![]() |
#31 |
Raczkowanie
|
Dot.: Organizacja życia po pracy
Wątek wręcz stworzony dla mnie
![]() Mam wrażenie, że im więcej mam czasu wolnego tym mniej rzeczy robię. Jestem totalnym leniem, więc jeśli nie muszę lub nie chcę czegoś zrobić to odkładam to najpóźniej jak tylko się da. Później oczywiście tego żałuję, bo przysparza mi to często niemałych nerwów. Dlatego w końcu muszę coś z tym zrobić. Póki co myślałam właśnie stworzyć sobie organizer, o którym wspominała już Trinette. Muszę się z tym pospieszyć, bo celów przybywa, a czasu ubywa ![]() Chętnie poczytam o Waszych sposobach na lepszą organizację czasu, może mnie coś zainspiruje do działania.
![]() |
![]() |
#32 |
Zakręcony Chochlik
|
Ja właśnie też odkładałam, w końcu tyyyyllleee czasu... I co? Jestem w sytuacji podbramkowej. Tragedia :/
Poza tym miałam wcześniej iść spać i wstać o 6. Jednakże nie mogłam wczoraj zasnąć (przez 1,5h)i dopiero ok.00:30 mi się to udało ![]() Macie jakieś sposoby na wczesne wstawanie? O której chodzicie spać? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#33 |
Raczkowanie
|
Ja wstaję o 7 , czasem muszę nastawić budzik i najważniejsze to go wyłączyć i wstać od razu bez " jeszcze 5 min" jak już zrobię kawę, włącze tv lub kompa, zjem sniadanie to jestem rozbudzona, czasem zdarza się kimnąć w ciągu dnia jak już jestem padnięta
![]() ostatnio piję wodę przed snem i się sama o 6/7 obudzę - za potrzeba ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Zakręcony Chochlik
|
Organizacja życia po pracy
Ja zwykle też wstaję o 7. Tylko, że teraz powinnam wcześniej chodzić do pracy.
Miałam nastawiony budzik na 5:50, ale go nie usłyszałam.Dopiero obudził mnie ten o 6:30, jednakże z wielkim bólem głowy. :/ Może wypróbuję sposób z wodą ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#35 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Chyba też wypróbuję sposób z wodą. Ktoś jakieś inne metody ma na skuteczne zasypianie i wczesne wstawanie?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Konto usunięte
|
ja zasypiam późno, około 1. zależy na którą mam do pracy, ale dziś np. wstałam o 7. od października pewnie to będzie normą
![]() moim najlepszym budzikiem jest tż, bo on wstaje koło 6:30 - 7 więc ja zawsze otwieram jedno oko żeby mu przygotować śniadanie do pracy. jeśli potem sobie nie pomyślę "aaaa położę się jeszcze na 5min" to już jest sukces i jestem rozbudzona ![]() gorzej jak wstaję zrobić to śniadanie, a sama nie muszę nigdzie się rano spieszyć i wychodzić to wtedy się jeszcze kładę i jak zasnę to się budzę o 11 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Zakręcony Chochlik
|
Cytat:
Edit.Za to weekendy zawsze sie budze ok 9 ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() Brian Tracy ![]() ![]() Walt Disney Edytowane przez Trinette Czas edycji: 2014-09-15 o 10:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#38 |
Copyraptor
|
Chętnie się dołączę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Zakręcony Chochlik
|
Cytat:
![]() Może potrzebna nam lista, z której będziemy odchaczać zrobione rzeczy? Ja tak robie w pracy i dziala ![]() Poza tym dziewczyny chwalmy się postępami!! Nawet małą rzeczą, którą zrobimy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
![]() |
#40 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Zakręcony Chochlik
|
Loloo super
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#43 |
Zakorzenienie
|
Chwalę się - posprzątałam biurko.zawalone dokumentami i zrobiłam porządek na tablicy korkowej
![]() A co do wstawania - ja budzik nastawiam na 6:45 i staram się tak wstawać, max o 6:55, o 7:40 mam mzk do pracy. Raczej nie mam problemu.ze wstawaniem, nawet jak późno pójdę spać. W weekend odsypiam ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 | ||
Zakorzenienie
|
Chętnie do Was dołącze
![]() Cytat:
![]() Nie wiem gdzie mi ucieka czas... Jeszcze studiuję, pierwszy raz mam wolny wrzesień i nie wiem co robić... Trochę dorabiam, ale nie codziennie i góra 4h... Spię po 8h, ale niestety przeszłam na tryb 2:00-10:00... Chciałabym wstawać wcześniej, nawet próbowałam, ustawiałam sobie budzik przed 9 i nie byłam w stanie otworzyć oczu ![]() ![]() Miałam ćwiczyć w wakacje i ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 | ||
Zakręcony Chochlik
|
Cytat:
![]() Witamy ![]() Cytat:
![]() ![]() Przyznaję się bez bicia - jedyne co zrobiłam to prawie wszystkie rzeczy zaplanowane na dziś w pracy. ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ---------- Malwina_89 jak egzamin? Jak poszło?
![]() ![]() Brian Tracy ![]() ![]() Walt Disney Edytowane przez Trinette Czas edycji: 2014-09-15 o 21:30 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Raczkowanie
|
I masz jakieś sposoby na radzenie sobie z tym?
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#47 |
Zakręcony Chochlik
|
Też myślałam o tabletkach :P Póki co zmieniam dzwonki w tel. bo do poprzednich sie przyzwyczailam
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() Brian Tracy ![]() ![]() Walt Disney Edytowane przez Trinette Czas edycji: 2014-09-15 o 22:50 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Zakręcony Chochlik
|
Wstałam 6:15
![]()
![]() |
#49 |
Zakorzenienie
|
Dołączam do wątku, bo tez mam problem z organizacja życia po pracy. Teoretycznie pracuje miedzy 9 a 17, na dojazd tracę około 2h, ale często musze zostać troche dłużej.. Jesli mam jeszcze cos do załatwienia po drodze typu zakupy/poczta, to jestem w domu około 19-20. Zjem cos, posprzątam/zrobię pranie i najchętniej polozylabym sie spać. Zle sie z tym czuje, bo widzę, ze zycie przelatuje mi miedzy palcami
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Zakorzenienie
|
Trinette, miło, że pytasz, dostałam 5
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Zakorzenienie
|
Ja czytam w drodze, w tramwaju ale tylko dla własnej przyjemności - to średnie warunki do nauki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Zakorzenienie
|
Pozwólcie, że dołączę
![]() Również doszłam do tego że życie ucieka mi między palcami, a także że moja samorealizacja równa się zeru. Studiuję, pracuję, wstaję o 6-7 i w pracy jestem do 17. W domu o 18, ledwo coś zjem, pokręcę się po domu i już jest 20, obejrzę jakiś serial, poćwiczę coś tam i zaczyna się fejsbukowanie, chatowanie czy wizażowanie ![]() Mam wrażenie że 3/4 życia spędzam przed komputerem ![]() Jedyna dobra rzecz w tym roku to taka, że wzięłam się za siebie i schudłam ok 6 kg, skaczę sobie po domu i szczerze mówiąc trochę się od tego uzależniłam ![]() ![]() Jednakże moja sytuacja od października się zmienia- nie będę już pracować, dlatego potrzebuję jeszcze większego kopa i zorganizowania się. Ten rok będzie trudniejszy, mam zamiar solidnie przyłożyć się do nauki, poza tym zapisałam się na lektoraty z jęz francuskiego co było moim wielkiem marzeniem od zawsze ![]() Mam nadzieję, że dobrze wykorzystam nadchodzący czas, że w końcu będę zadowolona z siebie i z tego jak wygląda moje życie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Zakorzenienie
|
Jeżeli masz telefon z androidem to możesz zrobić budzik na QR kod - wiesza się go gdzieś w domu, np. na lodówce i Twoim zadaniem jest rano wstać i pstryknąć mu zdjęcie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#54 |
Copyraptor
|
Pingwinku, zazdroszczę motywacji do schudnięcia
![]() ![]() ![]() Dziś za to zabrałam do pracy rzeczy na siłownię i po pracy jadę trochę się spocić, dobrze mi to zrobi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 | |||
Zakręcony Chochlik
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() Brian Tracy ![]() ![]() Walt Disney Edytowane przez Trinette Czas edycji: 2014-09-16 o 16:57 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Zakorzenienie
|
Mam ten sam problem.
Tylko z tym wyjątkiem, że pracuję w delegacji od ponad roku, w weekendy żyję w innym miejscu z Mężem. Tydzień po pracy to masakra, chyba że mam nadgodziny. O dodatkowych zajęciach nawet nie myślę, bo jak coś się zaplanuje, to okazuje się, że trzeba zostać dłużej w pracy i kicha.
![]() |
#57 | |
Zakręcony Chochlik
|
Cytat:
![]() Ja dziś miałam znów dość intensywny czas w pracy i tak będzie do końca listopada, albo i grudnia. Też będą nadgodziny z tym, że w super towarzystwie praca jest o wiele fajniejsza. Chyba bez wspomagaczy się nie obędzie. Na dodatek ziewam, a trzeba się pouczyć. ![]() cholernarejestracja też chcę iść poćwiczyć... ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#58 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Człowiek jest w stanie się do wszystkiego przyzwyczaić. Na kasę nie narzekam. A co czasu po pracy, to mam kilka marzeń ![]()
![]() |
![]() |
#59 | |
Copyraptor
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 | |
Zakręcony Chochlik
|
Cytat:
![]() Poza tym zrób zlecenia i się pochwal, bo ciekawa jestem co wykombinujesz ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:31.