![]() |
#31 |
Rozeznanie
|
Dot.: Fitness Blender - kto ćwiczy
zapomniałam ostatnio dopisać, że większość workoutów w 8 tygodniowym planie utraty tłuszczu ćwiczy się bez dodatkowych przyrządów. niekiedy potrzebne są ciężarki (ja niestety ćwiczę tylko z 1 kg, ale planuję zakup cięższych). piłkę do ćwiczeń śmiało można zastąpić stołkiem, stolikiem lub ławeczką, ciężarki - butelkami z wodą, kettlebell - ciężarkami lub baniaczkiem z wodą
![]() ![]() właśnie zauważyłam że #20 to test wytrzymałości więc jeśli się go nie chce robić można go zastąpić cardio (ja tak planuję), innym ulubionym treningiem lub zrobić "rest".
![]() |
![]() |
#32 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Fubowa, czy mozesz mi prosze powiedziec co oznacza cardio opcjonalne w 6 dniu (soboty?)?? Jak Ty zamierzasz to zagospodarowac? No i czy potrafisz porownac wyzwanie fb z jakims programem Jill- shredem, ripped? Chodzi mi oczywiscie o efektywnosc, i Twoja subiektywna opinię.
![]() |
![]() |
#33 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() od siebie napiszę jeszcze co dał mi FB a nie dała Jillian ![]() mam nadzieję, że pomogłam.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Raczkowanie
|
Dzisiaj FB zaliczone
![]() ![]() Moj osobisty sukces - tata dzisiaj ćwiczył z FB, a ma 49 lat! Calkiem dobrze mu poszlo, siłowe poziom 3. ![]() Co byscie poleciły na wyszczuplenie ud? Po shredzie wszystko się ruszyło oprócz tych pieruńskich ud...
![]() |
![]() |
#35 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Tak, ja znam mniej wiecej programy Jill, cwiczylam z nia dlugo, shreda robilam 2 razy, ripped 1, cwiczylam tez naprzemiennie nmtz z banishem. Chodzi mi bardziej o to, gdzie jesli o skale trudnosci (badz efektywosc) chodzi wlozylabys 8tyg program- czy jest latwiejszy/trudniejszy od shreda? Jak sie ma do ripped? Bo zdaje sie, ze jesli o fb chodzi masz szeroką wiedzę... Co do Jill tez ja lubie, natomiast faktycznie 10 dni pod rzad np L2 shreda dobijalo mnie ![]() ![]() ![]() Dziekuje kochana za odpowiedź ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Gratulacje dla Taty!!! Co za gość!!!!!!!!!!!!! ![]() Ja jestem po #3 ![]() ![]() Czekam na jutrzejsze zakwasy w łapach ![]()
![]() |
![]() |
#36 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() gdy zaczynałam ćwiczyć nie miałam prawie żadnej kondycji (byłam miesiąc po porodzie a w ciąży nie mogłam ćwiczyć) więc nawet shred level 1 był dla mnie wysiłkiem. po miesiącu shreda kondycja poszybowała. ![]() ciężko mi porównać JM do FB bo to całkiem inne programy i sposoby ćwiczenia. jednak wydaje mi się, że programy FB (poza zestawami dla początkujących i low impact) są trudniejsze niż shred czy nawet ripped (no może poza week 3 ![]() o efektach wagowych/obwodowych nie napiszę bo to kwestia bardzo indywidualna, ale pod względem poprawy wytrzymałości FB jest według mnie bardziej skuteczne. Cytat:
200 przysiadów... o matko.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Rozeznanie
|
#6 (pierwszy z 2 tygodnia ćwiczeń) za mną. już podczas pierwszego programu spociłam się i zasapałam, a czekał mnie jeszcze workout na mięśnie brzucha. dałam radę (mimo nieprzespanej nocy i zakwasów) i jestem z siebie bardzo zadowolona. mój wniosek jest jeden: lajtowe zestawy już się skończyły
![]()
![]() |
![]() |
#38 |
La Moderatoiure
|
Ja wczoraj zasłużony dzień przerwy. Ale we wtorek było 45min HIIT Cardio and Abs Workout - Insane At Home Fat Burner - Interval Cardio Training and Core. To jeden z moich ulubieńców HIIT
![]() Dzisiaj będę katować to : Arm, Chest, Back & Shoulder Workout Robiłam wyzwanie przysiadowe. Fajne, są efekty, ale dla mnie zbyt monotonne, no i w kółko pracują te same mięśnie. Wolę różnorodność jak wykroki, przysiady z podskokiem itd |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Tak, dokladnie o to wyzwanie ![]() ![]() Spokojnie, nie od razu robi sie 240 powtorzen ![]() Cytat:
![]() Zakwasow po wczorajszym treningu ramion- brak ![]()
![]() |
![]() |
#40 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() jutrzejszy dzień spędzam poza domem. #7 będę robić przed 6 rano ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
La Moderatoiure
|
Ja ręce zrobiłam ale hantle kijowe, bo 2x2kg. Muszę podkraść mężowi takie z prawdziwego zdarzenia z siłowni hihi.
Yoga coraz bardziej mi się podoba ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Trzymam kciuki za jutrzejszy trening przed 6........ ![]() Za mna #4. Fajnie sie dzis cwiczylo, w sumie z cool downem wyszla godzina. Cardio bylo cudowne- szczegolnie te pajace przypadly mi do gustu. Skakalam az miło ![]() Martwi mnie jednak bol plecow... mniej wiecej miedzy lopatkami, moze ciut wyzej, cala srodkowa powierzchnia plecow- od czego to? ![]() 2x2kg to mało??? ![]() Ja wczoraj z takim obciazeniem zdychalam ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#43 |
Rozeznanie
|
jest 5. piję kawę i zaraz zabieram się za ćwiczenia... moje wrażenia z #7 opiszę wieczorem
![]() ![]() miłego dnia i udanych ćwiczeń ![]()
![]() |
![]() |
#44 |
Rozeznanie
|
Tez planuje zaczac wyzwanie tyłkowe, ale tym razem z fb. Tylko przez to, ze nie mam mozliwosci cwiczyc o innej porze niz w okolicach 21 i pozniej- nie mam juz po prostu na nie sily i ochoty
![]() Fubowa, rozumiem ze to co tera cwiczymy, to runka 1??? ![]() Sprawdzalam na stronie fb, i takich obwodow jest 5 ![]() ![]() ![]()
![]() |
#45 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
zaraz zabieram się za przysiady a potem spać. ![]() po tygodniu z FB na wadze 0,8 kg mniej ![]() kto się waha niech śmiało dołącza ![]()
Edytowane przez fubowa Czas edycji: 2014-09-06 o 05:47 Powód: dopiska |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Rozeznanie
|
#8 za mną. składa się on z impact cardio (ćwiczonego w dniu 2
![]() ![]() 50 sumo przysiadów zrobionych wczoraj to była łatwizna. dziś 55. a co u was?
![]() |
![]() |
#47 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Fantastycznie!!!! (cholera, musze sie w koncu zwazyc i zmierzyc). Jakas dieta? Czy spada tylko dzieki cwiczeniom? Cytat:
Wczorajszy #5 cardio nie przypadlo mi do gustu- bylo po prostu dosc intensywne, ale ma to odzwierciedlenie w spalonych kcal ![]() Ja natomiast dolozylam do zestawu fb booty shaking z tiffany roth. Uwielbiam ja i to cwiczenie ![]() ![]() I tak, cwiczymy wyzwanie #1 ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#48 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
ma obiad jadam też pierogi z fetą i szpinakiem lub brokułami (ok. 6-8 sztuk), naleśniki ze szpinakiem lub serem (2-3 sztuki), czy kawałek pizzy, makaron z pesto... takie jedzenie mi odpowiada. nie lubię zup i kolacji. co do wyzwania sumo - zdjęć nie zrobiłam
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny ten program co teraz robicie to jest ta rozpiska z ich darmowymi programami, bo szukam czegoś od końca września.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
na pierwszej stronie masz 2 rozpiski (w załącznikach): jedna to workouty, druga to sugerowany kalendarz.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Raczkowanie
|
Pierwszy tydzień mojego prywatnego wyzwania z Fitness blender zaliczony! 6 treningów w 6 dni, niedziela rest (choć pewnie coś poćwiczę).
Wrzucam screen tego, co cwiczylam. Najtrudniejszy był pierwszy trening, reszta umiarkowana. Uwielbiam FB <3
![]() |
![]() |
#52 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Zobaczymy czy beda efekty ![]() I tez kocham slonecznik. pestki dynii, nerkowce, orzechy braz., i w ogole bakalie ![]() Od wczoraj zaczelam wyzwanie no more muffin topno more muffin top (tiffoczki). Mam nadzieje, ze dam rade cwiczyc przez 30 dnie nieprzerwanie... Zaraz ide robic cardio kickboxing!!! 24 minuty, +10min z tiffany. noelemak- nie chcesz dolaczyc do naszego 8-tygodniowego wyzwania??? ![]()
![]() |
![]() |
#53 |
Rozeznanie
|
napiszę tylko, że workout #9 to rzeźnia
![]() czuję się fantastycznie ---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ---------- właśnie doczytałam na stronie fitness blendera, że w czasie 8 tygodniowego planu utraty tłuszczu można stracić od 7 do 11 kg ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#54 |
Raczkowanie
|
Oj, kusicie, kusicie. Witam
![]() Na wrzesień obiecałam sobie wierność Jillian Michaels, ale od października zaczynam ten plan FB, o którym mówicie! 7 kg? Marzenie... ![]()
![]() |
#55 |
Rozeznanie
|
#10 workout za mną. bardzo przyjemny
![]() dopisane: obejrzałam sobie workout na jutro i podjęłam decyzję, że zamienię Jump Rope Weight Loss Routine na Toning and Weight Loss Boot Camp, bo nie mam skakanki (a nawet jakbym ją miała to skakanie na drewnianej podłodze o 6 rano to nie najlepszy pomysł, zważywszy moich wrażliwych na punkcie hałasów sąsiadów). btw chyba zmniejszył mi się żołądek. wczoraj zjadłam zrobioną własnoręcznie średnią pizzę (ze szpinakiem, pieczarkami, cebulą, fetą i serem żółtym) i myślałam, że się przekręcę. ![]() dziś dietetycznie.
Edytowane przez fubowa Czas edycji: 2014-09-08 o 10:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Zakorzenienie
|
Generalnie postanowiłam robić w tygodniu 3 treningi tyu: bieganie, rower, pływanie i 2 razy HIITy. I dzisiaj padło na tego HIITa
Było sympatycznie, ale dalej nie czuję tego sponiewierania ![]() Fubowa ja pracuję nad tym, żeby nauczyć się jeść WIĘCEJ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Rozeznanie
|
Dzis przede mna trening nr 6.
Wczoraj byl dzien 7 wyzwania, i planowalam odpuscic sobie dzien restu, ale poczatek #6 dal mi tak w dupę, ze po niespelna 4 minutach treningu odpuscilam sobie (burpees ![]() Organizmu nie da sie oszukac, i przypuszczam ze skoro fb kazal jeden dzien odpoczywac, to po prostu trzeba sie tego trzymac i nie cudowac. No coż ![]()
![]() |
#58 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() jak chce odpoczywać - odpoczywaj. zabieram się za #11, po wczorajszym "machaniu zgiętą nóżką znaku nieskończoności" boli mnie lewy mięsień dupny. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 | |
Zakorzenienie
|
Spróbuję
![]() Cytat:
![]() Poza tym odkryłam, że jesteśmy z jednego miasta ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Raczkowanie
|
Dzisiaj mój 9 dzień z FB (prywatne wyzwanie). W niedziele miałam mieć resta, ale zrobiłam 40 minutowe cardio&hiit, a potem dołozyłam 4 serie po 12 powtórzeń przysiadów ze sztangą. Moje nogi to poczuły
![]() Co mnie czeka dzisiaj? A takie cudo: https://www.youtube.com/watch?v=-dthjOzzS84 ![]() ![]() Moja dieta niestety pozostawia spooooo do życzenia i pewnie przez to efekty są mniejsze. Trzeba sie zmobilizować! Brzuch robi się w kuchni, ale spędzając w pracy 10 godzin cieżko mi wieczorem ugotować coś zdrowego, tylko jem co popadnie. Jak wam idą ćwiczenia? ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:55.