|
|
#31 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ewa Kopacz na premiera? Co sądzicie?
Cytat:
Owszem lekarz na dyżurach zarabia, jednak nie sa to takie pieniądze jak się niektórym wydaje, są one brutto, do tego konieczne jest ubezpieczenie ( drogie) i koszty prowadzenia firmy. Do tego jest to praca 7.30 do 15.05 na etacie- dyżur i znów praca, jest się w pracy ponad dobę. Liczba dyżurów jest więc ograniczona wydolnością organizmu pt. "jak długo wytrzymasz bez snu i nie zrobisz nikomu krzywdy?" |
|
|
|
|
|
#32 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a gdzie ja odwracam kota ogonem? i co może jeszcze bronię PO? dla mnie Korwin, Bosak to jedno i to samo szambo co PO, PiS czy SLD, tylko trochę wapnem posypane. PO to jakiś ponury żart i Tusk powinien honorowo podać rząd do dymisji a nie uciekać do europy dalej rządząc krajem i działając na dwa fronty. po prostu ucieka jak szczur z tonącego okrętu, a podobno kapitan zawsze na ląd schodzi ostatni, więc on jako premier albo odchodzi wraz z rządem honorowo albo ucieka jak tchórz bo boi się że rywale będą chcieli go załatwić gdy przegra wybory. |
|
|
|
|
|
#33 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#34 |
|
BAN stały
|
Moim zdaniem PO sama sobie kopie grób. Po wysłaniu Tuska do Brukseli i nominacji Kopacz mogę już w ciemno stawiać, że za rok wygra PiS. Jedyne co wtedy uratuje PO to centrolewacki sojusz PO-SLD-PSL.
|
|
|
|
|
#35 | |
|
hakuna matata
|
Cytat:
Ze strachu przed PIS-KNP będę głosowała na PO
|
|
|
|
#36 |
|
Raczkowanie
|
No I takim ludziom jak Ty pieknie dziekuje za kolejne rzady PO. Od razu mowie, ze wcale nie jestem za PIS czy SLD, dla mnie wszystkie te partie to ZLO, ale kompletnie nie rozumiem tego paranoicznego strachu przed pis-em, przeciez i tak juz gorzej niz jest byc nie moze, wiec dlaczego rzady pisu mialaby byc take straszne I gorsze dla Polski niz PO?
|
|
|
|
|
#37 | |
|
hakuna matata
|
Cytat:
Ja właśnie może być jeszcze gorzej ![]() Do wyborów jeszcze rok, może zdarzy się coś co zmieni mój pogląd, ale na dzień dzisiejszy jest taki
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#38 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#39 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#40 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Nie widzi mi się Kaczyński i jego PiS , bo oni wszystkie ustawy piszą pod babcie z moher gangu. Sorry , ale to na prawdę nie mój klimat. |
|
|
|
|
|
#41 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też mi się tak wydaje. Dla Niego to będzie na plus - nachapie się więcej niż mógł w Polsce. ---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ---------- Cytat:
Za 50 lat pewnie każda z Nas będzie takim członkiem moherowego gangu. Aby jakaś zmiana była, musiałby być odświeżony rząd. A tu wszędzie stare gęby!
|
|
|
#42 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No ale niby Jakie, jak to sobie wyobrazasz? Na pewno nie wprowadza ustawy o zakazie seksu przedmalzenskiego czy cos takiego, nie boj sie |
|
|
|
|
|
#43 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Wolę,żeby politycy zajmowali się gospodarką,bo od tego tak na prawdę są , a nie moją moralnością. |
|
|
|
|
|
#44 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do wymienionych przez ciebie kwestii: - narkotyki - sa obecnie nielegalne, wiec o co chodzi? - homo - rozumiem, ze chodzi ci o kwestie legalizacji zwiazkow? No to te tez sa obecnie nielegalne, a jak pragniesz ich legalizacji to powinnas zaglosowac raczej na palikotaa - eutanazja - jak wyzej |
|
|
|
|
|
#45 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
-narkotyki- nie muszą być legalne , ale nie karalne i to wszystkie bez różnicy.Mówie o posiadaniu nie o dilerce. -homo- to ich sprawa,nie moja,więc po co o tym tak trąbić.Nie jestem tylko za adopcją przez homo , więc Palikot odpada ![]() Aborcja i eutanzja to moje prawo , a nie że to złe i takie tam. |
|
|
|
|
|
#46 |
|
Konto usunięte
|
Pomyślcie może trochę jak na dorosłego przystało. Jeśli ciągle rządzi jedna partia to czuje się pewniej przez co mniej robi bo wie że pewnie i tak wygra. Choćby dla samej ZMIANY stołków warto tym razem głosować na PIS czy co tam, jeśli nie pojawi się lepsza opcja. I choć nie popieram PiSu to pamiętam że oni przynajmniej robili coś, cokolwiek na korzyść obywateli - zmniejszyli podatek chociażby, a Tusk ciągle tylko zwiększa podatki i wymyśla nowe. Wydaje Wam się że to PiS wprowadziłby reżim. Jak narazie to Tusk go wprowadza na różne sposoby, za to PIS był w stanie obniżyć podatki. Z dwojga złego wolę PIS + to o czym wyżej - by Ci sami nie mieli za długo władzy. Też kiedyś demonizowałam PIS bo... oglądałam TVN, czytałam Onet czyli chyba najgorsza propaganda polskich mediów. Po Euro 2012 zrobiłam sobie kilkumiesięczny odpoczynek od tego typu stacji i teraz jak ich czytam czy oglądam to dostrzegam te wszelkie manipulacje, sugestie itd. Nie mówię że nie ma propagandy po drugiej stronie, bo też na pewno jakaś jest, ale to nie ta sama skala i nie ten sam poziom braku moralności.
Edytowane przez 201605161006 Czas edycji: 2014-09-05 o 19:23 |
|
|
|
|
#47 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#48 |
|
BAN stały
|
Nie pisałam nigdzie , że głosuję na PO.
|
|
|
|
|
#49 |
|
Konto usunięte
|
Co do małżeństw homo to myślicie że Tusk Wam je wprowadzi? Miał okazję, nie zrobił tego, to był tylko chwyt polityczny, nic poza tym. Jak większość ludzi będzie tego chciała/nie będą mieli nic przeciwko to i PIS to zrobi. Póki co PO tego nie zrobi bo przeciętny Polak jest przeciw a Tusk nie chce stracić wyborcy - przeciętnego Polaka.
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#50 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#51 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#52 |
|
Raczkowanie
|
Oj, to byl skrot myslowy, wydawalo mi sie, ze czytelny - chodzilo o to, ze wg ciebie pis jest gorszy sprawach swiatopogladowych, a jednoczesnie mowisz ze po kopiuje pis w tychze kwestiach. Widzisz tutaj oczywista sprzecznosc?
|
|
|
|
|
#53 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
PO-chce przejąć moherowców , ale z drugiej strony Tusk chce być takim,że niby "na luzie" bez tej spinki jak Kaczyński , więc kopiuje PiS , ale tak po cichu w mediach, żeby się ci jego młodsi wyborcy nie odwrócili. PiS- Chcę przejąc konserwatywnych młodych , dlatego jeszcze nie uaktywnia swoich zapędów w kwestiach "obrony moralności" , żeby ich nie zniechęcić , więc na razie też jest cisza ale wie dobrze , że najwięcej jego wyborców to fani radia z Torunia , a to zobowiązuje. Edytowane przez JaOna19 Czas edycji: 2014-09-05 o 20:33 |
|
|
|
|
|
#54 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja bym do PiSu nic nie miał, gdyby nie ciągłe pieprzenie o wierze, moralności czy decydowaniu za kobiety czy mają rodzić czy też nie, gdyby mniej kościoła tam było to możliwe że głos bym oddał, ale że to partia kościelnych oszołomów niemal rodem z Frondy to podziękuję. zresztą dzisiaj pewna fundacja urządziła sobie u mnie w mieście happening, krzyczeli o pedofilach, że każdy pedał to pedofil i nie powinni uczyć w szkołach itd że gender to straszna sprawa itd szkoda tylko że nie przejechali się może z dwa kilometry dalej, na parafię gdzie okazało się że pracował z dzieciakami kapłan za pedofilię skazany kilka lat temu skazany, no ale im nie o walkę ze zboczeńcami chodzi a o walkę polityczną. |
|
|
|
|
|
#55 |
|
Marszałkini II RP
|
Tusk to według mnie tragiczny premier, myślałam, że gorzej być nie może. A jednak może - Ewa Kopacz - zero charyzmy, kompetencji, wiedzy, a nawet kultury osobistej.
TUSK - Tu Usłyszysz Same Kłamstwa, to samo, a jeszcze gorzej będzie w przypadku Kopacz. |
|
|
|
|
#56 |
|
Konto usunięte
|
Wiadomo że kandydatki na premiera będa 2. Kopacz i Bieńkowska. Tylko że Bieńkowska ma zbyt silną osobowość i nie dałaby sobą rządzić. Kopacz to co innego. Ona będzie tylko na papierze sprawować władzę, a Tusk będzie nią kierował z Brukseli.
|
|
|
|
|
#57 |
|
Rozeznanie
|
Moim zdaniem nie warto głosować na PiS ani na PO, tak na prawdę oni siebie wspierają w okradaniu nas. Wystarczy spojrzeć nie tylko na afery, ale również na rosnący dług Polski, zmniejszenie eksportu produktów, zamykanie największych fabryk i zakładów (za czym idzie rosnące bezrobocie), o niskich zarobkach i wysokich podatkach chyba nie muszę wspominać. A, no i oczywiście Unia nam wszystko narzuca (ostatnio słyszałam o opodatkowaniu zbieraniu deszczówki), mimo, że płacimy im ogromne pieniądze z podatków, opłat za benzynę, drogi... Te pieniądze w mniejszej części do nas wracają w formie "dofinansowań". Niestety nikt nam pieniędzy za darmo nie daje. Wiem, że możecie mi nie wierzyć - w końcu mówią co innego w telewizji, ale warto poświęcić trochę czasu i przemyśleć to wszystko....
Pozdrawiam. |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#58 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#59 |
|
BAN stały
|
Ja twardo będę głosował na Korwina (a konkretnie Pana Dziambora). Wprawdzie nie jest taki narodowy jakbym chciał, ale ma szansę zostać koalicjantem PiSu w ewentualnych wyborach parlamentarnych i przeforsować kilka swoich postulatów.
|
|
|
|
|
#60 | |
|
Wtajemniczenie
|
Ewa Kopacz na premiera? Co sądzicie?
Cytat:
No właśnie ja bym może i na PiS zagłosowała, bo ja ktoś pisał wcześniej - przydałaby się zmiana władzy raz na jakiś czas, ale boję się że po objęciu władzy PiS przegłosowałby natychmiast kilka takich ustaw, że by nam kapcie z nóg pospadały (absolutny zakaz aborcji, zakaz in-vitro itp.) :/
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:46.