Urodziny chłopaka - dać prezent czy nie? - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-10-17, 15:25   #31
KrwawaMary86
Zadomowienie

Dot.: Urodziny chłopaka - dać prezent czy nie?

Cytat:
Napisane przez kennedy Pokaż wiadomość
madra dziolcha kupila by mu prezencik zeby sie odwalil
Albo zasadziła mu takiego kopa w tyłeczek, że by na marsie wylądował. Przy okazji miałby niezapomnianą podróż gratis. W głowie mi się nie mieści, że przez 2 lata można być z kimś kto nigdy czekolady czy kwiatka nie kupił a życzenia składał na odwal się.
Autorko, a czy on Ci kiedykolwiek coś kupił? Jakiś ciuch czy chociaż czekoladę, na którą miałaś ochotę?
KrwawaMary86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-17, 15:40   #32
phideaux
Wtajemniczenie

Skoro szkoda kasy na głupoty, prezent dla niego też jest głupotą. Ciekawe, czy zauważy, że nie dostał prezentu? Bo ja myślę, że tak.

Masz to, na co sobie pozwoliłaś.
Stary 2014-10-17, 16:14   #33
weyda12
Raczkowanie

Ja bym nie dała. Ty się starsz dajesz mu prezenty a on Ci nawet zwykłego chwasta nie da.
Wiem, że nie o prezenty chodzi ale to jest zwykłe chamstwo z jego strony.
weyda12 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-17, 16:24   #34
Deborah100
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Doda1908 Pokaż wiadomość
On po prostu nie bierze tego na poważnie, poruszałam ten temat kilka razy ale on robi sobie żarty i rzuca tekstem że "szkoda kasy na głupoty" twierdzi że nigdy nikomu nic nie kupował i nie będzie tego robił.
Nadmienię jeszcze iż zarabia co najmniej 4 razy więcej niż ja więc dziwi mnie jego skąpstwo, tym bardziej że ja mu nie żałuję, wszystkie prezenty które do tej pory dostał są regularnie używane i mu się przydają (sam rzadko sobie cokolwiek kupuje, chyba że są to rzeczy motoryzacyjne lub elektroniczne).
Kiedy idziemy do jego znajomych na urodziny to nie ma problemu aby wydać 100 zł na bransoletkę dla koleżanki... więc tutaj jego tekst że szkoda kasy na głupoty się nie sprawdza, po prostu wie że nie wypada iść z gołymi rękoma skoro został zaproszony.

Jeżeli chodzi o składanie życzeń to jest to niedbałe rzucenie tekstem "najlepszego"...
Dla mnie tu śmierdzi patologicznym związkiem.....
Deborah100 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-17, 16:48   #35
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez phideaux Pokaż wiadomość
Skoro szkoda kasy na głupoty, prezent dla niego też jest głupotą. Ciekawe, czy zauważy, że nie dostał prezentu? Bo ja myślę, że tak.

Masz to, na co sobie pozwoliłaś.
Co Ty, ma dać. Inaczej panu się przestanie ten związek kalkulować.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-17, 17:01   #36
slaaave13
Zadomowienie

Jestem w szoku ze autorka wątku jeszcze sie zastanawia czy dać mu coś czy nie.
Stary 2014-10-17, 17:08   #37
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez slaaave13 Pokaż wiadomość
Jestem w szoku ze autorka wątku jeszcze sie zastanawia czy dać mu coś czy nie.
Bo niektóre panie nabawiły się (jakieś skutki uboczne Czarnobyla, czy coś) myślenia, że niczego od faceta nie mają prawa wymagać i oczekiwać, chcieć dostać prezent, czy żeby facet gdzieś zaprosił to już materializm, bycie zuą zołzą i prosta droga do staropanieństwa. Za to same wyprują sobie żyły i powieszą na choince, żeby zaimponować panu, coby nie pomyślał że się nie starają.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-10-17, 17:49   #38
Sun_lover
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Doda1908 Pokaż wiadomość
On po prostu nie bierze tego na poważnie, poruszałam ten temat kilka razy ale on robi sobie żarty i rzuca tekstem że "szkoda kasy na głupoty" twierdzi że nigdy nikomu nic nie kupował i nie będzie tego robił.
Nadmienię jeszcze iż zarabia co najmniej 4 razy więcej niż ja więc dziwi mnie jego skąpstwo, tym bardziej że ja mu nie żałuję, wszystkie prezenty które do tej pory dostał są regularnie używane i mu się przydają (sam rzadko sobie cokolwiek kupuje, chyba że są to rzeczy motoryzacyjne lub elektroniczne).
Kiedy idziemy do jego znajomych na urodziny to nie ma problemu aby wydać 100 zł na bransoletkę dla koleżanki... więc tutaj jego tekst że szkoda kasy na głupoty się nie sprawdza, po prostu wie że nie wypada iść z gołymi rękoma skoro został zaproszony.

Jeżeli chodzi o składanie życzeń to jest to niedbałe rzucenie tekstem "najlepszego"...

pogrubione - gdyby mi tak facet odpowiedział na pytanie, czemu od 2 lat nigdy mi nic nie kupił, to w tym samym momencie przestał by być moim facetem..
przecież temu kolesiowi w ogole na Tobie nie zależy, pewnie mu jest wygodnie (starasz sie, robisz prezenty itp) + seks za free. Sory ale taka prawda, wiem ze boli, ale serio tego nie widzisz?
Jak sie kogos kocha chce mu sie sprawiac przyjemnosc - a wiec takze kupowac prezenty, nawet jesli miałby to byc drobiazg...

---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:48 ----------

własnie doczytałam że koleżance na urodziny kupił bransoletkę za 100 zł...
Jezu rzuć to coś w cholere... bo on Cie nawet nie szanuje ..
Sun_lover jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-17, 17:57   #39
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Sun_lover Pokaż wiadomość
pogrubione - gdyby mi tak facet odpowiedział na pytanie, czemu od 2 lat nigdy mi nic nie kupił, to w tym samym momencie przestał by być moim facetem..
przecież temu kolesiowi w ogole na Tobie nie zależy, pewnie mu jest wygodnie (starasz sie, robisz prezenty itp) + seks za free. Sory ale taka prawda, wiem ze boli, ale serio tego nie widzisz?
Jak sie kogos kocha chce mu sie sprawiac przyjemnosc - a wiec takze kupowac prezenty, nawet jesli miałby to byc drobiazg...

---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:48 ----------

własnie doczytałam że koleżance na urodziny kupił bransoletkę za 100 zł...
Jezu rzuć to coś w cholere... bo on Cie nawet nie szanuje ..
Sun_lover, Ty Ty... materialistko.

Pogrubione: dlatego twierdzę, że pani ma rogi jak stąd do księżyca. No, może do stratosfery.
Stary 2014-10-17, 18:48   #40
kennedy
Zakorzenienie

Niestety ale to sie bierze z wychowania. Dziewczynki maja byc ciche i pokorne i cieszyc sie z tego co maja. Pozniej rosna nam pokolenia kobietktore watpia w siebie, swoja wartosc i boja sie wymagac bo nikt ich nie nauczyl ze zasluguja na wiecej.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-17, 19:50   #41
coffee
and cigarettes

Cytat:
Napisane przez kennedy Pokaż wiadomość
Niestety ale to sie bierze z wychowania. Dziewczynki maja byc ciche i pokorne i cieszyc sie z tego co maja. Pozniej rosna nam pokolenia kobietktore watpia w siebie, swoja wartosc i boja sie wymagac bo nikt ich nie nauczyl ze zasluguja na wiecej.
...do czasu aż zostaną teściowymi. Wtedy automatycznie zmieniają się w wredne potwory, które rządzą całą rodziną.
coffee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-17, 21:14   #42
201607040940
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez coffee Pokaż wiadomość
...do czasu aż zostaną teściowymi. Wtedy automatycznie zmieniają się w wredne potwory, które rządzą całą rodziną.
201607040940 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-18, 00:21   #43
carpediem
Rozeznanie

A mnie niesamowicie zastanawia, o co mu chodzi z tymi podarunkami dla znajomych. To trzeba go oficjalnie zaprosić, żeby się szarpnął na jakiś podarek? A jak nie, to "głupota"?

Serio, nie ogarniam.
carpediem jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-18, 09:51   #44
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez carpediem Pokaż wiadomość
A mnie niesamowicie zastanawia, o co mu chodzi z tymi podarunkami dla znajomych. To trzeba go oficjalnie zaprosić, żeby się szarpnął na jakiś podarek? A jak nie, to "głupota"?

Serio, nie ogarniam.
Dla znajomych płci żeńskiej. Ładnej koleżance będzie żałował? Co to to nie!
Stary 2014-10-18, 11:50   #45
carpediem
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Doris1981 Pokaż wiadomość
Dla znajomych płci żeńskiej. Ładnej koleżance będzie żałował? Co to to nie!
W sumie racja. Jakoś nie zwróciłam uwagi, że chodzi konkretnie o koleżankę .
carpediem jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-18, 13:20   #46
monika2284
Raczkowanie

GG do monika2284

Ja bym mu już nic nie dała, co za sknera, że mu nie głupio, że Ty tak ciągle kupujesz mu prezenty, a on nic, nawet czekolady.
monika2284 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości