który pierścionek wybrać? - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-10-08, 15:21   #31
magnusia
Zakorzenienie

Dot.: który pierścionek wybrać?

zależy jaki gust ma wybranka i jakie dłonie bo na palcach tej pani te pierścionki giną- właśnie przez cienką obrączkę.
Jeśli oba są w guście Twojej kobiety i będą pasować do jej dłoni to mi się osobiście bardziej podoba numer 2.
Zależy jaką kwotą dysponujesz ale poszukaj może jeszcze u innych jubilerów- mniejszych niż duże sieciówki, może znajdziesz coś atrakcyjniejszego w cenie, którą możesz zapłacić
Stary 2014-10-08, 16:02   #32
szukacz
Przyczajenie

Bardzo dziękuję wszystkim za odpowiedzi. Tak, moja dziewczynka ma troszkę drobniejsze ręce, aczkolwiek nie jest zupełnie drobna.
Trudno co do gustu się ustosunkować. Nie pogadaliśmy do końca nigdy na ten temat i już, teraz nie ma już czasu, trzeba coś wybrać.

Dorzucam jeszcze jeden pierścionek, może taki lepszy? Większy, tak jak wcześniej kilka z Was sugerowało.

Edytowane przez szukacz
Czas edycji: 2014-10-15 o 15:45
szukacz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-08, 16:03   #33
empress83
Raczkowanie

Oba moim zdaniem są kiepskie... Są po prostu malusieńkie to raz, dwa tak cienka obrączka w pierścionku po kilku latach będzie się wyginać.
Może zobacz stronę aimor, albo fashion jewellery... Mają przystępne ceny, ogólnie opinie o nich słyszałam same dobre.
A może poczekaj jeszcze chwilę, uzbieraj troszkę większą kwotę będzie Ci łatwiej coś wybrać.
Przepraszam Cię ale naprawdę uważam, że to są małę badziewia, brylancik tyci więc tak naprawdę bez większej wartości. A skoro już się inwestuje w brylanty to warto zadbać o ich wielkość Bo pierścionek zaręczynowy to z jednej strony sentyment, ale kamień w pierścionku to w pewien sposób inwestycja.
empress83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-08, 16:03   #34
andromacha
Raczkowanie

Nie lubię ani żółtego złota, ani brylantów, ale bardziej podchodzi mi nr 1. Wydaje mi się też, że oba pierścionki są bardzo drobne, wiele dziewczyn zwraca też uwagę na fakt, czy aż nie za drobne. Jeśli Twoja wybranka ma smukłe, szczupłe dłonie i nosi delikatną biżuterię, to koncepcja jest ok, ale... Nie zrozum mnie źle, ale kiedyś mój mąż, kiedy jeszcze byliśmy narzeczeństwem, powiedział mi, że to jaki pierścionek kupuje mężczyzna często obrazuje jego zamiary oraz chęci i w niektórych sytuacja jest tutaj coś na rzeczy. Nie chodzi o to, że mały pierścionek jest dla ściemy i zawsze trzeba wydać minimum 5 tys. zł, aby być serio traktowanym, ale może czasem warto odrobinę poczekać, pooszczędzać i kupić pierścionek wykonany z trochę większej ilości złota czy z większym kamieniem tym bardziej, że wybranka ma go nosić całe życie. Nie spojrzałam też czy byłeś w jakiejś sieciówce czy u małego jubilera, ale często u tych drugich tego typu pierścionki można kupić taniej niż np. w Aparcie .
andromacha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-08, 16:09   #35
empress83
Raczkowanie

Myślę że te zdjecia które wstawiłeś teraz są lepsze...
ale zerknij na pierwsze zdjęcie na ręku z tych co wstawiłeś teraz. Jest nad dłonią pierścionek w gablocie, zaraz nad kciukiem, składa się z kilku kamieni.. Moim zdaniem o nieeeeebo lepszy. Ale nie wiem dokładnie jaka tam jest cena bo pierwszą cyfrę zakrywa pani właśnie kciukiem.
Zaznaczyłam go na zdjęciu.
Może napisz w jakiej kwocie chcesz ten pierścionek... może znajdzie się coś fajniejszego...

edit. znalazłam odpowiedź co do ceny... 2500zł...

Napisz jak cenowo ma to wyglądać a na pewno dziewczyny pogrzebią troszkę w necie i coś znajdą dla twojej wybranki

Edytowane przez empress83
Czas edycji: 2014-10-08 o 16:18
Stary 2014-10-08, 16:30   #36
Ammia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez szukacz Pokaż wiadomość
Bardzo dziękuję wszystkim za odpowiedzi. Tak, moja dziewczynka ma troszkę drobniejsze ręce, aczkolwiek nie jest zupełnie drobna.
Trudno co do gustu się ustosunkować. Nie pogadaliśmy do końca nigdy na ten temat i już, teraz nie ma już czasu, trzeba coś wybrać.

Dorzucam jeszcze jeden pierścionek, może taki lepszy? Większy, tak jak wcześniej kilka z Was sugerowało.
Ten jest o niebo lepszy, z tych trzech chyba najlepszy, ale tak jak radzą dziewczyny poszukaj jeszcze, zwłaszcza u mniejszych jubilerów.
Stary 2014-10-08, 16:38   #37
Paulinagm
Zadomowienie

Cytat:

ten trzeci dobrze wygląda ne tej pani jeśli Twoja dziewczyna ma drobniejsze ręce, to ja bym wolała dostać nr 2 z poprzedniego posta. być może dlatego, że sama mam podobny, też z taką wygietą obrączką i uwielbiam go!!! No i ja np wolę drobniejsze niż jakieś wielkie.

Wiesz co - idz do sklepu, popatrz jeszcze raz na oba/wszystkie trzy i raz dwa zdecyduj się na jeden. Gdy Twoja dziewczyna go zobaczy, nałoży, przyjmie oświadczyny, będzie taka szczęśliwa, i tak zakochana w pierścionku od Ciebie, ze to wszystko jedno przynajmniej ja tak miałam - dawałam mojej siostrze "wytyczne" - "bo wiesz, jakby tak przypadkiem kiedyś M. pytał to chce to i to..." siostra wytyczne przekazała, Narzeczony zrobił po swojemu i co? i śliczny jest! i na prawdę jak patrzę na mój pierścionek to myślę sobie, że jest najpiękniejszy na świecie i nie chcę innego, bo to ten pierścionek M dla mnie wybrał.
A my tutaj na forum na prawdę nie zgadniemy co się spodoba Twojej dziewczynie
Paulinagm jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-10-08, 16:40   #38
annic
Wtajemniczenie

Po wrzuceniu trzeciej propozycji myślę że to ten pierścionek jest najładniejszy
annic jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-08, 16:40   #39
Anabelo
Raczkowanie

Cytat:

Moim zdaniem ten jest najładniejszy
Anabelo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-08, 19:01   #40
klakla91
Zakorzenienie

W kolejności od najładniejszego: ostatni>pierwszy>drugi:eh em:

34/2021
klakla91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-08, 19:16   #41
Dorianna Karenina
Raczkowanie

Zgadzam się, że ostatni najlepiej wygląda na ręce tej pani, ale jako posiadaczka rozmiaru 9 (w porywach do 8) powiem, że mierzyłam kiedyś takie cudo i na mnie nie wyglądało dobrze, bo korona była na prawie całą szerokość palca i jakoś to wszystko nieproporcjonalnie się układało. Więc nie należy brać sobie tak całkiem do serca opinii, że jak mały diamencik i cienka obrączka to od razu badziewie, bo np. mi - posiadaczce smukłych dłoni - właściwie tylko takie drobiazgi pasują i nie wyglądają wulgarnie
Proponuję też przejrzeć biżuterię wybranki - nie tylko pierścionki - bo na tej podstawie też łatwiej będzie wydedukować, co dziewczyna lubi.
Dorianna Karenina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-08, 23:36   #42
nysiak1910
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez white_bear Pokaż wiadomość
Ja bym wybrała nr 2

Ja też jest delikatny i śliczny Drugi z pierwszego zdjęcia

https://www.facebook.com/stylizacjaBlueDreams
Blogowanie: http://szafeczkazielonookiej.blo gspot.com/
nysiak1910 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-09, 08:52   #43
Lilly Greace
Dostojna peema.

Ten ostatni pierścionek jest bardzo ładny,wybierz ten
Jestem zdziwiona wszechobecnym tutaj pojazdem na pierścionek zaręczynowy typu cienka obrączka+biały diamencik. Ja taki chciałam, taki mam, uważam że to bardzo klasyczny wzór, super wygląda nieważne jak się ubiorę, nieważne jaka okazja. Mam drobne dłonie i taki delikatny pierścionek najlepiej ''na mnie'' wygląda. Jasne, że każdy ma inny gust ale przed zaręczynami często łaziłam po sklepach z biżuterią (ufam gustowi mojego tż ale trochę mu pomogłam :P) i w każdym sklepie, dosłownie każdym sprzedawca mówił to samo - takie delikatne pierścionki na cienkiej obrączce są super bo są eleganckie i dyskretne. Nie zawsze są też tanie bo tutaj też takie głosy się pojawiły, ja wiem ile kosztował mój i powiem szczerze że był dość drogi. Nie mówię, że to są jakieś tam najpiękniejsze pierścionki bo to już jest zależne od gustu ale szczerze mówiąc to moment zaręczyn jest tak poruszający dla kobiety, że naprawdę liczy się chyba najbardziej ta chwila... Ja w każdym razie np nie lubię kolorowych kamieni (na zaręczynowy,na inne okazje mogłabym dostać) a byłam tak wzruszona w czasie oświadczyn że przyjęłabym z radością i kolorowy Najważniejsza jest magia chwili chyba. Jeśli twoja wybranka nie ma sprecyzowanego gustu czyli że np na pewno chce szafir albo szmaragd albo biały diament to większość modeli pewnie jej się spodoba
Lilly Greace jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-09, 09:06   #44
asdii
Wtajemniczenie

Hmm.. a ja może jestem dziwna, ale ten trzeci juz mi się nie podoba. Jak dla mnie jest za bardzo odstający. Ja bym wybrała ten z wykręconą obrączką. Widzę, że wybierasz pierścionki tylko z kilkoma brylancikami, więc rozumiem, że podświadomie uważasz, że to się Twojej wybrance spodoba - tak trzymaj! Nie daj sobie teraz wkręcić, że powinieneś kupić z jednym brylantem, albo obrączkowy, albo z kolorowym kamieniem. Trzymaj się po prostu swojej wizji.

Choć zgodzę się z dziewczynami, że pierwsze dwa są bardzo delikatne i w kwestii gustu nie każdemu podpasują, ale co ważniejsze, obrączka jest chyba za cienka. Ja mam swój z grubszą, nosze 3 miesiące, a już mam porysowaną. Złoto jest delikatne, więc nie może być zbyt cienkie, bo szybko się zniszczy.

I nie ma, że nie ma czasu, że trzeba wybierać! Lepiej poświęć trochę czasu na zbadanie gustu i traf w 100% niż kup coś bez zastanowienia, co się nie spodoba

Czytamy w 2015: 29
Czytamy w 2016: 4
asdii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-09, 09:15   #45
edelweiss
Raczkowanie

Cytat:

3 najlepszy!

Może przyjrzyj się co nosi Twoja dziewczyna, czy ma potężne pierścionki, czy raczej delikatne?
Inna sprawa że moja koleżanka kiedyś powiedziała że przyjmie tylko diament w złocie bo to jest"symbol trwałej miłości"
po czym rok później otrzymała pierścionek z kolorowym kamykiem i mnóstwem cyrkonii...i była najszczęśliwsza na świecie
edelweiss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-09, 09:20   #46
Glodomorek
Zakorzenienie

Cytat:

Ten zdecydowanie lepszy
Jaki rozmiar nosi dziewczyna? Jeśli ma malutkie palce (ja mam 8 i ten 3 pierścionek dla mnie byłby za duży), to lepszy będzie 2.
Glodomorek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-09, 09:38   #47
szukacz
Przyczajenie

Dziękuję za odpowiedzi!
Rozmiar chyba 12.
Stary 2014-10-09, 10:17   #48
annic
Wtajemniczenie

Też mam rozmiar 12 zaręczynowego, grubość pierścionka zbliżona do tego trzeciego pierścionka co wstawiłeś
annic jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-09, 13:05   #49
3bab1895ed7a4a0113eb29e79654b8b86ef03e4e_657f8b8281285
Konto usunięte

2 najładniejszy, ale nie jestem fanką szerszych obrączek w pierścionkach .
3bab1895ed7a4a0113eb29e79654b8b86ef03e4e_657f8b8281285 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-09, 15:30   #50
empress83
Raczkowanie

I jak wybór, na któryś się zdecydowałeś czy jeszcze przejrzałeś inne ? W którymś poście wstawiałam Ci nazwy gdzie możesz zerknąć...
Stary 2014-10-09, 17:09   #51
margueri
Zadomowienie

Z pierścionków, które tu wrzuciłeś najbardziej podoba mi się pierścionek nr 1 lub nr 3...delikatne pierścionki są śliczne, subtelne i urocze, taki pierścionek dziewczyna może w przyszłości połączyć z obrączką...

M&B

"Małżeństwo to diament szlifowany całe życie"
A.R.

Rolki - przejechane ok 20 km (2/28(17))
margueri jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-09, 22:28   #52
lenka990
Zaszynszylowana

Też się nie zgodzę, że małe cieńsze pierścionki z małym oczkiem są badziewne...
Też mam drobne, długie palce i AŻ jeden gruby pierścionek(nie zaręczynowy). Rzadko go nosze, bo mnie drażni. Ale że to pamiątka nie chce go sprzedawać. Zaręczynowy mam łączony z białego i żółtego złota z jednym brylancikiem. Jest wygodny, suptelny i pasuje do wszystkiego.

Mój TŻ zapytał się jakie pierścionki mi się podobają. Pokazałam mu więc. Wiedział co ma kupić i pół roku po tej rozmowie zaręczyliśmy się

Ale są gusta i guściki. Jedni lubią kapiące złoto i 500 karatów, inni tylko szafiry i białe złoto itd. Jeśli dziewczyna na co dzień nosi drobną biżuterię, nie kupuj jej pierścionka na 3 cm szerokiej obrączce i z kamieniem wielkości 1 gr bo nie będzie zadowolona. Ale jeśli lubi dużą i wyraźną biżuterię dozbieraj jeszcze i kup duży pierścionek

"Nie dyskutuj z debilem, bo sprowadzi cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"

Edytowane przez lenka990
Czas edycji: 2014-10-09 o 22:36
lenka990 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-10, 09:56   #53
B l a i r
Raczkowanie

Mi zdecydowanie bardziej podoba się 2

09.09.2013 - Pajdka
Ten, kto ratuje życie jednego człowieka, ratuje cały świat.

Wybieram Physiogel Codzienne Nawilżanie Krem Intensywny!
B l a i r jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-10, 10:27   #54
szukacz
Przyczajenie

Wybrałem nr2 i bardzo jej się spodobał. Już po stresie, i ja szczęśliwy i Ona;-)
Dziękuję wszystkim!
Stary 2014-10-10, 10:32   #55
turkusowapoziomka
ż o n a i d e a l n a

Cytat:
Wybrałem nr2 i bardzo jej się spodobał. Już po stresie, i ja szczęśliwy i Ona;-)
Dziękuję wszystkim!
No i super szybko poszlo, gratulacje

Wysłane z mojego Sony Xperia Z i to on przestawia literki.
Stary 2014-10-10, 10:48   #56
sQuaara
Zakorzenienie

gratulacje!! Swoja droga: bardzo na ostatnia chwile to załatwiałes:P
Stary 2014-10-10, 10:50   #57
asdii
Wtajemniczenie

gratulacje!

Czytamy w 2015: 29
Czytamy w 2016: 4
asdii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-10-10, 11:03   #58
lolusl
Japońska rzepa

Gratulacje!
Gets the same train every time.
’Cause his world is built ’round punctuality,
It never fails.
lolusl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-10, 11:30   #59
aga99792
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję wszystkim!
Gratki!
aga99792 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-10, 15:12   #60
lenka990
Zaszynszylowana

Super Gratuluję

"Nie dyskutuj z debilem, bo sprowadzi cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"
lenka990 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości