![]() |
#31 | |||
Czekam na Ragnarok
|
Dot.: Czy kobiety lubią palić marihuanę?
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ---------- Cytat:
Cytat:
Dla mnie słabość jest powodem do wstydu. Edytowane przez Fenris Czas edycji: 2014-08-21 o 17:44 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym za dużo naoglądałaś się reaganowskich bajek propagandowych. Marihuana to takie samo zło jak alkohol. Może uzależnić, ale nie musi. To nie działa tak, że jak zapalisz jointa to od razu napadasz ludzi na ulicach i sprzedajesz się za 5 zł, a po trzech latach umierasz na chodniku. Zamiast powielać mity lepiej przyjrzeć się jak sytuacja wygląda w krajach, które prowadzą inną politykę narkotykową. Całkiem niedawno za największe zło świata uważano alkohol. I w USA na początku wielu stosowano podobną propagandę, aż też całkiem zakazano sprzedaży alkoholu. Jednak prohibicja nie była dobrym pomysłem. I jeśli słabość jest dla Ciebie powodem do wstydu, to też się nie dogadamy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
musisz być albo bardzo młoda albo, wybacz, bardzo naiwna. Nie masz pojęcia o czym piszesz, a piszesz takie głupoty, że aż skóra cierpnie (vide nałóg to wstyd nie choroba, a jeden joint w miesiącu to przepustka do monaru). Dodatkowo w tych mądrościach, które nam tu wypluwasz, nie ma grosza konsekwencji. Raz trawka jest zła, bo to narkotyk. Na tłumaczenie, że etanol to też narkotyk (gorszy), wyjeżdżasz z legalnością. Na argument, że wystarczy przekroczyć granicę (z Wrocka do Czech mam bliżej niż do domu rodzinnego), by z legalnością problemu nie było, znowu śpiewka, że narkotyk i wstyd. I tak w kółko. Witki opadają. Odbijasz każdą racjonalną argumentację jak zdarta płyta. W dodatku gadasz głupoty i grasz nieudolnie na emocjach (co to argument w ogóle z tym wstydem? Wstyd to kraść, jak mawia moja babcia), a ja, jako ścisłowiec przyzwyczajony do nieco innego poziomu dyskusji prowadzonej w tematach około naukowych, nie wiem nawet za bardzo, jak z Twoim zacietrzewieniem polemizować. Szkoda słów, serio. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Zakorzenienie
|
Lubię. Alternatywa dla alkoholu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Czekam na Ragnarok
|
Kalini - mnie nie obchodzi propaganda, ja miałam wielu znajomych, który palili lub ćpali. Różne rzeczy. Widzę do czego to prowadzi/doprowadziło. Nie obchodzi mnie co inni ludzie o tym mówią. Dla mnie to jest złe. Wiem, że nie każdy się uzależnia i rozumiem o czym piszesz, ale ja tego nie popieram. Nie popieram także pomocy ludziom, którzy sami sobie tym zaszkodzili. Dlaczego państwo ma pomagać takim ludziom? Mamy wiele innych problemów i wiele osób czeka na pomoc. Takich, którzy choroby sobie nie wybierali. Im pomagajmy. A takim, którzy sami się o to prosili - nie widzę powodu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
PS Pamiętacie? Leciała o tej samej porze na każdym możliwym kanale. A i jeszcze. Czy wg Ciebie nie powinno pomagać się osobą chorym na raka płuc- bo palili albo na serce- bo za dużo tłustego żarli? Edytowane przez Kalini Czas edycji: 2014-08-21 o 17:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Zakorzenienie
|
W ogóle najlepiej nie leczyć ludzi - to sobie sam złamał, tu się sam przeziębił itd.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |||
Czekam na Ragnarok
|
Cytat:
Cytat:
![]() A nie mam prawa do swoich poglądów i wyrażania ich? Mam przejąć Twój tok myślenia, bo Ci się mój nie podoba? Cytat:
Jestem humanistką, także sorry, ale się nie dogadamy ![]() Edytowane przez Fenris Czas edycji: 2014-08-21 o 18:38 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Zakorzenienie
|
No dobra, najwyraźniej nie jest to temat dla ciebie.
Pytanie jest czy kobiety lubią - a ty odpowiadasz nie na temat. Zawracasz tyłek i nabijasz posty. :P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
Czekam na Ragnarok
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ---------- Ja zawracam tyłek???????? Dobra, zmykam. Kulturka. Edytowane przez Fenris Czas edycji: 2014-08-21 o 22:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Zakorzenienie
|
Tak, właśnie zawracasz.
Wszystko co piszesz każdy już słyszał, napisałaś swoje i mimo tego dalej starasz się przekonać, że twoja racja jest najlepsza i najprawdziwsza - tak naprawdę każdy robi i żyje jak chce i nie powinno cię to tak boleć. Dodatkowo starasz się brzmieć jakbyś wiedziała o czym mówisz, ale niestety widać, że nie wiesz. Więc nie rozumiem sensu, idź obejrzyj film, poczytaj, zrób co lubisz zamiast psuć sobie humor czymś na co nie masz wpływu kompletnie, całe szczęście. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Czekam na Ragnarok
|
Właśnie ja to widzę odwrotnie. Nie akceptujecie tutaj nikogo, kto ma odmienne zdanie. Ja wyraziłam swoje poglądy na ten temat, a potem odpowiadałam na to, co do mnie pisano. Nikomu nie próbowałam nic narzucić, ani udowodnić, że moja racja jest "najprawdzisza" i "najlepsza". Po prostu w swojej racji trwałam i zdania nie zmieniłam, a to was boli. Każdy mój post to tylko i wyłącznie MOJA opinia i MOJE zdanie. Wy się z nim nie zgadzacie - no zdarza się. Ale dlaczego próbujecie ze mnie zrobić idiotę? Mam prawo do własnego zdania.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po prostu ty nie umiesz na spokojnie dyskutować i stwierdzić ok ja myślę tak ty tak i koniec. No bo o czym dalej gadać skoro tak jest prawda? Ty po prostu brzmisz jakbyś się gotowała, naskakujesz, plujesz jadem niemalże. Nie jest to dyskusja na poziomie i nawet tego nie widzisz. Ale skoro nie widzisz, że nie ma ona nawet sensu to o czym ja piszę.. ![]() Piszesz nie na temat i tyle. Moralizujesz mimo iż nikt tego nie chce, czaisz? Tylko ty chcesz wyjść na mądrą i gardzącą ćpunami. Masz prawo - ale znajdź sobie wątek od tego, albo załóż. Edytowane przez chwast Czas edycji: 2014-08-21 o 18:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Czekam na Ragnarok
|
Dobrze, skoro wy tak to widzicie to nic z tym nie zrobię. Skrytykowałam po prostu narkomanów i palenie marihuany.
Rzeczywiście odbiegłam od tematu, dlatego już więcej nie będę zaśmiecała tego wątku. (chwast - może i rzeczywiście czasem zbyt ostro piszę, ale w stosunku do mnie też nie pisały osoby w tym wątku zbyt miło - szczególnie Farmakopea ewidentnie chciała mnie obrazić, a ja nie dam się bezkarnie kopać.) Owocnej dyskusji. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() jak ktos bierze nakrotyki i cos zlapie przez to (np HIV) albo bedzie zdychal na ulicach- niech zdycha, jak ktos pali i dostanie raka pluc - niech sie leczy za swoje albo zdycha, jak ktos jest patologicznie otyly i ma problemy z chodzeniem/sercem/innymi corobami spowodowanymi tluszczem - niech sie lecz za swoje albo tez niech zdycha ![]() oczywiscie zaraz mnie ktos objedzie ale dlaczego spoleczenstwo ma placic za to ,ze ktos np codziennie pali a potem dostanie raka i trzeba grube miliony wladowac w jego leczenie? Niech ludzie ponosza sami konsekwencje swoich dzialan, jest mnostwo innych rzeczy na ktore moglaby isc ta kasa -np na leczenie NIEWINNYCH swojemu losowi dzieci |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Zakorzenienie
|
Dobra załóżcie wątki - co sądzicie o narkomanach, leczyć za nasze pieniąze? - itd. Tutaj jest wątek czy kobiety lubią palić marihuanę. Koniec.
Serio nie róbcie kolejnych kłótni przez 8 stron, niektórzy chcą poczytać odpowiedzi na temat bez przebijania się przez bezowocne walki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Przyczajenie
|
..
Edytowane przez emadzj Czas edycji: 2015-07-28 o 17:40 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
2. Nałóg to choroba, humanistko. Pozwól, że uwierzę raczej lekarzom, niż Tobie. 3. Palenie marihuany nie jest nielegalne, nawet u nas. A tym bardziej mówienie o tym. To już wiemy, że prawnikiem nie jesteś, bo to nawet ja wiem. 4. Ależ miej swoje poglądy. Tylko wyrażaj je składnie. No i zachowuj jakiś poziom dyskusji, a nie- grochem o ścianę. 5. Gadasz głupoty. Nie masz pojęcia o temacie i większość rzeczy, które powiedziałaś to zwyczajne bzdury, które z naukową prawdą nie mają nic wspólnego. A bronisz ich jak niepodległości. 6. Co ma honor i duma do marihuany? Czy wino raz w roku piją tylko ludzie bez honoru? Trzeba wyzbyć się dumy, by kupić browara? 7. Od razu wiedziałam, że jesteś "humanistką" ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Raczkowanie
|
Bardzo mnie zaskoczył artykuł o szwajcarskim sposobie leczenia narkomanów. Nie wiedziałam o czymś takim, dzięki za linka.
W swoim środowisku zauważyłam, że faceci jarają częściej, dziewczyny raczej tak buszka przy okazji jak koledzy sobie skręcą. ![]()
2/52 ![]() Ostatnio przeczytana: G. Orwell - Folwark zwierzęcy "Zwierzęta w ogrodzie patrzyły to na świnię, to na człowieka, potem znów na świnię i na człowieka, ale nikt już nie mógł się połapać, kto jest kim." |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No i często palą "po studencku" z kolegami. ![]()
![]() |
![]() |
#53 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Zakorzenienie
|
Hmm, powiedzmy, że tak 23 - 28-letnie.
![]() I w moim otoczeniu panie wolą palić skręty, niż ze szkiełka. Sama również tak preferuję. ![]()
Edytowane przez otako Czas edycji: 2014-08-21 o 21:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 | |
Konto usunięte
|
To ja tak "dyplomatycznie" odpowiem: raz na ruski rok, na imprezie - lubią
![]() ---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Czekam na Ragnarok
|
Proszę o zaprzestanie cytowania mnie, ponieważ zakończyłam wypowiadać się w tym wątku. Poziom zerowy, nie zniżę się do komentowania tych żałosnych wypocin.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
to samo mogę powiedzieć "miałam brata.. no własnie, mialam. zaczęło się niewinnie, 8 lat temu, epuls, potem nasza klasa. dzisiaj facebook a brat przepada w odmętach internetu. internet. not even once" albo zakupoholizm seksoholizm alkoholizm i wszelkie inne uzależnienia. nie popada w nie absolutnie każdy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Czekam na Ragnarok
|
Jeżeli uważasz, że komuś zaimponujesz naśmiewaniem się z drugiej osoby, której poglądów nie potrafisz pojąć, to się grubo mylisz. To świadczy tylko o tobie.
Edytowane przez Fenris Czas edycji: 2014-08-21 o 22:50 Powód: ha...ha...ha ;) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:54.