![]() |
#31 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Praca i ciąża w Uk, poród w PL
Cytat:
Jak najbardziej, tyle ze w moim przypadku to wlasnie obawialabym sie porodu w Polsce... Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ---------- Odnosnie tej bakterii to jest ona tylko grozna wtedy gdy antybiotyk nie jest podany ale I nawet wtedy nie jest powiedziane ze zaatakuje dziecko. Odnosnie jeszcze opieki w trakcie ciazy...cierpialam ma uporczliwa grzybice pochwy przez 5 ost miesiecy ciazy, lekarz ginekolog w Polsce przepisal mi leki gdzie w ulotce jak byl pisze ze nie nalezy stosowac w ciazy, zapytalam poloznej zeby miec pewnosc juz po powrocie do Uk, ikategorycznie zabronila brac tychze lekow...wiec ja juz jestem sceptycznie nastawiona do lekarzy ginekologow I koniecznosci prowadzenia przez nich ciazy. Sent from my iPhone using Tapatalk
![]() |
![]() |
#32 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A w jakim mieście rodziłaś? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Zadomowienie
|
W coventry
Sent from my iPhone using Tapatalk
![]() |
#34 |
Raczkowanie
|
Ja tylko dodam, że pracując możesz przejść na macierzyński 11 tygodni przed datą porodu, jest on wypłacany przez pracodawcę przez 39 tygodni
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Rozeznanie
|
Gua. Nawet jak pracujesz ciezko fizycznie dopiero w 29tyg?
![]() |
#36 |
Raczkowanie
|
Tego nie wiem bo nie byłam i nie znam nikogo kto byłby w takiej sytuacji. Ale jest coś bo dziewczyna u mnie w pracy brała wolne ze względu na stres i miała wpisane w grafik chorobowe także myślę, że dla kobiet o których piszesz też miałoby to zastosowanie. I w sumie ta laska wyszła na tym lepiej bo do porodu miała wypłacane chorobowe a dopiero od dnia porodu macieżyński.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ---------- Teraz sobie przypomniałam jeszcze, że jest taki przepis, że jak praca którą wykonujesz jest niebezpieczna czy za ciężka dla ciężarnej to pracodawca ma obowiązek zmienić Twoje stanowisko na bezpieczne dla Ciebie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Raczkowanie
|
sub.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#38 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://mama-w-uk.blogspot.com/2013/0...-w-anglii.html |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Zakorzenienie
|
mnie zastanawia co sinnego.
jesli urodzisz w Polsce to po jakim czasie planujesz wrocic do Anglii? masz w Polsce miejsce dla maluszka po porodzie? masz zapewiona opieke poporodowa?? polozna tam bedzie do Ciebie przychodzic?? druga sprawa to masz tam jakies loezeczko dla niemowlaczka? kącik?? no i ostatnia watpliwosc, jak i kidy chcesz wrocic z noworodkiem do Anglii? samolotem? autem? nie obiawiasz sie podrozy z takim malenstwem? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeżeli chodzi o położną to przecież jakbym prowadziła ciążę w PL to i położną miałabym. Druga opcja opłacenie jakiejś położnej. A powrócić do Uk bym chciała jak tylko byłoby można - nie wiem po ilu m-cach, bo nie wiem po jakim czasie od narodzin można zabrać malucha samolotem. Jednak moje wątpliwości zostały rozwiązane i póki co skłaniam się bardziej do porodu w UK. Edytowane przez wskazówka Czas edycji: 2014-08-30 o 15:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziecko mozna juz zabrac do samolotu na 8 dzien po porodzie, jesli dziecko jest zdrowe i nie urodzilo sie przedwczesnie. Jednak nawet w tak krotkim czasie nie dostanie sie paszportu dla malucha. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Przyczajenie
|
Pracodawca musi Ci zapewnić odpowiednie warunki pracy ja go poinformujesz o ciąży .
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:32.