![]() |
#31 |
plum plum
|
Dot.: Facet często ze mną rozmawia, a ma dziewczynę
Hibiku - ale Twoi rozmówcy raczej mają świadomość, że jesteś w związku? Czy gdyby jakiś facet podszedł do Ciebie, dałby Ci swój nr telefonu itp to byś nie powiedziała, że ok, ale masz kogoś, ta relacja może być koleżeńska i czy tej osobie to pasuje? A tu Autorka sama prowokowała kontakt z rzeczonym typkiem, widziała się z nim parę razy, dała mu swój nr, by dowiedzieć się po jakimś czasie wspólnego pisania od kogoś innego, że on z kimś już jest. Dla mnie to bardzo niefajne zachowanie ze strony faceta.
![]() |
#32 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#33 |
Konto usunięte
|
Kolega, który ma dziewczynę, podrywa mnie od dwóch lat. Żałosne. Na nic taki facet. I jej, i Tobie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#34 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Proszę, nie krzywdźmy siebie nawzajem bardziej, niż jest to konieczne. Stawiajmy sytuacje jasno, kiedy są one jasne. Jakby każda z nas się poczuła, gdy cudowny facet po miesiącu intymnych wieczornych rozmów o uczuciach, poglądach, marzeniach i obawach, nagle wyskoczył z długoletnią partnerką? Ręka do góry, kto nie poczułby się oszukany. Ja na pewno. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#35 | ||||||
and cigarettes
|
Cytat:
![]() Cytat:
Bo Ty w nocy sypiasz i Tobie z nocy się nigdy nie nudzi, więc jeślibyś z kimś rozmawiała, to tylko z kimś na kogo lecisz? Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Dla mnie rozmowy późnowieczorne-nocne ze znajomymi nie znaczą, że ich kocham. Po prostu w ciągu dnia często nie możemy się zgrać, by wymienić parę smsów czy pogadać na gg. Od razu dodam: nie, oni mnie też nie kochają. ![]() Cytat:
Pogrubione: skąd wzięłaś to? Przecież autorka od dawna wie, że koleś ma dziewczynę i jej nie przeszkadzają intymne (rzekomo) rozmowy, nie czuje się oszukana, nie ma nic przeciwko takim rozmowom o (rzekomo) uczuciach i marzeniach z zajętym. ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#36 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#37 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Autorko jak często piszecie? ---------- Dopisano o 04:28 ---------- Poprzedni post napisano o 04:26 ---------- Cytat:
Dobrze byś się czuła gdyby Twój chłopak wziął numer od jakiejś nieznajomej dziewczyny i z nią pisał? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#38 |
Raczkowanie
|
Ja jestem zdania, że jak facet kocha swoją dziewczynę, to żadna inna go w romantyczny sposób nie zainteresuje. Taka jest prawda. Wiem z własnego przykładu, bo miałam chłopaka, z którym przeżywałam istne burze (opisane tu zresztą na forum), a który zostawił mnie dla młodszej od siebie o trzy lata dziewczyny (on ma w tym roku 20, a ona 17 lat). A wiesz dlaczego? Bo pewnej nocy rozgadali się do trzeciej nad ranem.
![]() ![]() Rozumiem Twoje obawy i wątpliwości, jestem w trochę podobnej sytuacji, tyle że mój "obiekt westchnień" raczej nikogo nie szuka. A rozmawialiśmy przez cały wieczór na spotkaniach, a potem po nocach. Fakt, on jest też nocnym markiem... Aczkolwiek o innej porze, bardziej w ciągu dnia, też pisaliśmy. Aczkolwiek my się widywaliśmy prawie codziennie i po czasie zaczął przedłużać opisane przez coffee "pożegnalne przytulania". Do żartów się też umówiliśmy na premierę "Pięćdziesięciu twarzy Greya". ![]() A że nie zgłosił posiadania dziewczyny - aż dziw, że sama o to nie zapytałaś. Jeśli nie bezpośrednio, to zawsze to jakoś wychodzi w rozmowie. Fakt jednak pozostaje faktem, że bez spotkań to raczej szukanie wrażeń w nudnym związku niż nadzieja na nowy... Jest wygodnicki - nie zakończy starego związku, bo z nowym byłoby dużo roboty na początku. A Ty, niezależnie od wszystkiego, byłabyś winną rozpadu, bo ludzie raczej szukają winy w innych niż w sobie samych. "Łatwiej jest zauważyć drzazgę w oku..." ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#39 |
Zadomowienie
|
Zgadzam się w 100% z tym, co pisze tutaj coffee.
Dla mnie to normalne. Będąc na studiach poznałam jednego chłopaka z grupy. Mieliśmy razem jedne zajecia. Nie wiem, jak to się stało, że kontakt zrobił się bardzo intensywny - rozmawiamy codziennie, wymienając kilkadziesiąt wiadomości na FB dziennie. Mówię mu o wielu rzeczach, dylematy miłosne wliczając. I to nawet o 1 w nocy ![]() Chłopak ma dziewczynę. Nigdy się z tym ukrywał i dowiedziałam się o tym stosunkowo szybko, chociaż wyszło to przypadkiem a nie w ramach komunikatu ,,Jestem zajęty, wiec uważaj". Nie czuję do niego NIC i wiem, że on do mnie tez nie. Jest dla mnie w 100% aseksualny ![]() Nie spotykamy się, chyba że na jakichś spotkaniach grupowych, które on organizuje (związane z jego hobby). Ja nie czuję takiej potrzeby, poza tym on jest raczej introwertykiem, więc nawet go nie wyciągam ![]() Tak więc nie dopisywałabym sobie scenariuszy, bo oczywiście, może być różnie, ale to że jesteś w związku nie oznacza, że nie możesz się z nikim zaprzyjaźnić. Podobnie - jak jestem sama to nie traktuję każdego faceta, z którym nawet sporo mnie łączy, jak materiał na chłopaka. Edytowane przez Azhaar Czas edycji: 2014-09-01 o 10:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#40 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Odpisywałam na konkretną wiadomość gdzie wyraźnie podkreślano, że o godzinę rozmowy chodzi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#41 | |
Raczkowanie
|
Milion.
Jak masz być nie miła to nie musisz wcale odpisywać ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#42 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Facet na pytanie czy jego dziewczyna wie o tej nowej znajomości odpowiada, że "on też jej nie sprawdza z kim ona pisze" - czyli raczej nie wie, on jej nie powiedział z kim nagle tyle koresponduje.
Ta jego odpowiedź zasugerowałaby mi, że to być może nie jest taka "czysta" znajomość, jaką mogłaby się wydawać. |
![]() ![]() |
![]() |
#43 |
Raczkowanie
|
...albo może sugerować, że chłopak chce się odgryźć na swojej dziewczynie. Może tamta ciągle z kimś pisze i nie chce mu mówić z kim, a on nie chce wyjść na przewrażliwionego, więc robić coś w ten sam deseń? Chociaż to może dość szalona teoria.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#44 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#45 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#46 |
Raczkowanie
|
Moze po prostu chłopak nudzi się w swoim związku i potrzebuje czegoś nowego. Potrzebuje z kimś porozmawiac itd. Traktuje Cię jak dobrą koleżankę, a swoją dziewczynę kocha tylko wkradła się moze w ich związek rutyna..
|
![]() ![]() |
![]() |
#47 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#48 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#49 |
BAN stały
|
Chciałam coś napisać, bo niektórzy mają tutaj złe informacje. To, że ma dziewczynę wiem od paru dni dopiero, więc nie od dawna. Nie rozmawiamy na intymne sprawy, rozmowa jak po prostu dobrzy znajomi. Ja nie prowokuję żadnych tematów bliższych, bo nie chcę, bo nie będę flirtować z facetem, który ma dziewczynę. Nie wiem co by było gdybym zaczęła, nie chcę się o tym przekonywać.
Rozmawiamy najczęściej co parę dni, maksymalnie to było 5 dni ciszy. Ale gdy zaczniemy pisać to trochę to trwa, dosyć długo. W rozmowach po prostu poznajemy się nawzajem, żartujemy, ale nie ma żadnego flirtu, podrywania. Z tego powodu, że dopiero parę dni minęło, od tego jak mi powiedział, że ma dziewczynę zdecydowałam, że nie będę do niego pisać, ale jeśli on sam napiszę, to normalnie będę z nim rozmawiać jak zawsze. I jeśli po kilku rozmowach smsowych, on nic mi nie wspomni o tym, że planuje odejść od dziewczyny, bo im się nie układa, to wtedy ja przestaje z nim pisać i urywam kontakt. Jeśli są szczęśliwi to ok, albo jeśli jest taką osobą co chce mieć 2 kobiety na raz, to od razu się wycofuję. Popieracie moje zdanie, czy macie jakieś uwagi ? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#50 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#51 |
BAN stały
|
To nie ma szansy na nic poważnego ?
A kiedy by ta szansa była, gdyby mi od razu powiedział o dziewczynie? |
![]() ![]() |
![]() |
#52 |
Zakorzenienie
|
Gdyby tej dziewczyny nie miał. Serio chciałabyś być z osobą która zamiast naprawiać związek, albo się rozstać korzysta z dobrodziejstw posiadania dziewczyny, a z drugiej strony równocześnie szukał sobie nowej?
|
![]() ![]() |
![]() |
#53 | |||
and cigarettes
|
Cytat:
![]() Cytat:
Możesz rozluźniać kontakt, stopniowo, bez wyraźnego powodu, mieć coraz mniej czasu dla niego, a możesz mu wprost napisać, że Ci się spodobał na imprezie i nie pasuje Ci jedynie pisanie smsów od czasu do czasu, chciałabyś czegoś więcej, więc jeśli za jakiś czas będzie wolny - to może spróbować zaprosić Cię na randkę. Cytat:
![]() I gdyby pokazywał w jakiś sposób, że chce czegoś poważnego. Serio, wystarczają Ci smsy, co kilka dni, by myśleć, że chłopak chce poważnej relacji z Tobą? Tylko tyle? |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#54 |
Raczkowanie
|
a co w przypadku faceta, ktory jest tez zajety ale gada ze mną w sposob flirciarski, na żywo tez flirt, patrzy sie ciagle, zaprasza na drinki, podczas rozmowy rzuca wiele aluzji etc.?
|
![]() ![]() |
![]() |
#55 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#56 | |
and cigarettes
|
Cytat:
1) Fajnie się bawisz, ale wiesz, że zajęty=nic z tego nie będzie, więc nie robisz nic, bawisz się w niezobowiązujące flirty i nabijasz się z jego dziewczyny, że nieświadoma tego, z kim jest w związku. 2) Chcesz czegoś więcej, ale wiesz, że jest zajęty, więc mówisz, by przestał, dopóki jest zajęty i pytasz czemu się tak zachowuje, skoro ma dziewczynę, a uważasz, że to nie w porządku wobec niej. 3) Ciągniesz flirt, w ciszy cierpisz, ciągle masz nadzieję, że chce z Tobą być, ale z jakichś bardzo ciekawych powodów jest ze swoją dziewczyną i bez słowa czekasz aż z nią zerwie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#57 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#58 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 00:19 ---------- Poprzedni post napisano o 00:18 ---------- no wlasnie nie wiem, wydaje mi sie, ze sobie chce ego podnieść poprzez flirt z inną |
|
![]() ![]() |
![]() |
#59 |
Konto usunięte
|
Może nadinterpretuję ale moim zdaniem pogrubione to taki hmmm... element samousprawiedliwiający trochę. Facet wychodzi z założenia że skoro nie "sprawdza" z kim pisze jego dziewczyna to on pozwala sobie na pisanie z inną, poznawanie jej, częste dialogi. Nie wiem, może przesadzam, ale z całości twoich wypowiedzi autorko to jedno zdanie właśnie mnie uderzyło.
|
![]() ![]() |
![]() |
#60 |
BAN stały
|
Szczerze to mnie też te zdanie uderzyło, bo albo właśnie takie tłumaczenie samego siebiew tym zdaniu można zauważyć, albo taką obojętność jego do dziewczyny, że nie interesuje go z kim ona gada.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:50.