|
|
#31 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Łódzkie przyszłe mamusie :)
Tak jak pisalam ja wizyty i usg chodze na NFZ i wszystko w salve.. a cene znam bo mi pani w recepcji powiedziala jak sie zapisywalam na polowkowe. To jej odparlam ze mam skierowanie wiec nfz
|
|
|
|
|
#32 |
|
Zakorzenienie
|
olena ja też ze skierowaniem mam na nfz w Medeorze. Tylko nie wiem nawet ile razy można takie skierowanie otrzymać. Póki co jestem zapisana tam na trzecie usg. I wydaje mi się, że jak coś to tylko jeszcze jedno mi zrobią już pod koniec ciąży. A Ty ile już miałaś?
|
|
#33 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam za kazda wizyta usg takie kontrolne.. moze cos kolo minuty trwa.. a tak to na powazniejsze usg mam skierowanie.. i to bedzie polowkowe teraz..
|
|
|
|
|
#34 |
|
Raczkowanie
|
Ja nie pracuję od trzeciego miesiąca - niewydolność szyjkowa się pojawiła i nakaz leżenia plackiem dostałam. Od czterech tygodni jestem dopiero aktywna, a w przyszłym tygodniu okaże się, czy nie na za dużo sobie pozwoliłam
Pokój dla Małego już mam prawie gotowy, wszystko poprane, jestem w trakcie prasowania i szykowania toreb szpitalnych. Do tego jeszcze mamy końcówkę remontu, więc co chwilę jest coś do ogarnięcia... Ja chodziłam na początku prywatnie, płaciłam 150 za wizytę z USG. Ale pani doktor nieszczególnie mi przypasowała i zostałam ze swoim dotychczasowym lekarzem na NFZ. Wszystkie badania mam darmo (do każdej wizyty mocz + morfologia, co jakiś czas dorzuca jeszcze inne) i USG do tej pory zrobił mi 4 za free (choć z tego, co czytałam to w standardzie są 3 - po 1 na każdy trymestr). Także nie mogę narzekać. Jedyny minus - odszedł ze szpitala, jak przejął przychodnię, więc na porodówkę jadę w ciemno. Ale zaoszczędzoną kasą planuję podzielić się na miejscu z jakąś położną
|
|
|
|
|
#35 |
|
Zakorzenienie
|
My koncepcje na pokoik mamy tyle ze czekamy teraz do 3pazdziernika by plec sie potwierdzila.. a pokoj chcemy jej tak juz zrobic by miala gdzies do 10r.ż
Po porodzie lozeczko u nas w pokoju |
|
|
|
|
#36 |
|
Raczkowanie
|
My wiedzieliśmy od dłuższego czasu, ale na przedostatnim USG nie chciał się pokazać, więc chwila wahania była... Dopiero w zeszłym tygodniu dostaliśmy 100% potwierdzenie. Ale pokój mamy i tak unisex, limonkowo-białe ściany i białe meble. Gorzej z ubrankami, bo w większych rozmiarach już mamy zapas spodenek różnej maści, ale dla dziewczynki też by się w sumie nadały.
Zresztą po tym, co się nasłuchałam od znajomych, to pewność uzyskuje się dopiero, jak maluch na świat wyskakuje - nadal stosunkowo często zdarzają się niespodzianki ![]() A co do łóżeczka, to też na początku myśleliśmy, że ulokujemy je w sypialni. Ale teraz stwierdziliśmy, że zobaczymy jak to będzie - jak tylko się uda, to Mały będzie stacjonował od razu u siebie. Edytowane przez unheeded Czas edycji: 2014-09-27 o 17:39 |
|
|
|
|
#37 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wiem od 13t ze corka bedzie ale czekamy na potwierdzenie. Ja jest dobry lekarz i sprzet to nie ma mozliwosci o niespodziance
|
|
|
|
|
#38 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie jak do tej pory trzech lekarzy potwierdziło płeć, pierwsza informacja była właśnie w 12 tc podczas usg genetycznego
także pewność na 100% to nie jest, ale na 99 no i trafiła mi się parka i będzie mały problem za jakiś tam czas bo generalnie mamy 2 pokoje
|
|
#39 |
|
Wtajemniczenie
|
U nas M był trochę zawiedzony że druga córka, ale ja widzę same plusy
Zuzka też się cieszy że będzie siostrzyczka. A ja na zwolnieniu jestem od samego początku. W piątek robiłam test ciążowy i pożegnałam się z njbliższymi koleżankami i już nie poszłam od soboty do pracy. Ale praca a praca u mnie nie miała bym po prostu co robić Bo pracowałam w fabryce słodyczy. Zuzia mogła mieć wakacje bo mama była w domu
|
|
#40 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja przed pierwszym USG miałam cichą nadzieję, że może usłyszymy werdykt: bliźniaki. Mój Z stwierdził, że jestem nienormalna
|
|
|
|
|
|
#41 |
|
Wtajemniczenie
|
unheeded ja też na to liczyłam, ale się nie udało, M nawet nie chciał słyszeć
Ale teraz się ciesze że jest jedno
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#42 |
|
Zakorzenienie
|
a ja chciałam mieć synka, tż też i jak już dowiedziałam się o płci to zaczęłam się zastanawiać jak ja chłopaka ogarnę
z dziewczynką to jakoś bardziej oswojona jestem a chłopak to nowość szkoda, że ciuszki się nie przydadzą ![]() No a tak w ogóle to sama ciąża była dla nas zaskoczeniem dlatego tym bardziej jestem zszokowana, że udało się w chłopaka wstrzelić
|
|
#43 |
|
Wtajemniczenie
|
hej, hej, przyznaję się bez bicia, że Was podczytuję..
![]() jestem mamą Aniołka czekam tylko na zielone światło od lekarza, żebyśmy mogli zacząć na nowo starania (miałam cc w czerwcu więc swoje muszę odczekać
Edytowane przez krolewna1986 Czas edycji: 2014-09-28 o 14:37 |
|
|
|
|
#44 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale zostan z nami ![]() ---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ---------- Tez mialam nadzieje na blizniaki.. jestem obciazona genetycznie.. ale jest jedno i sie ciesze |
|
|
|
|
|
#45 |
|
Wtajemniczenie
|
krolewna1986 bardzo mi przykro
Że szybko nadejdzie dla Was zielone światełko. Przytulam mocno
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#46 |
|
Zakorzenienie
|
witam się i ja
rodowita łodzianka
|
|
|
#48 |
|
Zadomowienie
|
Ja jeszcze pracuje. Chciałabym jeszcze tak z 2 miesiące ;-) Ale zobaczymy. Jakoś nie mogę usiedzieć w domu ;-)
|
|
|
|
|
#50 |
|
Zakorzenienie
|
zaczelismy 35tc
także więcej minelo, teraz odliczanie ! a nie wiem szczerze znamy się ? a jak nie to się poznamy
|
|
|
#51 |
|
Raczkowanie
|
Witam! Dołączę bo właśnie przed momentem też się dowiedziałam że jestem w ciąży...
|
|
#52 |
|
Zakorzenienie
|
Zahirra gratulacje
![]() Kolejna lodzka Mamusia bedzie! Czy macie juz ustalone,gdzie bedziecie rodzic? U nas jutro wizyta i czekamy na wiesi
|
|
|
#53 |
|
Raczkowanie
|
martha330 my zdecydowaliśmy się na Rydygiera na Sterlinga.
Czy któraś z Was wie, jak wygląda sytuacja w przypadku porodu rodzinnego? Czy można mieć osobę towarzyszącą tylko jeśli uda się trafić na pojedynczą salę, czy na tym trakcie (czy jak to tam zwą) też pozwalają? W końcu rodzące są oddzielone jakimiś parawanami czy ściankami, no nie? |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#54 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A poza tym pytanie.. chcecie rodzic razem z partnerami czy jednak to zbyt intymne ?? |
|||
|
|
|
|
#55 |
|
Wtajemniczenie
|
ja rodziłam w Madurowiczu i drugi raz też chyba tam bym chciała rodzić - wcześniej myślałam o Medeorze, ale nasłuchałam się dużo o tym, że mają słaby sprzęt i nie są przygotowani na jakiekolwiek komplikacje.
|
|
|
#56 |
|
Zakorzenienie
|
Znajoma teraz rodzila (cc) w madurowiczu i teraz ma problemy z nerwami bo zle jej sie wkuli ze znieczuleniem
|
|
|
|
|
#57 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a czym się objawiają jej problemy z nerwami??
Edytowane przez krolewna1986 Czas edycji: 2014-10-01 o 22:15 |
|
|
|
|
|
#58 |
|
Zakorzenienie
|
w każdym przypadku mogą zdarzyć się komplikacje, co prawda co chwila słyszy się, ze tu cos zle poszlo, ze w tym, czy w tamtym szpitalu cos nie poszlo
to przykre i smutne. ale zdarzają się takie sytuacje.ja będę rodzic w Madurowiczu, ale nie mam tam prowadzącego ani nic. także nie wiem i chciałabym rodzinny porod
|
|
|
#59 |
|
Zakorzenienie
|
Po spacerze przestaje czuc nogi.. dretwienie,mrowienie itd.. ani wstac ani chodzic a w domu dwojka dzieciakow
|
|
|
|
|
#60 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:56.

Pokój dla Małego już mam prawie gotowy, wszystko poprane, jestem w trakcie prasowania i szykowania toreb szpitalnych. Do tego jeszcze mamy końcówkę remontu, więc co chwilę jest coś do ogarnięcia...

także pewność na 100% to nie jest, ale na 99

czekam tylko na zielone światło od lekarza, żebyśmy mogli zacząć na nowo starania (miałam cc w czerwcu więc swoje muszę odczekać
ale zostan z nami 

to przykre i smutne. ale zdarzają się takie sytuacje.