![]() |
#31 |
Zakorzenienie
|
Dot.: co wyslac do Japonii?
Wyslalabym ptasie mleczko bo serio dla zagranicznych to cos dziwnego, choc sama go nie lubie xd
Wyslane przez tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Zakorzenienie
|
ptasie mleczko, torcik wedlowski, karmelki owocowe, śliwki w czekoladzie lub inne owoce ap agrest, krówki i kabanosy
![]() ![]() ![]()
![]() |
#33 |
DOMator
|
[1=fbf4f81e41525779832788c d71e9a6a506251643_6580de1 7ecce4;48541956]Wiadomo, że nie wszędzie dostanie się oryginalne toruńskie pierniki chociażby.[/QUOTE]
Nie chcę się czepiać, ale toruńskie pierniki można kupić w każdym większym sklepie, a pełen asortyment jest w ich sklepach firmowych, których mają trochę w całym kraju. Z marek niespożywczych to może jakiś drobiazg z Inglota? To firma, która jest rozpoznawalna w wielu krajach, a jednocześnie tam jest pozycjonowana na droższą, niż u nas. Coś z bursztynu czy porcelany to też dobry pomysł, bo w świecie jesteśmy z tych wyrobów znani. Oczywiście piękną pocztówkę z Polski warto wysłać. Ja zawsze zwożę ze świata pocztówki, bo to fajna pamiątka. Ostatnio mam też fazę na magnesy, więc może magnes z jakimś polskim symbolem byłby ciekawym pomysłem na prezent, albo ładny ołówek. Moja koleżanka ma całą kolekcję ołówków z różnych państw i miast. Jeśli ktoś lubi i używa, to może się ucieszyć z takiego drobiazgu. Przypomniałam sobie jeszcze o miodzie. Szklany słoiczek nabija trochę wagę i trzeba go dobrze ochronić przed stłuczeniem, ale miód lipowy to coś, co mi się kojarzy z Polską. No chyba, że japończycy znają miód, ale wydaje mi się, że niekoniecznie.
http://elfickizakatek.wordpress.com Edytowane przez Elfia4 Czas edycji: 2014-10-16 o 21:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:46.