![]() |
#31 |
Raczkowanie
|
Dot.: Stało się i co dalej?
Jedni mówią tak, drudzy inaczej ciężka sytuacja..
W każdym razie wczoraj napisał do mnie pierwszy ale odpisywał już po kilku godzinach, co wcześniej nigdy mu się nie zdarzało dlatego wydało mi się to dziwne. Dziś jak na razie ja milczę on też, zobaczymy jak będzie.. Najgorsze w tym wszystkim jest to, że ja w środę wyjeżdżam a on do późna codziennie pracuje i boję się, że w trakcie wyjazdu urwie nam się kontakt.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Konto usunięte
|
A ja nie rozumiem tych gierek... Skoro teraz on tak się zachowuje, to i potem będzie to samo, pasuje ci to? Jeśli on chce zdobywać, a ty jesteś naturalna i robisz to, co czujesz, masz udawać? Dla kogo?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Blog o życiu w Walii z przymrużeniem oka: #23. Cieszę się ze złej pogody i wrzucam moje motywujące linki! http://blondiewales.blogspot.co.uk/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja bym mu powiedziała, że tak odczytałaś jego sygnały i czego on oczekiwał? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widziane okiem faceta. Drukuję w czy de! Projekt: FoldaRap. http://szczecin.tvp.pl/23874420/030216 24:20 http://szczecin.tvp.pl/23995784/120216 29:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Buc
|
Cytat:
chciałaś to zrobiłaś i nie ma co się samobiczować.
![]() |
![]() |
#37 |
Rozeznanie
|
facet zachowuje sie jak baba a ty ubolewasz ze moze sie nie spotkacie.. i dobrze! ten telefon kiedy ty zadzwonilas chcialas byc szczera, bylas po prostu soba, powiedzialas ze widzisz zmiane zachowania, a on skwitowal ze napadlas na niego biednego. moim zdaniem facet cos kreci i to nie wynika z niesmialisci. duza lampka ostrzegawcza jak dla mnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#38 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Zawsze tak kalkulujesz jeżeli chodzi o proste, uczuciowe gesty? Pocałowałaś go, bo miałaś ochotę, kontakt Wam się nie urwał, facet nie napisał Ci "a odczep się kobieto". Ty masz wrażenie, że coś się zmieniło (no tak, znajomość powoli przenosi się na grunt realny, to też trudno, aby ktoś wysyłał kilkadziesiąt esów dziennie, jeżeli może się po prostu spotkać), tylko to może być tak naprawdę odbicie Twoich własnych uczuć, obaw, a nie fakty. Bo na razie nie widzę, aby facet zrobił coś złego, czy niefajnego. Rzucił żartem, na stos z nim. Jeżeli tak się spinasz o pocałunek i wyczuł to Twoje spięcie, wręcz przerażenie, to nie dziwię się, że próbował rozładować atmosferę. W seksie (będąc w związku) również byś robiła plany i scenariusze, czy warto go tam, a tam dotknąć, czy warto coś tam? A potem przeżywała, że może nie warto było. Edytowane przez 201803290936 Czas edycji: 2014-08-05 o 11:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Zakorzenienie
|
Chyba dopiero po założeniu konta na tym forum zdałem sobie sprawę, jak bardzo powinienem być wdzięczny za to, że poznawałem normalne osoby.
Jestem osobą bezpośrednią i nie znoszę ani tych zabaw, ani ograniczania się co do mówienia czegoś, co się czuje. I całe szczęście moja TŻ też taka jest. żadnego domyśl się, wszystko, od pierwszego dnia było wyjaśniane na bieżąco. I dobrze, bo tacy jesteśmy, po co udawać i zwodzić kogoś byciem kimś, kim nie jesteśmy? Dodatkowa anegdotka: niedawno spotkałem się ze swoją byłą, ze swoją pierwszą miłością, bo musiała mi coś koniecznie powiedzieć. Okazało się, że do tej pory mnie kocha i nie wie co robi ze swoim obecnym narzeczonym. Oczywiście chciała mi kilkakrotnie powiedzieć o tym wcześniej, ale nie bo to, bo tamto. A ja nie mam czasu i nerwów na takie pogrywanie z drugą osobą. Niezależnie z której strony. Zrobisz co uważasz autorko, jak dla mnie jedyna rada dla Ciebie powinna brzmieć: Nie ograniczaj się. Edyta: Jak zwykle zgadzam się z powyższym postem Doris.
Widziane okiem faceta. Drukuję w czy de! Projekt: FoldaRap. http://szczecin.tvp.pl/23874420/030216 24:20 http://szczecin.tvp.pl/23995784/120216 29:30 Edytowane przez Leszy Czas edycji: 2014-08-05 o 11:03 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Raczkowanie
|
Wiecie co, przez swoje doświadczenia- dwa nieudane związki zwyczajnie boję się, że facet przestanie się odzywać, że urwie nam się kontakt. Dlatego analizuje każdy gest, słowo, wszystko. Chyba mam taki mały uraz bo właśnie od zmniejszenia kontaktu kończyły się moje poprzednie związki..
Boję się i teraz bo naprawdę polubiłam go, miło spędzało nam się czas. Znajomi mówili, że patrzy na mnie jak zakochany, wręcz nie odrywał wzroku. Więc co ja miałam sobie myśleć? Nie mamy po 18 lat, to facet 27 leti ! Pocałunek on zachwycony, uśmiechnięty i nagle co? Zawsze rano pisał mi smsa, 'powitalnego' wczoraj owszem był a dziś już po 12 i telefon milczy. Naprawdę mam mętlik w głowie. Myślę sobie skoro dałam mu taki sygnał to teraz dam mu odetchnąć, niech on zabiega, napisze wczoraj to zrobił a dziś milczy..? Może faktycznie przestraszył się, że coś mi się nie spodobało. Może powinnam ja napisać, zorganizować jakieś spotkanie? Jeden pocałunek przekreśli wszystko? To chore ! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gdzie pracuje? Czy praca może rzutować na jego zachowanie? A to, że 2 związki nieudane, to żadna wymówka. Ja dostałem 3 razy w dupę, zanim udało się znaleźć odpowiednią osobę. Inni pewnie jeszcze więcej.
Widziane okiem faceta. Drukuję w czy de! Projekt: FoldaRap. http://szczecin.tvp.pl/23874420/030216 24:20 http://szczecin.tvp.pl/23995784/120216 29:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Raczkowanie
|
Taka praca, że do tej sytuacji zawsze znalazł czas żeby napisać..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Raczkowanie
|
Leszy
Z ciekawości zapytam czy wykonywana praca ma znaczenie? Mój ma "specyficzną" pracę i sama się czasem zastanawiam czy to ma wpływ na pewne rzeczy.
Trzeba dokonywać wyborów. Człowiek może mieć rację i może się mylić, ale musi decydować, wiedząc, że dobro i zło bywają wcale nieoczywiste, a czasem nawet że wybiera między dwoma rodzajami zła, że nie ma żadnej gwarancji. I zawsze, zawsze wybiera sam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Konto usunięte
|
To prawda, to żadna wymówka. Z właściwą osobą wszystkie traumy przechodzą bardzo szybko i człowiek się nie boi zaryzykować.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Raczkowanie
|
Jejku tu nie chodzi o smsy/widomości na fb ale całą tą sytuację. Porównuje jak było a jak jest i szukam przyczyny..
---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ---------- To zaryzykowałam i mam jeden wielki problem i mętlik w głowie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 | |
Raczkowanie
|
Leszy
Mój Tż czasem ma tak,że jesteśmy bardzo dużo w kontakcie, a ostatnio tłumaczy się pracą i mówi, ze dlatego jest mniej dostępny. Inicjuje sam kontakt ale ja się po "babsku" nakręcam,że może to wymówka a jemu się coś odmieniło. Ja sama mam bardzo dużo roboty, ale moja uwaga jest na tyle podzielna,że częstsze wiadomosci byłabym w stanie słać Cytat:
---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ---------- Katte90 Ale wiesz to na pewno? Czy to Twój domysł?
Trzeba dokonywać wyborów. Człowiek może mieć rację i może się mylić, ale musi decydować, wiedząc, że dobro i zło bywają wcale nieoczywiste, a czasem nawet że wybiera między dwoma rodzajami zła, że nie ma żadnej gwarancji. I zawsze, zawsze wybiera sam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Zadomowienie
|
Pick up artist czyli mistrz podrywu
![]() A tutaj opisana technika push and pull: "Strategia push&pull to jedna z najciekawszych technik podrywu. W skrócie polega na tym, że dajesz kobiecie mieszane sygnały. Raz jesteś miły (pull), a w następnie odpychasz kobietę (push). Przez to kobieta czuje się zdezorientowana, a kobieta zdezorientowana to kobieta zainteresowana, a przede wszystkim zaangażowana. Zabieg ten sprawia, że nie może rozszyfrować, czy się Tobie podoba czy nie. Na początek, zanim przejdziemy dalej, zapamiętaj sobie, aby stosując tą technikę, nie popadać w skrajności. To znaczy, że nie możesz raz jej przytulać, a raz dawać policzka. Powinny to być subtelne sygnały, często również niewerbalne. Aby dobrze posługiwać się tą techniką, trzeba przestać traktować ją jak technikę" |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 | |
Raczkowanie
|
Madzia
Najgorsze, ze w wielu przypadkach ta technika się sprawdza (kobiety/mężczyźni). Jak ktoś jest w tym dobry (nie popada w skrajności, umie okazać zainteresowanie itp to na prawdę potrafi wzbudzić zainteresowanie). Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 | |
Zakorzenienie
|
Tak jak Nina napisała, masz 100% pewności?
Cytat:
Natomiast zauważyłem, że taka podzielność uwagi jest rzeczywiście częstsza u płci pięknej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 | |
Raczkowanie
|
Leszy
Mój Tż służy w" jednej" z jednostek specjalnych. I logicznie patrząc wiem, że to nie jest tak, że on tam się bawi i ma dużo czasu na zapewnienie o swoim zainteresowaniu ;P Tylko moja babska logika wszystko podważa. Wygląda o tak,że teraz jesteśmy na odległość, on się sam odzywa gdy może (ja też to robię), ale kontakt jest mniejszy i ja się zamartwiam, że moze przyczyną nie jest praca a olanie ![]() Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Taka nasza natura ale ja tez mam inna sytuację. Gdybym go nie pocałowała olałabym sprawę i zwyczajnie wytłumaczyłabym ją pracą, brakiem czasu. Jednak zmiana w jego zachowaniu pojawiła się po tym pocałunku więc szukam przyczyny, czytam uważnie wasze rady, analizuję jego zachowanie i szczerze to nadal nie wiem co robić. Może przesadzam ale kurcze czy ja go napadłam ? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Umów się w końcu na spotkanie z nim i wyjaśnij wszystko. Jak nie będzie mógł się spotkać, zaproponuj drugi termin, albo poproś niech on sam zaproponuje. Takie analizowanie przybliża Cię jedynie do głupot.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chodzi jedynie o to, żeby 'wiedzieć kiedy ze sceny zejść'. Tzn. wyczuć, że facet w kulki leci bo niektórzy prędzej się nigdy nie odezwą niż powiedzą o co chodzi wprost nawet kiedy widać wyraźnie, że inicjatywa jest po jednej stronie a kontakt się rwie. Nie analizuj tak wszystkiego. Rób tak, żeby Tobie było wygodnie, nie przejmuj się ciągle, że 'on sobie coś pomyśli'. W innym wypadku-po co się męczyć i po co to wszystko? Pomijając, że ja takich problemów nie rozumiem. Wszystkie moje znajomości przechodziły jakoś płynnie. Gdy pojawiał się pocałunek to dla jednej i drugiej strony było jasne, że to jakiś wyższy etap się zaczyna. A faceta, który tak się zachowuje uznałabym za dziwaka i tyle. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Hrodebert
|
Ja bym tam z byt dużej wagi do pocałunku nie przywiązywał ,może tempo ,częstotliwość kontaktu zbyt duża na początku była ,nienaturalna dla chłopaka i rozprężenie nastąpiło,też prozaiczne "to nie to" ,tak czy siak luzu więcej trzeba .Niech se facet dychnie .
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 | |
Zakorzenienie
|
Aj, może autorka się spotykała z naszym wizażowym panem niedotykalskim? Niestety nie pamiętam nicku
![]() Cytat:
Jesteś w związku na odległość z osobą, ze specyficznej "branży", jeśli nie jesteś w stanie mu ufać, gdy mówi, że to robota, to powinnaś od razu zerwać, bo wykończysz się takim myśleniem. A w końcu jemu też zaczniesz robić jazdy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:16.