![]() |
#31 |
Konto usunięte
|
Dot.: Bieg przez pLotki
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Zakorzenienie
|
aha no spoko dla mnie obgadywanie to mowienie o kims ale z jakas tam pogarda i falszem, no ale ok.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Konto usunięte
|
Dla mnie obgadywanie=mówienie o kimś za jego plecami.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Konto usunięte
|
To nie było porównanie obgadywania do zdrady, tylko porównanie tego ''mechanizmu'' -> że skoro ''ja'' coś robię, to znaczy, że inni też, albo kłamią.
Dla mnie obgadywanie to mówienie o kimś kłamstw/przeinaczeń/obrabianie mu tyłka itp. Samo przekazanie informacji na czyiś temat, jak tej osoby nie ma, nie jest moim zdaniem obgadywaniem. ---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ---------- No właśnie, ja uważam tak samo. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Wizażowy Kot Igor
|
Nie, no bez przesady.
Jeśli teraz powiem, że "kocham swoją Mamę, moja Mama jest cudownym człowiekiem" a Mama nie jest Wizażanką, to znaczy, że ją obgaduję? Bo przecież nie zagląda kobieta na Wizaż.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Zakorzenienie
|
Tu chyba wszystkie mamy problem z definicjami, bo plotkowanie i obgadywanie dla każdego jest czymś troszkę innym.
PWN mówi Cytat:
Obgadywanie to dla mnie takie złośliwe plotkowanie i wylanie jadu. I bardzo rzadko to robię, musi mi ktoś bardzo zaleźć za skórę. I jak dla mnie to rozmowa typu "jak on mnie denerwuje tym, że jest, taki, smaki i owaki" itd. Nigdy za to nie robię rzeczy ze słownikowej definicji plotki. Nigdy nie rozpowszechniałam dalej kłamliwej opinii o kimkolwiek. I dla mnie robienie takich rzeczy to zwyczajne świństwo, ale wątpię, aby dużo osób robiło świadomie takie rzeczy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
na drugie mam Irena
|
moja bratowa zapytała mnie czy jestem w ciąży bo wszyscy już wiedzą a rodzina nie
najpierw się śmiałam z tego, ale potem zastanawiałam, dlaczego to kogoś mogłoby zainteresować i skąd sobie to ubzdurał według mnie plotka bierze się z nudów, dwie sąsiadki spotykają się na ulicy, wymieniają nowiny, potem sąsiadka spotyka następną, nowiny juz troszkę trzeba ubarwić, dodać szczegóły i tak rośnie plotka
![]() |
#39 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
na drugie mam Irena
|
Cytat:
To mówienie o kimś ale jakby jeszcze dodać ze ten chłopak to Francuz i Zosia mówiła ze rozwiódł sie niedawno to juz plotka. Bo plotka, dla mnie, nie kończy sie na jednym zdaniu, historia jest dorabiana i coraz to dluzsza. Bo prawdy sa trzy , moja twoja i g....wno prawda
![]() |
![]() |
#41 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Zrozumiałam definicję obgadywania przytoczoną wyżej, ale jeśli tak, to brakuje mi synonimu do "mówienia/gadanie o kimś". |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#42 | |
na drugie mam Irena
|
Cytat:
Bo to jeszcze zależy czy rozmawiajacy lubią kaske czy martwią sie o nią, czy raczej wymieniają sie nowościami - ploteczkami. Robią to z sympati czy złośliwości
![]() |
![]() |
#43 |
lokalna gwiazda
|
Moim zdaniem są po prostu ludzie, którzy lubią żyć cudzym życiem. Ja mogę nudzić się jak mops, a do głowy by mi nie przyszło, żeby dorwać jakąś sąsiadkę i rozmawiać z nią na cudzy temat.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Konto usunięte
|
ja według plotek byłam w ciąży dobrych parę lat temu.
Za to mojego Tżta raz uśmiercili, a drugi raz pociął się tak, że krew lała się strumieniami. Oczywiście dlatego, że rzuciła go dziewczyna. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |
Zakorzenienie
|
Nie plotkuję, bo... nie mam na to czasu
![]() Czy byłam tematem plotek - pewnie tak, było parę etapów, kiedy rzeczywiście zwracałam uwagę, parę razy powodem była zwykła zazdrość - co śmieszniejsze, moim zdaniem nieuzasadniona. Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#50 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Bo to że znałaś jakąś tam prymitywną dziewuchę to naprawdę fascynujące, ja też znałam parę. I co? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Zakorzenienie
|
No bo są mechanizmy zachowania typowe dla prymitywnych dziewczątek z małymi móżdżkami. A na pomysł, by się zastanawiać, jak skończy jakiś nick z forum bym nie wpadła, ciekawe, dlaczego.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
No a mechanizmy postępowania prymitywnych dziewczątek mogą być przerózne, widać co cwańszych jeszcze nie spotkałaś ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:51.