![]() |
#31 |
Przyczajenie
|
Dot.: Blender czy wyciskarka. Co praktyczniejsze w zdrowym odżywianiu?
Nie da się jednoznacznie wyrzucić blendera z życia, jednak do soków czy smoothie polecam wyciskarkę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
BAN stały
|
Moim zdaniem warto jest zainwestować w jedno i w drugie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Przyczajenie
|
Moim zdaniem oba urządzenia są praktyczne, ale mają inne funkcje. Zależy, czego oczekujesz. Ja mam i blender, i wyciskarkę i używam ich do zupełnie innych rzeczy.
![]() Wyciskarka jest świetna jeśli pijesz dużo soków itp. sok z wyciskarki jest pyszny! ( zupełnie inna bajka niż ten z sokowirówki) poza tym teraz dużo wyciskarek ma inne funkcje poza wyciskaniem soku ( np. za pomocą wyciskarki można zrobić domowy makaron) Ja zainwestowałam jakiś czas temu głównie ze względu na dietę i jestem bardzo zadowolona z efektów, poza tym dostałam świra na punkcie świeżo wyciskanych soków i piję codziennie. ![]() Z kolei z blenderem soku nie wyciśniesz, ale koktajl już zrobisz. ![]() Różnica polega na tym, że wyciskarka miażdży owoce i warzywa, i wyciska z nich sok (miąższ odkłada się w innym pojemniku, a sok w innym), a blender ma jeden zbiornik i ostrzem rozdrabnia owoce i warzywa, i zamienia je na postać płynną. Ja jestem zakochana w obu urządzeniach i polecam zainwestować w oba. ![]() Z tym, że nie wiem czy liczysz się z tym, że koszt dobrej wyciskarki to ponad tysiąc złotych np. Hurom, kuvings i z tego, co widzę na większości stronek ceny identyczne. Ale przed zakupem jeszcze sobie porównaj bo w niektórych sklepach internetowych można zaleźć fajne promocje np. tutaj xxx Ale z drugiej strony koszt dobrego blendera jest podobnyâŚ....... no cóż, lepiej raz zapłacić za dobry sprzęt, niż kupować co roku nowy. ![]() Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2016-09-18 o 12:15 Powód: Link. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:14.