|
|
#31 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: POMOCY kogo wybrać?
|
|
|
|
|
#32 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mnie sprawa jest prosta, zauroczyłaś się w starszym facecie, imponuje Ci i nagle od 22 letniego faceta oczekujesz tego samego,że będzie się zachowywał jak stateczny, starszy pan, tak się nie da. On ma 22 lata! Co do planów to przecież chce się oświadczyć, macie plany ślubne...czym jeszcze powinna się przejawiać jego dojrzałość?
Edytowane przez gabisun Czas edycji: 2014-08-08 o 11:05 |
|
|
|
|
|
#33 |
|
lise-kotta
|
cały ten wątek to jedna wielka ściema. autorka chciała byśmy chórem przyznały że chłopak jest "be" a szef jest "cacy" i pobłogosławiły jej plan związania się ze swoim bezpośrednim przełożonym.
tutaj nie ma dylematu, autorka wyraźnie pisze, że z chłopakiem nie chce miec już nic wspólnego bo "niedojrzały" (nie znam nikogo kto by chciał brac ślub w wieku 22 lat) i jest zadurzona w szefie i zamierza z nim się związać. ale będzie z tego płacz, ale najpierw kwas w pracy. nie pozostaje nic innego tylko życzyć powodzenia bo się na pewno przyda. |
|
|
|
|
#34 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
uwielbiam takie frazesy.kochamy się,jest nam dobrze,ale kłócimy się ,wypalilismy się ,znalazłam innego. albo się kochacie i jest wam dobrze,albo nie jest cudownie i czas popracowac nad związkiem,kiedy uczucie się wypaliło,czas najwyższy się rozstać. to tyle.
Ciesz się,że nie słyszysz co myślę ![]() *** Opowiadając obcym ludziom o swoich problemie ,musisz liczyc sie z tym,że 20% ma gdzieś twój problem,a 80 % cieszy się z twojego kłopotu. *** Jestem jak dziki Mustang. Jesli mnie oswoisz ,na zawsze będę Twoja. |
|
|
|
|
|
#35 |
|
Przyczajenie
|
Autorko dam Ci trzy rady:
1) Popracuj nad polską składnią i stylistyką, bo Twój styl pisania przypomina człowieka po szkole podstawowej, 2) Umów się z szefem, może się z Tobą ożeni, 3) Oglądaj mniej seriali w telewizji. A tak na serio: zostaw swojego chłopaka w spokoju, bo tylko go krzywdzisz. Swoją drogę szef to musi mieć niezłą bekę z Ciebie. Naiwna, łatwowierna kobietka, relacjonująca mu jeszcze co dzieje się w jej związku. Prześpi się z Tobą i znać Cię nie będzie chciał. Może powędrujesz do innego działu, a może do pośredniaka. Zastanów się co robisz. |
|
|
|
|
#36 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chciałabym usłyszeć w czym konkretnie ta jego niedojrzałość się objawia. Bo jak dla mnie nie pędzenie do ołtarza w okolicach licencjatu i niechęć do natychmiastowego posiadania dzieci tuż po magisterce, to akurat oznaka rozwagi - na wszystko jest w życiu czas.
|
|
|
|
#37 |
|
on tired little feet
|
W ogóle (o ile nie jesteś trollem) przerażające jest Twoje wyrachowanie- masz faceta, wyraźnie coś Ci baaardzo nie odpowiada w nim i zamiast porozmawiać z nim szczerze i zakończyć ten związek albo próbować go ratować to Ty na forum prosisz o opinię obcych ludzi czy być z nim czy z innym?
Taka zimna kalkulacja co się bardziej opłaca, masakra! Pozostaje współczuć chłopakowi że kogoś takiego zamierza poślubić kiedyś.I jak już zostało powiedziane 849242 razy tu- kto jest niedojrzały? 22- letni pracujący student który planuje oświadczyć się swojej dziewczynie a rodzinę zakładać kiedy już będzie go stać na jej utrzymanie, czy Ty z tymi głupotami które wypisujesz? Nooo a szef taki dojrzały 30-latek a ogląda się za pracującą z nim 22-latką która jest w związku i wysłuchuje jej 22-letnich problemów, tak tak, na pewno w głowie mu ślub i gromadka dzieci z Tobą Zacznij myśleć albo zostaw swojego chłopaka, bo dużo jest porządnych fajnych mądrych i samotnych dziewczyn które kogoś takiego przyjęłyby chętnie
|
|
#38 |
|
Przyczajenie
|
Na początku jest mowa o pozornym szczęściu w obecnym już burzliwym chociaż dosyć krótkim związku, a potem przyznanie się do tego, że czuję się coś do pracodawcy, a z TŻ nic już nie łączy. Nad czym się zastanawiać? Jeżeli jesteś zafascynowana dojrzałym mężczyzną, jakim jest Twój szef, uważasz, że znasz go wystarczająco dobrze i nie ma złych zamiarów to rozstań się z obecnym chłopakiem, szczerze z nim rozmawiając i próbuj z przełożonym. Przecież powinniśmy angażować się w związki i czerpać z nich satysfakcję, a nie męczyć się we dwoje, bo to do niczego nie prowadzi. Jednak ja na Twoim miejscu usiłowałabym ratować związek z partnerem, bo uważam, że po trzech latach związku nie musi czuć się gotowy na zakładanie rodziny (szczególnie w wieku 22lat), a to, że trochę miesza się w zeznaniach i raz twierdzi, że jest gotowy, a raz że chce czekać, to efekt presji, jaką na nim wywierasz. Odpowiedz sobie na pytanie, czy w ogóle chcesz ratować ten związek, widzisz jakąś przyszłość przed Wami, a przede wszystkim, czy rzeczywiście nic nie łączy Cię już z TŻ, bo kochasz szefa. Poza tym granie w gry w wieku 22 lat to nie jest przestępstwo ani oznaka niedojrzałości! Skoro Twój partner pracuje, to może w ten sposób odreagowuje i odpoczywa po pracy. A co do związku z szefem to uważam, że spoufalanie się z przełożonym jest nieprofesjonalne i niesie za sobą duże ryzyko. Pomyśl, szef nie straci na romansie z sekretarką, Ty za to możesz stracić bardzo wiele. Liczę, że mimo wszystko podejmiesz mądrą decyzję.
|
|
|
|
|
#39 |
|
lokalna gwiazda
|
Nigdy nie miałam szefa, który by bajdurzył z pracownicami o ich życiu miłosnym. A już o podrywaniu to ani mowy nie było. Gdzie ja żyję
|
|
|
|
|
#40 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#41 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale fakt, większość moich kumpli do ożenku się nie pcha (czy to z wyboru, czy z przymusu ). Nawet nie mają z kim, bo to single. Jeden kumpel TŻ-ta nie jest singlem, ale za to już żonaty. Jeden nie był singlem, był zaręczony, ale się rozwaliło. Także rozumiem, że w wieku 22-25 lat niezbyt małżeńskie zapędy mają ludzie, tak ogólnie. Facet Autorki ma, to już naprawdę nieźle. Studiuje, pracuje, pewnie po studiach chce wziąć ślub, kiedy będą mogli zacząć normalnie pracować, no nie wiem gdzie tutaj niedojrzałość. Ano tak, w grach!
|
|
|
#42 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widziane okiem faceta. Drukuję w czy de! Projekt: FoldaRap. http://szczecin.tvp.pl/23874420/030216 24:20 http://szczecin.tvp.pl/23995784/120216 29:30 |
|
|
|
|
|
#43 |
|
Zakorzenienie
|
Autorko, zostaw swojego chłopaka, szkoda go na taką niedojrzałą gówniarę, która daje się omamić szefowi, który na pewno jak sobie z nią poużywa kopnie ją w cztery litery
|
|
|
|
|
#44 |
|
Raczkowanie
|
O, chętnie zatrudnię się jako sekretarka w kancelarii. Daj znać, jak już będziesz żoną pana mecenasa i zrezygnujesz z pracy
Tylko pilnuj pana prawnika, żeby nie zaczepiał innych studentek. Bo powiem Ci, doświadczenie uczy, że tacy faceci się nie zmieniają......zmieniają się tylko studentki, praktykantki, stażystki. Ile to napatrzyłam się, jak tacy trzydziestoletni prawnicy traktują dziewczyny na praktykach. Tylko dziwnym trafem, wszystkie moje znajome i ja miałyśmy trochę więcej rozumu niż Ty. Naprawdę, trzeba być płytkim człowiekiem, żeby dać się złapać na prestiż starszego, dajmy na to, adwokata. Poza tym, widać, jakim Ty jesteś pracownikiem...ja nie pozwoliłabym sobie na takie prywatne rozmowy i flirty, bo do kancelarii chodzi się DO PRACY. Naprawdę, tam się pracuje!
|
|
|
|
|
#45 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Człowiek w wieku 22 lat często jeszcze nie wie czego chce od życia. Jeśli chciałaś faceta, który szybko będzie chciał się żenić, to trzeba było brać starszego a nie biednego spokojnego chłopaka informatyka gonić do ślubu i od początku znajomości planować mu życie, kiedy ma się Tobie oświadczyć (od razu po mgr). A czy myślisz, że on też tego chce? Ślubu po mgr? Bierzesz pod uwagę uczucia i potrzeby osoby, którą kochasz? Czy sama zaplanowałaś Wam życie według własnego schematu? Chlopak pewnie na początku związku jak było jeszcze pięknie i różowo zaakceptował Twój plan kiedy będą zaręczyny a kiedy ślub i że już za 2 lata. Teraz gdy zaczynasz już tego wymagać na serio, to się trochę wycofuje tekstami, że jednak chce założyć rodzinę koło 30-stki - NACISKASZ GO i on próbuje się wymigać a Ty uznajesz to za niedojrzałość. Też mi się zdaje, że Autorka już postanowiła, że chce związać się z szefem, a tutaj szukała tylko potwierdzenia decyzji. |
|
|
|
|
|
#46 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Daj spokój temu chłopakowi, szkoda jego nerwów na niestabilną emocjonalnie osobę. Tylko potem nie zawracaj mu gitary na wypadek gdyby się okazało, że szef miał jednak wobec Ciebie plany...krótkoterminowe. A z tymi grami to przywaliłaś jak dzik w sosnę. Edytowane przez topdong Czas edycji: 2014-08-09 o 00:19 |
|
|
|
|
|
#47 |
|
BAN stały
|
Jeśli nie czujesz nic, prócz przywiązana do chłopaka, chcesz być żoną, a szef chce ciebie, to on stanowczo lepiej rokuje od twojego obecnego faceta.
|
|
|
|
|
#48 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli Ci zależy na obecnym chłopaku to postarajcie się najpierw zażegnać kryzys, powiedz mu, co Ci się nie podoba w Waszym związku i w jego zachowaniu, zasięgnijcie jakiejś porady... Może po prostu się nie dobraliście charakterami. Lub oboje macie inne oczekiwania co do życia.
Po drugie, radziłabym nie żalić się na swojego chłopaka szefowi. Widzisz, mówisz, że nie jest podrywaczem a świetnie wykorzystał okazję i zaczął Cię podrywać. Po trzecie, wg mnie zaręczyny w wieku 22 lat dla chłopaka to trochę wcześnie... I to powinno Cię zmusić do myślenia, skoro on chce Ci się oświadczyć to czy ty chcesz spędzić resztę życia z człowiekiem, z którym non stop się kłócisz. Grunt to praca i pielęgnacja swojego związku... Pozdrawiam
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:47.

Taka zimna kalkulacja co się bardziej opłaca, masakra! Pozostaje współczuć chłopakowi że kogoś takiego zamierza poślubić kiedyś.
Zacznij myśleć albo zostaw swojego chłopaka, bo dużo jest porządnych fajnych mądrych i samotnych dziewczyn które kogoś takiego przyjęłyby chętnie

). Nawet nie mają z kim, bo to single. Jeden kumpel TŻ-ta nie jest singlem, ale za to już żonaty. Jeden nie był singlem, był zaręczony, ale się rozwaliło. Także rozumiem, że w wieku 22-25 lat niezbyt małżeńskie zapędy mają ludzie, tak ogólnie. Facet Autorki ma, to już naprawdę nieźle. Studiuje, pracuje, pewnie po studiach chce wziąć ślub, kiedy będą mogli zacząć normalnie pracować, no nie wiem gdzie tutaj niedojrzałość. Ano tak, w grach! 

Pozdrawiam