Ewa Kopacz na premiera? Co sądzicie? - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-09-05, 14:29   #31
dacn
Zakorzenienie

Dot.: Ewa Kopacz na premiera? Co sądzicie?

Cytat:
Napisane przez Kalini Pokaż wiadomość
To tym bardziej, Kopacz nie wróci do zawodu. Ale chyba na dyżurach dużo się zarabia. Bo kiedyś czytałam coś i był cytat jednej z pielęgniarek, że "lekarz na jednym dyżurze, zrobi tyle ile ja przez cały miesiąc"
Tak, neurochirurg.

Owszem lekarz na dyżurach zarabia, jednak nie sa to takie pieniądze jak się niektórym wydaje, są one brutto, do tego konieczne jest ubezpieczenie ( drogie) i koszty prowadzenia firmy. Do tego jest to praca 7.30 do 15.05 na etacie- dyżur i znów praca, jest się w pracy ponad dobę. Liczba dyżurów jest więc ograniczona wydolnością organizmu pt. "jak długo wytrzymasz bez snu i nie zrobisz nikomu krzywdy?"
dacn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-05, 16:36   #32
dominikmeller25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez takasobie93 Pokaż wiadomość
Prędzej zagłosuję na Korwina bo on jeszcze nie rządził, a reszta wielkich partii rządziła i g...no dobrego dla kraju zrobiła. Czy Twoja ''argumentacja'' zawsze musi się opierać na odwracaniu kota ogonem (czytaj: nagadywaniu na Kaczyńskiego i Mikkiego? mowa o PO, Tusku i Kopacz a Ty nie potrafisz chyba posta napisać o tematyce politycznej bez takiego głupiego odwracania kota ogonem).

a gdzie ja odwracam kota ogonem? i co może jeszcze bronię PO?
dla mnie Korwin, Bosak to jedno i to samo szambo co PO, PiS czy SLD, tylko trochę wapnem posypane.
PO to jakiś ponury żart i Tusk powinien honorowo podać rząd do dymisji a nie uciekać do europy dalej rządząc krajem i działając na dwa fronty.
po prostu ucieka jak szczur z tonącego okrętu, a podobno kapitan zawsze na ląd schodzi ostatni, więc on jako premier albo odchodzi wraz z rządem honorowo albo ucieka jak tchórz bo boi się że rywale będą chcieli go załatwić gdy przegra wybory.
dominikmeller25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-05, 17:06   #33
201607111042
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez dominikmeller25 Pokaż wiadomość
a gdzie ja odwracam kota ogonem? i co może jeszcze bronię PO?
dla mnie Korwin, Bosak to jedno i to samo szambo co PO, PiS czy SLD, tylko trochę wapnem posypane.
PO to jakiś ponury żart i Tusk powinien honorowo podać rząd do dymisji a nie uciekać do europy dalej rządząc krajem i działając na dwa fronty.
po prostu ucieka jak szczur z tonącego okrętu, a podobno kapitan zawsze na ląd schodzi ostatni, więc on jako premier albo odchodzi wraz z rządem honorowo albo ucieka jak tchórz bo boi się że rywale będą chcieli go załatwić gdy przegra wybory.
Ja się obawiam że polscy politycy w ogóle nie mają honoru. Honorowi to byli zawsze wobec Zachodu, żeby dać swoich pozabijać za innych, ale żeby samemu za swoich dostać po dupie? Gdzie tam. Lepiej uciec.
201607111042 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-05, 17:17   #34
Imperialista
BAN stały

Moim zdaniem PO sama sobie kopie grób. Po wysłaniu Tuska do Brukseli i nominacji Kopacz mogę już w ciemno stawiać, że za rok wygra PiS. Jedyne co wtedy uratuje PO to centrolewacki sojusz PO-SLD-PSL.
Imperialista jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-05, 17:30   #35
Vilena
hakuna matata

Cytat:
Napisane przez JaOna19 Pokaż wiadomość
Ja tam wolę już każdą sejmową partie niż ,żeby rządził Janusz Korwin Mikke ze swoją ekipą. Uważam go za najgorszego polityka na obecnej scenie.Więc z dwojga złego wolałabym już tą Ewe Kopacz.
Podpisuję się
Ze strachu przed PIS-KNP będę głosowała na PO
Stary 2014-09-05, 17:50   #36
imaginaria
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Vilena Pokaż wiadomość
Podpisuję się
Ze strachu przed PIS-KNP będę głosowała na PO
No I takim ludziom jak Ty pieknie dziekuje za kolejne rzady PO. Od razu mowie, ze wcale nie jestem za PIS czy SLD, dla mnie wszystkie te partie to ZLO, ale kompletnie nie rozumiem tego paranoicznego strachu przed pis-em, przeciez i tak juz gorzej niz jest byc nie moze, wiec dlaczego rzady pisu mialaby byc take straszne I gorsze dla Polski niz PO?
imaginaria jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-05, 17:59   #37
Vilena
hakuna matata

Cytat:
Napisane przez imaginaria Pokaż wiadomość
No I takim ludziom jak Ty pieknie dziekuje za kolejne rzady PO. Od razu mowie, ze wcale nie jestem za PIS czy SLD, dla mnie wszystkie te partie to ZLO, ale kompletnie nie rozumiem tego paranoicznego strachu przed pis-em, przeciez i tak juz gorzej niz jest byc nie moze, wiec dlaczego rzady pisu mialaby byc take straszne I gorsze dla Polski niz PO?
Na pytanie nie odpowiem, bo wiem do czego to doprowadzi, a nie mam siły się spinać

Ja właśnie może być jeszcze gorzej

Do wyborów jeszcze rok, może zdarzy się coś co zmieni mój pogląd, ale na dzień dzisiejszy jest taki
Stary 2014-09-05, 18:09   #38
imaginaria
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Vilena Pokaż wiadomość
Na pytanie nie odpowiem, bo wiem do czego to doprowadzi, a nie mam siły się spinać

Ja właśnie może być jeszcze gorzej

Do wyborów jeszcze rok, może zdarzy się coś co zmieni mój pogląd, ale na dzień dzisiejszy jest taki
Jeszcze gorzej? Czyli co? Kaczynski wprowadzi dyktature? no, ludzie, pomyslcie... Nie chce nikogo obrazac, ale co niektorzy to chyba za duzo tvn ogladaja i za duzo newsweeka czytaja
Stary 2014-09-05, 18:20   #39
Hvid
Zakorzenienie

Cytat:
Dla mnie najgorsze jest to że ludzie wiedzą co z PO za syfiarska partia a i tak głosują. Przykład - moja mama. Wie ile złego zrobił Tusk. Jego rząd jest chyba najgorszym rządem od '89 roku. A i tak będzie na niego głosować ''bo tak, żeby tylko Kaczyński nie wygrał'' .
Moja mama też będzie do upadłego bronić PO, bo tym samym broni swojego stołka i swoich kolegów z partii PO. No i poczucia władzy, że to oni decydują, że wszystko w ich rękach
Hvid jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-05, 18:24   #40
JaOna19
BAN stały

Cytat:
Jeszcze gorzej? Czyli co? Kaczynski wprowadzi dyktature? no, ludzie, pomyslcie... Nie chce nikogo obrazac, ale co niektorzy to chyba za duzo tvn ogladaja i za duzo newsweeka czytaja
Nie dyktaturę ale zwiększy na pewno reżim w Polsce kwestiach moralnych, bo on na tym "jedzie" i na Smoleńsku. A sprawy gospodarcze gdzie ?

Nie widzi mi się Kaczyński i jego PiS , bo oni wszystkie ustawy piszą pod babcie z moher gangu. Sorry , ale to na prawdę nie mój klimat.
JaOna19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-05, 18:38   #41
dziuba85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Senses Woman Pokaż wiadomość
Nie powiem co myślę bo dostanę takiego bana że się nogami nakryję.

Co do nominacji Tuska: uważam że jego obecność tam nic nie zmieni, ani nie będzie to korzyścią dla Polski.

Też mi się tak wydaje. Dla Niego to będzie na plus - nachapie się więcej niż mógł w Polsce.

---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ----------

Cytat:
Nie dyktaturę ale zwiększy na pewno reżim w Polsce kwestiach moralnych, bo on na tym "jedzie" i na Smoleńsku. A sprawy gospodarcze gdzie ?

Nie widzi mi się Kaczyński i jego PiS , bo oni wszystkie ustawy piszą pod babcie z moher gangu. Sorry , ale to na prawdę nie mój klimat.

Za 50 lat pewnie każda z Nas będzie takim członkiem moherowego gangu.
Aby jakaś zmiana była, musiałby być odświeżony rząd. A tu wszędzie stare gęby!

Córcia 21.04.2018 <3

dziuba85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-05, 18:48   #42
imaginaria
Raczkowanie

Cytat:

No ale niby Jakie, jak to sobie wyobrazasz? Na pewno nie wprowadza ustawy o zakazie seksu przedmalzenskiego czy cos takiego, nie boj sie
Stary 2014-09-05, 18:53   #43
JaOna19
BAN stały

Cytat:
No ale niby Jakie, jak to sobie wyobrazasz? Na pewno nie wprowadza ustawy o zakazie seksu przedmalzenskiego czy cos takiego, nie boj sie
Ustawy decydujące za kogoś tak jak: Aborcja,eutanazja, homo, narkotyki.

Wolę,żeby politycy zajmowali się gospodarką,bo od tego tak na prawdę są , a nie moją moralnością.
Stary 2014-09-05, 19:04   #44
imaginaria
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez JaOna18020312
Ustawy decydujące za kogoś tak jak: Aborcja,eutanazja, homo, narkotyki.

Wolę,żeby politycy zajmowali się gospodarką,bo od tego tak na prawdę są , a nie moją moralnością.
Moim zdaniem PO wlasnie zajmuje sie glownie sporami swiatopogladowo-ideologicznymi, a gospodarka jest w oplakanym stanie.

Co do wymienionych przez ciebie kwestii:
- narkotyki - sa obecnie nielegalne, wiec o co chodzi?
- homo - rozumiem, ze chodzi ci o kwestie legalizacji zwiazkow? No to te tez sa obecnie nielegalne, a jak pragniesz ich legalizacji to powinnas zaglosowac raczej na palikotaa
- eutanazja - jak wyzej
Stary 2014-09-05, 19:12   #45
JaOna19
BAN stały

Cytat:
Moim zdaniem PO wlasnie zajmuje sie glownie sporami swiatopogladowo-ideologicznymi, a gospodarka jest w oplakanym stanie.

Co do wymienionych przez ciebie kwestii:
- narkotyki - sa obecnie nielegalne, wiec o co chodzi?
- homo - rozumiem, ze chodzi ci o kwestie legalizacji zwiazkow? No to te tez sa obecnie nielegalne, a jak pragniesz ich legalizacji to powinnas zaglosowac raczej na palikotaa
- eutanazja - jak wyzej
PO zajmuje się światopoglądem , bo chce , żeby emeryci na niego głosowali,bo to oni mają podobno największą frekwencje na wyborach.Dlatego kopiuje Pis w tej kwestii.
-narkotyki- nie muszą być legalne , ale nie karalne i to wszystkie bez różnicy.Mówie o posiadaniu nie o dilerce.

-homo- to ich sprawa,nie moja,więc po co o tym tak trąbić.Nie jestem tylko za adopcją przez homo , więc Palikot odpada
Aborcja i eutanzja to moje prawo , a nie że to złe i takie tam.
Stary 2014-09-05, 19:19   #46
201605161006
Konto usunięte

Pomyślcie może trochę jak na dorosłego przystało. Jeśli ciągle rządzi jedna partia to czuje się pewniej przez co mniej robi bo wie że pewnie i tak wygra. Choćby dla samej ZMIANY stołków warto tym razem głosować na PIS czy co tam, jeśli nie pojawi się lepsza opcja. I choć nie popieram PiSu to pamiętam że oni przynajmniej robili coś, cokolwiek na korzyść obywateli - zmniejszyli podatek chociażby, a Tusk ciągle tylko zwiększa podatki i wymyśla nowe. Wydaje Wam się że to PiS wprowadziłby reżim. Jak narazie to Tusk go wprowadza na różne sposoby, za to PIS był w stanie obniżyć podatki. Z dwojga złego wolę PIS + to o czym wyżej - by Ci sami nie mieli za długo władzy. Też kiedyś demonizowałam PIS bo... oglądałam TVN, czytałam Onet czyli chyba najgorsza propaganda polskich mediów. Po Euro 2012 zrobiłam sobie kilkumiesięczny odpoczynek od tego typu stacji i teraz jak ich czytam czy oglądam to dostrzegam te wszelkie manipulacje, sugestie itd. Nie mówię że nie ma propagandy po drugiej stronie, bo też na pewno jakaś jest, ale to nie ta sama skala i nie ten sam poziom braku moralności.

Edytowane przez 201605161006
Czas edycji: 2014-09-05 o 19:23
201605161006 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-05, 19:23   #47
imaginaria
Raczkowanie

Cytat:
PO zajmuje się światopoglądem , bo chce , żeby emeryci na niego głosowali,bo to oni mają podobno największą frekwencje na wyborach.Dlatego kopiuje Pis w tej kwestii.
-narkotyki- nie muszą być legalne , ale nie karalne i to wszystkie bez różnicy.Mówie o posiadaniu nie o dilerce.

-homo- to ich sprawa,nie moja,więc po co o tym tak trąbić.Nie jestem tylko za adopcją przez homo , więc Palikot odpada
Aborcja i eutanzja to moje prawo , a nie że to złe i takie tam.
Wybacz, ale teraz nie rozumiem twojej logiki - jesli po kopiuje pis w kwestiach swiatopogladowych, to w takim razie w czym gorszy jest pis i jaki jest send glosowania na po, skoro i tak nie wypelniaja twoich postulatow? Przeczysz sobie.

---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ----------

Cytat:
Pomyślcie może trochę jak na dorosłego przystało. Jeśli ciągle rządzi jedna partia to czuje się pewniej przez co mniej robi bo wie że pewnie i tak wygra. Choćby dla samej ZMIANY stołków warto tym razem głosować na PIS czy co tam, jeśli nie pojawi się lepsza opcja. I choć nie popieram PiSu to pamiętam że oni przynajmniej robili coś, cokolwiek na korzyść obywateli - zmniejszyli podatek chociażby, a Tusk ciągle tylko zwiększa podatki i wymyśla nowe. Wydaje Wam się że to PiS wprowadziłby reżim. Jak narazie to Tusk go wprowadza na różne sposoby, za to PIS był w stanie obniżyć podatki. Z dwojga złego wolę PIS + to o czym wyżej - by Ci sami nie mieli za długo władzy.
Nic dodac, nic ujac. Podpisuje sie obiema rekami.
Stary 2014-09-05, 19:25   #48
JaOna19
BAN stały

Cytat:
Wybacz, ale teraz nie rozumiem twojej logiki - jesli po kopiuje pis w kwestiach swiatopogladowych, to w takim razie w czym gorszy jest pis i jaki jest send glosowania na po, skoro i tak nie wypelniaja twoich postulatow? Przeczysz sobie.
Nie pisałam nigdzie , że głosuję na PO.
Stary 2014-09-05, 19:28   #49
201605161006
Konto usunięte

Co do małżeństw homo to myślicie że Tusk Wam je wprowadzi? Miał okazję, nie zrobił tego, to był tylko chwyt polityczny, nic poza tym. Jak większość ludzi będzie tego chciała/nie będą mieli nic przeciwko to i PIS to zrobi. Póki co PO tego nie zrobi bo przeciętny Polak jest przeciw a Tusk nie chce stracić wyborcy - przeciętnego Polaka.
Stary 2014-09-05, 19:31   #50
imaginaria
Raczkowanie

Cytat:
Nie pisałam nigdzie , że głosuję na PO.
Ale pisalas, ze jest lepsze od pis. Odnos sie do meritum tego co pisze.
Stary 2014-09-05, 19:36   #51
JaOna19
BAN stały

Cytat:
Ale pisalas, ze jest lepsze od pis. Odnos sie do meritum tego co pisze.
Nie kłam ! Nie pisałam nigdzie , że jest lepsze od Pis , tylko , że Pis wprowadzi większy reżim w kwestiach moralnych.Ty czytasz ten wątek czy tylko piszesz ?!
Stary 2014-09-05, 19:45   #52
imaginaria
Raczkowanie

Cytat:
Nie kłam ! Nie pisałam nigdzie , że jest lepsze od Pis , tylko , że Pis wprowadzi większy reżim w kwestiach moralnych.Ty czytasz ten wątek czy tylko piszesz ?!
Oj, to byl skrot myslowy, wydawalo mi sie, ze czytelny - chodzilo o to, ze wg ciebie pis jest gorszy sprawach swiatopogladowych, a jednoczesnie mowisz ze po kopiuje pis w tychze kwestiach. Widzisz tutaj oczywista sprzecznosc?
Stary 2014-09-05, 19:57   #53
JaOna19
BAN stały

Cytat:
Oj, to byl skrot myslowy, wydawalo mi sie, ze czytelny - chodzilo o to, ze wg ciebie pis jest gorszy sprawach swiatopogladowych, a jednoczesnie mowisz ze po kopiuje pis w tychze kwestiach. Widzisz tutaj oczywista sprzecznosc?
Nie do końca sprzeczność , bo to polityka przecie

PO-chce przejąć moherowców , ale z drugiej strony Tusk chce być takim,że niby "na luzie" bez tej spinki jak Kaczyński , więc kopiuje PiS , ale tak po cichu w mediach, żeby się ci jego młodsi wyborcy nie odwrócili.

PiS- Chcę przejąc konserwatywnych młodych , dlatego jeszcze nie uaktywnia swoich zapędów w kwestiach "obrony moralności" , żeby ich nie zniechęcić , więc na razie też jest cisza ale wie dobrze , że najwięcej jego wyborców to fani radia z Torunia , a to zobowiązuje.

Edytowane przez JaOna19
Czas edycji: 2014-09-05 o 20:33
Stary 2014-09-05, 20:45   #54
dominikmeller25
Zakorzenienie

Cytat:
Pomyślcie może trochę jak na dorosłego przystało. Jeśli ciągle rządzi jedna partia to czuje się pewniej przez co mniej robi bo wie że pewnie i tak wygra. Choćby dla samej ZMIANY stołków warto tym razem głosować na PIS czy co tam, jeśli nie pojawi się lepsza opcja. I choć nie popieram PiSu to pamiętam że oni przynajmniej robili coś, cokolwiek na korzyść obywateli - zmniejszyli podatek chociażby, a Tusk ciągle tylko zwiększa podatki i wymyśla nowe. Wydaje Wam się że to PiS wprowadziłby reżim. Jak narazie to Tusk go wprowadza na różne sposoby, za to PIS był w stanie obniżyć podatki. Z dwojga złego wolę PIS + to o czym wyżej - by Ci sami nie mieli za długo władzy. Też kiedyś demonizowałam PIS bo... oglądałam TVN, czytałam Onet czyli chyba najgorsza propaganda polskich mediów. Po Euro 2012 zrobiłam sobie kilkumiesięczny odpoczynek od tego typu stacji i teraz jak ich czytam czy oglądam to dostrzegam te wszelkie manipulacje, sugestie itd. Nie mówię że nie ma propagandy po drugiej stronie, bo też na pewno jakaś jest, ale to nie ta sama skala i nie ten sam poziom braku moralności.
fakt jest tam propaganda straszna, lecz to nic w porównaniu z propagandą tzw niezależnych mediów, bo te w propagandzie biją nawet Wyborczą na głowę, a to już jest wielki wyczyn.

ja bym do PiSu nic nie miał, gdyby nie ciągłe pieprzenie o wierze, moralności czy decydowaniu za kobiety czy mają rodzić czy też nie, gdyby mniej kościoła tam było to możliwe że głos bym oddał, ale że to partia kościelnych oszołomów niemal rodem z Frondy to podziękuję.

zresztą dzisiaj pewna fundacja urządziła sobie u mnie w mieście happening, krzyczeli o pedofilach, że każdy pedał to pedofil i nie powinni uczyć w szkołach itd że gender to straszna sprawa itd
szkoda tylko że nie przejechali się może z dwa kilometry dalej, na parafię gdzie okazało się że pracował z dzieciakami kapłan za pedofilię skazany kilka lat temu skazany, no ale im nie o walkę ze zboczeńcami chodzi a o walkę polityczną.
dominikmeller25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-05, 20:53   #55
Niebieskooka arystokratka
Marszałkini II RP

Avatar Niebieskooka arystokratka

Tusk to według mnie tragiczny premier, myślałam, że gorzej być nie może. A jednak może - Ewa Kopacz - zero charyzmy, kompetencji, wiedzy, a nawet kultury osobistej.
TUSK - Tu Usłyszysz Same Kłamstwa, to samo, a jeszcze gorzej będzie w przypadku Kopacz.
Niebieskooka arystokratka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-05, 21:28   #56
201607111040
Konto usunięte

Wiadomo że kandydatki na premiera będa 2. Kopacz i Bieńkowska. Tylko że Bieńkowska ma zbyt silną osobowość i nie dałaby sobą rządzić. Kopacz to co innego. Ona będzie tylko na papierze sprawować władzę, a Tusk będzie nią kierował z Brukseli.
201607111040 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-05, 21:46   #57
jowitazz
Rozeznanie

Moim zdaniem nie warto głosować na PiS ani na PO, tak na prawdę oni siebie wspierają w okradaniu nas. Wystarczy spojrzeć nie tylko na afery, ale również na rosnący dług Polski, zmniejszenie eksportu produktów, zamykanie największych fabryk i zakładów (za czym idzie rosnące bezrobocie), o niskich zarobkach i wysokich podatkach chyba nie muszę wspominać. A, no i oczywiście Unia nam wszystko narzuca (ostatnio słyszałam o opodatkowaniu zbieraniu deszczówki), mimo, że płacimy im ogromne pieniądze z podatków, opłat za benzynę, drogi... Te pieniądze w mniejszej części do nas wracają w formie "dofinansowań". Niestety nikt nam pieniędzy za darmo nie daje. Wiem, że możecie mi nie wierzyć - w końcu mówią co innego w telewizji, ale warto poświęcić trochę czasu i przemyśleć to wszystko....
Pozdrawiam.
jowitazz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-09-05, 22:15   #58
201605161006
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez jowitazz Pokaż wiadomość
Moim zdaniem nie warto głosować na PiS ani na PO, tak na prawdę oni siebie wspierają w okradaniu nas. Wystarczy spojrzeć nie tylko na afery, ale również na rosnący dług Polski, zmniejszenie eksportu produktów, zamykanie największych fabryk i zakładów (za czym idzie rosnące bezrobocie), o niskich zarobkach i wysokich podatkach chyba nie muszę wspominać. A, no i oczywiście Unia nam wszystko narzuca (ostatnio słyszałam o opodatkowaniu zbieraniu deszczówki), mimo, że płacimy im ogromne pieniądze z podatków, opłat za benzynę, drogi... Te pieniądze w mniejszej części do nas wracają w formie "dofinansowań". Niestety nikt nam pieniędzy za darmo nie daje. Wiem, że możecie mi nie wierzyć - w końcu mówią co innego w telewizji, ale warto poświęcić trochę czasu i przemyśleć to wszystko....
Pozdrawiam.
Ok, ale mówisz tu o rzadach Tuska, nie Kaczyńskiego. Ja go nie bronię, uważam tylko że z dwojga złego Kaczka lepszy jest to raz, a dwa dobrze jest i ''zdrowo'' jak się zmienią Ci co przy kasie siedzą.
Stary 2014-09-06, 08:58   #59
Imperialista
BAN stały

Ja twardo będę głosował na Korwina (a konkretnie Pana Dziambora). Wprawdzie nie jest taki narodowy jakbym chciał, ale ma szansę zostać koalicjantem PiSu w ewentualnych wyborach parlamentarnych i przeforsować kilka swoich postulatów.
Imperialista jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-06, 09:19   #60
gilmoregirl92
Wtajemniczenie

Ewa Kopacz na premiera? Co sądzicie?

Cytat:
Napisane przez dominikmeller25 Pokaż wiadomość

ja bym do PiSu nic nie miał, gdyby nie ciągłe pieprzenie o wierze, moralności czy decydowaniu za kobiety czy mają rodzić czy też nie, gdyby mniej kościoła tam było to możliwe że głos bym oddał, ale że to partia kościelnych oszołomów niemal rodem z Frondy to podziękuję.

No właśnie ja bym może i na PiS zagłosowała, bo ja ktoś pisał wcześniej - przydałaby się zmiana władzy raz na jakiś czas, ale boję się że po objęciu władzy PiS przegłosowałby natychmiast kilka takich ustaw, że by nam kapcie z nóg pospadały (absolutny zakaz aborcji, zakaz in-vitro itp.) :/

Czekamy na Natalkę (TP 29.08.2018) <3
gilmoregirl92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości