5 lat - rozstanie - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-09-01, 10:53   #31
coffee
and cigarettes

Dot.: 5 lat - rozstanie

Cytat:
Napisane przez _ema_ Pokaż wiadomość
Bujać to my a nie nas
Nowej użytkowniczce to możesz ściemy puszczać, ale wszyscy wiemy jak jest - każdy wątek o chęci ślubu kończy się linczem a każdy ma obowiązek pracować, mieć mieszkanie lub co najmniej wynajmować, mieć lat +/-30 oraz nie wypowiadać słów 'chcę ślubu'
Każda młodsza jest niedojrzała i ślub jest dla niej zabawą.
Każda nie posiadająca własnego mieszkania jest niedojrzała i ślub jest dla niej zabawą.
Każda, która nie pracuje... blablabla.
A każda, która chce ślubu 'wymusza pirdzionek' oraz 'co dla Ciebe znaczy ten ślub?????'
A już powiedzieć, że ona chciała ślubu, bo ustalili z narzeczonym, że on będzie utrzymywał rodzinę a ona zajmie się dziećmi? To dopiero będzie jatka!
[Ja usłyszałam nawet, że niszczę sobie życie - chociaż pracuję, będę pracować i na dodatek spełniam wszelkie inne 'warunki', ale zachciało mi się nie posiadać mieszkania [i nawet nie był to wtedy temat o mnie]. Współczuję wszystkim biedaczkom, co jeszcze gorzej pasują do wizażowych ideałów i ośmielają się pytać o cokolwiek ]

A co do tematu - autorko, nie martw się nim. Jest dorosły, a Ty niepotrzebnie starasz się wziąć na siebie odpowiedzialność za jego czyny i uczucia. Nie jesteście już razem. Musi radzić sobie sam. Bez winy nie jest.
Ech...

Pomijając część "wizaż nie ma racji nigdy, bo tylko ja mam zawsze, bo ja i mój mąż mieszkamy z teściami, więc każdy powinien, bo ja i mój mąż wzięliśmy ślub, więc każdy powinien, bo ja i mój mąż mieszkamy na wsi, więc każdy powinien, bo ja i mój mąż..."

Znajdź mi, emciusiu miła, pytanie "jak pomóc byłemu?", które to wg Ciebie jest jedynym pytaniem, na które ktokolwiek ma prawo odpowiedzieć i jedynym tematem, który można poruszyć, bo ja jakoś nie umiem. Widzę bardziej ogólne przemyślenia nt. związku, planów, pana byłego, analizę jego podejścia do związku, do autorki, do jego rodziców...
Ale widać - każdy czyta co chce. Może dlatego Ty widzisz na wizażu tylko teksty o "pierdzionku" i nic innego? Czas może czytać dokładniej i ze zrozumieniem?
coffee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-01, 11:03   #32
_ema_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez coffee Pokaż wiadomość
Pomijając część "wizaż nie ma racji nigdy, bo tylko ja mam zawsze, bo ja i mój mąż mieszkamy z teściami, więc każdy powinien, bo ja i mój mąż wzięliśmy ślub, więc każdy powinien, bo ja i mój mąż mieszkamy na wsi, więc każdy powinien, bo ja i mój mąż..."
Może prościej?
Bo ja ze wsi, nie łapię aż ta wyszukanej ironii
Czy to, ze posiadam małżonka oznacza, iż nie mogę mówić nic na temat ślubów bo jestem nieobiektywna? Zwłaszcza, że nie wiem co bronienie autorki przed chłostą ma wspólnego z moim mężem. Ale pewnie nigdy się nie dowiem.
Logika wizażu.
Ja idę, bo widzę, że na klub klub antypirdzinkowy się nie narzeka
Swoją drogą chciałabym chociaż raz wziąć udział w kłótni, gdzie druga strona posłużyłaby się przynajmniej cytatami. Bo na razie widzę, że łapiesz pewne fakty z mojego życia, dopisujesz do nich absolutnie odwrotne ideologie i wsadzasz mi do buzi jako moje słowa. Ciekawe jakby wyglądała ta dyskusja, gdybym poprosiła Cię o cytaty Bo na razie, to nigdy nie zdarzyło mi się napisać 'każdy powinien brać ślub, każdy powinien mieszkać z mamusią'. Zapewne wiedziałabyś to gdybyś dyskutowała ze mną i moimi poglądami, a nie ze swoimi wyobrażeniami.

Edytowane przez _ema_
Czas edycji: 2014-09-01 o 11:06
_ema_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-02, 08:31   #33
Colderia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez coffee Pokaż wiadomość
Ech...

Znajdź mi, emciusiu miła, pytanie "jak pomóc byłemu?", które to wg Ciebie jest jedynym pytaniem, na które ktokolwiek ma prawo odpowiedzieć i jedynym tematem, który można poruszyć, bo ja jakoś nie umiem. Widzę bardziej ogólne przemyślenia nt. związku, planów, pana byłego, analizę jego podejścia do związku, do autorki, do jego rodziców...
Ale widać - każdy czyta co chce. Może dlatego Ty widzisz na wizażu tylko teksty o "pierdzionku" i nic innego? Czas może czytać dokładniej i ze zrozumieniem?

Plujesz jadem na kilometr.
Wymyślasz prześmiewcze argumenty o wsi i mieszkaniu u rodziców tylko po to, żeby zgnoić osobę o odmiennym podejściu do życia. Osoba, która uważa się za inteligentną i odpowiedzialną moralnie nigdy tak nie postępuje. Jeśli chodzi o osoby chamskie...cóż sama sobie odpowiedz.

Każdy kto choć kilka chwil spędził czytając Intymne podforum na wizażu wie, że ludzie bardzo lubią dorabiać tu swoje wielkie ideologie na temat życia innych osób.
Colderia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-02, 09:05   #34
new woman in town
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DianaDii Pokaż wiadomość
Jednak co mnie trapi i co jest tematem tego wątku - boję się o niego. Na prawdę. Ja mam 24 lata, on 27... Boję się, bo wiem, że on jest nieszczęśliwy. Wiem jedno - nie wrócę do niego, bo on się nigdy nie zdecyduje. Ale boję się i martwię - przez 5 lat znałam człowieka, i wiem, jak zareaguje. Bo on mnie kocha, ale jako dziewczynę, z którą można się przespać, a potem wrócić do mamusi i wrzucić majtki do prania...
Nie jestem zimną su*ką, nie mam serca z kamienia - boję się o niego.
Przestaniesz się o niego bać kiedy w błyskawicznym tempie oświadczy się i ożeni z inną dziewczyną, z którą nie będzie potrzebował wielu lat chodzenia za rączkę żeby się zdecydować na poważne zobowiązania. Bo tak to zazwyczaj wygląda - z jedną się jest kilka ładnych lat i nie wie a niedługo po rozstaniu poznaje się inną osobę, z którą wszystko jest proste i jasne. Dlatego powstrzymaj się od tej dziwnej litości, zamartwiania się o psychikę byłego już faceta.
new woman in town jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-02, 12:29   #35
wada12
Raczkowanie

A czy ślub to taka ważna sprawa? Może on jeszcze nie jest gotowy na to wszystko..dom, rodzina, praca, dzieci, żona i tak w kółko. Myślę, ze jeśli on Ciebie kocha a Ty go to bez sensu się rozstawac tylko dlatego, ze on Ci się jeszcze nie oświadczył.. Może zrobiłby to już niedługo.
wada12 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-02, 13:21   #36
orion_lady
Rozeznanie

Autorko, nie martw się chłopaka. Byłam w podobnej sytuacji, byliśmy razem 5 lat, rodzice zmusili nas do wyznaczenia daty slubu, bo mielismy zamieszkac razem (chociaz ja chcialam oswiadczyn i slubu), z różnych powodów zdecydowałam o rozstaniu, On mnie kochał, nie mógł się z tym pogodzić, mówił że jestem jedyna... Po dwóch miesiacach poznał nową dziewczyne, był i nadal jest szczesliwy, chlopak nie do poznania, robi dla niej rzeczy, ktorych dla mnie nigdy nie zrobił np. zabiera na spontaniczne wycieczki na drugi koniec polski (wiem to z fb).

Jaki jest morał: Ja nie byłam tą jedyna, a on nie był tym jedynym. Teraz poznał inna i zmienił się zupełnie, wiec bardzo mozliwe, ze Twoj eks tak jak ktos pisał wyzej, pozna dziewczyne i po roku beda juz po slubie, chociaz z Toba nie mogl sie na to zdecydowac.
orion_lady jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości