ciebie albo tam się urodziła Może lepiej dla pewności ich unikaj.
invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-01, 08:44   #37
Karinio
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez invisible_01 Pokaż wiadomość
Na pewno osoba o czarnym kolorze skóry zarazi Cię tym wirusem, nieważne że może mieszka tam dłużej od Ciebie albo tam się urodziła Może lepiej dla pewności ich unikaj.
Bez przesady,unikać nie zamierzam.
Karinio jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-08-01, 09:25   #38
201605161006
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez a34 Pokaż wiadomość
Aha, czyli jak się dowiem, że mojemu wujkowi w Berlinie ukradziono samochód i się okaże, że akurat tam byłaś, to mogę cię o to posądzić, bo przecież skądś się wziął stereotyp kradnących Polaków? Spoko
Nie napisałam czegoś takiego, ani nawet nie zasugerowałam, to już jest dopowiadanie sobie z Twojej strony.
201605161006 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-01, 09:33   #39
a34
Zakorzenienie

Cytat:
Nie napisałam czegoś takiego, ani nawet nie zasugerowałam, to już jest dopowiadanie sobie z Twojej strony.
Ale stanęłąś po stronie Karinio, a jej myślenie działa na identycznej zasadzie. Boi się zarażenia, bo w UK mieszkają ciemnoskórzy, błagam
Stary 2014-08-01, 10:57   #40
kennedy
Zakorzenienie

raczej chodzi o to ze pelno jest w UK Nigeryjczykow, a nie o to ze sa czarni.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-01, 11:17   #41
201605161006
Konto usunięte

Cytat:
Ale stanęłąś po stronie Karinio, a jej myślenie działa na identycznej zasadzie. Boi się zarażenia, bo w UK mieszkają ciemnoskórzy, błagam
Nadal sobie dopowiadasz.
Stary 2014-08-01, 13:43   #42
LadyBlood
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kennedy Pokaż wiadomość
No ja też tak to odebrałam, że chodzi o imigrantów z Afryki, mogą odwiedzać rodzinę itp. więc jeśli podróżują w te rejony jest większe ryzyko, że coś ze sobą przywiozą. Chyba się autorka trochę nieprecyzyjnie wyraziła.
Stary 2014-08-01, 14:17   #43
suszarka
Buc

ja tam się boję, film Epidemia to koszmar mojego dzieciństwa.
Stary 2014-08-01, 15:58   #44
Karinio
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyBlood Pokaż wiadomość
No ja też tak to odebrałam, że chodzi o imigrantów z Afryki, mogą odwiedzać rodzinę itp. więc jeśli podróżują w te rejony jest większe ryzyko, że coś ze sobą przywiozą. Chyba się autorka trochę nieprecyzyjnie wyraziła.
Tak o to mi chodziło.

---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ----------

Cytat:
Napisane przez kennedy Pokaż wiadomość
Tak jest

Cytat:
Nadal sobie dopowiadasz.
No cóż... racja.
Stary 2014-08-01, 16:12   #45
a34
Zakorzenienie

Cytat:
Masz racje Tass.Jeszcze dodam od siebie,że jako tako o Polske się nie boje,ale o UK tak,bo tu mieszkam i żyje a pełno tu afro.Nie będe ukrywać,że mam lekką schize.Acz mysle,że to może kolejny chwyt jakiś odnalezienia cudownej szczepionki np.Póki co niech ebola trzyma się nas z daleka.
W takim razie sugeruję nauczyć się precyzyjniej formułować swoje myśli.
Stary 2014-08-01, 16:14   #46
Karinio
Zakorzenienie

Cytat:
Dobrze pani profesor.
Stary 2014-08-01, 16:23   #47
201605161006
Konto usunięte

Cytat:
Ja tam nie widzę by cokolwiek źle czy niepoprawnie czy niezrozumiale czy obraźliwie czy rasistowsko napisała. Czepiasz się o nic nie wiem po co . To wątek o wirusie Ebola i pandemii, nie o wyszukiwaniu na siłę powodu do wyzywania innych od rasistów.
Stary 2014-08-01, 21:06   #48
trunfio
Rozeznanie

Cytat:
Po pierwsze, skądś się te stereotypy biorą, mają swoje źródło
Lol, ty tak na serio? To mi wykaż związek między byciem czarnym Brytyjczykiem a potencjałem zarażania się od takiej osoby wirusem Eboli.

Cytat:
Po drugie jak ktoś kogoś wyśmiewa za to że nie lubi ostrego jedzenia czy za kolor skóry to jest burak a nie rasista.
Aha, to kiedy się ten rasizm zaczyna? Jak przestaniemy do pracy przyjmować z powodu koloru skóry czy dopiero jak zaczniemy rzucać kamieniami?

Cytat:
Tylko zaznaczam wyśmiewa. Bo Wizażanka zwyczajnie się wyraziła, a Ty tu wyskakujesz z rasizmem, ja na jej miejscu czuła bym się obrażona
Czyli nazwanie kogoś rasistą obraża cię bardziej niż sam rasizm? Czemumnietoniedziwi

Cytat:
Jesteś strasznie przeczulona na tym punkcie, radziła bym trochę wyluzować bo stąd się potem bierze ta skrajna, śmiesznie żałosna, groteskowa poprawność polityczna. Nic nie można powiedzieć bo zaraz posądzą o rasizm, nazizm, faszyzm, seksizm, homofobie itd.
Kto ci zabrania mówić? Ja? Niemal nieistniejąca polska lewica? Nie jesteś, kochana tutaj, jakąś męczennicą za wolność słowa. Twoje poglądy to w tym kraju mainstream i mnóstwo osób by ci przyklasnęło. Chyba, że rzeczywiście tak bardzo pragniesz nazywać czarnych asfaltami i ubolewasz nad tym, że ci poprawność polityczna nie pozwala

Cytat:
Ja na innym forum napisałam, że murzyni mi się nie podobają (bo to prawda, po prostu mnie nie pociągają)
Super, mnie nie pociągają np. worki na śmieci ale jakoś nie trąbię o tym na prawo i lewo.

Cytat:
i od razu zostałam posądzona o rasizm .
Tragedia. Pewnie ci sami ludzie zaraz ci potajemnie czarnego (albo gorzej czarną) do łóżka wrzucą.

Cytat:
Już człowiek nie może powiedzieć co myśli, normalnie się wypowiedzieć, bo zaraz go o takie bzdury posądzają. Rasizm to jest zupełnie coś innego.
To mi powiedz co to jest ten rasizm twoim zdaniem. Czekam z niecierpliwością.

Cytat:
A i każdy ma prawo nie chcieć podać komuś ręki, to żaden rasizm, niezależnie od powodu.
To jak ci Niemiec nie poda ręki "bo sorry, Polakom nie podaję" to co twoim zdaniem tym Niemcem motywuje?

Edit. Alsou:
Cytat:
[Innych pouczasz a sama nie wiesz, pojedź do np. USA i nazwij czarnego czarnym, to zobaczysz jak zareaguje.
Kuźwa, dawno się tak nie uśmiałam. Black czyli czarny jest w Stanach bardzo ważnym słowem określającym tożsamość części społeczeństwa. Oczywiście u nich to działa jako przymiotnik, nigdy w funkcji rzeczownika. Mamy trochę inne języki, cóżzazaskoczenie! Nie będę przecież po polsku pisać o 'czarnych ludziach' albo 'czarnej osobie' tak jak się to robi w angielskim.

Edytowane przez trunfio
Czas edycji: 2014-08-01 o 21:42
trunfio jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-01, 23:46   #49
michal100
Zadomowienie

Źródła są jak najbardziej wiarygodne. Polecam np. opis wirusa Ebola na stronie Wojskowego Instytutu Medycznego w Gdyni Oksywiu. Jak byk stoi,że Ebola przenosi się również drogą kropelkową. Inne źródło to Scientifics Reports, który powołuje się na badania kanadyjskich naukowców którzy to potwierdzili przenoszenie się drogą kropelkową 1 z najgroźniejszych odmian Eboli - zairską.
Stary 2014-08-02, 09:27   #50
Clemence
Zakorzenienie

Cytat:
Masz racje Tass.Jeszcze dodam od siebie,że jako tako o Polske się nie boje,ale o UK tak,bo tu mieszkam i żyje a pełno tu afro.Nie będe ukrywać,że mam lekką schize.Acz mysle,że to może kolejny chwyt jakiś odnalezienia cudownej szczepionki np.Póki co niech ebola trzyma się nas z daleka.
Podobno juz pozytywnie na jakichs zwierzetacvh przeprowadzili, nie znam się tak trzy po trzy slyszalam chociaz tez sie troche przerazilam bo podobnopisza grubo w necie..

'But know this...I'm only judged by one Power, and I serve HIM.. !

<3
Clemence jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-02, 09:28   #51
kennedy
Zakorzenienie

Przenosi sie droga kropelkowa mozna zarazic sie przez pot zakazinej osoby.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-02, 10:25   #52
201605161006
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Clemence Pokaż wiadomość
Podobno juz pozytywnie na jakichs zwierzetacvh przeprowadzili, nie znam się tak trzy po trzy slyszalam chociaz tez sie troche przerazilam bo podobnopisza grubo w necie..
Z tego co czytałam to na małpie, ale nie wiem na jakim gatunku.

---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ----------

Cytat:
Lol, ty tak na serio? To mi wykaż związek między byciem czarnym Brytyjczykiem a potencjałem zarażania się od takiej osoby wirusem Eboli.

Aha, to kiedy się ten rasizm zaczyna? Jak przestaniemy do pracy przyjmować z powodu koloru skóry czy dopiero jak zaczniemy rzucać kamieniami?

Czyli nazwanie kogoś rasistą obraża cię bardziej niż sam rasizm? Czemumnietoniedziwi

Kto ci zabrania mówić? Ja? Niemal nieistniejąca polska lewica? Nie jesteś, kochana tutaj, jakąś męczennicą za wolność słowa. Twoje poglądy to w tym kraju mainstream i mnóstwo osób by ci przyklasnęło. Chyba, że rzeczywiście tak bardzo pragniesz nazywać czarnych asfaltami i ubolewasz nad tym, że ci poprawność polityczna nie pozwala

Super, mnie nie pociągają np. worki na śmieci ale jakoś nie trąbię o tym na prawo i lewo.

Tragedia. Pewnie ci sami ludzie zaraz ci potajemnie czarnego (albo gorzej czarną) do łóżka wrzucą.

To mi powiedz co to jest ten rasizm twoim zdaniem. Czekam z niecierpliwością.

To jak ci Niemiec nie poda ręki "bo sorry, Polakom nie podaję" to co twoim zdaniem tym Niemcem motywuje?

Edit. Alsou:

Kuźwa, dawno się tak nie uśmiałam. Black czyli czarny jest w Stanach bardzo ważnym słowem określającym tożsamość części społeczeństwa. Oczywiście u nich to działa jako przymiotnik, nigdy w funkcji rzeczownika. Mamy trochę inne języki, cóżzazaskoczenie! Nie będę przecież po polsku pisać o 'czarnych ludziach' albo 'czarnej osobie' tak jak się to robi w angielskim.
Nadal wymyślasz, przesadzasz i dopowiadasz sobie, daj już spokój bo to nie jest o tym temat, jak chcesz pogadać o wyzywaniu innych od rasistów bez powodu to załóż temat o tym.
Stary 2014-08-02, 11:59   #53
Karinio
Zakorzenienie

Cytat:
Z tego co czytałam to na małpie, ale nie wiem na jakim gatunku.

Nadal wymyślasz, przesadzasz i dopowiadasz sobie, daj już spokój bo to nie jest o tym temat, jak chcesz pogadać o wyzywaniu innych od rasistów bez powodu to załóż temat o tym.
Zgadzam się,mi się już tego nie chce komentować.Z zacietrzewieniem się nie wygra.

http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomos..._USA_leca.html

Niezle i nie dziwie się,że kierowcy,piloci etc nie chcą wieść próbek z ebolą.I to:

Wirusem zakaziło się też dwoje Amerykanów - Nancy Writebol i dr Kent Brantly. Został po nich wysłany samolot skonstruowany do transportu pacjentów z chorobami zakaźnymi. Wewnątrz samolotu znajduje się trzyosobowa komora, który pozwala na przewóz chorego bez obawy, że osoby zdrowe zostaną wyeksponowane na działanie wirusa.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-08-02, 12:06   #54
coffee
and cigarettes

Cytat:
Napisane przez michal100 Pokaż wiadomość
Źródła są jak najbardziej wiarygodne. Polecam np. opis wirusa Ebola na stronie Wojskowego Instytutu Medycznego w Gdyni Oksywiu.
Chodzi Ci o to?

Cytat:
Gorączka Ebola szerzy się na drodze kontaktu bezpośredniego z krwią, płynami ustrojowymi, wydzielinami i wydalinami chorego, kontaktu ze skażonymi wirusem przedmiotami (igły, strzykawki, sprzęt medyczny wielorazowego użytku) oraz drogą kropelkową jako zakażenie szpitalne.
coffee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-02, 12:21   #55
Karinio
Zakorzenienie

Petycja https://petitions.whitehouse.gov/pet...entry/dHcPPnQL
Stary 2014-08-02, 17:34   #56
StraVvberry
Wtajemniczenie

Cytat:
W każdym razie jeśli się boicie to polecam zaopatrzyć się w korę brzozy i parzyć sobie już teraz - betulina i kwas betulinowy (zwłaszcza ten drugi) mają silne działanie przeciwwirusowe, przede wszystkim zapobiegają wnikaniu wirusa do komórki. Silniej działają na retrowirusy, bo blokują odwrotną transkrypcję, ale na inne również. Pisałam o tym w pierwszej notce na moim blogu, a ostatnio piszę pracę licencjacką ^^. Jest to jeden z silniejszych, skutecznych środków przeciwwirusowych, naturalnie występujących i łatwodostępnych. Jest ktoś z Poznania chętny na wspólne zbieranie kory z brzóz?
Dobra rada
Stary 2014-08-02, 17:46   #57
chwast
Zakorzenienie

Nie będę obdzierać brzóz z kory bo lubię brzozy bardzo
chwast jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-02, 18:00   #58
esfira
Zakorzenienie

myślę, że ludzie byliby głupi, gdyby się wcale nie bali, ale Afryka jest biedna, jest tam szamańsko- plemienna mentalność i odpowiednie środowisko do rozwoju choroby, w Europie na pewno łatwiej byłoby odizolować chorych i zastosować zasady kwarantanny itd. więc nie byłoby pomoru na skalę grypy- hiszpanki.

Scandinavian Sleeping & Living
esfira jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-02, 18:01   #59
chwast
Zakorzenienie

Zobaczcie ile co roku ludzi zabija zwykła grypa zanim zaczniecie bać się innych tworów typu to h1coś tam, świńska, pieska...............
chwast jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-02, 20:50   #60
Marbella85
Zakorzenienie

Cytat:
ale dlaczego USA ma nie leczyć SWOICH obywateli u siebie? Z tego, co wiem zostali przewiezieni i są umieszczeni praktyczne w całkowitej izolacji.
Marbella85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości