![]() |
#31 |
Zadomowienie
|
Dot.: Dlaczego on mnie tak traktuje, co dalej z tym zrobić?
A nie było już identycznego wątku?
Też o tym wiecznym singlu, co ma 19 lat? ![]()
![]() |
#32 |
Zakorzenienie
|
Samotnik, intensywnie się wpatruje, wypytuje ale unika kontaktu, nie usmiecha się. To brzmi jak scenariusz z filmu o seryjnym mordercy, a nie jak z komedii romantycznej. Ja bym tam uważała.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Raczkowanie
|
No z opisu wynika, że gość spędza czas na facebooku ("przyjmuje z automatu wszystkich jak leci"), a więc na pewno widział twoje zaproszenie... więc sprawa wygląda tak - jakby był zainteresowany, to od razu by je potwierdził, ucieszył się z tego, ba i do tego jeszcze SAM napisał wiadomość
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
lokalna gwiazda
|
Cytat:
![]() Zainteresowany chłopak, skoro już o dziewczynę rozpytuje, to może poprosić kogoś o zapoznanie z nią. A jednak nie poprosił. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Zakorzenienie
|
"19-to letni wieczny singiel"
![]()
![]() |
#36 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale sam nie jest zainteresowany, więc nie ciągnie tego dalej. Nie wiem, czego tu Autorka nie może rozkminić i co jest takiego skomplikowanego w tej "relacji" (braku relacji). Czy Ona nie potwierdziłaby zaproszenia od gościa, który jej się podoba? Potwierdziłaby i by się z tego cieszyła. Gość nie potwierdził = ma wywalone. Nad czym tu filozofować. Już nawet pomijając to, że on nie chce tego potraktować jako zwykłej koleżeńskiej znajomości, tylko olewa po całości. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Rozeznanie
|
A może on nie bierze się za związek, nie bo jest nieśmiały, ale właśnie dlatego, że jest nieśmiały. Tzn. facet ma zaledwie 19 lat i może czuć, że dla niego to za wcześnie na związek. Dziewczyna może nawet mu się podobać, ale on na razie woli inne rzeczy (np. komputery, sport itp.). Ja tak miałam w szkole. Był chłopak, co wprost mówił innym, że mu się podobam, nawet zagadywał, ale jak próbowałam coś "sformalizować" to najpierw się zgodził, a potem odwołał "randkę", potem jeszcze z raz tak się rozmyślił, więc odpuściłam. Załapałam, że nie chodzi może nawet o mnie, ale dla niego to nie czas, on nie ma ochoty się stresować, wiązać, przeżywać itp. i ma do tego prawo. Nie dla każdego 19 lat to wiek w którym "już należy z kimś być" i nawet jak mają okazję, kandydatkę co się im podoba itp. to nie muszą mieć ochoty na chodzenie.
To, że ktoś jest nieśmiały nie znaczy, że chce być ośmielany. Czasem jest dokładnie odwrotnie, taka osoba chce sama dojrzeć i sama nabrać śmiałości, a nie czuć się "osaczona". Tym bardziej mężczyzna zazwyczaj lubi czuć się zdobywcą. Sądzę też, że chłopak poczuł się obnażony przez osoby, którym zaufał i których się o Ciebie pytał, że nie zachowały dyskrecji i "zrobiły mu wstyd", że jego zainteresowanie ujrzało światło dzienne przed jego (chłopaka) działaniem. Po czymś takim baaaaaaardzo wielu chłopaków skreśla niezaczęty jeszcze związek, bo nie chcą obciachu i chichotu kolegów. Odpuszczają zwyczajnie. Ja z tamtej relacji szkolnej zrezygnowałam bez trudu i najmniejszego, żalu, bo chłopak był fajny, ale nie w moim typie (sama bym go nie wybrała choć chciałam mu dać szansę). Autorka dała się wypuścić "plotkom", spojrzała na chłopaka inaczej i zauroczyła się zdecydowanie za szybko. Ale autorko, czy gdyby koleżanki nie powiedziały, że "on pytał" w ogóle byś się nim zainteresowała? Dlaczego nie wystartujesz do kogoś, kto Tobie wpadł w oko tylko gonisz za kimś, dlatego, że podobno on o Ciebie pytał? Dostosowujesz uczucia do tego, że ktoś Cię wybiera? Uczucia najlepiej budować na zwykłej przyjaźni! Z tym z kim nam się dobrze dogaduje, z kim się rozumiemy, a nie mamy jakiś dziwnych akcji. Najfajniejsze związki to właśnie te które wyrosły z koleżeństwa i przyszły naturalnie. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#38 |
Zadomowienie
|
Odrzucił zaproszenie na facebooku czyli cie olal. Nie jest zainteresowany. Pogodz sie z tym.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Wizażowy Kot Igor
|
19 lat i już nazwany wiecznym singlem? Teraz ludzie już w przedszkolu zaczynają, czy jak?
Dla mnie problem nieco wydumany. Skoro facet nie chce relacji to chyba musisz, Autorko, przyjąć to na przysłowiową klatę. No i nie rob tragedii, w końcu nic między Wami nie zaszło ani nawet się nie zaczęło. Co do wypytywania to i ja czasem o kogoś wypytuję, co nie znaczy, że mi się dany ktoś podoba.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Raczkowanie
|
daję rękę uciąć, że był już taki wątek, ta sama historia o odprowadzaniu i dylemat czemu odrzucił zaproszenie. Autorka się nudzi?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Rozeznanie
|
Ciekawa interpretacja wydarzeń, nie przyjął zaproszenia - boi się związku. Pocieszając Cię, ja często ukrywam się na fb na niewidocznym (nie chce mi się z nikim gadać albo coś tam) i jak mi wtedy przyjdzie zaproszenie to sobie myśle aaa zaakceptuje pózniej a potem mi się o tym przypomina za miesiąc. Także może nie olał Twojego zaproszenia tylko o nim zapomniał :p
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 17 lat to liceum. Obecnie tym wieku podejmuje się decyzje dotyczącego całego życia (wybór matury, uczelni, kierunku, kariery zawodowej), tak więc wybór partnera to przy tym pikuś, jeśli się wie, na co patrzeć + ma się to szczęście, że się trafiło na właściwą osobę (co nigdy nie jest proste, niezależnie od tego, czy ma się 15, 35, czy 55 lat). A mieć przeżycia z chłopakami przed 17 rokiem życia? Yyyygh. ![]() ![]() Ku woli ścisłości: ja jak najbardziej szanuję to, że ktoś nie ma / nie chce mieć bliższych relacji z płcią przeciwną w określonym wieku, dziwi mnie tylko podejście typu: "ja do tej pory nie miałam żadnego poważnego partnera ani nawet intymnej relacji = to nikt inny nie ma? nie może mieć? takich relacji/związków wcześniej ode mnie, a nawet jeśli ma, to to jest nienormalne i nie mieści mi się to w głowie ![]() Edytowane przez Pantegram Czas edycji: 2014-10-06 o 22:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Erudycja
|
Dla scislosci dodam Autorce kilka przykladow, zeby miala troche tematów do zdziwienia
![]() Z moim mezem jestem juz prawie 7 lat, wlasciwie nawet nie mialam 17 lat, jak się poznalismy i zaczęliśmy ze sobą "chodzić" (kretyńskie określenie swoją drogą) a swoją "przygodę" w poznawaniu starszych chlopakow zaczęłam jeszcze wczesniej, bo w wieku 14 lat. Majac dwie starsze siostry (18 i 20 lat) nie bylo to trudne. Te ciagle imprezy, bary i w ogole ![]() Ba, moja kolezanka z lawki w wieku 14 lat stracila dziewictwo ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:48.