Spotkanie w realu po ponad roku wirtualnej znajomości - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-09-09, 08:43   #31
201712071518
Konto usunięte

Dot.: Spotkanie w realu po ponad roku wirtualnej znajomości

strasznie się nakręcasz i chyba nikogo, a zwłaszcza siebie nie przekonasz, że jest inaczej.
Nie analizuj tego tak, nie rozkminiaj co koleś miał na myśli, bo wtedy rzeczywistość jaka by nie była i tak nie sprosta Twoim wyobrażeniom.
Po prostu jedź i tyle.
i czasem nie próbuj Ty zabiegac o spotkanie i organizować czasu - niech chociaż raz kiwnie palcem i coś zrobi bez twojej inicjatywy.
201712071518 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-09, 10:41   #32
pseudofeministka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anastasia255 Pokaż wiadomość
Witam wszystkich,

domyślam się że były już podobne wątki do mojego jednak każda sytuacja jest nieco inna i myślę, że warto zasięgnąć opinii osób z forum, aby rozwiać wątpliwości. Opiszę Wam pokrótce moją sytuację i proszę o opinie na ten temat.

Ponad rok temu poznałam zupełnie przypadkowo na portalu społecznościowym pewnego mężczyznę. Ja mam 25 lat, on 34. Zagadałam do niego, on odpisał i później to już szybko poszła wymiana wiadomości. Rozmawialiśmy ze sobą na Skype po kilka godzin dziennie, widzieliśmy się wielokrotnie przez kamerę web. Bardzo się sobie podobaliśmy, tematy rozmowy nam się nie wyczerpywały.

Mój wirtualny znajomy mieszka w mieście na drugim końcu kraju, więc spotkanie nie było możliwe. W dodatku, gdy go poznałam to nie znajdował się w najłatwiejszej sytuacji życiowej, ponieważ nie miał pracy. Cały czas szukał, a że miał dosyć wysokie aspiracje zawodowe to nie mógł wówczas podjąć pracy w swoim zawodzie.

Mijały miesiące naszych rozmów, oboje się coraz bardziej w to wkręcaliśmy. On w między czasie zaliczył kilka porażek związanych z nieprzyjęciem go do pracy w wymarzonym zawodzie. Ja cały czas go wspierałam, on mnie też zresztą wspierał w innych sprawach. Nasze rozmowy stawały się coraz bardziej intymne. Fakt faktem, nigdy nie padły z jego strony jakieś wyznania, ale widać było że mu się podobam oraz okazywał mi na różne sposoby że mu na mnie zależy. Np. potrafił przez pół dnia szukać w internecie książki do nauki angielskiego, której potrzebowałam, lub ściągał dla mnie filmy, itp. Raz go zapytałam, czy coś czuje do mnie i odpowiedział że tak. On mi pisał, że jest bardzo nieśmiały w stosunku do kobiet, więc wiem że nie łatwo mu się zdobyć na jakieś wyznania.

Po pół roku kontaktu internetowego coś zaczęło się psuć w naszej znajomości. Być może to była moja wina, ponieważ zaczęłam go coraz bardziej naciskać na spotkanie. Pisałam, że mogę do niego przyjechać, albo zaproszę go do siebie i kupię mu bilet. Pisałam tak, ponieważ wiedziałam że nie ma pracy ani pieniędzy. On zawsze wymyślał jakąś wymówkę i odkładał to nasze spotkanie. Zaczął się stopniowo lecz konsekwentnie wycofywać z naszej znajomości. Zrobiłam wtedy coś głupiego, wyznałam mu że mi na nim zależy i że chciałabym z nim czegoś więcej. On odpowiedział, że w tym momencie niestety nie jest gotowy na rozpoczynanie związku, ale docenia moją szczerość. Po moim wyznaniu kontakt z jego strony niemal zupełnie się skończył. Owszem odpisywał mi na moje wiadomości, raz na długi czas coś pierwszy napisał ale bardzo mało.

Minęło kilka miesięcy takiego ,,kontaktu''. W międzyczasie poznałam kogoś w realu, jednak ta znajomość nie wypaliła. Zerwałam z tamtym facetem i dalej jestem sama. 3 miesiące temu mój wirtualny znajomy mi napisał, że dostał w końcu pracę w wymarzonym zawodzie i że jest szczęśliwy z tego powodu. Nasz kontakt się trochę polepszył, ale to ciągle nie było to samo co na początku.

Ale do rzeczy. Jadę za tydzień na wakacje do miasta w którym on mieszka. Na mój wybór wpłynęła niewątpliwie duża atrakcyjność turystyczna tego miasta oraz chęć poznania mojego znajomego.
On wie, że przyjeżdżam i pierwszy raz wyraził chęć spotkania się. Napisał, że chce mnie zobaczyć i że weźmie w ten dzień wolne w pracy. Od razu chcę zaznaczyć, że nasz wirtualny kontakt jest teraz nienajlepszy, on rzadko pisze do mnie pierwszy. Jednak, gdy do niego napiszę to od razu odpisuje i bardzo dużo mi radzi w przygotowaniach do podróży, polecił mi niedrogi hotel w centrum miasta, opracował plan zwiedzania, itp.

Jakie jest Wasze zdanie na ten temat, czy myślicie że ta znajomość ma szansę się jakoś rozwinąć, czy nie powinnam raczej sobie nic obiecywać?
Pierwsze moje wrazenie po przeczytaniu tego posta jest takie, ze facet ewidentnie nie chce sie angazowac w znajomosc z Toba. Byc moze wynika to z odleglosci jaka was dzieli, a byc moze z innych pobudek...

Po drugie na moje oko to wyglada tak, ze facetowi na Tobie AZ TAK nie zalezy. Nie dorabiaj ideologii do tego, ze Ci tak pomaga - byc moze on jest juz taka osoba, ze lubi organizowac, pomagac, doradzac i do kazdej innej osoby mialby taki stosunek.

Po trzecie zastanawia mnie jego wycofanie w sytuacji, gdy zaproponowalas spotkanie. Koncepcji tez jest kilka ale pierwsza jest taka , ze nie chcial sie bardziej angazowac w znajomosc z Toba, minelo troche czasu, emocje opadly, nabral dystansu i stad ta chec do spotkania (teraz).

Po czwarte koncepcja jest taka, ze byc moze na miejscu kogos poznal, kto mu odpowiada. Nie chcial Ci o tym mowic zeby Ci nie skrzywdzic ( bo widzial, ze sie zaangazowalas), ale tez po to zeby byc moze zostawic sobie furtke. Czesto faceci przepadaja bez powodu jak gdyby nigdy nic, by za jakis czas wrocic z podkulonym ogonem, z poczuciem skruchy, ze niby taki zalatnay, zabiegany, ze tyle problemow etc.

Na sam koniec ciezko powiedziec czy sa jakies szanse. Na pewno wiele zalezy od spotkania, od jego przebiegu. I przede wszystkim od checi dwoch stron. Zawsze mozna sprobowac, ale wez pod uwage tez to , ze jest z drugiego konca kraju.

Dokładka: Perfumy, minerały, podkłady, hybrydy, kosmetyki do włosów:Jantar, Anwen, Oleje.

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=795843
pseudofeministka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-09, 11:12   #33
Sherminka
Zadomowienie

Znam dziewczynę, która zawsze mocno się angażuje w wirtualne relacje i na tym się dla niej sprawa kończy. Ona zwyczajnie nie chce przenieść tego w real.Czemu? Nie wiem, taka wirtualna relacja w pełni zaspokaja jej potrzeby Może ten facet też tak ma
Sherminka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-09, 19:35   #34
Anastasia255
Przyczajenie

Dzisiaj z nim chwilę pisałam, powiedziałam mu że mam problemy z laptopem. On zobowiązał się obejrzeć go na naszym spotkaniu.

Ta sytuacja i Wasze odpowiedzi jeszcze bardziej utwierdziły mnie w przekonaniu, że dla niego będzie to spotkanie tylko koleżeńskie. W tej sytuacji podejdę do tego dokładnie tak samo, tzn. jak do spotkania z kolegą.
Anastasia255 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-09, 20:38   #35
marmera
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Anastasia255 Pokaż wiadomość
Dzisiaj z nim chwilę pisałam, powiedziałam mu że mam problemy z laptopem. On zobowiązał się obejrzeć go na naszym spotkaniu.

Ta sytuacja i Wasze odpowiedzi jeszcze bardziej utwierdziły mnie w przekonaniu, że dla niego będzie to spotkanie tylko koleżeńskie. W tej sytuacji podejdę do tego dokładnie tak samo, tzn. jak do spotkania z kolegą.
Dokładnie!!
marmera jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-09, 21:29   #36
rickybobby
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dziuba85 Pokaż wiadomość
Rolnik szuka żony
Nie no żartuję.

Spotkać się możesz. Och pamiętam te czasy ponad 10 lat temu, jak zaczynałam spotkania z chłopakami przez internet. Jakie ja miałam przygody I tak najlepsze, jak pojechałam składać papiery na studia do miasta odległego od moich rodzinnych stron ponad 600km i przy okazji spotkałam mojego "kolegę" internetowego... O ludu!
Ale idź - co Ci szkodzi?
Opowiedz, opowiedz
rickybobby jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości