kiedy pojwiły się Wam rozstępy? - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-09-22, 10:10   #31
Myysiaaa
Rozeznanie

Dot.: kiedy pojwiły się Wam rozstępy?

U mnie w ciąży wcale nie wyszły rozstępy smarowałam sie Oliwką dla dzieci i mustellą codziennie... za to w okresie dojrzewania nadrobiłam i mam ich mnóstwo:/
...
http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9h5mjbp2r1.png
Myysiaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-25, 10:09   #32
anastazja_a
Raczkowanie

A kiedy czacząć się namaszczać? Bo mijeszcze brzuszek nie rośnie, ale mam sucha skóre i podejrzewam , że będzie mnie ten problem prześladować...kiedy zacząć? i od cze
anastazja_a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-25, 12:44   #33
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anastazja_a Pokaż wiadomość
A kiedy czacząć się namaszczać? Bo mijeszcze brzuszek nie rośnie, ale mam sucha skóre i podejrzewam , że będzie mnie ten problem prześladować...kiedy zacząć? i od cze
wcale nie powiedziane, ja mam bardzo suchą i AZS, na codzień się niczym nie namaszczam i w ciąży nie namaszczałam, miałam wielowodzie i przed porodem 140cm w pępku i nie mam ani jednego rozstępu

- 100/2017 (28304 strony)
- 143/2018 (35435 strony)
- 45/2019 (9833 strony)
scarlett26 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-25, 15:11   #34
melleczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anastazja_a Pokaż wiadomość
Ja się smarowałam regularnie 2xdziennie od dnia zrobienia testu ciążowego (taka schiza) Teraz mam 33tc i na brzuchu na razie rozstępów brak, ale w innych miejscach się pojawiły mimo regularnego smarowania, na szczęście mało widoczne są. Gdyby nie moje smarowanie to na brzuchu na bank bym już dawno miała. Nawilżanie skóry Ci nie zaszkodzi, a może tylko pomóc. I nie polecam inwestować w drogie kremy, oliwka z Rossmanna, olej kokosowy, masło shea, oliwka Hippa, to są niedrogie, a świetne kosmetyki.
Stary 2014-09-25, 21:07   #35
wika82
Zakorzenienie

U mnie rozstępy się nie pojawiły.
Stary 2015-02-02, 19:37   #36
NusiaLusia
Rozeznanie

Witajcie

jestem już 3 miesiące po porodzie i jak się okazało..rozstępów nie dostałam mimo,iż jestem obciążona genetycznie bo mama i siostra miały w załączniku zdjęcie teraz to tylko musze zrzucić małą oponkę która jest widoczna jak siedzę :P Jak chcecie się dowiedzieć co stosowałam to zapraszam do artykułu http://swiat-zapracowanej-mamy.blogs...y-w-ciazy.html
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg brzuch.jpg (31,2 KB, 33 załadowań)
NusiaLusia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-02, 19:55   #37
Oldzinka
Raczkowanie

GG do Oldzinka

Ja całą ciąże miałam ładny brzuch... smarowałam czym się da... w zasadzie nie wiem czy pomogły geny czy kremy... przed ciąża lubiłam sport biegi, basen, ćwiczenia w domu były na porządku dziennym, więc pewnie też pomogło w ostatnich tygodniach w boku pojawił się mały nierówny"pasek" ale smarowałam go potrójny kwasem hialuronowym i jakby miej widoczny...
Teraz już 7 miesiąc karmie piersią i martwię się jak będą piersi później wyglądały... jak sobie radzicie z rozstępami na piersiach? podczas karmienia piersią to nie chce za bardzo paćkać się bo mały będzie zlizywał...
Oldzinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-02-02, 20:00   #38
NusiaLusia
Rozeznanie

jak sobie radzicie z rozstępami na piersiach? podczas karmienia piersią to nie chce za bardzo paćkać się bo mały będzie zlizywał...[/QUOTE]

Ja piersią karmiłam 2 miesiące i niczym moich 2 rozstępów nie smarowałam i nadal nie smaruję bo są mało widoczne...jednakże muszę nad czymś pomyśleć...tylko nie wiem co będzie dobre...może bio oil?
Stary 2015-02-02, 20:08   #39
Oldzinka
Raczkowanie

GG do Oldzinka

Cytat:
Napisane przez NusiaLusia Pokaż wiadomość
jak sobie radzicie z rozstępami na piersiach? podczas karmienia piersią to nie chce za bardzo paćkać się bo mały będzie zlizywał...
Ja piersią karmiłam 2 miesiące i niczym moich 2 rozstępów nie smarowałam i nadal nie smaruję bo są mało widoczne...jednakże muszę nad czymś pomyśleć...tylko nie wiem co będzie dobre...może bio oil?[/QUOTE]

Ja trochę martwię się jak ogólnie piersi będą wyglądały po karmieniu, ponoć stracą swoją jędrność i sprężystość :-( chce nadal karmić ale i dbać o piersi... ja może coś z biochemii albo ubełtam na zsk jak będę miała czas...
Oldzinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-02, 20:26   #40
NusiaLusia
Rozeznanie

Ja trochę martwię się jak ogólnie piersi będą wyglądały po karmieniu, ponoć stracą swoją jędrność i sprężystość :-( chce nadal karmić ale i dbać o piersi... ja może coś z biochemii albo ubełtam na zsk jak będę miała czas...[/QUOTE]

ja miałam miseczkę B, w nawale pokarmu miałam dużą miseczkę C...teraz mam z powrotem B...i piersi są minimalnie niżej i miększe w dotyku
Stary 2015-02-04, 12:14   #41
golgie
Zakorzenienie

GG do golgie

W ogóleMoże Ty też nie będziesz mieć

Moja fragrantica

WYMIANA
golgie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-02-04, 14:23   #42
spaghettii
Wtajemniczenie

U mnie jakos w polowie ciazy sie pojawily na posladkach i udach. Ktoregos dnia wstalam i mialam cale uda w czerwonych kreskach. Na szczescie na brzuchu nic sie nie pojawilo. Dodam, ze w ciazy przytylam 20kg a wqzylam wczesniej 42-43kg. Teraz juz minely 3 lata od porodu i zostal mi tylko laser..

Moj blog
_________________________ ___

ZAPUSZCZAM WLOSY

pije pokrzywe-12.08.2012
lotion seboradin-25.08.2012
drozdze w tabletkach-28.08.2012
Cel I - do ramion

cwicze:
6.01.2013
spaghettii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-06, 09:34   #43
rosiek
Zakorzenienie

GG do rosiek

Pojawiły się jakoś w okolicach 28-29 tygodnia, na brzuchu (wygląda jakby mi popękała skóra :/) i pojedyncze małe na biodrach. Od początku ciąży mam 9,5kg na plusie Przed ciążą smarowałam całe ciało balsamem raz dziennie, rzadko kiedy sobie odpuszczałam, od początku ciąży raz-dwa razy dziennie. No cóż
rosiek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-10, 21:56   #44
oldzinx
Raczkowanie

hej
dużo zależy od "wielkości" brzucha.
pierwsza ciąża pojedyncza- brak rozstępów, 17kg na plusie, obwód brzucha ok 107cm
druga ciąża bliźniaki - obecnie 15kg na plusie (mniej niż poprzednio) ale za to brzuch ma 115cm obwodu i mnóstwo rozstępów
wszystkie dane z 37tc
pozdrawiam
dodam że wcale mi nie przeszkadzają, bardziej obawiam się obwislej skóry.
Stary 2015-02-12, 19:20   #45
rosiek
Zakorzenienie

GG do rosiek

Cytat:
Napisane przez oldzinx Pokaż wiadomość
hej
dużo zależy od "wielkości" brzucha.
pierwsza ciąża pojedyncza- brak rozstępów, 17kg na plusie, obwód brzucha ok 107cm
druga ciąża bliźniaki - obecnie 15kg na plusie (mniej niż poprzednio) ale za to brzuch ma 115cm obwodu i mnóstwo rozstępów
wszystkie dane z 37tc
pozdrawiam
dodam że wcale mi nie przeszkadzają, bardziej obawiam się obwislej skóry.
A jak było u Ciebie ze skórą po pierwszej ciąży? Szybko się 'wchłonął' ten nadmiar?

U mnie póki co z dnia na dzień wylazło co miało wyleźć ale przynajmniej nie przybywa
rosiek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-13, 11:35   #46
oldzinx
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez rosiek Pokaż wiadomość
A jak było u Ciebie ze skórą po pierwszej ciąży? Szybko się 'wchłonął' ten nadmiar?

U mnie póki co z dnia na dzień wylazło co miało wyleźć ale przynajmniej nie przybywa
Dość szybko, po ok. pół roku brzuch jak przed ciążą. Miałam cc i nad blizną tylko lekko brzuszek odstawal. Nie ćwiczyłam bo w planach kolejne bejbi było teraz chcę ćwiczyć po ok. pół roku mięśnie brzucha, heh o ile dzieciaki pozwolą
pozdrawiam
Stary 2015-02-14, 22:49   #47
201606201204
Konto usunięte

U mnie pojaWily sie na brzuchu 2 tygodnie przed terminem porodu. Cala ciaze nie pojawil sie nawet jeden.
201606201204 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-15, 08:04   #48
Julkakulkaa
Rozeznanie

A ja czekam, czekam, czekam.... Póki co 36 tydzień i rozstępów brak Po 1. porodzie nie miałam ani jednego.

Jak tylko czuję, że skóra się bardzo napina to duuuuużo się smaruję olejkiem dla ciężarnych Babydream. Chyba ze 3 butelki już poszły U mnie jest tak, że czasem widać takie minipęknięcia skóry, coś jakby popękane naczynka (to jak źle siedzę i skóra się w jakimś miejscu naciąga za bardzo). Wtedy panika - jutro będą z tego rozstępy, smarowanie kilka razy dziennie i... rozstępów nie ma, a te pęknięcia znikają Ale są one naprawdę minimalne.

Jeszcze dobrze się u mnie sprawdza masło shea z TBS, ale to tylko czasem na dzień używam, bo po 1. jest mało wydajne a po 2. nie natłuszcza tak jak olejek.

Edytowane przez Julkakulkaa
Czas edycji: 2015-02-15 o 08:07
Julkakulkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-15, 09:50   #49
201606201204
Konto usunięte

Ja smarowałam namiętnie, ale nic to nie dalo. Gdyby mały wyszedł wcześniej ciut, ot pewnie bym tych rozstępów nie miała. A tak niestety, ja drobna, dzidzia duża. Mam rozstepy po tej stornie brzucha gdzie on leżal, a leżal w tej pozycji od połowy ciąży...
201606201204 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-02-15, 18:52   #50
lwuska55592
Raczkowanie

U mnie pojawiły się 3 tygodnie przed porodem niestety nie pomogły smarowania.. przytyłam sporo bo ponad 20 kg, w ostatnich tygodniach strasznie puchłam. Co prawda rozstępów mam nie wiele troszkę na brzuchu przy pępku i na udach
lwuska55592 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-21, 10:46   #51
Mondo_Bongo
Raczkowanie

ja nie mam wcale do tej pory, dziecko ma rok, smarowalam sie od 8 tygodnia ciazy i malo przytylam
Mondo_Bongo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-25, 10:39   #52
magda_go
Raczkowanie

U mnie w ciazy nie było widac zadnych rozstępów, dopiero pod brzuchem sie jeden pojawil jakies 2tyg przed porodem.
magda_go jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-27, 13:41   #53
Daryjka90
Przyczajenie

Nie ma reguły, że jak mama miała, to i Ty będziesz mieć Wszystko zależy od Twojej skóry i od tego, czy systematycznie ją smarujesz olejkiem albo jakimś balsamem. Nie martw się, może w ogóle Ci się nie zrobią!
Daryjka90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-04-28, 09:07   #54
isabelka00
Wtajemniczenie

jestem w 35 tygodniu ciąży , na plusie 15 kg i ani jednego rozstepu... zużyłam już chyba z 3 butelki olejku dla ciężarnych Babydream.
Smaruje kiedy się da
Stary 2015-04-28, 13:09   #55
magda_go
Raczkowanie

Moja siostra tez miala duzo rozstepow i zawsze powtarzala smaruj brzuch, pupe i nogi az do kolan bo bedziesz miala cala mase rozstepow. A ja nie smarowalam sie niczym. Po porodzie mam tylko jeden niewielki. Ale i tak majtki go zakrywaja wiec sie nie przejmuje
Stary 2015-04-29, 17:17   #56
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

Cytat:
Napisane przez magda_go Pokaż wiadomość
Moja siostra tez miala duzo rozstepow i zawsze powtarzala smaruj brzuch, pupe i nogi az do kolan bo bedziesz miala cala mase rozstepow. A ja nie smarowalam sie niczym. Po porodzie mam tylko jeden niewielki. Ale i tak majtki go zakrywaja wiec sie nie przejmuje
Sorki, ale jak to majtki zakrywają? To gdzie ten rozstęp? Albo jakie majtki nosisz?
karoseria jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-29, 17:41   #57
magda_go
Raczkowanie

Rozstep delikatnie wyzej niz ma sie blizne po cc. Wiec majtki go obejmuje. Nie jakies wysokie parchany, zwykle majciochy ;-)
Stary 2015-06-02, 09:58   #58
Michiru
Zakorzenienie

na jakieś 2tyg przed porodem pojawiły mi się rozstępy na piersiach i na udach (na górze) i 2 maleńkie z boku brzucha.
Michiru jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości