![]() |
#31 |
Rozeznanie
|
Dot.: Przystopować szefa czy nie?
Ja bym się bała, że taki gość mnie zgwałci, bo pomyśli że jak tak długo nie powiedziałam, że nie chce to uzna że chce, a moje NIE w ostatniej chwili uzna za TAK...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Zakorzenienie
|
Gościu znalazł Cię już na Wizażu (?!), ledwo Cię zatrudnił i już pisze brudne smsy, a Ty się jeszcze zastanawiasz, co zrobić?
Spiepr.zać stamtąd w podskokach. Będzie tylko gorzej - co innego gdyby to był tylko kolega z pracy, a nie koleś, który jest nad Tobą. Możesz oczywiście się z nim boksować, odpychać, dyskutować, pytanie tylko, czy warte jest to tych zarobków i przede wszystkim Twoich nerwów. Nie doradzę Ci nic więcej publicznie, skoro on to może czytać. Jeśli chcesz, napisz na priw.
![]() |
#33 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja też bym była za tym, żeby sobie odpuścić. Znam realia rynku pracy, sama szukałam dość długo. Ale własny komfort psychiczny i brak kłopotów jest bezcenny. Jak mu wejdziesz do łóżka - będzie następna, bo o coś się pokłócicie i pracę stracisz. Nie zgodzisz się na intymną znajomość - może być nieprzyjemny, "umilać" i życie i pracę stracisz. Jakby nie patrzeć - dupa z tyłu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Autorko, zastanów się czy dasz radę być tak molestowana i nagabywana na dłuższą metę. Dla mnie argument "jestem pod ścianą" i "ciężko o pracę" nie jest wcale usprawiedliwieniem dla zszargania sobie nerwów i napytania sobie nowej biedy. Nie komplikuj sobie życia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Raczkowanie
|
Autorko, zaczynasz prace od poniedziałku? Nie masz za sobą ani jednego dnia pracy, a facet już zachowuje sie niewłaściwe. Gdybym ja dostała takiego smsa to bym się naprawdę przestraszyła. A skoro jest tak oślizgły i bezpośredni już przy pierwszym spotkaniu to mobbing w pracy masz gwarantowany. I podejrzewam, że z czasem stanie się coraz bardziej natarczywy. Nie wiem w jakiej branży pracujesz, ale żeby sie nie okazało, że jak go odrzucisz to nie tylko wywali Cię z pracy, ale też puści w eter taką opinie, że jeszcze ciężej Ci będzie jakąś później znaleźć. Nie masz nikogo kto mógłby Ci finansowo pomóc żebyś mogła poszukać innej pracy zamiast pakować się w to bagno?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Raczkowanie
|
Jedni szukają pracy, inni romansu... Autorka chyba tego drugiego, bo co to za dylemat "pozwolić na flirt, czy przystopować?". Chęć podobania się facetom, to jedno, a praca, to drugie i wg mnie tego się nie łączy.
Dla mnie taka sytuacja jest nie do pomyślenia :O Nie podjęłabym się tej pracy na pewno, a jeśli naprawdę już musisz, trzymaj dystans, bez żadnych pozwoleń na cokolwiek wykraczającego poza relację pracownik - szef, bo szybko pracę możesz stracić... =| Mam znajomą, która była bardzo adorowana przez swojego szefa. Bardzo jej się to podobało, bo też lubi podobać się facetom. Ciągły kontakt, przeważnie na tematy niezwiązane z pracą, aż doszło do sytuacji, gdzie koleś chciał, żeby się określiła. Powiedziała, że nic z tego nie będzie, a teraz w pracy ma chorą atmosferę. Facet nie odbiera telefonów, kiedy potrzebuje się z nim pilnie skontaktować, nie dotrzymuje terminów, traktuje z góry. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#38 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
lokalna gwiazda
|
Chyba bałabym się zostać sama z takim obleśnym typem.
I ciekawe jak długo poprzednia pracownica wytrzymała. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 | |
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
ja też ![]() swoją drogą ciekawa jestem co sobie teraz myśli autorka wątku po tych naszych wszytskich postach ![]()
![]() |
![]() |
#42 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ale ani jedno, ani drugie na dobre jej nie wyjdzie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Konto usunięte
|
[1=b021da5bf142259817d3b5d 5900fc01cf3c7c2e4_67241a0 1ac6ab;47561685]Ja właśnie myślę, że to jest myśl przewodnia autorki, z pytaniem postawionym między wierszami: "czy strzelić sobie romansik z szefem, czy tylko się pobawić jego uczuciami"?
Ale ani jedno, ani drugie na dobre jej nie wyjdzie ![]() jakimi uczuciami... kutasem co najwyzej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 |
Zadomowienie
|
Byłabym sie tam pracować i mówię to z perspektywy osoby której 2 razy zdarzyło sie napastowanie przez szefa i ktora ze scisnietym ze strachu gardlem pojawiała sie w pracy. Tez było to na zasadzie bezczelny podryw a w razie czego to "co ty, na zartach sie nie znasz?hahahaha!"
![]() ![]() Edytowane przez madzia0007 Czas edycji: 2014-08-02 o 22:36 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Raczkowanie
|
Przez kilka dni nie miałam dostępu do internetu, dlatego nie odpisywałam. Uważnie przeczytałam wszystkie odpowiedzi, dzięki wam za nie. Ta praca to sklep osiedlowy, który dopiero miał być otwarty. Sprawa się przedłużyła i zamiast w poniedziałek pierwszy dzień jest chyba w czwartek.
Tamtego sms dostałam faktycznie chwilę po tym jak napisałam posta, ale sądzę że był on niezależny od mojej aktywności na forum, po prostu przypadek. Stwierdziłam, że będę tam pracować i jednocześnie wysyłać CV do innych miejsc pracy. Na początek dostanę umowę zlecenie, więc dużego problemu nie powinno być przy zmianie pracy. I to nie tak dziewczyny, że chcę mu wskoczyć do łóżka czy być non stop adorowana, po prostu mur finansowy jak już pisałam.
![]() |
#48 |
lokalna gwiazda
|
Po prostu nie wierz we wszystko, o czym facet mówi. Dla mnie takie zwierzenia, że on jest od paru lat sam... Przecież nie mówi się takich rzeczy nowo napotkanej osobie. Trochę dziwne.
Sama będziesz musiała ocenić czy naprawdę mu się spodobałaś, czy liczy na seks, bo trochę poczarował i panienka jego. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Biała Dama
|
Dla mnie to by było zuuupełnie nie do przyjęcia, według mnie szef Ci dość jasno mówi, na czym m. in. ma ta praca polegać...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
BTW odpowiedź chyba jest jasna: Edytowane przez Senses Woman Czas edycji: 2014-08-05 o 20:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Raczkowanie
|
Senses Woman powtarzam, że już chyba przejrzałam na oczy i zaczynam się obawiać. Myślę, że jestem młoda, od niedawna na rynku pracy bo dopiero od roku i to jest dopiero drugi pracodawca, z którym mam doczynienia, może naiwna jestem i tyle
![]() |
#52 |
lise-kotta
|
no to na pewno! takie teksty są absolutnie niedopuszczalne. jeśli już zaczęłaś pracę, to daj znać czy to w ogóle jest dla ciebie bezpieczne.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:57.