![]() |
#31 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Pozwolenie na broń. Procedura i cena
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;47737790]
A najlepiej swiadczy o jego pasji i dojrzalosci to, ze trzyma temat w tajemnicy i nie chce z Toba o tym rozmawiac.[/QUOTE] No, to mnie też zdziwiło, jak mnie coś pasjonuję, to mogę godzinami o tym nawijać, a z niego coś ciężko wyciągnać. Jakbym ja była na jego miejscu, to autorka cały arsenał miałaby już w głowie ![]() Cytat:
Nie wiem, ja jakoś się mniej więcej orientuję, magia chyba jakaś. Dobry wątek się szykuje. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#32 |
Raczkowanie
|
Nie rozumiem Waszego wrogiego nastawienia
![]()
#33 |
Konto usunięte
|
Autorko, padlo pytanie. Czemu go unikasz? Gdzie Twoje chlopie bedzie mieszkalo na czas edukacji?
|
![]() ![]() |
![]() |
#34 |
BAN stały
|
Dot.: Facet z bronia czyli osobisty bodyguard
[1=c640cdfa886255292692728 c9c3f51a456c1754b_657ce90 228a24;47737676]A co Bronia na to?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#35 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#36 |
Raczkowanie
|
Sorki przeoczyłam pytanie dotyczace zamieszkania. Bedzie mieszkal tam gdzie miesci sie Akademia czyli w Gdyni. Ale beda bywaly miesiace gdzie bedzie znajdowal sie poza lądem, a tylko na wodzie poniewaz beda tam prowadzone szkolenia na statkach itp. taka jakby praktyka przygotowawcza
#37 |
Zakorzenienie
|
To będą studia wojskowe czy cywilne?
![]() |
#38 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Pomysl choc chwile logiczne nad problemem. Pozwolenia chlopak nie dostanie, ale nie budzi Twojego przerazenia jego bezmyslny plan? Owszem, bycie mizoginem jest na pewno czasochlonne, ale widac, ze nie poswiecil nawet minuty na logiczne przemyslenie. Fakt, ze lykasz wszystko jak mlody pelikan jest niezlym swiadectwem. edit: dodam, ze Twoja historyjka budzi moje autentyczne przerazenie. Polska jest bardzo bezpiecznym krajem. Niemniej fakt, ze taki wybitny planista i strzelec w jednej osobie plasa dziarsko po ulicy budzi moj niepokoj. Edytowane przez 4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b Czas edycji: 2014-08-17 o 19:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#39 |
Raczkowanie
|
Wojskowe, dlatego bedzie musial mieszkac w Gdyni gdyz oni zapewniaja zakwaterowanie, wyżywienie itd.
---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ---------- [1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;47738333]To, ze w Gdyni, nie na Antarktydzie to wiem. Gdzie jednak? W akademiku czy wynajmowanym mieszkaniu? Uwazasz, ze to bezpieczne miejsce na przechowywanie broni? Pozwolenia nie dostanie, ale pytam czysto teoretycznie. Uwazasz, ze takie miejsce to bezpieczne miejsce na przechowywanie broni? A co zrobi, gdy wyjedzie na pare tygodni? Bron na statek wniesie? Robiac tak skonczy z aktem oskarzenia w prokuraturze. No, chyba, ze w skarpete schowa i w domu te bron zostawi. Pomysl choc chwile logiczne nad problemem. Pozwolenia chlopak nie dostanie, ale nie budzi Twojego przerazenia jego bezmyslny plan? Owszem, bycie mizoginem jest na pewno czasochlonne, ale widac, ze nie poswiecil nawet minuty na logiczne przemyslenie. Fakt, ze lykasz wszystko jak mlody pelikan jest niezlym swiadectwem.[/QUOTE] Zaczyna on studia wojskowe, a nie cywilne. Oznacza to, ze uczelnia zapewnia zakwaterowanie,wyzywienie itp. w zamian za to, ze na koniec nauki podpsiuje kontrakt na sluzbe wojskową. Odniosnie trzymania broni dowiadywal sie na uczelni i sa tam specjalne kodeksy dotyczace tej sprawy jak na akademie wojskowa przystalo
#40 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do tematu, no nic nie sądze, bo nikt sie nie chwali ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#41 |
Raczkowanie
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;47738333]To, ze w Gdyni, nie na Antarktydzie to wiem. Gdzie jednak? W akademiku czy wynajmowanym mieszkaniu? Uwazasz, ze to bezpieczne miejsce na przechowywanie broni? Pozwolenia nie dostanie, ale pytam czysto teoretycznie. Uwazasz, ze takie miejsce to bezpieczne miejsce na przechowywanie broni? A co zrobi, gdy wyjedzie na pare tygodni? Bron na statek wniesie? Robiac tak skonczy z aktem oskarzenia w prokuraturze. No, chyba, ze w skarpete schowa i w domu te bron zostawi.
Pomysl choc chwile logiczne nad problemem. Pozwolenia chlopak nie dostanie, ale nie budzi Twojego przerazenia jego bezmyslny plan? Owszem, bycie mizoginem jest na pewno czasochlonne, ale widac, ze nie poswiecil nawet minuty na logiczne przemyslenie. Fakt, ze lykasz wszystko jak mlody pelikan jest niezlym swiadectwem. edit: dodam, ze Twoja historyjka budzi moje autentyczne przerazenie. Polska jest bardzo bezpiecznym krajem. Niemniej fakt, ze taki wybitny planista i strzelec w jednej osobie plasa dziarsko po ulicy budzi moj niepokoj.[/QUOTE] Dodatkowo dodam, ze chce posiadac pozwolenie na bron odkad dostal sie do Akademii wojskowej, poniewaz posiadajac pozwolenie i wlasna bron uczelani udostepnia mu strzelnice i moze doskonalic swoje umiejetnosci. Do tego glowne ma mu sluzyc bron.
#42 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ---------- Czy tylko ja mam wrazenie, ze autorka jest trollem? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#43 |
Zakorzenienie
|
Szczerze wątpię, aby student pierwszego roku miał jakąś taryfę ulgową w występowaniu o pozwolenie na broń. Mam przynajmniej taką nadzieję
![]() ---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ---------- [1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;47738450]A poznalas je? Ach, nie. Przeciez on Cie nie wtajemnicza, bo jestes kobieta. ---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ---------- Czy tylko ja mam wrazenie, ze autorka jest trollem?[/QUOTE] Ja myślę, że chciała się pochwalić.
#44 |
Raczkowanie
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;47738450]A poznalas je? Ach, nie. Przeciez on Cie nie wtajemnicza, bo jestes kobieta.
---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ---------- Czy tylko ja mam wrazenie, ze autorka jest trollem?[/QUOTE] Taka jestes zainteresowana tematem i tylko i wylaczenie "krytyka", ze juz chyba zaczelas zazdroscic i zaangazowania i faceta i wszystkiego. A co do trolla to widze tutaj tylko jednego - spojrz w lustro, a moze zgadniesz kogo mialam na mysli ![]()
#45 |
Zadomowienie
|
I na pewno nie będzie mógł jej trzymać przy sobie, jak już to w jakimś depozycie, czy coś. No ale zacznijmy od faktu podstawowego, że nie spełnia warunków do wydania pozwolenia.
|
![]() ![]() |
![]() |
#46 |
Raczkowanie
|
Gdybym chciala sie pochwalic to bym nie wystepowala jako anonimowa osoba, ale poszla do znajomych i sie wychwalala na wszystkie strony. Ale widze, ze to Wy uwazacie ze jest sie czym chwalic a dla mnie to normlana rzecz, ze czlowiek chce osiagnac cos w zyciu i mierzy jak najwyzej. Widze, ze to dla Was nowosc
![]()
#47 |
O RLY?
|
lol, a od kiedy trzeba pozwolenie na broń żeby używać broni na strzelnicy?
|
![]() ![]() |
![]() |
#48 |
Zakorzenienie
|
Skoro są tam specjalne regulaminy, to nic bardziej logicznego, niż zapytać nieznające się z racji bycia kobietami użytkowniczki forum niż swojego chłopaka, którego te regulaminy dotyczą.
No i czy się mylę, czy na studiach wojskowych i tak będzie miał zajęcia ze strzelania i możliwość uczęszczania na strzelnicę bez konieczności posiadania własnej broni.
'Cause for all we know we might be dead by tomorrow. Edytowane przez a34 Czas edycji: 2014-08-17 o 19:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#49 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Warunki uzyskania pozwolenia na broń 2013-01-30, KWP * ukończone 21 lat z wyłączeniem; art. 15 ust. 2 i art. 13. ust. 6, * stałe miejsce pobytu na terytorium Rzeczpospolitej Polskiej, * pełna zdolność do czynności prawnych, * posiadać zdolność fizyczną i psychiczną do posługiwania się bronią stwierdzoną orzeczeniem lekarskim i psychologicznym, * nienaganną opinię wydaną przez Komendanta Komisariatu Policji właściwego ze względu na miejsce zamieszkania, * nie być skazanym prawomocnym orzeczeniem sądu za przestępstwa umyślne.
![]() |
#50 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Poczytaj sobie dokładnie przesłanki do wydania pozwolenia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#51 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#52 | |
O RLY?
|
Cytat:
Chyba zapomniałaś o: "Wskazanie ważnej przyczyny uzasadniającej wydanie pozwolenia w danym celu." Edit: to do czego jeszcze ta broń ma służyć? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#53 |
Zakorzenienie
|
Jezu, do czego jeszcze?! ![]() ![]()
![]() |
#54 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#55 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#56 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ---------- Oczywiscie, ze nie pozwolą ale w akademiku bedzie tylko 6 lat a nie cale zycie.
![]() |
#57 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#58 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakieś racjonalne argumenty? Anyone? ---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ---------- [1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;47738676]Moze do ryb bedzie z pokladu statku strzelal zdobywajac kolacje dla calej zalogi? ![]() Ta broń będzie służyła do pasjonowania się nią ![]()
![]() |
#59 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ty zazdrośnico ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#60 |
Zadomowienie
|
A to nie jest tak, że po AMW służy się w Marynarce Wojennej? Dokąd oni jeżdżą na misje? I nie pytam teraz ironicznie, tylko z ciekawości ;].
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:08.