|
|
#31 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Pomożecie ocenić mój wybór sukni?
A bo zdjęcia tej mojej już usunęłam, coby TŻ przypadkiem na nie nie wpadł w internetach
![]() Ja się staram nie przejmować, ale jestem przygotowana na różne reakcje po tym jak dzisiaj kumpela z pracy powiedziała, że na jej cywilnym wszyscy byli zdziwieni, że założyła nie tyle długą suknię, co białą
|
|
|
|
|
#32 |
|
Zakorzenienie
|
gabriell Ciekawa jestem, na ile łatwo uzyskać takie pozwolenie, czy jest to osiągalne dla zwykłego śmiertelnika, czy raczej nie.
Welderka Parę lat temu to było nie do pomyślenia, ale teraz wydaje się to normalnym wyborem. Poza tym coraz więcej gwiazd wybiera długą białą na bankiety, czerwone dywany - skończyły się czasy, że taka suknia to tylko na ślub.
|
|
#33 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Albo jej dominującej czasowo części ![]() Ja na mój cywilny (jedyny) miałam sukienkę do kolan, prostą, z sieciówki, bo nie robiliśmy wesela z tańcami do rana, tylko obiad dla 20 osób w restauracji. Potencjał długiej, okazałej sukienki byłby w takiej sytuacji niewykorzystany, a wręcz zmarnowany Gdybym miała w mojej tańczyć i zapraszała więcej gości, na pewno wybrałabym inny fason i styl.---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ---------- Cytat:
To się dzieje np. w sytuacji, kiedy ktoś owdowiał, ale dostaje rentę czy inne świadczenia po zmarłym małżonku, jednocześnie mając nowego partnera, z którym nie chce żyć w grzechu. Wtedy biorąc ślub konkordatowy straciłby prawo do wspomnianych świadczeń. Poza tym ślub wyznaniowy ze skutkami cywilnymi można wziąć nie tylko w Kościele Rzymskokatolickim, z którym mamy podpisany konkordat, ale i w innych kościołach katolickich, protestanckich i w obrządku żydowskim
|
|
|
|
#34 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
fakt faktem zgoda na sam ślub kościelny (wyznaniowy) to jednak wyjątek, bo tendencja jest taka, żeby udzielać ślubów ważnych przede wszystkim z punku widzenia prawa cywilnego; sam ślub kościelny (wyznaniowy) czasem niestety służy obchodzeniu tych przepisów..
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:14.

Albo jej dominującej czasowo części