|
|
#31 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: być razem po zdradzie - potraficie?
Gdyby naprawdę Cię kochał to nawet gdyby Cię zdradził to by Ci tego nie powiedział. Takie jest moje zdanie. A skoro Ci to wyznał jest zwyczajnie wygodny - było mu źle na sercu to Ci powiedział i teraz Ty się męczysz.
Chyba, że sama się domyśliłaś w co wątpię czytając pierwsze zdania twojego postu. Edytowane przez kate137 Czas edycji: 2014-09-18 o 15:57 |
|
|
|
|
#32 | |
|
CABIN CREW
|
Cytat:
|
|
|
|
#33 |
|
Konto usunięte
|
Tez tak uwazam. Z jednej strony utrzymywanie zdrady w klamstwie jest okropne (a raczej sama zdrada jest okropna), ale z drugiej, jakbym miala to przelozyc na swoje zycie- gdyby moj chlop mnie zdradzil i gorzko tego zalowal, to chyba wolalabym nic nie wiedziec i spac spokojnie. Dlatego wspolczuje dziewczynie, ze chlop na nia teraz zrzucil taki ciezar.
|
|
|
|
|
#34 |
|
Wtajemniczenie
|
Smieszne jest to, ze wiekszosc osob tu pisze "po co on Ci to powiedzial?!" A w watkach gdzie dziewczyna zdradzila kazdy pisze "powiedz mu! Nie mozesz tego ukrywac! Zachowalas sie jak dzi*ka to teraz ponies konsekwencje on musi wiedziec jaka jestes!" ...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#35 |
|
Zadomowienie
|
A wogole ten twój facet, autorko czym on tłumaczy ta zdradę, dlaczego to zrobil? Moim zdaniem to również ma znaczenie. Jestem zdania ze zdradę można wybaczyć RAZ o ile zwiazek jest tego wart albo sa dzieci. Nie można sie jednak zmusić do wybaczenia i pomimo najszczerszych chęci zwiazek moze sie rozpaść.
|
|
|
|
|
#36 |
|
Naczelna Nastolatka
|
spaghetii, pomyślałam o tym samym...
|
|
#37 |
|
Zakorzeniona
|
[1=b82ed09e83d6cc96f3cec4b 39c6008ed9e8c5acd_5dd3308 25eb9e;48189752]Tez tak uwazam. Z jednej strony utrzymywanie zdrady w klamstwie jest okropne (a raczej sama zdrada jest okropna), ale z drugiej, jakbym miala to przelozyc na swoje zycie- gdyby moj chlop mnie zdradzil i gorzko tego zalowal, to chyba wolalabym nic nie wiedziec i spac spokojnie. Dlatego wspolczuje dziewczynie, ze chlop na nia teraz zrzucil taki ciezar.[/QUOTE]
A mnie zawsze śmieszy i dziwi takie podejście. Kojarzy mi się z klapkami na oczach, które się zakłada, żeby czegoś nie widzieć i udaje się, że skoro się czegoś nie widzi, to tego nie ma. Ja uważam, że mam prawo wiedzieć, z kim jestem i decydować o tym, czy chcę być z kimś, kto mnie zdradził i czy chcę/mogę mu to wybaczyć. A co, gdybyś się dowiedziała od kogoś innego? Usatysfakcjonowałaby Cię odpowiedź faceta, że nie chciał zrzucać na Ciebie tego ciężaru, bo bardzo żałował? Tak samo, gdybym ja zdradziła, powiedziałabym facetowi - nawet jeśli miałby wtedy mnie zostawić. Miałby prawo wiedzieć i zdecydować, co dalej. |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#38 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Edytowane przez 201703061208 Czas edycji: 2014-09-18 o 16:58 |
|
|
|
|
|
#39 |
|
CABIN CREW
|
nie usprawiedliwiam zdrady, jednak jest różnica między jednorazowym "wybrykiem" a regularnym zdradzaniem, prowadzeniem romansu na boku...
Pewnie zaraz posypią się gromy ale gdyby w wątku dziewczyna pytała czy powiedzieć facetowi ( z którym chce być , jest w długim satysfakcjonującym związku ) o jednorazowej zdradzie ( gdzie nawet nie zna imienia tej osoby, nie ma jakiegokolwiek zaangażowania emocjonalnego ) - odpowiedziałabym jej żeby nie mówiła....
|
|
|
#40 |
|
ReklaMO(D)żerca.
|
zostałam zdradzona po 2 latach związku. Wybaczyłam. Miesiąc później było to samo. Dwa miesiące później też. Pół roku później, będąc z psychicznej rozsypce po użeraniu się z misiaczkiem poznałam obecnego męża.
|
|
|
|
|
#41 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#42 | |
|
Buc
|
Cytat:
bo nie dla wszystkich zdrada jest sytuacją po której należy kończyć związek a byłego pana kastrować.
|
|
|
#43 |
|
Zakorzenienie
|
- wiesz, moja mama całe życie wspólne z moim ojcem nie kończyła związku, wybaczała, "kochała" itp. , tylko ja po tym wszystkim wyszłam z domu z bardzo mocno skonkretyzowaną sprawą z tej kwestii.
|
|
|
|
|
#44 |
|
Zakorzenienie
|
Ktoś kto zdradza już nie kocha....
Takie związki nie mają szans przetrwania. Po co walczyć o coś co się już dawno skończyło? Bo co byś z kimś łatwym, którego może mieć każda ? Po co marnować sobie życie z nieodpowiednią osobą? Nigdy nie będziesz miała do niego szacunku, zawsze będziesz żyła w strachu. A on? zrobi to zapewne jeszcze nie raz....bo nigdy nie poniesie za to konsekwencji i nie będzie miał możliwości nauczyć się na swoich błędach. Wybaczyłaś ?'' Aha czyli mogę to robić dalej, bo przecież wybaczyła, czyli to nie jest aż takie złe'' |
|
|
|
|
#45 | |
|
CABIN CREW
|
Cytat:
Może źle to ujęłam, chodzi mi o to, że o ile skłonna byłabym popatrzeć bardziej "przychylnym" okiem na jednorazową zdradę , o tyle na pewno nie byłabym w stanie zrobić tego w przypadku regularnego romansu na boku....
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#46 |
|
Buc
|
jasne, Ty masz takie podejście do zdrady, ja mam inne i nie uważam, że podejście którejś z nas jest lepsze albo gorsze.
|
|
#47 |
|
Rozeznanie
|
A nie nienawidzisz go dlatego że nie chcesz czy dlatego że nie umiesz?
Umiesz być zła, wściekła? I dlaczego założyłaś, że chcesz wybaczyć, skoro nie wybaczyłaś? |
|
|
|
|
#48 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
a tak serio-moim zdaniem jest jedna pozytywna strona zdrady: kiedy zdradzamy zdradzającego. Nie ma lepszej szkoły dla takich osób
Edytowane przez 201703061208 Czas edycji: 2014-09-18 o 20:58 |
|
|
|
|
|
#49 |
|
Raczkowanie
|
Jak jest miłość to nie ma zdrady.
Zdradził raz, zdradzi kolejny raz. |
|
|
|
|
#50 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zdradził raz to będzie zdradzał i tyle.
|
|
|
#51 |
|
Zakorzenienie
|
Absolutnie nie. Nie potrafilabym zaufać z powrotem.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#52 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem. Nigdy nie byłam.
Podobno czasem tak jest, że z miłości jest się w stanie wybaczyć zdradę. Wg mnie - ja bym się jeszcze zemściła...
|
|
#53 |
|
Zadomowienie
|
Ja zakonczylam zwiazek, ile przeplakalam wtedy to moje. Po jakims czasie probowalismy byc razem jeszcze raz, ale juz nie dalo rady, cos sie zniszczylo bezpowrotnie.
|
|
|
|
|
#54 |
|
Przyczajenie
|
Odpowiadając: kupił pierścionek. A chcąc ślubować uczciwość chciał być uczciwy. Ryzykując wszystko. Chciał żebym wiedziała o nim wszystko podejmujac tak ważną decyzję. I teraz ten ciężar nosimy oboje.
Nie widzę różnicy w rozważaniach - że gdyby były dzieci, albo gdybyśmy byli małżeństwem, to walczyć, a tak to nie. Tak jak niektóre z Was wspominały - gorzej dla wszystkich, gdy rodzice się nie kochają i zostają tylko dla dzieci. Decyzję już podjeliśmy. Czy dobrą? Czy wytrwamy? Staramy się. |
|
|
|
|
#55 |
|
Zakorzenienie
|
Nie byłabym w stanie wybaczyć zdrady. Związek w którym brak zaufania nigdy nie będzie dobrze rokował na przyszłość.
Zastanów się czy aby napewno chcesz spędzić resztę życia z kimś, kto sprawił Ci taki zawód. |
|
|
|
|
#56 |
|
Rozeznanie
|
Wybaczylabym, ale bym juz z nim nie byla. I nie tworzycie swietnej pary. Swietne pary sie nie zdradzaja, nie pozwala sie sobie na nic poza... zdrada to brak szacunku do siebie i drugiej osoby.
|
|
|
|
|
#57 |
|
Naczelna Nastolatka
|
No ja nie wiem. Autorko przemyśl sobie to dobrze. Bo jak chcesz to dalej ciągnąć to oznacza, że zamykacie ten rozdział życie i zaczynacie niejako od nowa.
Nie będziesz mogła mu wypominać, karać go, kontrolować i pilnować. Ja bym tak nie potrafiła i wiem, że stres i napięcie psychiczne by mnie wykończyły. Nie umiałabym też zapomnieć i wybaczyć do końca. Ty umiesz??
|
|
#58 |
|
Raczkowanie
|
Również osobiście nie umiałabym wybaczyć zdrady.Moim zdaniem to najgorsze co mogą sobie zgotować partnerzy.
Powodzenia w naprawianiu autorko
|
|
#59 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie podejmujcie teraz wiążących decyzji, typu - zaręczyny/ślub dla wzmocnienia związku itp. Przepracowujcie to powoli - będziecie widzieć, jak jest. Emocje na pewno będą się zmieniać, i żadna decyzja ich nie wyreguluje - czas i dalsze doświadczenia co najwyżej. |
|
|
|
|
|
#60 |
|
Rozeznanie
|
podziwiam dziewczyny, które zdradę wybaczyły. pal licho o staż, "wielką" miłość i resztę, ale jak wy same z sobą wytrzymujecie? te ciągłe napięcie (że może akurat w tym momencie gdzieś on coś na boku robi)-jak dajecie radę? nie wyobrażam sobie takiego życia gdzie każdy sms na jego telefonie podnosi mi ciśnienie (bo może tamta napisała), a każde spóźnienie doprowadza prawie do histerii. pomimo chęci skończyłabym taki związek, bo psychicznie nie dałabym rady.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:59.