![]() |
#31 |
Zakorzenienie
|
Dot.: 7-dmio, 5-cio i trzy latek - help me!
Tak tez zrobimy
![]() zjadam literki i gubie polskie znaki na moim lenovo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Zakorzenienie
|
Ja bym dzieciom kupiła po czekoladzie i tyle,ewentualnie kinder niespodzianke.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zapytac rodzicow jak jest ze slodyczami- osobiscie szalu dostawałam jak ktos przynosił byle g... dla jedzenia dla dziecka, a ja potem musiałam tlumaczyć, że to nie zdrowe, złe i , że dziecko tego nie lubi/ nie jadamy takich rzeczy. Polecam przeczytac skład i wybrać lepszą czekoladę z bakaliami, zamiast żelków(uwielbiam) czy Kinder n. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |||
sissy that walk
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Rozumiem dbałość o zdrowe odżywianie, no ale nie popadajmy w paranoję, jak raz na X czasu dziecko zje coś co nie jest orzechem nerkowca albo bio-kalarepą, to NIC mu się nie stanie. Przypomina mi się, jak na jakimś forum czytałam wynurzenia matki, że wpiernicza Nutellę łyżką ze słoika ale już wtedy kiedy dzieci śpią, bo pewnie by chciały, a to przecież trucizna. Warto czasami pomyśleć racjonalnie w tym temacie, nawet jeśli wychodzi to z dbałości o zdrowie dziecka. Od czekoladki się nie umiera, ważne żeby nie wpitalać gówien non stop.
Edytowane przez mary_poppins Czas edycji: 2014-10-21 o 10:09 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Zakorzenienie
|
Jajka z niespodzianka sa do kitu, czekolada rozpuszcza sie w reku, a w srodku wlascisie taki badziew, ze nie nadaje sie toto do bawienia. Ale wiecie co widzialam ostatnio w tkmaxie? Taka ksiazke po angielsku z myszka miki, a do tego plansza z figurkami postaci z ksiazki. Najgorsze, ze sama bym sie tym pobawila. W sumie zaluje, ze nie kupilam, ksiazka za 29 zl, grubokartonowa i tych figurek z 10. Byl tez bob budowniczy, spidermann, barbie, tylko troche drogo, bo do czytania bylo 5 kartek. Figurki wielkosci takiej, jak te z jajek. O zabawkach moglabym pisac cale rozprawy, bo w czasach mojego dziecinstwa, lalki barbie byly w peweksie, a teraz jest taki wybor, ze na nowo przezywam dziecinstwo z moim dzieckiem.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Zakorzenienie
|
Widzę, że się z tego robi dyskusja na temat tego, co jest najbardziej zdrowe.
No, to pytanie: a Wy byście chciały dostać od TŻ na walentynki (lub inną podobną okazję) załóżmy koszyk warzywek czy czekoladę/kwiaty? Idąc tym tokiem rozumowania czekolada jest niezdrowa, kwiaty to taki badziew, co zaraz zwiędnie, a warzywka takie zdrowe. Edit: W jajku z niespodzianką (kosztującym jakieś 3 zł) nie chodzi o super zabawkę na lata, tylko o moment otwierania, tą ciekawość, co się trafi. Edytowane przez Magdallen Czas edycji: 2014-10-21 o 10:27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
sissy that walk
|
Jeśli chodzi o figurki - ja tam potrafiłam się nimi bawić godzinami, czy to tworząc ambitną historię z fabułą, czy ustawiając je po prostu w równym rządku bez końca i ćwicząc w ten sposób zręczność i cierpliwość. Nie wiem skąd wniosek, że tym się nie da bawić. Wszystkim się da. A jak nie, to przynajmniej na chwilę jest radocha, a o to chodzi przecież.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 | |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
Oczywiście było fajnie jak rzeczywiście się trafi na figurkę - bo też figurkami się bawiłam, i ja, i mój brat... Niestety zwykle zamiast figurki się dostaje jakieś plastikowe nie wiadomo co ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |||
sissy that walk
|
Cytat:
Cytat:
![]()
Edytowane przez mary_poppins Czas edycji: 2014-10-21 o 11:37 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Grę bym chciała dostać http://allegro.pl/listing/listing.ph...v6-p-3-dz-1021. Grałam ostatnio w gościach i świetna była, dla takich gadów właśnie. Albo te małe puzelki https://www.google.pl/search?q=mini+...=1832&bih=9912 zł paczka. Edytowane przez 749d3470e67da5a340716cf11c99d98c9d41692a_5eab587331573 Czas edycji: 2014-10-21 o 13:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
No,ale powiedziałabym,że zdrowsze o chipsów. Swoją drogą przypomniała mi się moja ciotka. Mieszka za granicą,no i wiecie,taka z tych wizażowych wątków trochę jest,że u niej to to,u niej to tamto. No i jej pierwszą teorią jest to,że od żelek dzieci stają się agresywne. Jeszcze pozwala dzieciom jeść słodycze tylko w sobotę. Wszystko fajnie,z tym,że ja uważam,że jak zjem sobie codziennie jednego batona to jest to zdrowsze niż jakbym raz w tygodniu miała do rzygania jeść te słodycze,bo u nich to działa na takiej zasadzie,że się wtedy rzucają ![]() Wracając do tematu-dać sporo rodzai,ale w małych ilościach. ---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ---------- Cytat:
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 |
Raczkowanie
|
Ja też uważam że Kinder Niespodzianka będzie fajnym rozwiązaniem lub czekoladki od Kindera
![]() ![]()
![]() |
#47 |
Zakorzenienie
|
Kup coś symbolicznie, bez robienia paczek.
My zapraszając gości mieliśmy masę rodzin z dziećmi. Nie wyobrażam sobie dzwonić do każdego i pytać czy dziecko woli czekoladę czy żelki albo pytać na co jest uczulone. Kupowaliśmy po kinderze albo po czekoladzie i tyle. Gdybym miała wszystkim maluchom robić paczkę to byśmy z torbami poszli bo jak sobie dobrze przypominam to ok.20 tych dzieci na naszej drodze było ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
np. dzieci mające adhd lub inne emocjonalne problemy, czy też ze skupianiem uwagi - nie powinny w ogóle jeść czegoś, co zawiera różne barwniki w sporej ilości, bo to one powodują pogorszenie zachowania, barwniki i cukier pierwszą rzeczą w terapii powinno być odstawienie syfu a i zdrowe dziecko, które ciągle to je, zacznie być bardziej nerwowe i mniej skupiające się |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;48618182]
ale to prawda np. dzieci mające adhd lub inne emocjonalne problemy, czy też ze skupianiem uwagi - nie powinny w ogóle jeść czegoś, co zawiera różne barwniki w sporej ilości, bo to one powodują pogorszenie zachowania, barwniki i cukier pierwszą rzeczą w terapii powinno być odstawienie syfu a i zdrowe dziecko, które ciągle to je, zacznie być bardziej nerwowe i mniej skupiające się[/QUOTE] Temu nie zaprzeczam,bo się nie znam. Ale jeśli jest tak jak mówisz to cukier i barwniki mają nie tylko,żelki. Po prostu nie mogę uwierzyć w to,że tylko żelki mają takie właściwości.
![]() |
#51 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;48618182]
ty też? ![]() Ja tez ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
pisze z telefonu, wybaczcie brak ogonkow |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:02.