|
|
#31 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Fota do oceny - prośba do kobiet
Ja się powtórzę po dziewczynach - broda do zlikwidowania, ewentualnie jak masz maszynkę elektryczną to gól się trymerem na 1mm - będzie delikatnie widać zarost, ale nie będą się tak bardzo rzucały braki w nim i to, że jest nierówny.
Fryzura do poprawy, taki stojący kikut nad czołem nie wygląda za dobrze, ale ciężko mi ocenić co by Ci bardziej pasowało, może krótsze włosy? Sama nie wiem. Okulary do zmiany - oprawki masz kiepsko dopasowane. Ewentualnie może soczewki? Chociaż okulary mi do Ciebie pasują. Zdecydowanie przybranie wagi, chociaż z tym może być ciężko, ale lepiej wyglądałbyś nieco grubszy/bardziej umieśniony. Jeśli myślisz o profesjonalnych treningach i ustaleniu diety pod okiem wykwalifikowanej osoby, to bardzo dobry plan ![]() Mam wrażenie, ze masz problemy ze zgryzem - wyglądasz jakby Ci się zęby nie mieściły w szczęce. To już jest dość duży wydatek, ale może warto pomyśleć także nad wizytą u ortodonty (w przyszłości)? Cera - jak się przetłuszcza to polecam nawilżać, może używałeś kremów matujących i ją przesuszyłeś i "woła" o pomoc produkując więcej sebum. Nie wiem czy kosmetyczki są w stanie dobrać pielęgnację do typu cery, rzadko się chyba takie spotyka Lepiej poszperaj na wątkach na wizażu ![]() Styl ubierania - średnio moim zdaniem. Garnitur tak sobie dobrany, chyba z kiepskiego materiału, ale ciężko określić. Buty okropne. T-shirt z postacią z kreskówki masakryczny. Polecałabym raczej jakieś koszule w stonowanych kolorach, ewentualnie w kratę. Spodnie z prostą nogawką, buty nie zakończone takim ostrym czubem. Gładkie t-shirty albo koszulki polo bez żadnych udziwnień i nadruków. Raczej luźniejsze kroje (ale nie za duże) żeby nie podkreślać chudości. I super, że w ogóle cokolwiek chcesz ze sobą robić, to się chwali
Edytowane przez visionAM Czas edycji: 2014-09-18 o 21:30 |
|
|
|
|
#32 |
|
Przyczajenie
|
Dzięki za opinie,generalnie po to założyłem ten wątek,aby coś ze sobą zrobić.
Co do zębów to noszę aparat ortodontyczny. |
|
|
|
|
#33 |
|
Zakorzenienie
|
Po pierwsze co mi nie pasuje to broda, nie lubię facetów z brodą. Po drugie faktycznie mógłbyś zapisać się na siłownię.
Tak właściwie to nie jesteś w moim typie
|
|
|
#34 |
|
Zakorzenienie
|
Te okulary przeciwsloneczne robia Ci krzywde.
|
|
#35 |
|
Przyczajenie
|
martynusia dzięki za opinie,no cóż to już kwestia gustu
---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ---------- Czy komuś w ogóle się te zdjęcia podobają? |
|
|
|
|
#36 |
|
Zakorzenienie
|
Siłka na pewno. Włosy: trochę ta kępka na czubku za bardzo postawiona. Broda, nieco skrócić i ok. Ten postawiony czubek plus broda bardzo wydłuża Twoją twarz, a ona jest i bez tego szczupła i pociągła
![]() Cera wydaje się ładna, ale jeśli przeszkadza Ci przetłuszczanie to może jakiś farmaceuta dobierze w aptece odpowiednie środki apteczne do mycia i matowienia? Czy facetowi wypada regulować brwi, czy trochę przesadzę gdy to zasugeruję ?
|
|
|
|
|
#37 |
|
Przyczajenie
|
Reguluje brwi
![]() Zaraz znajdę zdjęcie z krótszą brodą http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...d416a7dff.html Edytowane przez spidi666 Czas edycji: 2014-09-18 o 23:21 |
|
|
|
|
#38 |
|
Wtajemniczenie
|
Cos mi sie kojarzy... wątek pewnego młodego faceta, ktory pisał ze ma problemy z nawiązaniem i utrzymaniem jakichkolwiek kontaktów z kobietami. Pisal rownież, ze jest asystentem posła? - nie jestem pewna w 100% ale czuje, ze to może byc Autor wątku. Co do pytania z pierwszego postu:
Siłownia moze duzo zmienić. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#39 |
|
Przyczajenie
|
Dzięki,to nie jest zdecydowanie autor wątku
|
|
|
|
|
#40 |
|
Rozeznanie
|
Tak jak dziewczyny wcześniej wspomniały, usunęłabym brodę (może nie zupełnie, ale znacznie). Ubrania jak dla mnie w miarę spoko (fajne to zdjęcie, gdzie jesteś na rowerze), okulary przeciwsłoneczne - zmień koniecznie
. Zastanów się nad soczewkami kontaktowymi, próbowałeś kiedyś? Większość osób krótkowzrocznych lepiej wygląda bez okularów, no i jest wygodniej (chyba że u Ciebie jest na odwrót, takie przypadki też znam). Siłka dobrze Ci zrobi, myślę, ze będziesz wyglądał lepiej, gdy nabierzesz objętości . I na pewno ze zdjęć będzie biło więcej pewności siebie.PS Co do zdjęcia w garniturze: buty nein
Edytowane przez polna_rozyczka Czas edycji: 2014-09-19 o 00:39 |
|
|
|
|
#41 |
|
Zadomowienie
|
Ja uważam, że jesteś bardzo w porządku facetem. Garnitur ok, styl też. Pakować na siłowni nie musisz, nie wszyscy muszą być dokoksowani, są ludzie ze szczupłą budową ciała, tak jak są dziewczyny w stylu Chodakowskiej i z wymiarami Marylin Monroe. Popracowałabym jedynie nad fryzurą i jednocześnie brodą (jeśli lubisz nosić). Wielu fryzjerów oferuje także kształtowanie zarostu, więc łatwo machnąć te dwie rzeczy za jednym zamachem
![]() Jedyne czego mi brakuje to uśmiechu. Wyglądasz na, przepraszam, zadufanego w sobie z zaciętą miną. Edytowane przez apple1602 Czas edycji: 2014-09-19 o 12:15 |
|
|
|
|
#42 |
|
Konto usunięte
|
Jest w porządku, mnie się podobasz i nic bym w Tobie nie zmieniała
![]() Ale cieszę się, że nad tym myślisz, bo dziś niewielu facetów potrafi o tym rozmawiać
|
|
|
|
|
#43 |
|
Zakorzenienie
|
Powiem tak- mozna byc najwiekszym brzydalem.. ale liczy sie OSOBOWOŚĆ. Niestety taką cechę mało komu można przypisać. Jak facet jest kumaty, rozgadany i wesoło patrzy na swiat, to od razu oczaruje dziewczynę..
Bez względu na urodę. ( Pomijając naprawdę odnóża natury ) Ja w zasadzie za taką urodą nie przepadam,ale na pewno mozesz pochodzić na siłownię
|
|
|
#44 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I to prawda i nie prawda. Fakt 1: wygląd ułatwia poznanie. Ludzie automatycznie przypisują pozytywne cechy osobom atrakcyjnym oraz negatywne nieatrakcyjnym. Fakt 2: Osobowość jest wręcz najważniejsza na dalszym etapie. Można być Adonisem, ale przy pustce w środku nic to nie da, bo ludzie szybko się przekonają, że pierwsze wrażenie było mylne. Będąc brzydalem z pięknym wnętrzem istnieje realna szansa, że ludzie będą do Ciebie lgnąć, bo ludzie z zasady lgną do osób dobrych/fajnych/pozytywnych. A od tego tylko krok, to postrzegania Cię jako kogoś atrakcyjnego. Atrakcyjność jest względna i zmienna. Pozytywne uczucia jakimi darzymy drugą osobę wpływają o dziwo na to, czy wydaje się ładna czy brzydka. To tak jakby na maratonie wystawić: człowieka przeciętnej kondycji w super markowych butach oraz osobę na protezie, która biega na codzień. Na pierwszy rzut oka większość postawi na kandydata numer jeden. Ale wygra raczej na pewno ten drugi. Swoją drogą cięzko o osobę obiektywnie brzydką. Ja na przykład osobiście się zdziwiłam narzekaniom na filmwebie na dobranie nieurodziwego aktora w filmie 'Czas na miłość'. Dla mnie osobiście jest on bardzo atrakcyjny. Tak więc - uroda jest względna. Edytowane przez _ema_ Czas edycji: 2014-09-19 o 13:15 |
|
|
|
|
|
#45 |
|
Zadomowienie
|
Rozwinął się temat OSOBOWOŚCI, to może ja też się wypowiem.
Poznałam w necie chłopaka. Identyczne zainteresowania, pasje, cudownie nam się rozmawiało. Maile wymienialiśmy przez 3 miesiące, pisząc do siebie prawie codziennie. Wcześniej nie czuliśmy potrzeby oglądania swoich zdjęć. Niestety pierwsze spotkanie okazało się bardzo rozczarowujące. Był zadbany, czysty, uśmiechnięty, ale od razu wiedziałam, że to nie to, chociaż wcześniej zarzekałam się do przyjaciółki, że to facet marzeń i mogłabym z nim być. Po prostu. Spojrzałam na niego i znając go już jakiś czas, nie mogłam na niego patrzeć jak na potencjalnego partnera. Raczej na brata, przyjaciela. |
|
|
|
|
#46 | |
|
Pani Mizantrop
|
Cytat:
Gadasz z kimś jak z kumplem bardziej, potem się spotykasz no i niestety napięcia brak, też to parę razy przerabiałam.
|
|
|
#47 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym partner musi być dla drugiej osoby pociągający fizycznie. Może nie być pociągający dla ogółu, ale dla tej konkretnej osoby być musi. Mało to było wątków na wizażu, gdzie dziewczyny pisały, że są z facetami cudownymi z charakteru, a jednak ich oni nie pociągają fizycznie? I to jest kwestia wyglądu, a nie osobowości. |
|
|
|
|
|
#48 | |
|
Kociara
|
Cytat:
Ja lubię Co do wyglądu - nie rezygnuj z brody (chyba, że chcesz wyglądać młodzieńczo), ale zainwestuj w dobrą maszynkę aby nadać jej lepszy kształt Najlepiej udaj się do męskiego fryzjera, przy czym chodzi mi o salon, w którym zostawisz jakieś 80-100 zł, ale też otrzymasz fachowe porady na przyszłość (jak ułożyć fryzurę potem samemu w domu, jak przystrzyc brodę, baczki, jakich kosmetyków do pielęgnacji i stylizacji włosów używać - taka wizyta to jednorazowa porządna inwestycja). Myślę też, że dobrze wyglądałbyś w dłuższych włosach (nie do ramion, ale takich, aby ciekawie je ułożyć) Zmień oprawki - nie wybieraj takich "bezpiecznych" modeli, to niestety wieje nudą i kojarzy się w osobami, które nie mają pewności siebie (również u kobiet, mam na myśli cos w tym stylu: http://www.twojesoczewki.com/491-ray...olor-1017.html , postaw na coś bardziej wyrazistego, co podkreśli Twoją urodę (kobiety lubią wyraziste dodatki u mężczyzn ) coś może a'la Wojewodzki, okulary z kolorowymi ramkami lub kolorowym akcentem (zieleń, pomarańcz, czerwony). Odpowiedni model na pewno juz dobierzesz z okulistą w salonie ![]() Fajnie, że chcesz się przyłożyć do pielęgnacji twarzy - to jest sexy (pachnący mężczyzna z miękką skórą zawsze jest sexy, nawet kiedy ma na sobie zwykły t-shirt a nie garnitur ). Nie wiem czy chciałeś też jakieś wskazówki co do ubierania, ale jeśli tak, to postaw na kolory: rudości, bordo, granaty, zielenie, oliwki, kolory musztardowe (wymieniam teraz takie jesienne, bo nadchodzi ta pora roku, więc łatwo znajdziesz teraz ubrania w tych kolorach). Domyślam się, że jak każdy facet masz już sporo czarnych rzeczy, więc postaraj się np. przez rok nie kupić ani jednej czarnej rzeczy -zobaczysz jak zmieni się Twoja szafa Zamiast czarnego stosuj granat i szarość, a do tego kolory, które wymieniłam powyżej. Mój teść jest bardzo zadowolony w tej wskazówki Ponadto kupuj rzeczy, które beda do siebie pasować kolorem i stylem. Myślę, że dobrze byłoby gdybyś zrezygnował ze sportowego stylu na rzecz tzw. casualowego (wygodne koszule, miękkie miejskie marynarki, ciepłe swetry, acha i pamiętaj, że spodnie to nie tylko jeansy ). Co do mody polecam polski blog prowadzony przez faceta - wpisy są krótkie i rzeczowe, znajdziesz tam normalne ciuchy, facet kocha klasykę, ale ma swój styl http://mrvintage.pl/ . mam nadzieję, ze trochę pomogłam
|
|
|
|
|
|
#49 |
|
Wredny kotecek
|
Bez brody by było ok...
|
|
|
|
|
#50 |
|
Zadomowienie
|
Brodę zgolić, lekko przypakować tj zacząć ćwiczyć a nie zamienić się w koksa. Nie nosić dziecinnych t-shirtów, zainwestować w soczewki. Sam byś pewnie na to wpadł.
|
|
|
|
|
#51 |
|
Konto usunięte
|
błagam, nie łap się pod boczki jak stoisz
to jest takie nie męskie
|
|
|
|
|
#52 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#53 |
|
Przyczajenie
|
Hej,
dzięki drogie panie. Co do charakteru to oczywiście jest bardzo ważny i na tym polu też pracuje.To ma być rozwój na wielu polach Tylko prawda jest taka,że ludzie ładni są lepiej postrzegani i to są badania i w wielu sytuacjach mają łatwiej. Chociażby w tych czysto zawodowych. Dodatkowo,jest pewna granica atrakcyjności poniżej,której nawet jak się ma mega charakter można za wiele nie zdziałać. Co do siłowni to nie mam zamiaru być koksem tylko mieć proporcjonalną ewentualnie wyrzeźbioną sylwetkę. Co do fryzury to chodzę do dość dobrego fryzjera stylisty i on fryzurę i brodę właśnie polecił.Może faktycznie broda nie jest równo przystrzyżona i tutaj jest pole do manewru,ale raczej z niej nie zrezygnuje,bo zarost i bardzo szybko odrasta i mam wrażliwą skórę. Co do okularów to z racji obowiązków,na zbyt wielkie szaleństwo nie mogę sobie pozwolić.Ciuchów ostatnio kupuje dużo różnorodnych i różnokolorowych.Staram się uczyć mieszać i dobierać te kolory. Edytowane przez spidi666 Czas edycji: 2014-09-19 o 20:08 |
|
|
|
|
#54 |
|
Konto usunięte
|
Moim zdaniem spoko wyglądasz, nic Ci nie brakuje. Co do zmian to nie mam pomysłów
Ale pewność siebie u facetów cenię. Wygląda to dla mnie rzecz drugorzędna, ale liczy się chemia (ale tego nie wypracujesz, to jest albo nie).
|
|
|
|
|
#55 |
|
Przyczajenie
|
No tak,ale pierwsze wrażenie to wygląd,jednak.
|
|
|
|
|
#56 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To jak ostatecznie z tą korektą wzroku? Oryginalne okulary czy soczewki? W ogóle to jakie okulary teraz "się nosi" jeśli można skorzystać z okazji autorze i tutaj u Ciebie podpytać? Pewnie masz ogląd sprawy w aktualnych tendencjach z uwagi chociażby na miejsce pracy. Edytowane przez laisla Czas edycji: 2014-09-20 o 00:21 |
|
|
|
|
|
#57 |
|
Przyczajenie
|
Więc,ja soczewek używam jako uzupełnienie do okularów.Czyli na jakieś weekendy,wypady,uprawiani e sportu,imprezy itd.I tego nie zmienię.
Co do trendów to jakoś na bieżąco mega nie jestem ale wciąż królują mocno zabudowane oprawki,które tutaj dziewczyny prezentowały.Ja takich aż nie wybrałem,bo nie lubię nosić tego co wszyscy,a dodatkowo nie chciałem,aby okulary były głównym elementem rzucającym się w oczy. |
|
|
|
|
#58 |
|
Konto usunięte
|
czyli my tu radzimy, googlujemy za ciebie te oprawki, mówimy żeby zmienić fryzurę, a ty... na wszystko masz odpowiedź 'nie'. i chyba tylko co do siłowni nie protestujesz.
|
|
|
|
|
#59 |
|
Przyczajenie
|
Po prostu zbieram opinie,oprawki zmieniałem niedawno do tego nie mogę sobie pozwolić na ekstrawaganckie,ze względu na obowiązki no i pewnie z tego powodu pożegnam się niedługo z brodą całkowicie.
Pomysł z siłownią został już wdrożony w życie,zobaczymy na efekty,bo to mocno powiązane z dietą.Jeśli chodzi o fryzurę jestem otwarty na zmiany,niemniej byłem u 3 naprawdę dobrych fryzjerów i w sumie doszli do tych samych wniosków. Po za tym cenie sobie bardzo wasze uwagi
Edytowane przez spidi666 Czas edycji: 2014-09-20 o 09:36 |
|
|
|
|
#60 |
|
Konto usunięte
|
a jaką masz pracę?
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:20.

Lepiej poszperaj na wątkach na wizażu 

?