|
|
#31 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: work and travel USA 2015
Cześć! Ja też planuję wyjechać na W&T w tym roku! Znajomym podoba się pomysł, ale myślę, że wykruszą się pod koniec, dlatego wolę liczyć na siebie. Miałam znajomych, którzy byli i nie żałowali. Mi również najbardziej spodobała się oferta z TBW, jestem z Wrocławia. Kto jeszcze się wybiera? Gdzie chcielibyście najbardziej pracować?
|
|
|
|
|
#32 |
|
Raczkowanie
|
Hej! Mam dokładnie to samo, teraz znajomi są chętni ale jeśli chodzi o konkrety to już cieżko. Tez wybieram sie z TBW, chciałabym pracować a parku rozrywki, a Ty?;-)
|
|
|
|
|
#33 |
|
Przyczajenie
|
Hejka! Jestem z Warszawy, też chcę wybrać się na wakacje na W&T. No i pewnie jak u wszystkich znajomi się wykruszyli
Szukam pary (albo kilka osób) aby wyjechać razem! Co do biura, to jeszcze nie zdecydowałam się, aczkolwiek zastanawiam się nad BTC. Proszę o kontakt...
|
|
|
|
|
#34 |
|
Raczkowanie
|
Hej!
ja tez "szukam pary" :P zastanawiałam sie nad dwoma biurami wlasnie nad BTC albo TBW. Znalazłam jednak wiecej pozytywnych o TBW i zdecydowałam sie. Rozmawiałam tez z kilkoma osobami i nikt nie miał żadnych zastrzeżeń do biura ja juz sie zapisałas i narazie jestem bardzo zadowolona jesli zdecydujesz sie na biuro to daj znać. Pozdrawiam !
|
|
|
|
|
#35 |
|
Przyczajenie
|
Kolega pracował w parku rozrywki, dali mu wypowiedzenie 2dni wcześniej, nie dostał informacji dlaczego, ale zerwali umowę. Jest tyle tych miejsc pracy, że sama nie mogę się zdecydować i również szukam pary do wspólnego wyjazdu
|
|
|
|
|
#36 |
|
Przyczajenie
|
Nie wiem, czy wypowiada tu się jakiś chłopak, ale szukałem w internecie jakiegoś aktualnego tematu o work and travel i to jest chyba jedyny ;P
Ja też chciałem się wybrać, ze strony stany.pl Mam znajomego, który sam wyjeżdżał 2x z tej organizacji, polecał ale mówił, że to jest koszt około 8000zł. Co prawda około 3000 stanowi to "kieszonkowe", które trzeba ze sobą zabrać, ale i tak to droga impreza... Co do pracy z tej konkretnej organizacji, to on pracował w jakiejś kawiarni w Yellowstone. Pracował 45h w tygodniu, zarbiał ok 480$ w tydzień, wyżywienie i nocleg organizował pracodawca i wynosiło to 90$ tygodniowo. (te 480 dolarów to już po odliczeniu tych 90). Był baaaaaaaaardzo zadowolony. Interesowało mnie, czy można coś przywieźć z powrotem. Mówił, że on podróżował ponad 2o dni i kupił iphone, maca, duuuuuuużo ciuchów. Zakładając, że ja bym chciał tylko podróżować, myślę, że może z jakąś kasą bym wrócił... Ogólnie to musi być świetna przygoda, super sprawa, ale te koszty mnie przerażają. |
|
|
|
|
#37 |
|
Raczkowanie
|
carcar1994 a wiesz w jakim parku rozrywki pracowal? Czy oprócz tego, ze dostał to wypowiedzenie 2 dni wcześniej coś jeszcze było nie tak?
|
|
|
|
|
#38 |
|
Przyczajenie
|
W Dorney Parku podobno nie za dobrze traktowali ludzi, nie szanowali ich z tego co opowiadał kolega.
|
|
|
|
|
#39 |
|
Przyczajenie
|
Cześć, dołączam do tematu
![]() Ze znajomą planowałyśmy udział w WAT już prawie rok, a w tej chwili jesteśmy już zapisane i prawie w połowie procedur lecimy z Poznańskiego TBW i z tego co widziałam jest tu więcej osób które się na nie zdecydowało?
|
|
|
|
|
#40 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#41 |
|
Raczkowanie
|
Ja rownież jadę z tbw
|
|
|
|
|
#42 |
|
Przyczajenie
|
Może uda się zorganizować jakąś Poznańsko-debestłejową integrację przed wylotem?
|
|
|
|
|
#43 |
|
Raczkowanie
|
Wszystko chyba zależy od tego gdzie lecicie, ja do cedar point
|
|
|
|
|
#44 |
|
Przyczajenie
|
Ja już podjęłam decyzję i lecę w te wakacje z CCUSA
![]() Ktoś jeszcze sie wybiera? |
|
|
|
|
#45 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#46 |
|
Przyczajenie
|
Cześć.
Ja też poszukuj chętnej osoby na wyjazd. Nie jestem związana co do biura, bardziej zależy mi na ofercie, która przypadnie mi do gustu. Jest ktoś chętny do pracy np w hotelu, jakiejś knajpie itp? Fajnie by było z kimś wyjechać, zawsze raźniej
|
|
|
|
|
#47 |
|
Raczkowanie
|
Ja jestem chętna na wyjazd, jednak też chciałabym znaleźć "wspólnika", zawsze raźniej
|
|
|
|
|
#48 |
|
Przyczajenie
|
tylko że my lecimy w opcji SELF więc wątpliwy jest tu wspólny pracodawca ;p ale zastanawiałyśmy się też ze znajomą nad tym żeby znaleźć może kogoś na wspólne zwiedzanie później
|
|
|
|
|
#49 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#50 |
|
Przyczajenie
|
Cześć wszystkim!
Właśnie moj starszy brat powiedział mi, że takie cos w ogole istnieje i bardzo sie z tego ucieszylem. Troche o tym poczytalem i ciesze sie, ze powstal taki watek na 2015 rok. Powiedzcie mi ile na poczatku trzeba zebrac pieniedzy, zeby moc wziac udzial w Work and Travel? Naprawde az 8000zl?? Wiem, ze bilety sa drogie lotnicze, bo za tanie polaczenie zaplacimy przy duzym szczesciu okolo 3500zl w dwie strony. I jak tam jest? Duzo pracy? |
|
|
|
|
#51 |
|
Przyczajenie
|
Również wybieram się na work&travel w tym roku. Nastawiam się na biuro The Best Way i będę wszystko załatwiać online. Rozważam jednak Cedar Point lub Valleyfair i ciągle nie mogę podjąć decyzji. Ktoś się też wybiera do któregoś z tych parków ?
)
|
|
|
|
|
#52 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Polecam śledzić fly4free i tego typu serwisy. Ja leciałam do NYC, a wracałam z LA i płaciłam 2500. |
|
|
|
|
|
#53 |
|
Przyczajenie
|
Dzieki wielkie
Faktycznie, nawet w kwietniu mozna poleciec za 1750zl Dzieki za informacje. Moj brat cioteczny poprostu pracuje w USA, ale on przyjezdza do Polski w swieta, gdzie bilety sa starsznie drogo i w wakacje, gdzie jak pozno zarezerwuje, to tez placi majatek
|
|
|
|
|
#54 |
|
Raczkowanie
|
Cześć! Ja rownież jadę z TBW do Cedar Point. Wybrałam ten park droga dedukcji, wiedziałam, ze chce jechać do parku rozrywki, poszukałem ludzi na fb, borach którzy w ubiegłym roku byli w miejscach, które mnie interesowały i CP zdecydowanie ma najlepsze opinie
na duży plus tanie zakwaterowanie, pewne nadgodziny jeśli sie zdecydujesz odezwij sie na priv to możemy pogadać;-) pozdrawiam!
|
|
|
|
|
#55 |
|
Przyczajenie
|
hej
![]() planuję WAT z biura TBW w tym roku. Miałam lecieć z koleżanką, lecz jak to bywa, nie dojdzie to do skutku. Trochę obawiam się lecieć sama, czy jest ktoś może w podobnej sytuacji z Poznania? Pozdrawiam, Karolina |
|
|
|
|
#56 |
|
Przyczajenie
|
Właśnie też zastanawiam się nad Cedar Point bo w zeszłe wakacje moja koleżanka była niesamowicie zadowolona z tego miejsca i polecała bardzo bardzo mocno. W Valleyfair da się troche więcej zarobić z tego co patrzyłam, jest troche więcej rozrywek zapewnionych. Więc ciągle dylemat jest, ale w końcu podejmę decyzję. napisałam na priv
|
|
|
|
|
#57 |
|
Raczkowanie
|
Ja też się zastanawiam nadal, jeszcze się nie zapisałam. A raczej wybiorę się sama - tak czuję :P (anyone from Krakow?)
Z chęcią bym porozmawiała z kimś niezdecydowanym ![]() Do zobaczenia, mam nadzieję! |
|
|
|
|
#58 |
|
Raczkowanie
|
love, napisałabyś, proszę, w pw, gdzie konkretnie pracowałaś?
|
|
|
|
|
#59 |
|
Przyczajenie
|
A jeszcze pytanie, czy nikt nie rozważał Florydy albo rozważał i się nie zdecydował albo się zdecydował ? bo troche kusząco brzmi pogoda i samo miejsce
)
|
|
|
|
|
#60 |
|
Raczkowanie
|
też mi Floryda wpadła w oko, ale może być naprawdę spory problem z temperaturami podczas lata...
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:23.