Bieg przez pLotki - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-10-26, 20:59   #31
201708160922
Konto usunięte

Dot.: Bieg przez pLotki

Cytat:
Napisane przez chwast Pokaż wiadomość
jak powiem - kasi lepiej było w brązie, ale teraz też jest ok - to dla ciebie obgadywanie bo kasi nie ma obok mnie?
Oczywiście, że tak.
201708160922 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-26, 21:01   #32
chwast
Zakorzenienie

aha no spoko dla mnie obgadywanie to mowienie o kims ale z jakas tam pogarda i falszem, no ale ok.
chwast jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-26, 21:04   #33
201708160922
Konto usunięte

Dla mnie obgadywanie=mówienie o kimś za jego plecami.
Stary 2014-10-26, 21:13   #34
201605161006
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
Porownywanie obgadywania do zdrady xDDDD
To nie było porównanie obgadywania do zdrady, tylko porównanie tego ''mechanizmu'' -> że skoro ''ja'' coś robię, to znaczy, że inni też, albo kłamią.

Dla mnie obgadywanie to mówienie o kimś kłamstw/przeinaczeń/obrabianie mu tyłka itp. Samo przekazanie informacji na czyiś temat, jak tej osoby nie ma, nie jest moim zdaniem obgadywaniem.

---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ----------

Cytat:
aha no spoko dla mnie obgadywanie to mowienie o kims ale z jakas tam pogarda i falszem, no ale ok.
No właśnie, ja uważam tak samo.
201605161006 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-26, 22:09   #35
charsi
Zadomowienie

Cytat:
no raczej.
Cytat:
obgadywać
mówić o kimś za czyimiś plecami, z reguły fałszywie i pogardliwie; oczerniać, szkalować
Stary 2014-10-26, 22:23   #36
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

Cytat:
Napisane przez CzasKomety Pokaż wiadomość
Dla mnie obgadywanie=mówienie o kimś za jego plecami.
Nie, no bez przesady.
Jeśli teraz powiem, że "kocham swoją Mamę, moja Mama jest cudownym człowiekiem" a Mama nie jest Wizażanką, to znaczy, że ją obgaduję? Bo przecież nie zagląda kobieta na Wizaż.

Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209

Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw

No pasaran!
Mijanou jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-26, 23:28   #37
Kalini
Zakorzenienie

Tu chyba wszystkie mamy problem z definicjami, bo plotkowanie i obgadywanie dla każdego jest czymś troszkę innym.
PWN mówi
Cytat:
plotka «niesprawdzona lub kłamliwa wiadomość powtarzana z ust do ust, najczęściej szkodząca czyjejś opinii»
teraz to sprawdziłam i ja zupełnie inaczej traktowałam plotkowanie. Dla mnie to rozmowa o kimś w której są, i fakty, i czasami przypuszczenia itd. I np. jak rozmawiam z kimś o X i tym, że teraz jest z Y, a wcześniej była z Z to snujemy przypuszczenia, interpretujemy fakty z przeszłości itd. I dla mnie to już jest plotkowanie. I przyznam, że zdarza mi się, jak pewnie każdemu to w sumie normalna rzecz.

Obgadywanie to dla mnie takie złośliwe plotkowanie i wylanie jadu. I bardzo rzadko to robię, musi mi ktoś bardzo zaleźć za skórę. I jak dla mnie to rozmowa typu "jak on mnie denerwuje tym, że jest, taki, smaki i owaki" itd.

Nigdy za to nie robię rzeczy ze słownikowej definicji plotki. Nigdy nie rozpowszechniałam dalej kłamliwej opinii o kimkolwiek. I dla mnie robienie takich rzeczy to zwyczajne świństwo, ale wątpię, aby dużo osób robiło świadomie takie rzeczy.
Kalini jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-10-27, 08:31   #38
evela28
na drugie mam Irena

moja bratowa zapytała mnie czy jestem w ciąży bo wszyscy już wiedzą a rodzina nie
najpierw się śmiałam z tego, ale potem zastanawiałam, dlaczego to kogoś mogłoby zainteresować i skąd sobie to ubzdurał
według mnie plotka bierze się z nudów, dwie sąsiadki spotykają się na ulicy, wymieniają nowiny, potem sąsiadka spotyka następną, nowiny juz troszkę trzeba ubarwić, dodać szczegóły i tak rośnie plotka

kiedy życie daje ci w twarz
uśmiechnij się i z politowaniem powiedz:
bijesz się jak ciota
evela28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-27, 10:11   #39
201708160922
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Kalini Pokaż wiadomość
Tu chyba wszystkie mamy problem z definicjami, bo plotkowanie i obgadywanie dla każdego jest czymś troszkę innym.
PWN mówi

teraz to sprawdziłam i ja zupełnie inaczej traktowałam plotkowanie. Dla mnie to rozmowa o kimś w której są, i fakty, i czasami przypuszczenia itd. I np. jak rozmawiam z kimś o X i tym, że teraz jest z Y, a wcześniej była z Z to snujemy przypuszczenia, interpretujemy fakty z przeszłości itd. I dla mnie to już jest plotkowanie. I przyznam, że zdarza mi się, jak pewnie każdemu to w sumie normalna rzecz.

Obgadywanie to dla mnie takie złośliwe plotkowanie i wylanie jadu. I bardzo rzadko to robię, musi mi ktoś bardzo zaleźć za skórę. I jak dla mnie to rozmowa typu "jak on mnie denerwuje tym, że jest, taki, smaki i owaki" itd.

Nigdy za to nie robię rzeczy ze słownikowej definicji plotki. Nigdy nie rozpowszechniałam dalej kłamliwej opinii o kimkolwiek. I dla mnie robienie takich rzeczy to zwyczajne świństwo, ale wątpię, aby dużo osób robiło świadomie takie rzeczy.
To jak nazwać mówienie o kimś za jego plecami? Np. Kaśka mnie wkurzyła, bo prosiłam ją o coś, a tego nie zrobiła? A jak nazwać: Kaśka poznała chłopaka na wakacjach i wyjechała do niego za granicę?
Stary 2014-10-27, 12:53   #40
evela28
na drugie mam Irena

Cytat:
To jak nazwać mówienie o kimś za jego plecami? Np. Kaśka mnie wkurzyła, bo prosiłam ją o coś, a tego nie zrobiła? A jak nazwać: Kaśka poznała chłopaka na wakacjach i wyjechała do niego za granicę?

To mówienie o kimś ale jakby jeszcze dodać ze ten chłopak to Francuz i Zosia mówiła ze rozwiódł sie niedawno to juz plotka. Bo plotka, dla mnie, nie kończy sie na jednym zdaniu, historia jest dorabiana i coraz
to dluzsza.
Bo prawdy sa trzy , moja twoja i g....wno prawda

bijesz się jak ciota
Stary 2014-10-27, 13:34   #41
201708160922
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez evela28 Pokaż wiadomość
To mówienie o kimś ale jakby jeszcze dodać ze ten chłopak to Francuz i Zosia mówiła ze rozwiódł sie niedawno to juz plotka. Bo plotka, dla mnie, nie kończy sie na jednym zdaniu, historia jest dorabiana i coraz
to dluzsza.
Bo prawdy sa trzy , moja twoja i g....wno prawda
Ale jeśli to prawda?

Zrozumiałam definicję obgadywania przytoczoną wyżej, ale jeśli tak, to brakuje mi synonimu do "mówienia/gadanie o kimś".
Stary 2014-10-27, 13:54   #42
evela28
na drugie mam Irena

Cytat:
Ale jeśli to prawda?

Zrozumiałam definicję obgadywania przytoczoną wyżej, ale jeśli tak, to brakuje mi synonimu do "mówienia/gadanie o kimś".

Bo to jeszcze zależy czy rozmawiajacy lubią kaske czy martwią sie o nią, czy raczej wymieniają sie nowościami - ploteczkami. Robią to z sympati czy złośliwości

bijesz się jak ciota
Stary 2014-10-27, 15:43   #43
I am Rock
lokalna gwiazda

Cytat:
Napisane przez evela28 Pokaż wiadomość
według mnie plotka bierze się z nudów, dwie sąsiadki spotykają się na ulicy, wymieniają nowiny, potem sąsiadka spotyka następną, nowiny juz troszkę trzeba ubarwić, dodać szczegóły i tak rośnie plotka
Moim zdaniem są po prostu ludzie, którzy lubią żyć cudzym życiem. Ja mogę nudzić się jak mops, a do głowy by mi nie przyszło, żeby dorwać jakąś sąsiadkę i rozmawiać z nią na cudzy temat.
I am Rock jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-27, 21:40   #44
201604200942
Konto usunięte

ja według plotek byłam w ciąży dobrych parę lat temu.

Za to mojego Tżta raz uśmiercili, a drugi raz pociął się tak, że krew lała się strumieniami. Oczywiście dlatego, że rzuciła go dziewczyna.
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-28, 10:46   #45
chwast
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SamaraMorganx Pokaż wiadomość
ja według plotek byłam w ciąży dobrych parę lat temu.

Za to mojego Tżta raz uśmiercili, a drugi raz pociął się tak, że krew lała się strumieniami. Oczywiście dlatego, że rzuciła go dziewczyna.
Ja bylam w ciazy w zeszly wtorek xd

Wyslane przez tapatalk 2
chwast jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-28, 11:38   #46
201708160922
Konto usunięte

Cytat:
Jakiś pomysł?
Stary 2014-10-28, 18:00   #47
Mileva_
Zakorzenienie

Nie plotkuję, bo... nie mam na to czasu Owszem, zdarza mi się się na czyjś temat pogadać (chyba że to też plotka, to ok), ale wychodzi to zazwyczaj przy okazji. Na pewno nie rozpowszechniam specjalnie jakichś informacji, nie obrabiam nikomu tyłka - bo po co? Nie lepiej takie rozrywki zostawić jakimś pustakom, które widocznie nie mają się czym zająć?

Czy byłam tematem plotek - pewnie tak, było parę etapów, kiedy rzeczywiście zwracałam uwagę, parę razy powodem była zwykła zazdrość - co śmieszniejsze, moim zdaniem nieuzasadniona.

Cytat:
Napisane przez cottan Pokaż wiadomość
wścibska ze mnie baba i jak kogoś nie lubię, to potrafię nieźle obrobić tyłek. Z tym że nie mam w zwyczaju wymyślać plotek i wysyłać ich w świat, ot, lubię czasem posłuchać i powiedzieć w duchu "a dobrze jej tak!".
Jak kogoś nie lubię, to potrafię wyśmiać za ubiór, za to, że chłopak rzucił bo z zołzą nie wytrzymał itp
Na roku była taka dziewucha i po paru semestrach nikt się do niej odezwać nie chciał, mimo, że podbijała, do kogo się dało. Ale była tak prostacka i głupia, że niczego jej to prawdopodobnie nie nauczyło - taki prymityw z mięsnego. Reszta roku na poziomie.
Mileva_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-31, 19:43   #48
201607111042
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Mileva_ Pokaż wiadomość
Nie plotkuję, bo... nie mam na to czasu Owszem, zdarza mi się się na czyjś temat pogadać (chyba że to też plotka, to ok), ale wychodzi to zazwyczaj przy okazji. Na pewno nie rozpowszechniam specjalnie jakichś informacji, nie obrabiam nikomu tyłka - bo po co? Nie lepiej takie rozrywki zostawić jakimś pustakom, które widocznie nie mają się czym zająć?

Czy byłam tematem plotek - pewnie tak, było parę etapów, kiedy rzeczywiście zwracałam uwagę, parę razy powodem była zwykła zazdrość - co śmieszniejsze, moim zdaniem nieuzasadniona.

Na roku była taka dziewucha i po paru semestrach nikt się do niej odezwać nie chciał, mimo, że podbijała, do kogo się dało. Ale była tak prostacka i głupia, że niczego jej to prawdopodobnie nie nauczyło - taki prymityw z mięsnego. Reszta roku na poziomie.
A w jakim celu to napisałaś? Ku przestrodze?
201607111042 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-01, 08:58   #49
Mileva_
Zakorzenienie

Cytat:
A w jakim celu to napisałaś? Ku przestrodze?
Przykładu na to, że z mentalnej wiochy można wyjść, wiocha z prostaka już nie wyjdzie.
Stary 2014-11-01, 09:18   #50
201607111042
Konto usunięte

Cytat:
Przykładu na to, że z mentalnej wiochy można wyjść, wiocha z prostaka już nie wyjdzie.
Pytałam w jakim celu odniosłaś to do mojego posta. Co by mi pokazać jak skończę czy jak?
Bo to że znałaś jakąś tam prymitywną dziewuchę to naprawdę fascynujące, ja też znałam parę. I co?
Stary 2014-11-01, 09:47   #51
Mileva_
Zakorzenienie

Cytat:
Pytałam w jakim celu odniosłaś to do mojego posta. Co by mi pokazać jak skończę czy jak?
Bo to że znałaś jakąś tam prymitywną dziewuchę to naprawdę fascynujące, ja też znałam parę. I co?
No bo są mechanizmy zachowania typowe dla prymitywnych dziewczątek z małymi móżdżkami. A na pomysł, by się zastanawiać, jak skończy jakiś nick z forum bym nie wpadła, ciekawe, dlaczego.
Stary 2014-11-01, 09:55   #52
201607111042
Konto usunięte

Cytat:
No bo są mechanizmy zachowania typowe dla prymitywnych dziewczątek z małymi móżdżkami. A na pomysł, by się zastanawiać, jak skończy jakiś nick z forum bym nie wpadła, ciekawe, dlaczego.
No ja też bym nie wpadła. Po prostu nie wiem, po kiego odniosłaś swoją wypowiedź do mojej ale ok. End of topic.

No a mechanizmy postępowania prymitywnych dziewczątek mogą być przerózne, widać co cwańszych jeszcze nie spotkałaś
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości