![]() |
#31 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Poglądy właściciela a bojkot gospodarczy, czyli sprawa Ciechan-Michalczewski
Tej właśnie 'niewybiórczości' nie lubię w Was- prawicowcach, narodowcach, itd. Nieważne, że cham i prostak- popieram, bo prawica, mamy wspólnego wroga- lewaka. To starczy. Dla mnie, jako osoby nie identyfikującej się z nikim i niczym, takie coś jest aż porażające.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 | ||
BAN stały
|
Dot.: Poglądy właściciela a bojkot gospodarczy, czyli sprawa Ciechan-Michalczewski
Cytat:
---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- Cytat:
A facet robi dobre piwo i nie widzę powodu, żeby szkodzić mu z powodu jego poglądów. Po prostu zostałem zmotywowany do większego wysiłku i zakupów w trochę większych sklepach, bo w moim "Ciechanów" niestety nie ma. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Konto usunięte
|
Dobrze, że mam za rogiem doskonale zaopatrzony sklep piwny (jak nazwać sklep oferujący tylko i wyłącznie piwo? Bo monopolowy nie do końca to oddaje...), mogę codziennie przez cały rok pić inne i nawet na ciechana nie splunąć.
Z polskich piw najbardziej lubię kilka pozycji alebrowaru. Każda jest inna, doskonałej jakości, a przy tym ich twórcy to naprawdę fajne chłopaki (miałam okazję poznać) i prawdziwi pasjonaci, a nie byznesmeni od siedmiu boleści z IQ dżdżownicy. Tylko cena trochę zaporowa, na imprezę już nie bardzo, raczej tylko by nacieszyć się smakiem. Edytowane przez 201609102148 Czas edycji: 2014-09-24 o 20:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
zuy mod
|
Farmakopea - o, tego nie piłam! Co polecasz od nich?
Ja polecę browar Pinta ![]()
![]() |
![]() |
#35 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Pintę znam i bardzo lubię rzecz jasna ![]() ![]() Crazy Mike to ulubione piwo TŻ, jest tak gorzkie, że mi łeb urywa- zdecydowanie nie dla każdego, radzę uważać ![]() Ooo, Ortodoxy też są świetne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Zakorzenienie
|
najbardziej żałosne jest to jak on teraz się tłumaczy i przeprasza za słowa twierdząc że on przecież żadnym homofobem nie jest...
coś mu fujara opadła że nagle zaczął się wycofywać. ten pan i jego towarzysze z RN nie są w stanie zrozumieć że tu nie należy krzyczeć, obrażać tu trzeba działać w sposób spokojny, wyważony a nie pobluzgają itd a potem jeden z asów pójdzie do TV stanie naprzeciwko Michalczewskiego i to Michalczewski ich niszczy argumentami bo ich argumenty to "nie bo nie" i jak tu z takimi dyskutować? myślałem że taki doświadczony człowiek jak Bosak sobie poradzi z Michalczewskim a tu wyszło że to zwykły chłopczyk który jak ma na przeciwko siebie kobietę to ją zakrzyczy, a jak będzie miał faceta z jasnymi poglądami to nagle jest niszczony w dyskusji. swoją drogą chciałbym Zawiszę zobaczeć mówiącego "to coś" lub coś w tym stylu do Michalczewskiego, ciekawe czy po ewentualnym strzale jak facet by się wtedy zachował i przyjął to na klatę czy leciał na policję. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie widziałam dyskusji Michalczewski vs Bosak, gdzie ją mogę znaleźć? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Zakorzenienie
|
najbardziej mnie rozbawiło gdy Bosak mówił o tym że ludzie o konserwatywnych poglądach również pomagają, no on najbardziej pomógł pewnej kobiecie zebrać kasę na jej leczenie której potem nie chciał jej wypłacić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też nie jestem fanką mieszania poglądów do biznesu, ale żeby jeszcze celowo kupować więcej Ciechana i tworzyć specjalnie zorganizowane akcje go promujące, aby wesprzeć prezesa-buraka- tego już nie łapię. Ja wiem, kiedy Korwin palnie głupotę, a kiedy ma rację, i wiem, kiedy Szczuka dobrze prawi, a kiedy nie. Osoby zbyt zdeklarowane na prawo lub na lewo- nie przyjmują tego do świadomości i ślepo idą 'za swoimi'. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Konto usunięte
|
Akurat tutaj jest tylko i wyłącznie zysk dla Ciechana.
Wieeelu ludzi ma dosyć 'walki' hetero vs. homo, pokazywania homo, propagowania homo. Homoseksualizm pokazywany jako coś lepszego, coś fajnego, coś z czym można być dumnym. Borze, to tylko orientacja ![]() Osobiście nie mam nic przeciwko homoseksualistom, nie lubię jednak jak jest to pokazywane jak wyżej opisałam. Nie popieram też z drugiej strony od razu sprowadzanie rzeczy do 'homoseksualista to chory i trzeba go leczyć'. Żadna skrajność nie jest dobra ale akurat tutaj myślę, że to bardziej marketing niż sztywne poglądy, chociaż nie wiem na pewno ![]() Tak czy inaczej, akcja z pewnością zyskowna dla Ciechana ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Konto usunięte
|
a propos tego wywiadu, mnie dziwią słowa Michalczewskiego skierowane do Bosaka-nie wiedziałem, że są jeszcze tacy młodzi ludzie którzy myślą podobnie jak pan. To trzeba być starym, żeby nie popierać adopcji dzieci przez pary homoseksualne? No są młodzi w Prawicy i to nawet całkiem spora ilość.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Tu nie chodzi o to, że masz poglądy producenta w dupie, tylko o to, że możesz mieć jeśli masz ochotę. Ja również popieram wolność gospodarczą, a do wolności tej wlicza się bojkotowanie czego chcę z dowolnego powodu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
zuy mod
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;48282436]Chyba czegoś nie zrozumiałeś z tej całej wolności gospodarczej.
Tu nie chodzi o to, że masz poglądy producenta w dupie, tylko o to, że możesz mieć jeśli masz ochotę. Ja również popieram wolność gospodarczą, a do wolności tej wlicza się bojkotowanie czego chcę z dowolnego powodu.[/QUOTE] wolność gospodarcza jest wtedy, kiedy bojkotujemy lewactwo. Jak ktoś bojkotuje prawaka to nie ma wolności ![]()
![]() |
![]() |
#45 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 | |
BAN stały
|
Cytat:
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;48282436] Tu nie chodzi o to, że masz poglądy producenta w dupie, tylko o to, że możesz mieć jeśli masz ochotę. Ja również popieram wolność gospodarczą, a do wolności tej wlicza się bojkotowanie czego chcę z dowolnego powodu.[/QUOTE] Jeśli w swoim lokalu wywieszę coś takiego "Homoseksualiści niemile widziani"+ ewentualnie znak "zakaz pedałowania", to czy mieści się w ramach wolności gospodarczej czy prokuratura z federacją praw konsumentów powinna nachodzić lokal? Jeśli jest sobie jakaś klubokawiarnia, która słynie z tego, że odwiedzają ją homoseksualiści, to czy w ramach wolności gospodarczej mogę głosić hasła jej bojkotu czy służby państwowe powinny się mną interesować? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Zakorzenienie
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;48282436]Chyba czegoś nie zrozumiałeś z tej całej wolności gospodarczej.
Tu nie chodzi o to, że masz poglądy producenta w dupie, tylko o to, że możesz mieć jeśli masz ochotę. Ja również popieram wolność gospodarczą, a do wolności tej wlicza się bojkotowanie czego chcę z dowolnego powodu.[/QUOTE] ![]() Dziwi mnie, że ktoś jest za wolnością gospodarczą, a potem się na nią złości. Może więc pora zapoznać się ze swoimi własnymi poglądami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Konto usunięte
|
Jak dla mnie obie strony grubo przesadzają. I bojkot Ciechana, który robi mu paradoksalnie reklamę, i jego obrońcy, bo nie za bardzo jest co bronić. Ja nie będę piła Ciechana, bo mam niesmak po tej chamskiej i nietolerancyjnej wypowiedzi, ale nie będę uczestniczyć w żadnej akcji przeciw, ot po prostu mam prawo nie kupować tego piwa przez niesmak i z tego prawa korzystam, moim zdaniem cały szum jest niepotrzebny.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Same here. Na podobnej zasadzie nie pijam już butelkowanej wody od Nestle :P |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
A wołanie prokuratury i federacji konsumenta do tak debilnego przypadku to tylko strata pieniędzy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Zakorzenienie
|
akurat zakazywanie komuś wstępu to niemal rodem z lat 30 czyli żydzi zakaz wstępu, Polacy zakaz wstępu itd czyli dzielenie na lepszych i gorszych, godnych i niegodnych czyli zupełnie inna sprawa niż bojkot czegoś.
zresztą jakbym widział taką wywieszkę że "Homoseksualiści niemile widziani" lub znak pedałowania to bym nie wszedł z prostego powodu, chcę iść do lokalu normalnego a nie gdzie będzie się kogoś dzieliło czy obrażało, bo następnym razem zakaz dla kogo? jak ktoś ma chęć aby czegoś zakazywać to widać że ma poważny problem z główką, tak jak rozumiem selekcję w klubach tak dzielenia na godnych wejścia i niegodnych już nie rozumiem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
jestę wieszczę
|
Jestem rocznikiem 89 i jestem ze Śląska, nie popieram właściciela Ciechana ani pożal się Boże polskiej prawicy. Ciechana kupować nie będę, bo właścicielem jest człowiek zupełnie nie na moim poziomie. Jego wypowiedzi to nie mój poziom. Nie chodzi o poglądy, bo znam ludzi-prawicowców, którzy potrafią się wypowiedzieć z klasą. Ten natomiast może sobie wykopać dziurę na polu, okopać się obornikiem i udawać buraka z powodzeniem. Ten sam sort co Zawisza.
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną ![]() Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() W ogóle jak dla mnie niebycie antyhomo nie oznacza od razu bycia lewakiem. ---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ---------- A co było w tej treści? Jakie jest przesłanie tekstu o ssaniu mamie fujary? Sory ale buractwem świecisz, takim ledwo fioletowym. ---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dlatego tu nie ma co sugerować się orientacją bo to ślepa uliczka po prostu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Twoja uwaga na tema poglądów młodych ludzi jest czystym generalizowaniem. Już nie wspomnę o tym, że nie masz fizycznej możliwości sprawdzić tego, o czym twierdzisz, że siedzi w ich głowach. Stek bzdur. To, że wśród gejów zdarzają się przestępcy seksualni, naprawdę nie stanowi podstawy do twierdzenia, że geje standardowo w pakiecie są pedofilami. To, że obracasz się w określonych kręgach, naprawdę nie jest podstawą do twierdzenia, że wszyscy ludzie do 25 r.ż. są konserwatywni. Jako człowiek inteligentny zapewne zdajesz sobie z tego sprawę. Więc po co udawać, że nie jesteś inteligentny? ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 | ||||
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie, po prostu ludzie nie boją się zakładać koszulki Widzewa. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:30.