być razem po zdradzie - potraficie? - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-09-18, 15:55   #31
kate137
Raczkowanie

Dot.: być razem po zdradzie - potraficie?

Gdyby naprawdę Cię kochał to nawet gdyby Cię zdradził to by Ci tego nie powiedział. Takie jest moje zdanie. A skoro Ci to wyznał jest zwyczajnie wygodny - było mu źle na sercu to Ci powiedział i teraz Ty się męczysz.
Chyba, że sama się domyśliłaś w co wątpię czytając pierwsze zdania twojego postu.

Edytowane przez kate137
Czas edycji: 2014-09-18 o 15:57
kate137 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-18, 16:05   #32
Kitka:)
CABIN CREW

Cytat:
Napisane przez kate137 Pokaż wiadomość
Gdyby naprawdę Cię kochał to nawet gdyby Cię zdradził to by Ci tego nie powiedział. Takie jest moje zdanie. A skoro Ci to wyznał jest zwyczajnie wygodny - było mu źle na sercu to Ci powiedział i teraz Ty się męczysz.
Chyba, że sama się domyśliłaś w co wątpię czytając pierwsze zdania twojego postu.
O Tym samym pomyślałam.....

Jeśli choć raz posmakowałeś latania to już zawsze będziesz chodził z oczami utkwionymi w niebo, bo tam byłeś i zawsze będziesz chciał tam wrócić..

ZALATANA......
Kitka:) jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-18, 16:12   #33
b82ed09e83d6cc96f3cec4b39c6008ed9e8c5acd_5dd330825eb9e
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Kitka:) Pokaż wiadomość
O Tym samym pomyślałam.....
Tez tak uwazam. Z jednej strony utrzymywanie zdrady w klamstwie jest okropne (a raczej sama zdrada jest okropna), ale z drugiej, jakbym miala to przelozyc na swoje zycie- gdyby moj chlop mnie zdradzil i gorzko tego zalowal, to chyba wolalabym nic nie wiedziec i spac spokojnie. Dlatego wspolczuje dziewczynie, ze chlop na nia teraz zrzucil taki ciezar.
b82ed09e83d6cc96f3cec4b39c6008ed9e8c5acd_5dd330825eb9e jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-18, 16:20   #34
spaghettii
Wtajemniczenie

Smieszne jest to, ze wiekszosc osob tu pisze "po co on Ci to powiedzial?!" A w watkach gdzie dziewczyna zdradzila kazdy pisze "powiedz mu! Nie mozesz tego ukrywac! Zachowalas sie jak dzi*ka to teraz ponies konsekwencje on musi wiedziec jaka jestes!" ...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Moj blog
_________________________ ___

ZAPUSZCZAM WLOSY

pije pokrzywe-12.08.2012
lotion seboradin-25.08.2012
drozdze w tabletkach-28.08.2012
Cel I - do ramion

cwicze:
6.01.2013
spaghettii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-18, 16:39   #35
madzia0007
Zadomowienie

A wogole ten twój facet, autorko czym on tłumaczy ta zdradę, dlaczego to zrobil? Moim zdaniem to również ma znaczenie. Jestem zdania ze zdradę można wybaczyć RAZ o ile zwiazek jest tego wart albo sa dzieci. Nie można sie jednak zmusić do wybaczenia i pomimo najszczerszych chęci zwiazek moze sie rozpaść.
madzia0007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-18, 16:47   #36
zakonna
Naczelna Nastolatka

spaghetii, pomyślałam o tym samym...
Stary 2014-09-18, 16:48   #37
invisible_01
Zakorzeniona

[1=b82ed09e83d6cc96f3cec4b 39c6008ed9e8c5acd_5dd3308 25eb9e;48189752]Tez tak uwazam. Z jednej strony utrzymywanie zdrady w klamstwie jest okropne (a raczej sama zdrada jest okropna), ale z drugiej, jakbym miala to przelozyc na swoje zycie- gdyby moj chlop mnie zdradzil i gorzko tego zalowal, to chyba wolalabym nic nie wiedziec i spac spokojnie. Dlatego wspolczuje dziewczynie, ze chlop na nia teraz zrzucil taki ciezar.[/QUOTE]
A mnie zawsze śmieszy i dziwi takie podejście. Kojarzy mi się z klapkami na oczach, które się zakłada, żeby czegoś nie widzieć i udaje się, że skoro się czegoś nie widzi, to tego nie ma. Ja uważam, że mam prawo wiedzieć, z kim jestem i decydować o tym, czy chcę być z kimś, kto mnie zdradził i czy chcę/mogę mu to wybaczyć. A co, gdybyś się dowiedziała od kogoś innego? Usatysfakcjonowałaby Cię odpowiedź faceta, że nie chciał zrzucać na Ciebie tego ciężaru, bo bardzo żałował?

Tak samo, gdybym ja zdradziła, powiedziałabym facetowi - nawet jeśli miałby wtedy mnie zostawić. Miałby prawo wiedzieć i zdecydować, co dalej.
invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-18, 16:55   #38
201703061208
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez mankawstanka Pokaż wiadomość
Ja zerwalam z gnojem ktory mnie zdradzil, i jeszcze probowal mi wmowic ze to moja wina
Od takich egzemplarzy radze trzymac sie z daleka, jak zdradzil cie raz bedzie to robil caly czas, a w sumie nie wiadomo czy tylko ten jeden raz, takie jest moje zdanie, a po opisie sadze ze to jest toksyczny zwiazek
100% prawdy, moja przyjaciółka była z takim i tak długo ją przekonywałam, że niedawno z nim zerwała definitywnie. Nie muszę mówić jaka teraz jest szczęśliwa, od razu poznała mnóstwo nowych fajnych kolegów (bo były jej zabraniał), pewnie w końcu któregoś wybierze. Po co się męczyć w związku bez zaufania??? Dziewczyny szanujcie się trochę i kończcie takie szopki bez sentymentów.

Edytowane przez 201703061208
Czas edycji: 2014-09-18 o 16:58
201703061208 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-18, 17:04   #39
CABIN CREW

nie usprawiedliwiam zdrady, jednak jest różnica między jednorazowym "wybrykiem" a regularnym zdradzaniem, prowadzeniem romansu na boku...

Pewnie zaraz posypią się gromy ale gdyby w wątku dziewczyna pytała czy powiedzieć facetowi ( z którym chce być , jest w długim satysfakcjonującym związku ) o jednorazowej zdradzie ( gdzie nawet nie zna imienia tej osoby, nie ma jakiegokolwiek zaangażowania emocjonalnego ) - odpowiedziałabym jej żeby nie mówiła....

Jeśli choć raz posmakowałeś latania to już zawsze będziesz chodził z oczami utkwionymi w niebo, bo tam byłeś i zawsze będziesz chciał tam wrócić..

ZALATANA......
Stary 2014-09-18, 17:17   #40
kisielova
ReklaMO(D)żerca.

zostałam zdradzona po 2 latach związku. Wybaczyłam. Miesiąc później było to samo. Dwa miesiące później też. Pół roku później, będąc z psychicznej rozsypce po użeraniu się z misiaczkiem poznałam obecnego męża.
kisielova jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-18, 17:56   #41
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
nie usprawiedliwiam zdrady, jednak jest różnica między jednorazowym "wybrykiem" a regularnym zdradzaniem, prowadzeniem romansu na boku...

Pewnie zaraz posypią się gromy ale gdyby w wątku dziewczyna pytała czy powiedzieć facetowi ( z którym chce być , jest w długim satysfakcjonującym związku ) o jednorazowej zdradzie ( gdzie nawet nie zna imienia tej osoby, nie ma jakiegokolwiek zaangażowania emocjonalnego ) - odpowiedziałabym jej żeby nie mówiła....
Nazywając zdradę "wybrykiem" umniejszasz ją, więc w sumie trochę usprawiedliwiasz.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-18, 18:01   #42
suszarka
Buc

Cytat:
Napisane przez Doris1981 Pokaż wiadomość
Nazywając zdradę "wybrykiem" umniejszasz ją, więc w sumie trochę usprawiedliwiasz.

bo nie dla wszystkich zdrada jest sytuacją po której należy kończyć związek a byłego pana kastrować.
Stary 2014-09-18, 18:04   #43
madana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez suszarka Pokaż wiadomość
bo nie dla wszystkich zdrada jest sytuacją po której należy kończyć związek a byłego pana kastrować.
- wiesz, moja mama całe życie wspólne z moim ojcem nie kończyła związku, wybaczała, "kochała" itp. , tylko ja po tym wszystkim wyszłam z domu z bardzo mocno skonkretyzowaną sprawą z tej kwestii.
madana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-18, 18:04   #44
Deborah100
Zakorzenienie

Ktoś kto zdradza już nie kocha....
Takie związki nie mają szans przetrwania. Po co walczyć o coś co się już dawno skończyło? Bo co byś z kimś łatwym, którego może mieć każda ? Po co marnować sobie życie z nieodpowiednią osobą?
Nigdy nie będziesz miała do niego szacunku, zawsze będziesz żyła w strachu. A on? zrobi to zapewne jeszcze nie raz....bo nigdy nie poniesie za to konsekwencji i nie będzie miał możliwości nauczyć się na swoich błędach. Wybaczyłaś ?'' Aha czyli mogę to robić dalej, bo przecież wybaczyła, czyli to nie jest aż takie złe''
Deborah100 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-18, 18:18   #45
CABIN CREW

Cytat:
Napisane przez Doris1981 Pokaż wiadomość

Może źle to ujęłam, chodzi mi o to, że o ile skłonna byłabym popatrzeć bardziej "przychylnym" okiem na jednorazową zdradę , o tyle na pewno nie byłabym w stanie zrobić tego w przypadku regularnego romansu na boku....

ZALATANA......

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-09-18, 18:43   #46
suszarka
Buc

Cytat:
Napisane przez madana Pokaż wiadomość
- wiesz, moja mama całe życie wspólne z moim ojcem nie kończyła związku, wybaczała, "kochała" itp. , tylko ja po tym wszystkim wyszłam z domu z bardzo mocno skonkretyzowaną sprawą z tej kwestii.
jasne, Ty masz takie podejście do zdrady, ja mam inne i nie uważam, że podejście którejś z nas jest lepsze albo gorsze.
Stary 2014-09-18, 18:44   #47
WDM
Rozeznanie

A nie nienawidzisz go dlatego że nie chcesz czy dlatego że nie umiesz?
Umiesz być zła, wściekła?
I dlaczego założyłaś, że chcesz wybaczyć, skoro nie wybaczyłaś?
WDM jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-18, 18:45   #48
201703061208
Konto usunięte

Cytat:
jednym słowem radzisz, że gdy dziewczynie przydarzy się chwila uniesienia z kimś innym niż misio, najlepiej nic nie mówić. No racja, w sumie po co stresować<ironia jak coś>...
a tak serio-moim zdaniem jest jedna pozytywna strona zdrady: kiedy zdradzamy zdradzającego. Nie ma lepszej szkoły dla takich osób

Edytowane przez 201703061208
Czas edycji: 2014-09-18 o 20:58
201703061208 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-18, 19:53   #49
Zaczarowany_ogrod
Raczkowanie

Jak jest miłość to nie ma zdrady.
Zdradził raz, zdradzi kolejny raz.
Zaczarowany_ogrod jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-18, 20:44   #50
slaaave13
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Zaczarowany_ogrod Pokaż wiadomość
Jak jest miłość to nie ma zdrady.
Zdradził raz, zdradzi kolejny raz.
To samo chciałam napisać dokładnie.
Zdradził raz to będzie zdradzał i tyle.
Stary 2014-09-18, 20:56   #51
Fortuna1
Zakorzenienie

Absolutnie nie. Nie potrafilabym zaufać z powrotem.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-09-18, 21:00   #52
dziuba85
Zakorzenienie

Nie wiem. Nigdy nie byłam.

Podobno czasem tak jest, że z miłości jest się w stanie wybaczyć zdradę.
Wg mnie - ja bym się jeszcze zemściła...

Córcia 21.04.2018 <3

dziuba85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-18, 21:15   #53
vanniaa
Zadomowienie

Ja zakonczylam zwiazek, ile przeplakalam wtedy to moje. Po jakims czasie probowalismy byc razem jeszcze raz, ale juz nie dalo rady, cos sie zniszczylo bezpowrotnie.
vanniaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-18, 21:23   #54
sumiire
Przyczajenie

Odpowiadając: kupił pierścionek. A chcąc ślubować uczciwość chciał być uczciwy. Ryzykując wszystko. Chciał żebym wiedziała o nim wszystko podejmujac tak ważną decyzję. I teraz ten ciężar nosimy oboje.
Nie widzę różnicy w rozważaniach - że gdyby były dzieci, albo gdybyśmy byli małżeństwem, to walczyć, a tak to nie. Tak jak niektóre z Was wspominały - gorzej dla wszystkich, gdy rodzice się nie kochają i zostają tylko dla dzieci.
Decyzję już podjeliśmy. Czy dobrą? Czy wytrwamy? Staramy się.
sumiire jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-18, 21:24   #55
kalinolistek
Zakorzenienie

Nie byłabym w stanie wybaczyć zdrady. Związek w którym brak zaufania nigdy nie będzie dobrze rokował na przyszłość.
Zastanów się czy aby napewno chcesz spędzić resztę życia z kimś, kto sprawił Ci taki zawód.

kalinolistek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-18, 21:26   #56
paolkalo1
Rozeznanie

Wybaczylabym, ale bym juz z nim nie byla. I nie tworzycie swietnej pary. Swietne pary sie nie zdradzaja, nie pozwala sie sobie na nic poza... zdrada to brak szacunku do siebie i drugiej osoby.
paolkalo1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-18, 21:28   #57
zakonna
Naczelna Nastolatka

No ja nie wiem. Autorko przemyśl sobie to dobrze. Bo jak chcesz to dalej ciągnąć to oznacza, że zamykacie ten rozdział życie i zaczynacie niejako od nowa.
Nie będziesz mogła mu wypominać, karać go, kontrolować i pilnować. Ja bym tak nie potrafiła i wiem, że stres i napięcie psychiczne by mnie wykończyły. Nie umiałabym też zapomnieć i wybaczyć do końca.
Ty umiesz??
Stary 2014-09-18, 21:30   #58
wez_umrzyj
Raczkowanie

Również osobiście nie umiałabym wybaczyć zdrady.Moim zdaniem to najgorsze co mogą sobie zgotować partnerzy.

Powodzenia w naprawianiu autorko
Stary 2014-09-18, 21:33   #59
emi_lka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sumiire Pokaż wiadomość
Odpowiadając: kupił pierścionek. A chcąc ślubować uczciwość chciał być uczciwy. Ryzykując wszystko. Chciał żebym wiedziała o nim wszystko podejmujac tak ważną decyzję. I teraz ten ciężar nosimy oboje.
Nie widzę różnicy w rozważaniach - że gdyby były dzieci, albo gdybyśmy byli małżeństwem, to walczyć, a tak to nie. Tak jak niektóre z Was wspominały - gorzej dla wszystkich, gdy rodzice się nie kochają i zostają tylko dla dzieci.
Decyzję już podjeliśmy. Czy dobrą? Czy wytrwamy? Staramy się.
Dajcie sobie czas. Obserwuj siebie, swój sposób reagowania, obserwuj jego. Zadawaj sobie pytania, czy naprawdę chcesz być z nim, czy też to potrzeba utrzymania czegoś, co było, ze strachu przed zmianą.
Nie podejmujcie teraz wiążących decyzji, typu - zaręczyny/ślub dla wzmocnienia związku itp. Przepracowujcie to powoli - będziecie widzieć, jak jest. Emocje na pewno będą się zmieniać, i żadna decyzja ich nie wyreguluje - czas i dalsze doświadczenia co najwyżej.
emi_lka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-18, 21:40   #60
Kendra66
Rozeznanie

podziwiam dziewczyny, które zdradę wybaczyły. pal licho o staż, "wielką" miłość i resztę, ale jak wy same z sobą wytrzymujecie? te ciągłe napięcie (że może akurat w tym momencie gdzieś on coś na boku robi)-jak dajecie radę? nie wyobrażam sobie takiego życia gdzie każdy sms na jego telefonie podnosi mi ciśnienie (bo może tamta napisała), a każde spóźnienie doprowadza prawie do histerii. pomimo chęci skończyłabym taki związek, bo psychicznie nie dałabym rady.
Kendra66 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości