Wasze motto - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-08-24, 16:24   #31
kalincia
BAN stały

Dot.: Wasze motto

"Marzenia zmieniaj w plany, a plany realizuj". Tego się w życiu trzymam i realizuję. Udaje się, jak dotąd, zupełnie nieźle.

I jeszcze, co dotyczy słynnego: "co ludzie powiedzą" - "Z roku na rok wzrasta liczba osób, które mogą mnie pocałować w d...pę. To też mi się często przydaje.

---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ----------

Cytat:
Napisane przez viva Pokaż wiadomość
A zdradzisz znaczenie?
Nowe pokolenie wykształconych inaczej...
Wpisz sobie w guglach, kotku, to ci wyskoczy.
kalincia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-24, 16:28   #32
4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Mijanou Pokaż wiadomość
Przez wysiłek do gwiazd

Przy dobrym tlumaczeniu otrzymujemy ciernie. Przy "spolszczonym" mamy trudy. Nie wysilek.
-------------------------------------------------
A odpowiadajac na pierwszy post to mam sentyment do "Live and let die" i "Sometimes I just kill myself!". Maja swoj urok .

Edytowane przez 4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b
Czas edycji: 2014-08-24 o 16:32
4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-24, 16:52   #33
chwast
Zakorzenienie

Nie zyje wg czegos co ktos powiedzial lub nie utozsamiam sie wyjatkowo z jakimis konkretnymi slowami.

Wyslane przez tapatalk 2
chwast jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-24, 16:55   #34
viva
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kalincia Pokaż wiadomość
"Marzenia zmieniaj w plany, a plany realizuj". Tego się w życiu trzymam i realizuję. Udaje się, jak dotąd, zupełnie nieźle.

I jeszcze, co dotyczy słynnego: "co ludzie powiedzą" - "Z roku na rok wzrasta liczba osób, które mogą mnie pocałować w d...pę. To też mi się często przydaje.

---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ----------

Nowe pokolenie wykształconych inaczej...
Wpisz sobie w guglach, kotku, to ci wyskoczy.
Nie każdy musi być kształcony w tym samym. Nie widzę wstydu w pytaniu, gdy czegoś nie wiem.
Stary 2014-08-24, 17:24   #35
1999a18a2ffdaccef542471663304a63305f1c5c
Konto usunięte

Cytat:
A zdradzisz znaczenie?
W wolnym tłumaczeniu: "Przez ciernie (cierpienie) do gwiazd".

Bardzo mi pomaga i daje kopa
1999a18a2ffdaccef542471663304a63305f1c5c jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-24, 17:42   #36
ambaje
Zawsze jest jakieś jutro

"W co zawsze wierzyłem? Że tak w ogóle, generalnie, jeśli człowiek żył jak należy, nie według tego, co mówią jacyś kapłani, ale według tego, co wewnątrz wydaje się przyzwoite i uczciwe, to w końcu wszystko mniej więcej dobrze się skończy."
"- W co zawsze wierzyłem? Że tak w ogóle, generalnie, jeśli człowiek żył jak należy, nie według tego, co mówią jacyś kapłani, ale według tego, co wewnątrz wydaje się przyzwoite i uczciwe, to w końcu wszystko mniej więcej dobrze się skończy."

Ćwiczę:
Jillian Michaels
Cassey Ho
ambaje jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-24, 17:49   #37
malypeszek
Raczkowanie

"Możesz cierpieć albo z powodu dyscypliny, albo z powodu braku wyników."

"za rok będziesz żałować, że nie zacząłeś dzisiaj"

"Najpierw staraj się być wartościowym człowiekiem, wtedy sukces znajdzie cię sam"
malypeszek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-08-24, 17:56   #38
doriiska
Zakorzenienie

Nic nie dzieje się bez przyczyny.
Stary 2014-08-24, 18:11   #39
malutka100
Zakorzenienie

"Rozważ, jak trudno jest zmienić siebie, a zrozumiesz jak znikome masz szanse zmienić innych" Voltaire

"Nie ma drogi do szczęścia.
To szczęście jest drogą" Budda

"Wzmacniasz to, o czym myślisz" A.de Mello
malutka100 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-24, 18:40   #40
201710231223
Konto usunięte

Źle czy dobrze, okaże się później. Ale trzeba działać, śmiało chwytać życie za grzywę.
201710231223 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-24, 19:09   #41
Margolcia23
w drodze do...Ciebie...

"Czasem człowiek znajduje coś, choć wcale tego nie szukał..."

„Najpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz. One przyjdą same.”

„I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu.”

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-08-24, 19:44   #42
nat17
Rozeznanie

Ja mam bardzo dużo takich mott, bo zapisuję cytaty z książek Oto kilka z nich:
"Nie ma znów tak a co tego życia szanować."
„Nie można być jednak za uprzejmym, powiem panu. Nigdy nie wiadomo, czy nawet zwykłą uprzejmością człowiek nie zastawia pułapki na siebie.”
"Zawsze musi być jakiś cel, żeby odczuwało się i chęć. Dotyczy to w równym stopniu chęci do życia."
"Bólu z bólem nie powinno się nigdy przeciw sobie stawiać. Każdy ból jest sam w sobie, jedyny."
„Żyć to przekształcać siebie w dzieło sztuki.”
„Nie grzech być biednym, grzech być bogatym i krzywdzić innych.”
„[...]charakter każdy ma na twarzy wypisany. W ruchach wypisany, w chodzie, w postawie, w obejściu.”
"To prawda, że całe życie musimy udawać, aby żyć. Nie ma chwili, żebyśmy nie udawali. I nawet sami przed sobą udajemy. W końcu jednak przychodzi taka chwila, że nie chce nam się dłużej udawać. Stajemy się sami sobą zmęczeni. Nie światem, nie ludźmi, sami sobą."
„Gdy samo istnienie co dzień boli, obojętnieje człowiek i na ruiny.”
"Rzeczywistość to jest coś, co nie znika, kiedy przestaje się w to wierzyć."
Stary 2014-08-24, 19:51   #43
solll
Zakorzenienie

What goes around comes back around
Nic nie dzieje się bez przyczyny

solll jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-24, 20:18   #44
blekitne_niebo
Zakorzenienie

Moje dwa ulubione
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg motto 1.jpg (35,5 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg motto 2.jpg (22,4 KB, 23 załadowań)
blekitne_niebo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-24, 20:29   #45
201701300929
Konto usunięte

Nie mam marzeń. Mam plany.

Love it, change it or leave it.

Wiara czyni cuda. Ale wiara bez uczynków jest martwa.

Każda chwila to szansa by wszystko zmienić.
201701300929 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-24, 22:41   #46
3metrynadniebem
Raczkowanie

A najważniejsze, byś był zawsze wierny samemu sobie.

Od razu trzeba się podnieść, na nogi, nie na łokcie, bo z łokci tak miło się na powrót przechylić. Trzeba się podnieść i iść. Zawsze trzeba iść.

I niech sobie będą wszyscy mądrzy ze swoimi rozumami, a ja z moją miłością niech sobie będę głupi.
3metrynadniebem jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-24, 23:30   #47
girl99
Zakorzenienie

,,Nic się nie dzieje bez przyczyny"
,,Co ma być, to będzie- od losu nie uciekniesz"

Vamos España
girl99 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-24, 23:42   #48
201607111028
Konto usunięte

"Fac et spera"
201607111028 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-25, 00:04   #49
Pantegram
Zakorzenienie

"Losers wait for motivation, winners just get shit done!"
"Dobry zwyczaj, nie pożyczaj!"

Moje osobiste:
1. Nie należy wstydzić się błędów, lecz tego, że nie robimy nic, by je naprawić (lub się na nich uczyć).
2. Każda wiedza się przydaje, jeśli tylko jesteś wystarczająco bystra/y, by jej użyć.
3. Głupcami nazywam tych, którzy nie potrafią uczyć się na błędach, ani własnych, ani cudzych. Geniuszami nazywam tych, którzy tak dobrze uczą się na cudzych błędach, że nie popełniają własnych.
4. Najlepsza firma - zrób to sam.

---------- Dopisano o 00:04 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:42 ----------

Cytat:
Napisane przez RubyFaelivrin Pokaż wiadomość
Nie jest to szczególnie optymistyczne gadanie, ale wcale mnie to nie martwi.
Mamy bardzo podobne podejście
Cytat:
Napisane przez olenkasz Pokaż wiadomość
może się nie zapędzaj w swoich ocenach.
A może pozwól innym mieć zdanie odmienne od Twojego?
Cytat:
Nie każdy musi być kształcony w tym samym. Nie widzę wstydu w pytaniu, gdy czegoś nie wiem.
Wiesz, tylko w pewnych kręgach, takie pytanie to zwykłe faux pas. To tak, jakbyś zapytała "a co to jest savoir vivre?" lub "a kim był Mickiewicz"? Erudyci wówczas spojrzą na Ciebie z zażenowaniem/politowaniem, jeśli jednak dla Ciebie to nie problem, to spoko.
Cytat:
"Każda miłość jest ważna"
Każdej miłości należy się szacunek, nawet jeśli wydaje nam się śmieszna lub głupia
Dla mnie to straszny banał.
Uczucia jak uczucia, wszystkie są ważne, niezależnie od tego, czy jest to uczucie miłości, czy przywiązania, smutku, złości, frustracji... stawianie któregokolwiek z nich na piedestale jest IMO bezcelowe i niezdrowe. Równie dobrze mogłabym napisać: "Każdy smutek jest ważny" i nawet jeśli jego powód wydaje nam się śmieszny lub głupi, nie należy go ignorować (bo to prosta droga do utraty psychicznej równowagi).

A co do szanowania cudzych uczuć - do tego potrzebna jest empatia, którą nie każdy posiada, tak więc lepiej przerzucić się na maksymę: "Masz miękkie serce, to miej twardą " zamiast mieć pretensje do innych ludzi, że najważniejsze dla nich są własne, a nie cudze uczucia
Pantegram jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-25, 00:13   #50
3metrynadniebem
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Pantegram Pokaż wiadomość
Wiesz, tylko w pewnych kręgach, takie pytanie to zwykłe faux pas. To tak, jakbyś zapytała "a co to jest savoir vivre?" lub "a kim był Mickiewicz"? Erudyci wówczas spojrzą na Ciebie z zażenowaniem/politowaniem, jeśli jednak dla Ciebie to nie problem, to spoko.
Bez przesady, nie każdy miał łacinę w szkole. Też mogę przyszpanować jakimś łacińskim powiedzonkiem, dulce et decorum est pro patria mori, czy coś.. A za to nie znam np. hiszpańskiego i jakoś nie uważam, że nieznajomość jakiegoś prostego powiedzonka po hiszpańsku byłaby moją gafą w oczytanym towarzystwie Zgadzam się z vivą, że nie każdy musi być kształcony w tym samym. I to żaden wstyd pytać, jak się czegoś nie wie. Wręcz przeciwnie.
3metrynadniebem jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-25, 00:35   #51
Pantegram
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 3metrynadniebem Pokaż wiadomość
Bez przesady, nie każdy miał łacinę w szkole. Też mogę przyszpanować jakimś łacińskim powiedzonkiem, dulce et decorum est pro patria mori, czy coś.. A za to nie znam np. hiszpańskiego i jakoś nie uważam, że nieznajomość jakiegoś prostego powiedzonka po hiszpańsku byłaby moją gafą w oczytanym towarzystwie Zgadzam się z vivą, że nie każdy musi być kształcony w tym samym. I to żaden wstyd pytać, jak się czegoś nie wie. Wręcz przeciwnie.
Słuszna uwaga, dziękuję za nią
Jednakże celowo podałam tak przerysowane przykłady, bo chciałam uczulić na to, że... czasem jednak zapytać to wstyd (niestety). Jesteśmy na forum, można łatwo sprawdzic tłumaczenie w Google i oszczędzić sobie przykrych przytyków - IMO warto.
Stary 2014-08-25, 01:20   #52
beforeyou
Zakorzenienie

Jak dla mnie to poznaj samego siebie, wg mnie zdecydowanie lepiej brzmi po łacinie ale stwierdziłam ze lepiej napisać po polsku

Klik i poznajesz mnie
beforeyou jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-25, 01:28   #53
trunfio
Rozeznanie

"Kto rano wstaje ten od miecza ginie"

A serio, lubię cytat please don't confront me with my failures, I have not forgotten them ale to chyba trochę zbyt pesymistyczne na motto.
trunfio jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-25, 03:06   #54
Darkoz
Zakorzenienie

,,Everybody is a genius, but if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid" ~ Albert Einstein
(każdy jest geniuszem, ale jeśli osądzisz rybę po jej zdolności wspinania się na drzewo, spędzi ona resztę swojego życia w przekonaniu, że jest głupia)
,,Boże, chroń mnie przed przyjaciółmi, z wrogami sobie poradzę"
,,Osoba, która nigdy nie popełniła błędu, nigdy nie probowała niczego nowego"

---------- Dopisano o 03:06 ---------- Poprzedni post napisano o 03:02 ----------

[1=1999a18a2ffdaccef542471 663304a63305f1c5c;4783801 8]"Per aspera ad astra."[/QUOTE]
Cytat:
"Marzenia zmieniaj w plany, a plany realizuj".
Te też bardzo lubię.

Darkoz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-25, 07:43   #55
viva
Zadomowienie

[QUOTE=Pantegram;47844317]"Losers wait for motivation, winners just get shit done!"
"Dobry zwyczaj, nie pożyczaj!"

Moje osobiste:
1. Nie należy wstydzić się błędów, lecz tego, że nie robimy nic, by je naprawić (lub się na nich uczyć).
2. Każda wiedza się przydaje, jeśli tylko jesteś wystarczająco bystra/y, by jej użyć.
3. Głupcami nazywam tych, którzy nie potrafią uczyć się na błędach, ani własnych, ani cudzych. Geniuszami nazywam tych, którzy tak dobrze uczą się na cudzych błędach, że nie popełniają własnych.
4. Najlepsza firma - zrób to sam.

---------- Dopisano o 00:04 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:42 ----------

Mamy bardzo podobne podejście
Wiesz, tylko w pewnych kręgach, takie pytanie to zwykłe faux pas. To tak, jakbyś zapytała "a co to jest savoir vivre?" lub "a kim był Mickiewicz"? Erudyci wówczas spojrzą na Ciebie z zażenowaniem/politowaniem, jeśli jednak dla Ciebie to nie problem, to spoko.Dla mnie to straszny banał.
Uczucia jak uczucia, wszystkie są ważne, niezależnie od tego, czy jest to uczucie miłości, czy przywiązania, smutku, złości, frustracji... stawianie któregokolwiek z nich na piedestale jest IMO bezcelowe i niezdrowe. Równie dobrze mogłabym napisać: "Każdy smutek jest ważny" i nawet jeśli jego powód wydaje nam się śmieszny lub głupi, nie należy go ignorować (bo to prosta droga do utraty psychicznej równowagi).

A co do szanowania cudzych uczuć - do tego potrzebna jest empatia, którą nie każdy posiada, tak więc lepiej przerzucić się na maksymę: "Masz miękkie serce, to miej twardą " zamiast mieć pretensje do innych ludzi, że najważniejsze dla nich są własne, a nie cudze uczucia [/QUOTE

Ja też mogę uznać któreś Twoje motto za banał, ale nie rozumiem po co mam oceniać czyje jest mądre a czyje głupie. Skoro jest ważne dla kogoś, to fajnie że się tu podzielił, tyle.
Jeśli chodzi o moją "gafę" to jak to mówią, lepiej zrobić z siebie głupka raz i spytać niż być nim przez cały czas. Też mogę wrzucić jakieś sanskryckie maksymy (swoja drogą piękne) i się oburzyć, bo ja byłam tego uczona i trzeba było sobie sprawdzić w googlach. Niestety z łaciną nie miałam w szkole do czynienia, ale człowiek się całe życie uczy
Stary 2014-08-25, 20:16   #56
kalincia
BAN stały

"Mamy bardzo podobne podejście
Wiesz, tylko w pewnych kręgach, takie pytanie to zwykłe faux pas. To tak, jakbyś zapytała "a co to jest savoir vivre?" lub "a kim był Mickiewicz"? Erudyci wówczas spojrzą na Ciebie z zażenowaniem/politowaniem, jeśli jednak dla Ciebie to nie problem, to spoko.Dla mnie to straszny banał."

A co to jest faux pas??? I kim był savoir vivre?
Przepraszam za uwagę, ale jednak wydawał mi się, ze pewne zwroty i wyrażenia łacińskie są własnością ogółu. Rozumiem, że jednak nie, co potwierdza moje zdanie o zmianach w treściach kształcenia.
I nie, nie jest to to samo, co znajomość powiedzonek w jakimkolwiek języku.
kalincia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-25, 20:52   #57
Amitri
Zadomowienie

W życiu kieruję się mottem z podpisu i tak sobie szczęśliwie żyję, a im dłużej żyję tym bardziej szczęśliwa jestem.

Podpis usunięty, zapomniałam.

W każdym razie chodzi o to, żeby przeżywać swoje życie tak, aby nie musiało się od niego uciekać, czy odpoczywać. Żeby każdy dzień sam w sobie był owocny i dawał radość, a nie jutro, pojutrze, za rok i tak bez końca.

Edytowane przez Amitri
Czas edycji: 2014-08-25 o 21:03
Amitri jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-25, 21:58   #58
Pantegram
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też mogę uznać któreś Twoje motto za banał, ale nie rozumiem po co mam oceniać czyje jest mądre a czyje głupie.
Nie miałabym nic przeciwko ocenieniu któregoś z moich mott za banalne, zwłaszcza, kiedy potrafiłabyś to uzasadnić Stwierdzenie, że jakaś fraza jest banalna, to nie jest to samo, co stwierdzenie, że jest ona głupia/mądra - w razie wątpliwości, odsyłam do słownika. Gdybym miała ochotę oceniać tutaj cudze złote myśli w kategorii mądre/głupie, napisałabym to wprost, zapewniam
Cytat:
Jeśli chodzi o moją "gafę" to jak to mówią, lepiej zrobić z siebie głupka raz i spytać niż być nim przez cały czas. Też mogę wrzucić jakieś sanskryckie maksymy (swoja drogą piękne) i się oburzyć, bo ja byłam tego uczona i trzeba było sobie sprawdzić w googlach. Niestety z łaciną nie miałam w szkole do czynienia, ale człowiek się całe życie uczy
W takim razie po prostu licz się z tym, że kiedy pytasz o coś, co podchodzi pod wiedzę ogólną, możesz spotkać się z, hm, krytyką.
Stary 2014-08-25, 22:01   #59
viva
Zadomowienie

Cytat:
"Mamy bardzo podobne podejście
Wiesz, tylko w pewnych kręgach, takie pytanie to zwykłe faux pas. To tak, jakbyś zapytała "a co to jest savoir vivre?" lub "a kim był Mickiewicz"? Erudyci wówczas spojrzą na Ciebie z zażenowaniem/politowaniem, jeśli jednak dla Ciebie to nie problem, to spoko.Dla mnie to straszny banał."

Przepraszam za uwagę, ale jednak wydawał mi się, ze pewne zwroty i wyrażenia łacińskie są własnością ogółu. Rozumiem, że jednak nie, co potwierdza moje zdanie o zmianach w treściach kształcenia.
Dziewczyny, skończcie pluć jadem, bo nikomu się nie chce tego czytać... To nie jest wątek o łacińskich wyrażeniach.
Stary 2014-08-25, 22:04   #60
Pantegram
Zakorzenienie

Cytat:
Jak widzę, mamy podobne zdanie. Osobiście zawsze bardzo wysoko ceniłam sobie erudycję (nie mylić z wymądrzaniem się i pseudointeligenckim bełkotem, którego z kolei nie znoszę), tak wysoko, jak niektórzy cenią sobie np. bycie majętnym czy sławnym. Wydaje mi się, że to jednak rzadko spotykane podejście, więc pytania o rzeczy, które jeszcze kilkanaście lat temu dla każdego były oczywiste, przestały mnie już dziwić.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości