7-dmio, 5-cio i trzy latek - help me! - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-10-21, 06:52   #31
mogg
Zakorzenienie

Dot.: 7-dmio, 5-cio i trzy latek - help me!

Tak tez zrobimy )

zjadam literki i gubie polskie znaki na moim lenovo )
mogg jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-21, 06:57   #32
201803080934
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Magdallen Pokaż wiadomość
Piszesz ogólnie o upodobaniach dzieci, czy tylko o tym, co lubi Twoje dziecko?
Ja chyba jeszcze w życiu nie spotkałam dzieciaka, który lubiłyby rodzynki. Co do wyższości żelek nad czekoladą - też nie byłabym taka pewna. A wafelki... Może znam jakieś dziwne dzieci, ale raczej każde z nich woli czekoladę niż wafelki
ja z kolei uwielbiałam rodzynki jak byłam mała, ale nie cierpiałam żelków, do tej pory nie przepadam za nimi, ale teraz jakoś je toleruję tak samo nie lubiłam pianek, a wafelki zawsze były za czekoladą
201803080934 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-21, 08:19   #33
Layla79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Doris1981 Pokaż wiadomość
Layla79, żelki są git, się zgadzam, ale nie błagam, że pisz, że są zdrowie, bo mnie aż telepie. Żelki są mega kaloryczne - w wieku lat 10 i mniej jasne, że się to potem wybiega, dzieciaki od cukru nie zejdą z tego świata, ale generalnie żelki to zdradliwe bestie. Małe to, można zeżreć dużo, ale co to tej "zdrowotności" to ja by się kłóciła. To, że w reklamie tak mówią, nie znaczy że tak jest).
Cytat:
Napisane przez milionmalychkawalkow Pokaż wiadomość
zdrowe jak ja cie sunę, żelatyna z kopyt i chemiczne barwniki
Cytat:

Czekolady są jednak najbardziej uniwersalne. Każdemu po jednej, może być nawet zwykła, mała. Ze smakami radzę nie kombinować, bo z dzieciństwa pamiętam, że jak ktoś przychodził z czekoladami dla mnie i braci, to pozwalałam wybrać młodszym jako pierwszym, a sama dostawałam jakąś bakaliową czy gorzką, której żadne z nas nie lubiło wtedy Także wybrałabym raczej jakieś mleczne albo łaciate.

Kinder Niespodzianka też jest fajną opcją. Chłopcy są na tyle mali, że chyba każdy ucieszy się z jajka z niespodzanką.
dziewczyny, ja Was przepraszam, ale ja po prostu mam w sobie taka wesolkowatosc i tak zartem napisalam, ze zelki sa smaczne i zdrowe wklejajac buzke zezowatego stwora, choc wiadomo, ze zelki nie sa zdrowe. Ja mam takie powiedzonko po prostu, jak cos jest smaczne. Natomiast nie ulega watpliwosci, ze dzieci lubia zelki najbardziej ze wszystkiego i czasem mozna mala paczke dac. Bo gdybysmy tak rozumowaly, to naprawde w ogole slodycze nie sa zdrowe, bo podwyzszaja poziom cukru i moga prowadzic do otylosci. U mnie w rodzinie jest cukrzyca i idzie to genetycznie i raczej ograniczamy slodycze. Ale raz na jakis czas nasze dziecko dostaje zelki albo mala mambe. Co do rodzynek, moje dziecko owszem zazera sie rodzynkami i tak to juz jest, ze kazdy mowi, co proponuje, a Autor watku wybiera sobie z tych naszych porad, sila rzeczy jest to subiektywna porada. Ja napisalam, co ja bym kupila, bo widze, jak moje dziecko ma swira na punkcie tych wszystkich malych kolorowych paczuszek z wafelkami itd. Moje dziecko akurat nie lubi czekolady, w ogole znajomi tez nie daja dzieciom czekolady, bo wiele dzieci jest teraz alergicznych i moje np. Ma wysypke od kakao. Takze, przyznaje sie, nie dosc, ze zaproponowalam to, co moje dziecko lubi najbardziej, to i sobie zazartowalam. Ja juz tak mam, ze czasem sobie zazartuje, bo jakos lubie.
Layla79 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-21, 08:37   #34
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Layla79 Pokaż wiadomość
dziewczyny, ja Was przepraszam, ale ja po prostu mam w sobie taka wesolkowatosc i tak zartem napisalam, ze zelki sa smaczne i zdrowe wklejajac buzke zezowatego stwora, choc wiadomo, ze zelki nie sa zdrowe. Ja mam takie powiedzonko po prostu, jak cos jest smaczne.
(...)
Spoko. Ja też się tak próbuję oszukiwać z niektórymi dobrymi rzeczami.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-21, 09:24   #35
Karinio
Zakorzenienie

Ja bym dzieciom kupiła po czekoladzie i tyle,ewentualnie kinder niespodzianke.
Karinio jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-21, 09:58   #36
paula78
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mary_poppins Pokaż wiadomość
O fakt, świetny pomysł z Kinder Niespodzianką. Słodyczy mało ale dobre plus zupełnie losowa zabawka. Fajne jak jest dużo dzieci naraz.
Dla mnie kn jest paskudne w smaku i jeszcze plastikowy badziew w srodku- masakra.

Zapytac rodzicow jak jest ze slodyczami- osobiscie szalu dostawałam jak ktos przynosił byle g... dla jedzenia dla dziecka, a ja potem musiałam tlumaczyć, że to nie zdrowe, złe i , że dziecko tego nie lubi/ nie jadamy takich rzeczy.

Polecam przeczytac skład i wybrać lepszą czekoladę z bakaliami, zamiast żelków(uwielbiam) czy Kinder n.

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-21, 10:07   #37
mary_poppins
sissy that walk

Cytat:
Napisane przez paula78 Pokaż wiadomość
Dla mnie kn jest paskudne w smaku i jeszcze plastikowy badziew w srodku- masakra.
Ale Ty jesteś dorosła i smak trochę Ci się zmienił przez lata. Myślę, że zdecydowana większość dzieci lubi i smak, i plastikowy badziew ze środka - ja miałam tego grube kilogramy

Cytat:
Napisane przez paula78 Pokaż wiadomość
Polecam przeczytac skład i wybrać lepszą czekoladę z bakaliami, zamiast żelków(uwielbiam) czy Kinder n.
A najlepiej niech im kupią po marchewce

Rozumiem dbałość o zdrowe odżywianie, no ale nie popadajmy w paranoję, jak raz na X czasu dziecko zje coś co nie jest orzechem nerkowca albo bio-kalarepą, to NIC mu się nie stanie.
Przypomina mi się, jak na jakimś forum czytałam wynurzenia matki, że wpiernicza Nutellę łyżką ze słoika ale już wtedy kiedy dzieci śpią, bo pewnie by chciały, a to przecież trucizna. Warto czasami pomyśleć racjonalnie w tym temacie, nawet jeśli wychodzi to z dbałości o zdrowie dziecka. Od czekoladki się nie umiera, ważne żeby nie wpitalać gówien non stop.

Edytowane przez mary_poppins
Czas edycji: 2014-10-21 o 10:09
mary_poppins jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-10-21, 10:15   #38
Layla79
Zakorzenienie

Jajka z niespodzianka sa do kitu, czekolada rozpuszcza sie w reku, a w srodku wlascisie taki badziew, ze nie nadaje sie toto do bawienia. Ale wiecie co widzialam ostatnio w tkmaxie? Taka ksiazke po angielsku z myszka miki, a do tego plansza z figurkami postaci z ksiazki. Najgorsze, ze sama bym sie tym pobawila. W sumie zaluje, ze nie kupilam, ksiazka za 29 zl, grubokartonowa i tych figurek z 10. Byl tez bob budowniczy, spidermann, barbie, tylko troche drogo, bo do czytania bylo 5 kartek. Figurki wielkosci takiej, jak te z jajek. O zabawkach moglabym pisac cale rozprawy, bo w czasach mojego dziecinstwa, lalki barbie byly w peweksie, a teraz jest taki wybor, ze na nowo przezywam dziecinstwo z moim dzieckiem.
Stary 2014-10-21, 10:23   #39
Magdallen
Zakorzenienie

Widzę, że się z tego robi dyskusja na temat tego, co jest najbardziej zdrowe.

No, to pytanie: a Wy byście chciały dostać od TŻ na walentynki (lub inną podobną okazję) załóżmy koszyk warzywek czy czekoladę/kwiaty? Idąc tym tokiem rozumowania czekolada jest niezdrowa, kwiaty to taki badziew, co zaraz zwiędnie, a warzywka takie zdrowe.

Edit: W jajku z niespodzianką (kosztującym jakieś 3 zł) nie chodzi o super zabawkę na lata, tylko o moment otwierania, tą ciekawość, co się trafi.

Edytowane przez Magdallen
Czas edycji: 2014-10-21 o 10:27
Magdallen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-21, 11:03   #40
mary_poppins
sissy that walk

Jeśli chodzi o figurki - ja tam potrafiłam się nimi bawić godzinami, czy to tworząc ambitną historię z fabułą, czy ustawiając je po prostu w równym rządku bez końca i ćwicząc w ten sposób zręczność i cierpliwość. Nie wiem skąd wniosek, że tym się nie da bawić. Wszystkim się da. A jak nie, to przynajmniej na chwilę jest radocha, a o to chodzi przecież.
Stary 2014-10-21, 11:16   #41
Layla79
Zakorzenienie

Cytat:
Jeśli chodzi o figurki - ja tam potrafiłam się nimi bawić godzinami, czy to tworząc ambitną historię z fabułą, czy ustawiając je po prostu w równym rządku bez końca i ćwicząc w ten sposób zręczność i cierpliwość. Nie wiem skąd wniosek, że tym się nie da bawić. Wszystkim się da. A jak nie, to przynajmniej na chwilę jest radocha, a o to chodzi przecież.
Nie wiem, czy wiesz co aktualnie jest w tych jajkach, bo ja tylko raz natrafilam na figurke, glownie trafiam na cos, co nawet nie wiem, co to, ani jak sie tym bawic. Chyba raz byl obrazek z czyms. Raz dwa kawalki plastiku, ze niby rower. Slabe te jajka robia.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-21, 11:31   #42
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Cytat:
Kiedyś te zabawki z jajek chyba były fajniejsze.

Oczywiście było fajnie jak rzeczywiście się trafi na figurkę - bo też figurkami się bawiłam, i ja, i mój brat... Niestety zwykle zamiast figurki się dostaje jakieś plastikowe nie wiadomo co Czasem mi TŻ przyniesie KN i dla tych pseudozabawek które są w środku nie umiem znaleźć żadnego zastosowania
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-21, 11:36   #43
mary_poppins
sissy that walk

Cytat:
Nie wiem, czy wiesz co aktualnie jest w tych jajkach, bo ja tylko raz natrafilam na figurke, glownie trafiam na cos, co nawet nie wiem, co to, ani jak sie tym bawic. Chyba raz byl obrazek z czyms. Raz dwa kawalki plastiku, ze niby rower. Slabe te jajka robia.
Cytat:
Napisane przez lexie Pokaż wiadomość

Oczywiście było fajnie jak rzeczywiście się trafi na figurkę - bo też figurkami się bawiłam, i ja, i mój brat... Niestety zwykle zamiast figurki się dostaje jakieś plastikowe nie wiadomo co Czasem mi TŻ przyniesie KN i dla tych pseudozabawek które są w środku nie umiem znaleźć żadnego zastosowania
W sumie to racja, trochę się popsuły te zabawki teraz (KN kupuję regularnie ). Ale chyba można wymacać, bo te z figurkami powinny być chyba cięższe? Teraz z racji tych urodzin chyba od groma jest tych figurek.

Edytowane przez mary_poppins
Czas edycji: 2014-10-21 o 11:37
Stary 2014-10-21, 13:48   #44
749d3470e67da5a340716cf11c99d98c9d41692a_5eab587331573
Konto usunięte

Cytat:
Ale Ty jesteś dorosła i smak trochę Ci się zmienił przez lata. Myślę, że zdecydowana większość dzieci lubi i smak, i plastikowy badziew ze środka - ja miałam tego grube kilogramy
Moi chłopcy nie lubią tej czekolady, przynoszą mi do jedzenia a ja też nie lubię. Potem się kłócą o zabawki, bo zawsze ktoś trafi na lepszą albo gorszą. A po wszystkim ja te zabawki wyciągam zapomniane z zakamarków. Mam lwa, krokodyla, lokomotywę, smerfa, królika, coś dziwnego z parasolem - całkiem bez sensu zestaw i nie do zabawy.

Grę bym chciała dostać http://allegro.pl/listing/listing.ph...v6-p-3-dz-1021. Grałam ostatnio w gościach i świetna była, dla takich gadów właśnie. Albo te małe puzelki https://www.google.pl/search?q=mini+...=1832&bih=9912 zł paczka.

Edytowane przez 749d3470e67da5a340716cf11c99d98c9d41692a_5eab587331573
Czas edycji: 2014-10-21 o 13:50
749d3470e67da5a340716cf11c99d98c9d41692a_5eab587331573 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-21, 15:25   #45
Niedopowiedzenia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Doris1981 Pokaż wiadomość
Layla79, żelki są git, się zgadzam, ale nie błagam, że pisz, że są zdrowie, bo mnie aż telepie. Żelki są mega kaloryczne - w wieku lat 10 i mniej jasne, że się to potem wybiega, dzieciaki od cukru nie zejdą z tego świata, ale generalnie żelki to zdradliwe bestie. Małe to, można zeżreć dużo, ale co to tej "zdrowotności" to ja by się kłóciła. To, że w reklamie tak mówią, nie znaczy że tak jest.

Tu nie chodzi o jakieś sępienie się, ale ja jestem przeciwna dawaniu dzieciom słodyczy przy każdej okazji, bo sama byłam tak uczona i teraz mam duży problem ze słodyczami (rzuciłam palenie, ale słodycze to inna broszka... ).

No,ale powiedziałabym,że zdrowsze o chipsów.
Swoją drogą przypomniała mi się moja ciotka. Mieszka za granicą,no i wiecie,taka z tych wizażowych wątków trochę jest,że u niej to to,u niej to tamto.
No i jej pierwszą teorią jest to,że od żelek dzieci stają się agresywne.
Jeszcze pozwala dzieciom jeść słodycze tylko w sobotę.
Wszystko fajnie,z tym,że ja uważam,że jak zjem sobie codziennie jednego batona to jest to zdrowsze niż jakbym raz w tygodniu miała do rzygania jeść te słodycze,bo u nich to działa na takiej zasadzie,że się wtedy rzucają
Wracając do tematu-dać sporo rodzai,ale w małych ilościach.

---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ----------

Cytat:
Napisane przez Narrhien Pokaż wiadomość
Ja zawsze kupuję książki. Wcale nie muszą być drogie Dla dzieci jest mnóstwo fajnych książeczek, z takich tanich, a ładnych i fajnych to mogę polecić wyd. Media Rodzina, mają fajne serie i zawsze można coś z tego wybrać, dla starszego coś z serii CzuCzu albo już normalną, ciekawą książkę. Albo komiks?

Uważam, że książka to zawsze dobry prezent
Dobry pomysł.

---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ----------

Cytat:

Fajniejsze były,ale teraz chyba też wracają z okazji tych urodzin KN.

Nie dbaj o markę ołówka, sprawdź czy jest zatemperowany.

Porozmawiaj z nami o Bułgarii

Od dupy strony, zapraszamy
Niedopowiedzenia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-10-21, 17:04   #46
katherine87
Raczkowanie

Ja też uważam że Kinder Niespodzianka będzie fajnym rozwiązaniem lub czekoladki od Kindera Sama jak byłam mała też często dostawałam tego typu drobiazgi i bardzo się cieszyłam. Uważam że taki mały drobiazg na pewno ucieszy maluchów i też nie pojechałabym z pustymi rękoma
Stary 2014-10-21, 19:08   #47
moooniaaaa
Zakorzenienie

Kup coś symbolicznie, bez robienia paczek.

My zapraszając gości mieliśmy masę rodzin z dziećmi. Nie wyobrażam sobie dzwonić do każdego i pytać czy dziecko woli czekoladę czy żelki albo pytać na co jest uczulone. Kupowaliśmy po kinderze albo po czekoladzie i tyle. Gdybym miała wszystkim maluchom robić paczkę to byśmy z torbami poszli bo jak sobie dobrze przypominam to ok.20 tych dzieci na naszej drodze było
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-21, 19:19   #48
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Ja chyba jeszcze w życiu nie spotkałam dzieciaka, który lubiłyby rodzynki. Co do wyższości żelek nad czekoladą - też nie byłabym taka pewna. A wafelki... Może znam jakieś dziwne dzieci, ale raczej każde z nich woli czekoladę niż wafelki

Czekolady są jednak najbardziej uniwersalne. Każdemu po jednej, może być nawet zwykła, mała. Ze smakami radzę nie kombinować, bo z dzieciństwa pamiętam, że jak ktoś przychodził z czekoladami dla mnie i braci, to pozwalałam wybrać młodszym jako pierwszym, a sama dostawałam jakąś bakaliową czy gorzką, której żadne z nas nie lubiło wtedy Także wybrałabym raczej jakieś mleczne albo łaciate.

Kinder Niespodzianka też jest fajną opcją. Chłopcy są na tyle mali, że chyba każdy ucieszy się z jajka z niespodzanką.
moje obie kochają i... starsza pytana, co by chciała od Mikołaja czy na urodziny: żelki kilka razy w życiu jadła, bo nie pasę jej słodyczami a mimo to ukochała sobie bardzo

Cytat:
Jajka z niespodzianka sa do kitu, czekolada rozpuszcza sie w reku, a w srodku wlascisie taki badziew, ze nie nadaje sie toto do bawienia. Ale wiecie co widzialam ostatnio w tkmaxie? Taka ksiazke po angielsku z myszka miki, a do tego plansza z figurkami postaci z ksiazki. Najgorsze, ze sama bym sie tym pobawila. W sumie zaluje, ze nie kupilam, ksiazka za 29 zl, grubokartonowa i tych figurek z 10. Byl tez bob budowniczy, spidermann, barbie, tylko troche drogo, bo do czytania bylo 5 kartek. Figurki wielkosci takiej, jak te z jajek. O zabawkach moglabym pisac cale rozprawy, bo w czasach mojego dziecinstwa, lalki barbie byly w peweksie, a teraz jest taki wybor, ze na nowo przezywam dziecinstwo z moim dzieckiem.
ty też?

Cytat:
Napisane przez Niedopowiedzenia Pokaż wiadomość
No,ale powiedziałabym,że zdrowsze o chipsów.
Swoją drogą przypomniała mi się moja ciotka. Mieszka za granicą,no i wiecie,taka z tych wizażowych wątków trochę jest,że u niej to to,u niej to tamto.
No i jej pierwszą teorią jest to,że od żelek dzieci stają się agresywne.
Jeszcze pozwala dzieciom jeść słodycze tylko w sobotę.
Wszystko fajnie,z tym,że ja uważam,że jak zjem sobie codziennie jednego batona to jest to zdrowsze niż jakbym raz w tygodniu miała do rzygania jeść te słodycze,bo u nich to działa na takiej zasadzie,że się wtedy rzucają
Wracając do tematu-dać sporo rodzai,ale w małych ilościach.

---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ----------

Dobry pomysł.

---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ----------

Fajniejsze były,ale teraz chyba też wracają z okazji tych urodzin KN.
ale to prawda
np. dzieci mające adhd lub inne emocjonalne problemy, czy też ze skupianiem uwagi - nie powinny w ogóle jeść czegoś, co zawiera różne barwniki w sporej ilości, bo to one powodują pogorszenie zachowania, barwniki i cukier

pierwszą rzeczą w terapii powinno być odstawienie syfu

a i zdrowe dziecko, które ciągle to je, zacznie być bardziej nerwowe i mniej skupiające się
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-21, 19:41   #49
201607291951
Konto usunięte

Cytat:

a może to tak, że teraz stare jesteśmy i dostrzegamy jaki to badziew
201607291951 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-21, 20:55   #50
Niedopowiedzenia
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;48618182]
ale to prawda
np. dzieci mające adhd lub inne emocjonalne problemy, czy też ze skupianiem uwagi - nie powinny w ogóle jeść czegoś, co zawiera różne barwniki w sporej ilości, bo to one powodują pogorszenie zachowania, barwniki i cukier

pierwszą rzeczą w terapii powinno być odstawienie syfu

a i zdrowe dziecko, które ciągle to je, zacznie być bardziej nerwowe i mniej skupiające się[/QUOTE]

Temu nie zaprzeczam,bo się nie znam. Ale jeśli jest tak jak mówisz to cukier i barwniki mają nie tylko,żelki. Po prostu nie mogę uwierzyć w to,że tylko żelki mają takie właściwości.

Nie dbaj o markę ołówka, sprawdź czy jest zatemperowany.

Porozmawiaj z nami o Bułgarii

Od dupy strony, zapraszamy
Niedopowiedzenia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-21, 21:54   #51
Layla79
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;48618182]
ty też? [/QUOTE]
Ja tez
Stary 2014-10-23, 12:04   #52
milionmalychkawalkow
Zadomowienie

Cytat:
Widzę, że się z tego robi dyskusja na temat tego, co jest najbardziej zdrowe.

No, to pytanie: a Wy byście chciały dostać od TŻ na walentynki (lub inną podobną okazję) załóżmy koszyk warzywek czy czekoladę/kwiaty? Idąc tym tokiem rozumowania czekolada jest niezdrowa, kwiaty to taki badziew, co zaraz zwiędnie, a warzywka takie zdrowe.

Edit: W jajku z niespodzianką (kosztującym jakieś 3 zł) nie chodzi o super zabawkę na lata, tylko o moment otwierania, tą ciekawość, co się trafi.
Zdecydowanie.koszyk.warzy wek, bo wiekszosc slodyczy zawiera krowie mleko, ktorego nie jem. :p

pisze z telefonu, wybaczcie brak ogonkow

IG
👊 🔥♀ 💥 ✊
intersekcjonalizm | siostrzaństwo | moc kobiet
g i r l o n f i r e
milionmalychkawalkow jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości