![]() |
#31 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Praca w spożywczaku to wstyd?
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ---------- W sumie nic nie stoi na przeszkodzie, żebyśmy mieli nowy zawód taki jak 'menadżer kasy fiskalnej' z wynagrodzeniem 'dawnej', 'zwykłej' kasjerki. Edytowane przez dfdce9ad473ee3ba4bd9426289ac63cb58eb8552 Czas edycji: 2014-10-24 o 10:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
sissy that walk
|
[1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;4865515 0]
W sumie nic nie stoi na przeszkodzie, żebyśmy mieli nowy zawód taki jak 'menadżer kasy fiskalnej' z wynagrodzeniem 'dawnej', 'zwykłej' kasjerki.[/QUOTE] To chyba już się dzieje - na pewno slyszałaś o konserwatorze powierzchni płaskich ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
astro-loszka
|
Wstyd to kraść i pasożytować na innych. Głupie te koleżanki, nie słuchaj ich.
![]() |
#34 |
Wredny kotecek
|
Ja bym nie chciała na stanowisku kierowniczym, nie jestem jakąś wielką panią co się boi w pracy ręce pobrudzić, ale w spożywczym bym pracować nie chciała :P Można już mnie zmieszać z błotem :P Wiadomo, że jak brak kasy przyciśnie to się bierze co się nawinie, ale dla mnie najgorsze co może być to praca w handlu (żeby nie było - nie ze względu na wstyd, pracowałam w handlu ale nie w spożywce).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Wredny kotecek
|
[1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;4865595 2]Zgadzam się, to jest za☠☠☠iście ciężki job. Trzeba mieć do tego po prostu predyspozycje, jak do każdej pracy.[/QUOTE]
+stalowe nerwy na chamskich pozbawionych szacunku do człowieka klientów. Gdybym miała rodzinę na utrzymaniu i nie miała co do gara włożyć to bym pewnie poszła (co ja gadam, na pewno:P) ale póki mogę powybrzydzać to praca na kasie jest na końcu mojej chciejlisty prac i nawet tam nie składam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#38 | |
Wredny kotecek
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#40 |
Zakorzenienie
|
Wazne,ze cokolwiek robisz,masz checi do pracy. W dzisiejszych czasach i taka prace sie ceni
Wysłane z mojego HUAWEI Y530-U00 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#41 |
Zadomowienie
|
Żadna praca nie hańbi, oby tylko była zapłacona! Co do podejścia Twoich koleżanek i rodziny ... no bez komentarza. Ale na Twoim miejscu bym się tym nie przejmowała.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Raczkowanie
|
wstydem jest nie pracować mimo możliwości
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
plum plum
|
a ja mam pytanie do Autorki: co robią zawodowo szanowne koleżanki? I ile macie mniej więcej lat? Nigdy się nie splamiły wykładaniem towaru, pracą na kasie czy inwentaryzacjami?
![]() |
![]() |
#44 |
Konto usunięte
|
Bardzo dobrze autorko że masz tę pracę, nie wisisz na czyjejś kieszeni, nikt też ci nie wyrzyga że łoży na twoje utrzymanie boś darmozjad
![]() A co do propozycji szukania nowych koleżanek - popieram ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Autorko, pracowałam w handlu, za kasą w markecie, w monopolowym i butiku. Nie mam do tego predyspozycji, ale dzięki pracy z ludźmi nabrałam trochę pewności siebie, ogłady, poznałam techniki sprzedaży, itd. I wiesz co? Też mam koleżanki, co nie pójdą za kasę za 1500, albo że to wstyd. Dla mnie jest wstydem żebrać o pieniądze będąc zdrową i młodą. Żeby w życiu coś osiągnąć, trzeba zaczynać od robienia różnych rzeczy ![]()
"Bo w życiu najważniejsza jest RÓWNWAGA " ![]() ![]() biegam więc jestem . ![]() hairmaniac ![]() Edytowane przez coconaughty Czas edycji: 2014-10-24 o 17:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 | |
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
Ty się nie przejmuj takimi "mądrymi" docinkami "mądrych koleżanek". Praca to praca. Żadna nie hańbi.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Konto usunięte
|
fajnie że znalazłaś pracę, chyba koleżanki Ci trochę mimo wszystko zazdroszczą. Nadal są na garnuszku rodziców?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Zakorzenienie
|
Idę jutro pohandlować.
Mamy wyprzedaż garażową w okolicy. Czyli pakuję w domu wszystkie "przydasie" do kartonów, rozkładam kramik w wyznaczonym taśmą miejscu i zachęcam innych żeby kupili moje graty. Nie wstyd mi że to robię, choć wielu z moich sąsiadów nie ma na to odwagi, a znajomi i rodzice patrzą na mnie jak na kosmitkę (po to 3 kierunki studiów kończyłaś żeby handlować na bazarze?). Dystans do siebie też jest ważny. Miesiąc temu była podobna akcja i obok mnie handlował pan profesor-wykładowca z prestiżowej uczelni. Miał m.in. do sprzedania harlekiny po 1zł ![]() Praca na kasie łatwa nie jest. Tony produktów trzeba przerzucać. Nie można fałszywego banknotu przyjąć, nie można pomylić się w wydawaniu reszty. Wbrew pozorom trzeba mieć predyspozycje do tej pracy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Tez pracuje w sklepie, nie tylko na kasie, rowniez na stoisku z wedlinami i calej reszcie, musze umiec ogarnac caly moj sklep. Pracuje tam raczej nie z powodu tego ze jestem glupia, albo nie mam wyksztalcenia, bo wlasnie koncze magisterke. Po prostu u mnie ciezko znalezc cokolwiek innego bez znajomosci. Nie czuje sie gorsza z powodu miejsca, w jakim pracuje, chociaz faktem jest, ze niektore osoby z mojego otoczenia dawaly mi do zrozumienia, ze czemu nie poszukam czegos lepszego. Zawsze mowie, ze niech mi pokaza gdzie isc, to pojde chetnie ![]() Praca jest ciezka, ale wazne, ze jest w ogole. Autorko, zycze ci duzo cierpliwosci i fajniejszych kolezanek ![]() Cytat:
Nie wiem, moze sekret tkwi w odpowiednich znajomosciach, rodzinie, ktora wiele moze. Mi nikt w szukaniu pracy nie pomogl. Mam co mam. I nie mam czasu na kursy. Edytowane przez czarna_maciejka Czas edycji: 2014-10-24 o 20:15 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Wredny kotecek
|
Ale nigdzie nie ma o tym, ze one są bezrobotne :p
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Konto usunięte
|
A co Cie to obchodzi co inni mysla. Pieniedzy nikt Ci za darmo nie da, trzeba zapracowac. Zaczniesz na kasie, a potem mozesz szukac czegos lepszego.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Wtajemniczenie
|
Miej na uwadze to, że wiele osób zazdrości Ci że w ogóle masz pracę. Znam kilka koleżanek (z mgr) które z pocałowaniem ręki stanęłyby za ladą
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Raczkowanie
|
W wakacje dorabiałam sobie w sklepie spożywczym na moim osiedlu (dodam, że to moja pierwsza praca i to tylko wakacyjna, bo od września wróciłam do szkoły) i nie uważam, że to wstyd, nigdy!
Była totalnie miła atmosfera, przyjaźni ludzie, a i zarobiłam sobie niezłą sumkę. Dlatego nie ma się co wstydzić tylko korzystać z oferty. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Przez całe studia byłam na utrzymaniu swojego faceta i obojgu nam to odpowiadało. Nie uważam, że jakimkolwiek wstydem jest praca na kasie, ale czy to jakiś obowiązek ciężko pracować gdy nie ma takiej potrzeby ? Co by mi ta praca dała ? Przyjemność ? Lepsze kwalifikacje ? Dla mnie to, co mówisz jest tak samo idiotyczne jak to, co mówią koleżanki autorki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Rozeznanie
|
Dla mnie ŻADNA praca nie hańbi, ale przyznam, że jeśli jest pracą tymczasową (kwestia indywidualna czy na miesiąc czy na 2 lata). Oczywiście jeśli chodzi o mnie. Bo nic mi do tego, w jaki sposób ktoś zarabia pieniądze, jeśli nie kradnie.
![]() P.S. Co do tego wydawania kasy chłopaka/męża...Jeśli każdej ze stron to odpowiada, to jaki niby to powód do wstydu? Może ktoś? marzy, żeby zajmować się domem i jeśli ma taką możliwość, to do jasnej anielki, czego ma się wstydzić? ![]() Edytowane przez why_so Czas edycji: 2014-10-24 o 22:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
BAN stały
|
praca marzeń to na pewno nie jest, ale po 1 nie każda praca biurowa musi być pracą marzeń, po 2 lepsza praca niż bezrobocie, po 3 masz wypłatę, po 4 masz niemądre koleżanki, ale na to machnij reką, ale po 5, rodziny Twojej nie rozumiem, pracujesz, zarabiasz, pomagasz, powinni Cię doceniac, że się nie opieprzasz i nie wisisz na nich.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 | |||
Wredny kotecek
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:53 ---------- Poprzedni post napisano o 23:53 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:56 ---------- Poprzedni post napisano o 23:53 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 | |
and cigarettes
|
Cytat:
Ja uważam, że to jest uwłaczające i nieco wstydliwe. Nie sam fakt pracy w sklepie, a fakt pracy w sklepie z wyższym wykształceniem i wyłącznie ze względu na znajomości. Gdybym sama miała teraz szukać pracy i jedyne co bym znalazła, to praca w sklepie, bo mnie znajoma poleciła - czułabym się trochę jakbym dostała w twarz, bo mam jakąśtam wiedzę, umiejętności, papierki i inne, a skorzystać z nich w takiej pracy bym nie mogła. Z jednej strony wiem, że to nie do końca moja wina, a z drugiej pewnie zadawałabym sobie pytanie "co by było, gdybym wybrała inny (lepszy) kierunek i kształciła się inaczej albo gdybym w ogõle na studia nie poszła?". Nie miałabym problemu z tym, że zarabiam tak a nie inaczej, a bardziej z tym, że straciłam 5 lat na coś, co mi zupełnie nic nie dało. W pewnien sposób byłby to mój życiowy fail. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:35.