Poglądy właściciela a bojkot gospodarczy, czyli sprawa Ciechan-Michalczewski - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-09-24, 20:39   #31
_Mia
Zakorzenienie

Dot.: Poglądy właściciela a bojkot gospodarczy, czyli sprawa Ciechan-Michalczewski

Cytat:
Napisane przez Imperialista Pokaż wiadomość
Popieram wolność gospodarczą! Jak facet robi dobre piwo, to mam jego poglądy gdzieś ...
Tej właśnie 'niewybiórczości' nie lubię w Was- prawicowcach, narodowcach, itd. Nieważne, że cham i prostak- popieram, bo prawica, mamy wspólnego wroga- lewaka. To starczy. Dla mnie, jako osoby nie identyfikującej się z nikim i niczym, takie coś jest aż porażające.
_Mia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-24, 20:46   #32
Imperialista
BAN stały

Dot.: Poglądy właściciela a bojkot gospodarczy, czyli sprawa Ciechan-Michalczewski

Cytat:
Napisane przez takasobie93 Pokaż wiadomość
To dziwny sposób popierania wybrałeś. Bo postępując w ten sposób popierasz buractwo i prostactwo a nie wolność gospodarczą.
Innymi słowy gdybym jako osoba prywatna na fejsie ostro pojechał po Michalczewskim jak ten Pan, to poszłabyś na skargę do mojego pracodawcy ze skargą "kogo Pan zatrudnia!"?

---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ----------

Cytat:
Napisane przez _Mia Pokaż wiadomość
Tej właśnie 'niewybiórczości' nie lubię w Was- prawicowcach, narodowcach, itd. Nieważne, że cham i prostak- popieram, bo prawica, mamy wspólnego wroga- lewaka. To starczy. Dla mnie, jako osoby nie identyfikującej się z nikim i niczym, takie coś jest aż porażające.
Prawica jest bardziej podzielona niż lewica - PiSowcy, ziobraki, gowinowcy, korwinowcy, narodowcy (a tam MW i ONR), a na skraju są już hardcorowcy z NOP i innych organizacji.

A facet robi dobre piwo i nie widzę powodu, żeby szkodzić mu z powodu jego poglądów. Po prostu zostałem zmotywowany do większego wysiłku i zakupów w trochę większych sklepach, bo w moim "Ciechanów" niestety nie ma.
Imperialista jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-24, 20:54   #33
201609102148
Konto usunięte

Dobrze, że mam za rogiem doskonale zaopatrzony sklep piwny (jak nazwać sklep oferujący tylko i wyłącznie piwo? Bo monopolowy nie do końca to oddaje...), mogę codziennie przez cały rok pić inne i nawet na ciechana nie splunąć.

Z polskich piw najbardziej lubię kilka pozycji alebrowaru. Każda jest inna, doskonałej jakości, a przy tym ich twórcy to naprawdę fajne chłopaki (miałam okazję poznać) i prawdziwi pasjonaci, a nie byznesmeni od siedmiu boleści z IQ dżdżownicy. Tylko cena trochę zaporowa, na imprezę już nie bardzo, raczej tylko by nacieszyć się smakiem.

Edytowane przez 201609102148
Czas edycji: 2014-09-24 o 20:55
201609102148 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-24, 20:58   #34
Mojwa
zuy mod

GG do Mojwa

Farmakopea - o, tego nie piłam! Co polecasz od nich?
Ja polecę browar Pinta

L'amore scalda il cuore.

Do. Or do not. There is no try.

23.05.2011
22.05.2017
02.12.2017
Mojwa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-24, 21:16   #35
201609102148
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Mojwa Pokaż wiadomość
Farmakopea - o, tego nie piłam! Co polecasz od nich?
Ja polecę browar Pinta

Pintę znam i bardzo lubię rzecz jasna z AleBrowaru chyba najbardziej przypadły mi do gustu LadyBlanche (na słodzie pszenicznym z kolendrą, a więc bardzo orzeźwiające) i SweetCow (w ostatnim etapie warzenia dodają trochę laktozy zamiast sacharozy, piwo jest ciemne, słodkawe i o kawowym aromacie). Dobra była też edycja limitowana urodzinowa (Przewrót Mleczny, warzony razem z Pintą z resztą), ale chyba w wakacje wyprzedawali ostatnie sztuki, już ich nie ma HopSasa też jest bardzo dobre, jedno z nowszych od nich, raz piłam niestety. I jeszcze jedno o wędzarniczo-czekoladowym posmaku (nazwę dopiszę jak sobie przypomnę), mi nie smakowało, bo nie jem mięsa, a rzeczywiście przywodziło na myśl boczek, ale znajomi się zachwycali.

Crazy Mike to ulubione piwo TŻ, jest tak gorzkie, że mi łeb urywa- zdecydowanie nie dla każdego, radzę uważać

Ooo, Ortodoxy też są świetne
Stary 2014-09-24, 21:26   #36
dominikmeller25
Zakorzenienie

najbardziej żałosne jest to jak on teraz się tłumaczy i przeprasza za słowa twierdząc że on przecież żadnym homofobem nie jest...
coś mu fujara opadła że nagle zaczął się wycofywać.

ten pan i jego towarzysze z RN nie są w stanie zrozumieć że tu nie należy krzyczeć, obrażać tu trzeba działać w sposób spokojny, wyważony a nie pobluzgają itd a potem jeden z asów pójdzie do TV stanie naprzeciwko Michalczewskiego i to Michalczewski ich niszczy argumentami bo ich argumenty to "nie bo nie" i jak tu z takimi dyskutować?
myślałem że taki doświadczony człowiek jak Bosak sobie poradzi z Michalczewskim a tu wyszło że to zwykły chłopczyk który jak ma na przeciwko siebie kobietę to ją zakrzyczy, a jak będzie miał faceta z jasnymi poglądami to nagle jest niszczony w dyskusji.
swoją drogą chciałbym Zawiszę zobaczeć mówiącego "to coś" lub coś w tym stylu do Michalczewskiego, ciekawe czy po ewentualnym strzale jak facet by się wtedy zachował i przyjął to na klatę czy leciał na policję.
dominikmeller25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-24, 22:18   #37
201609102148
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez dominikmeller25 Pokaż wiadomość
najbardziej żałosne jest to jak on teraz się tłumaczy i przeprasza za słowa twierdząc że on przecież żadnym homofobem nie jest...
coś mu fujara opadła że nagle zaczął się wycofywać.

ten pan i jego towarzysze z RN nie są w stanie zrozumieć że tu nie należy krzyczeć, obrażać tu trzeba działać w sposób spokojny, wyważony a nie pobluzgają itd a potem jeden z asów pójdzie do TV stanie naprzeciwko Michalczewskiego i to Michalczewski ich niszczy argumentami bo ich argumenty to "nie bo nie" i jak tu z takimi dyskutować?
myślałem że taki doświadczony człowiek jak Bosak sobie poradzi z Michalczewskim a tu wyszło że to zwykły chłopczyk który jak ma na przeciwko siebie kobietę to ją zakrzyczy, a jak będzie miał faceta z jasnymi poglądami to nagle jest niszczony w dyskusji.
swoją drogą chciałbym Zawiszę zobaczeć mówiącego "to coś" lub coś w tym stylu do Michalczewskiego, ciekawe czy po ewentualnym strzale jak facet by się wtedy zachował i przyjął to na klatę czy leciał na policję.

Nie widziałam dyskusji Michalczewski vs Bosak, gdzie ją mogę znaleźć?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-09-24, 22:29   #38
dominikmeller25
Zakorzenienie

najbardziej mnie rozbawiło gdy Bosak mówił o tym że ludzie o konserwatywnych poglądach również pomagają, no on najbardziej pomógł pewnej kobiecie zebrać kasę na jej leczenie której potem nie chciał jej wypłacić
Stary 2014-09-24, 22:49   #39
_Mia
Zakorzenienie

Cytat:
A facet robi dobre piwo i nie widzę powodu, żeby szkodzić mu z powodu jego poglądów. Po prostu zostałem zmotywowany do większego wysiłku i zakupów w trochę większych sklepach, bo w moim "Ciechanów" niestety nie ma.
Ale na wojnie z 'feminami i homosiami' stoicie w jednym szeregu

Też nie jestem fanką mieszania poglądów do biznesu, ale żeby jeszcze celowo kupować więcej Ciechana i tworzyć specjalnie zorganizowane akcje go promujące, aby wesprzeć prezesa-buraka- tego już nie łapię.

Ja wiem, kiedy Korwin palnie głupotę, a kiedy ma rację, i wiem, kiedy Szczuka dobrze prawi, a kiedy nie. Osoby zbyt zdeklarowane na prawo lub na lewo- nie przyjmują tego do świadomości i ślepo idą 'za swoimi'.
_Mia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-24, 23:19   #40
201605161006
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez _Mia Pokaż wiadomość
Ja wiem, kiedy Korwin palnie głupotę, a kiedy ma rację, i wiem, kiedy Szczuka dobrze prawi, a kiedy nie. Osoby zbyt zdeklarowane na prawo lub na lewo- nie przyjmują tego do świadomości i ślepo idą 'za swoimi'.
To jest trafny komentarz.
201605161006 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-25, 11:54   #41
201712111032
Konto usunięte

Akurat tutaj jest tylko i wyłącznie zysk dla Ciechana.
Wieeelu ludzi ma dosyć 'walki' hetero vs. homo, pokazywania homo, propagowania homo. Homoseksualizm pokazywany jako coś lepszego, coś fajnego, coś z czym można być dumnym. Borze, to tylko orientacja

Osobiście nie mam nic przeciwko homoseksualistom, nie lubię jednak jak jest to pokazywane jak wyżej opisałam. Nie popieram też z drugiej strony od razu sprowadzanie rzeczy do 'homoseksualista to chory i trzeba go leczyć'.

Żadna skrajność nie jest dobra ale akurat tutaj myślę, że to bardziej marketing niż sztywne poglądy, chociaż nie wiem na pewno
Tak czy inaczej, akcja z pewnością zyskowna dla Ciechana
201712111032 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-25, 12:23   #42
201703061208
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez dominikmeller25 Pokaż wiadomość
a propos tego wywiadu, mnie dziwią słowa Michalczewskiego skierowane do Bosaka-nie wiedziałem, że są jeszcze tacy młodzi ludzie którzy myślą podobnie jak pan. To trzeba być starym, żeby nie popierać adopcji dzieci przez pary homoseksualne? No są młodzi w Prawicy i to nawet całkiem spora ilość.
201703061208 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-25, 12:59   #43
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a
Konto usunięte

Cytat:
Popieram wolność gospodarczą! Jak facet robi dobre piwo, to mam jego poglądy gdzieś ...
Chyba czegoś nie zrozumiałeś z tej całej wolności gospodarczej.
Tu nie chodzi o to, że masz poglądy producenta w dupie, tylko o to, że możesz mieć jeśli masz ochotę. Ja również popieram wolność gospodarczą, a do wolności tej wlicza się bojkotowanie czego chcę z dowolnego powodu.
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-25, 13:04   #44
Mojwa
zuy mod

GG do Mojwa

[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;48282436]Chyba czegoś nie zrozumiałeś z tej całej wolności gospodarczej.
Tu nie chodzi o to, że masz poglądy producenta w dupie, tylko o to, że możesz mieć jeśli masz ochotę. Ja również popieram wolność gospodarczą, a do wolności tej wlicza się bojkotowanie czego chcę z dowolnego powodu.[/QUOTE]
wolność gospodarcza jest wtedy, kiedy bojkotujemy lewactwo. Jak ktoś bojkotuje prawaka to nie ma wolności

L'amore scalda il cuore.

Do. Or do not. There is no try.

23.05.2011
22.05.2017
02.12.2017
Mojwa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-25, 13:48   #45
Hvid
Zakorzenienie

Cytat:
Ostatnio była głośna sprawa. Mianowicie Pan Dariusz Michalczewski oficjalnie poparł na facebooku prawo do adopcji dzieci dla par homoseksualnych, a Pan Marek Jakubiak umieścił coś takiego: "Boks podobno szkodzi i to jest niepodważalny dowód na to! Wiem, że to już niemożliwe, ale życzę ci Dariuszu mamusi z fujarką zamiast piersi, będziesz miał co ssać...!". Ostry język, ale w sumie afery nie byłoby, gdyby media nie nadały tej sprawie rozgłosu.
Dla mnie to takie samo ......stwo jak w przypadku zimnego Lecha. Marek Jakubiak powinien przeprosić Dariusza Michalczewskiego.
Hvid jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-25, 14:24   #46
Imperialista
BAN stały

Cytat:
Napisane przez aisha21 Pokaż wiadomość
a propos tego wywiadu, mnie dziwią słowa Michalczewskiego skierowane do Bosaka-nie wiedziałem, że są jeszcze tacy młodzi ludzie którzy myślą podobnie jak pan. To trzeba być starym, żeby nie popierać adopcji dzieci przez pary homoseksualne? No są młodzi w Prawicy i to nawet całkiem spora ilość.
Lubię Michalczewskiego za jego karierę sportową, jednak miał chyba w życiu za dużo wstrząsów mózgu, żeby występować publicznie. Młodzi ludzie (pokolenie po 1989 roku) idzie ostro w prawo. Może w Warszawie wygrywają modele liberalne, bo dziennikarze bez przerwy stoją po lewej stronie, ale reszta kraju jest na szczęście konserwatywna. Bosak mógł znokautować Michalczewskiego gdyby dokładnie wiedział o badaniach na temat pedofilii a orientacji płciowej. Wystarczyło wspomnieć, że szef "Partii Pedofiłów" w Holandii jest gejem, szef niemieckich Zielonych (Volker Beck) miał też chrapkę na dzieci, szef szkockich gejów wpadł w ręce policji i dostał dożywocie za pedofilię. Ale może nie chciał bić leżącego.

[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;48282436]
Tu nie chodzi o to, że masz poglądy producenta w dupie, tylko o to, że możesz mieć jeśli masz ochotę. Ja również popieram wolność gospodarczą, a do wolności tej wlicza się bojkotowanie czego chcę z dowolnego powodu.[/QUOTE]

Jeśli w swoim lokalu wywieszę coś takiego "Homoseksualiści niemile widziani"+ ewentualnie znak "zakaz pedałowania", to czy mieści się w ramach wolności gospodarczej czy prokuratura z federacją praw konsumentów powinna nachodzić lokal?

Cytat:
wolność gospodarcza jest wtedy, kiedy bojkotujemy lewactwo. Jak ktoś bojkotuje prawaka to nie ma wolności
Jeśli jest sobie jakaś klubokawiarnia, która słynie z tego, że odwiedzają ją homoseksualiści, to czy w ramach wolności gospodarczej mogę głosić hasła jej bojkotu czy służby państwowe powinny się mną interesować?
Stary 2014-09-25, 14:29   #47
_ema_
Zakorzenienie

Cytat:
Facetowi trzeba pogratulować, bo coś czuję, że zrobiono mu właśnie tanią reklamę. Sprawdziłem właścicieli lokali którzy wylewali piwo Ciechan w Warszawie i okazało się, że to osoby związane z lewicowymi organizacjami. Ja w ramach solidarności z Panem Jakubiakiem nowy rok akademicki zacznę od piwa Ciechan.
Wybacz bezczelność, ale popieranie buraka oznacza wyłącznie tyle, że i w Tobie kultury nie za wiele.
_ema_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-25, 14:56   #48
Imperialista
BAN stały

Cytat:
Napisane przez _ema_ Pokaż wiadomość
Wybacz bezczelność, ale popieranie buraka oznacza wyłącznie tyle, że i w Tobie kultury nie za wiele.
Nie popieram formy jego wypowiedzi, ale popieram jej treść.
Stary 2014-09-25, 15:28   #49
Fleur_D
Zakorzenienie

[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;48282436]Chyba czegoś nie zrozumiałeś z tej całej wolności gospodarczej.

Dziwi mnie, że ktoś jest za wolnością gospodarczą, a potem się na nią złości. Może więc pora zapoznać się ze swoimi własnymi poglądami?
Fleur_D jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-25, 15:31   #50
201607050913
Konto usunięte

Jak dla mnie obie strony grubo przesadzają. I bojkot Ciechana, który robi mu paradoksalnie reklamę, i jego obrońcy, bo nie za bardzo jest co bronić. Ja nie będę piła Ciechana, bo mam niesmak po tej chamskiej i nietolerancyjnej wypowiedzi, ale nie będę uczestniczyć w żadnej akcji przeciw, ot po prostu mam prawo nie kupować tego piwa przez niesmak i z tego prawa korzystam, moim zdaniem cały szum jest niepotrzebny.
201607050913 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-25, 15:51   #51
201609102148
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez mineralka bez gazu Pokaż wiadomość
Jak dla mnie obie strony grubo przesadzają. I bojkot Ciechana, który robi mu paradoksalnie reklamę, i jego obrońcy, bo nie za bardzo jest co bronić. Ja nie będę piła Ciechana, bo mam niesmak po tej chamskiej i nietolerancyjnej wypowiedzi, ale nie będę uczestniczyć w żadnej akcji przeciw, ot po prostu mam prawo nie kupować tego piwa przez niesmak i z tego prawa korzystam, moim zdaniem cały szum jest niepotrzebny.

Same here.

Na podobnej zasadzie nie pijam już butelkowanej wody od Nestle :P
Stary 2014-09-25, 15:54   #52
_ema_
Zakorzenienie

Cytat:
Nie da się oderwać formy od treści.
Albo popierasz całość, albo nic. Popierając prostaka stajesz się prostakiem. Niezależnie od poglądów.
_ema_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-25, 15:55   #53
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a
Konto usunięte

Cytat:
Jeśli w swoim lokalu wywieszę coś takiego "Homoseksualiści niemile widziani"+ ewentualnie znak "zakaz pedałowania", to czy mieści się w ramach wolności gospodarczej czy prokuratura z federacją praw konsumentów powinna nachodzić lokal?
Uważam, że to nie ma nic z wolnością gospodarczą wspólnego. Jest to tylko bardzo niskich lotów wyrażenie opinii. Jako właściciel lokalu i tak nie jesteś w stanie sprawdzić czy klient jest homoseksualistą, więc tylko strzelasz sobie w stopę likwidując sporo klientów.
A wołanie prokuratury i federacji konsumenta do tak debilnego przypadku to tylko strata pieniędzy.
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-25, 16:10   #54
dominikmeller25
Zakorzenienie

akurat zakazywanie komuś wstępu to niemal rodem z lat 30 czyli żydzi zakaz wstępu, Polacy zakaz wstępu itd czyli dzielenie na lepszych i gorszych, godnych i niegodnych czyli zupełnie inna sprawa niż bojkot czegoś.
zresztą jakbym widział taką wywieszkę że "Homoseksualiści niemile widziani" lub znak pedałowania to bym nie wszedł z prostego powodu, chcę iść do lokalu normalnego a nie gdzie będzie się kogoś dzieliło czy obrażało, bo następnym razem zakaz dla kogo?
jak ktoś ma chęć aby czegoś zakazywać to widać że ma poważny problem z główką, tak jak rozumiem selekcję w klubach tak dzielenia na godnych wejścia i niegodnych już nie rozumiem.
Stary 2014-09-25, 17:12   #55
Bananalama
jestę wieszczę

Jestem rocznikiem 89 i jestem ze Śląska, nie popieram właściciela Ciechana ani pożal się Boże polskiej prawicy. Ciechana kupować nie będę, bo właścicielem jest człowiek zupełnie nie na moim poziomie. Jego wypowiedzi to nie mój poziom. Nie chodzi o poglądy, bo znam ludzi-prawicowców, którzy potrafią się wypowiedzieć z klasą. Ten natomiast może sobie wykopać dziurę na polu, okopać się obornikiem i udawać buraka z powodzeniem. Ten sam sort co Zawisza.

*ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
Bananalama jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-25, 17:23   #56
201605161006
Konto usunięte

Cytat:

W ogóle jak dla mnie niebycie antyhomo nie oznacza od razu bycia lewakiem.

---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ----------

Cytat:
Lubię Michalczewskiego za jego karierę sportową, jednak miał chyba w życiu za dużo wstrząsów mózgu, żeby występować publicznie. Młodzi ludzie (pokolenie po 1989 roku) idzie ostro w prawo. Może w Warszawie wygrywają modele liberalne, bo dziennikarze bez przerwy stoją po lewej stronie, ale reszta kraju jest na szczęście konserwatywna. Bosak mógł znokautować Michalczewskiego gdyby dokładnie wiedział o badaniach na temat pedofilii a orientacji płciowej. Wystarczyło wspomnieć, że szef "Partii Pedofiłów" w Holandii jest gejem, szef niemieckich Zielonych (Volker Beck) miał też chrapkę na dzieci, szef szkockich gejów wpadł w ręce policji i dostał dożywocie za pedofilię. Ale może nie chciał bić leżącego.
Ale mi argument. Jest też mnóstwo hetero pedofilów, pewnie dużo więcej niż homo pedofilów i co? Nie wiem jak skrajnie głupim trzeba być by wiązać pedofilię z homoseksualizmem.

---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ----------

Cytat:
A co było w tej treści? Jakie jest przesłanie tekstu o ssaniu mamie fujary? Sory ale buractwem świecisz, takim ledwo fioletowym.

---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ----------

Cytat:
Napisane przez Bananalama Pokaż wiadomość
Nie chodzi o poglądy, bo znam ludzi-prawicowców, którzy potrafią się wypowiedzieć z klasą.
Ja też, ba, znam prawicowych gejów, tylko zdrowo prawicowych, a nie patologicznie prawicowych jak ta nasza polska młodzież wychwalana przez Imperialistę .
201605161006 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-25, 18:01   #57
dominikmeller25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez takasobie93 Pokaż wiadomość
Ale mi argument. Jest też mnóstwo hetero pedofilów, pewnie dużo więcej niż homo pedofilów i co? Nie wiem jak skrajnie głupim trzeba być by wiązać pedofilię z homoseksualizmem.
dokładnie orientacja tu akurat nie ma nic do rzeczy, bo jest ogromna rzesza skazanych pedofili którzy normalnie mają kobiety, dzieci a ilu tu ojców gwałci swoje własne dzieci które spłodzili z kobietą i robi to raz z żoną a raz z dzieckiem?
dlatego tu nie ma co sugerować się orientacją bo to ślepa uliczka po prostu.
Stary 2014-09-26, 06:59   #58
Nebtu
Raczkowanie

Cytat:
Młodzi ludzie (pokolenie po 1989 roku) idzie ostro w prawo. Może w Warszawie wygrywają modele liberalne, bo dziennikarze bez przerwy stoją po lewej stronie, ale reszta kraju jest na szczęście konserwatywna. Bosak mógł znokautować Michalczewskiego gdyby dokładnie wiedział o badaniach na temat pedofilii a orientacji płciowej. Wystarczyło wspomnieć, że szef "Partii Pedofiłów" w Holandii jest gejem, szef niemieckich Zielonych (Volker Beck) miał też chrapkę na dzieci, szef szkockich gejów wpadł w ręce policji i dostał dożywocie za pedofilię. Ale może nie chciał bić leżącego.
Łał, dwa przykłady pedofili gejów. Coś nie-sa-mo-wi-tego.
Twoja uwaga na tema poglądów młodych ludzi jest czystym generalizowaniem. Już nie wspomnę o tym, że nie masz fizycznej możliwości sprawdzić tego, o czym twierdzisz, że siedzi w ich głowach. Stek bzdur.

To, że wśród gejów zdarzają się przestępcy seksualni, naprawdę nie stanowi podstawy do twierdzenia, że geje standardowo w pakiecie są pedofilami.
To, że obracasz się w określonych kręgach, naprawdę nie jest podstawą do twierdzenia, że wszyscy ludzie do 25 r.ż. są konserwatywni. Jako człowiek inteligentny zapewne zdajesz sobie z tego sprawę. Więc po co udawać, że nie jesteś inteligentny?

Cytat:
Jeśli jest sobie jakaś klubokawiarnia, która słynie z tego, że odwiedzają ją homoseksualiści, to czy w ramach wolności gospodarczej mogę głosić hasła jej bojkotu czy służby państwowe powinny się mną interesować?
Jeśli nie widzisz różnicy między przykładami, które podałeś, to nie ma o czym mówić.
Nebtu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-26, 07:10   #59
Imperialista
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Nebtu Pokaż wiadomość
Twoja uwaga na tema poglądów młodych ludzi jest czystym generalizowaniem. Już nie wspomnę o tym, że nie masz fizycznej możliwości sprawdzić tego, o czym twierdzisz, że siedzi w ich głowach. Stek bzdur.
Mówię o większości ludzi z mojego regionu (Gdańsk, Kaszuby). Wprawdzie olbrzymia większość ludzi jest pozornie obojętna, ale po cichu kibicuje stronie konserwatywnej. Coraz więcej ludzi na mojej uczelni chodzi w koszulkach "Red is bad" albo "Good night left side".

Cytat:
To, że wśród gejów zdarzają się przestępcy seksualni, naprawdę nie stanowi podstawy do twierdzenia, że geje standardowo w pakiecie są pedofilami.
Jako dla mnie jako zwolennika prawicy i kapitalizmu, każdy człowiek jest dla mnie indywidualistą, jednak statystycznie częściej pedofile zdarzają się u homoseksualistów niż heteroseksualistów.

Cytat:
To, że obracasz się w określonych kręgach, naprawdę nie jest podstawą do twierdzenia, że wszyscy ludzie do 25 r.ż. są konserwatywni. Jako człowiek inteligentny zapewne zdajesz sobie z tego sprawę. Więc po co udawać, że nie jesteś inteligentny?
Każdy człowiek jest dla jednostką, jednak raz jeszcze powtarzam zauważyłem w ostatnich latach wyraźny skręt w prawo. Nie dotyczy to każdego, większość ludzi się nie interesuje polityką, ale zauważyłem ożywienie po prawej stronie.

Cytat:
Jeśli nie widzisz różnicy między przykładami, które podałeś, to nie ma o czym mówić.
Jaka jest różnica? Wolność gospodarcza to wolność gospodarcza - działa w obie strony.
Stary 2014-09-26, 07:50   #60
dominikmeller25
Zakorzenienie

Cytat:
Coraz więcej ludzi na mojej uczelni chodzi w koszulkach "Red is bad" albo "Good night left side".
a ja na ulicach mojego miasta widzę coraz więcej koszulek Widzewa Łódź i czy to oznacza że nagle Widzew w moim mieście panuje, lub że coraz więcej jest kibiców tego klubu?
nie, po prostu ludzie nie boją się zakładać koszulki Widzewa.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości