Pomożecie ocenić mój wybór sukni? - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ślubny wizerunek

Notka

Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-09-29, 16:35   #31
Welderka
Raczkowanie

Dot.: Pomożecie ocenić mój wybór sukni?

A bo zdjęcia tej mojej już usunęłam, coby TŻ przypadkiem na nie nie wpadł w internetach
Ja się staram nie przejmować, ale jestem przygotowana na różne reakcje po tym jak dzisiaj kumpela z pracy powiedziała, że na jej cywilnym wszyscy byli zdziwieni, że założyła nie tyle długą suknię, co białą
Welderka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-29, 16:48   #32
cornflower_girl
Zakorzenienie

gabriell Ciekawa jestem, na ile łatwo uzyskać takie pozwolenie, czy jest to osiągalne dla zwykłego śmiertelnika, czy raczej nie.

Welderka Parę lat temu to było nie do pomyślenia, ale teraz wydaje się to normalnym wyborem. Poza tym coraz więcej gwiazd wybiera długą białą na bankiety, czerwone dywany - skończyły się czasy, że taka suknia to tylko na ślub.

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-15, 09:24   #33
valaquenta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Welderka Pokaż wiadomość
A bo zdjęcia tej mojej już usunęłam, coby TŻ przypadkiem na nie nie wpadł w internetach
Ja się staram nie przejmować, ale jestem przygotowana na różne reakcje po tym jak dzisiaj kumpela z pracy powiedziała, że na jej cywilnym wszyscy byli zdziwieni, że założyła nie tyle długą suknię, co białą
W urzędzie spędzasz 15 minut, na weselu parę godzin. Logika podpowiada, żeby dobierać charakter sukni do charakteru CAŁEJ imprezy Albo jej dominującej czasowo części

Ja na mój cywilny (jedyny) miałam sukienkę do kolan, prostą, z sieciówki, bo nie robiliśmy wesela z tańcami do rana, tylko obiad dla 20 osób w restauracji. Potencjał długiej, okazałej sukienki byłby w takiej sytuacji niewykorzystany, a wręcz zmarnowany Gdybym miała w mojej tańczyć i zapraszała więcej gości, na pewno wybrałabym inny fason i styl.

---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ----------

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
gabriell Ciekawa jestem, na ile łatwo uzyskać takie pozwolenie, czy jest to osiągalne dla zwykłego śmiertelnika, czy raczej nie.
Jest osiągalne, tylko musisz uzasadnić
To się dzieje np. w sytuacji, kiedy ktoś owdowiał, ale dostaje rentę czy inne świadczenia po zmarłym małżonku, jednocześnie mając nowego partnera, z którym nie chce żyć w grzechu. Wtedy biorąc ślub konkordatowy straciłby prawo do wspomnianych świadczeń.

Poza tym ślub wyznaniowy ze skutkami cywilnymi można wziąć nie tylko w Kościele Rzymskokatolickim, z którym mamy podpisany konkordat, ale i w innych kościołach katolickich, protestanckich i w obrządku żydowskim

Relacja z mojego ślubu - przeczytaj!
valaquenta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-15, 20:08   #34
gabriell1982
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez valaquenta Pokaż wiadomość

Jest osiągalne, tylko musisz uzasadnić
To się dzieje np. w sytuacji, kiedy ktoś owdowiał, ale dostaje rentę czy inne świadczenia po zmarłym małżonku, jednocześnie mając nowego partnera, z którym nie chce żyć w grzechu. Wtedy biorąc ślub konkordatowy straciłby prawo do wspomnianych świadczeń.

Poza tym ślub wyznaniowy ze skutkami cywilnymi można wziąć nie tylko w Kościele Rzymskokatolickim, z którym mamy podpisany konkordat, ale i w innych kościołach katolickich, protestanckich i w obrządku żydowskim
dokładnie tak fakt faktem zgoda na sam ślub kościelny (wyznaniowy) to jednak wyjątek, bo tendencja jest taka, żeby udzielać ślubów ważnych przede wszystkim z punku widzenia prawa cywilnego; sam ślub kościelny (wyznaniowy) czasem niestety służy obchodzeniu tych przepisów..
gabriell1982 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości