|
|
#31 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Bieg przez pLotki
|
|
|
|
|
#32 |
|
Zakorzenienie
|
aha no spoko dla mnie obgadywanie to mowienie o kims ale z jakas tam pogarda i falszem, no ale ok.
|
|
|
|
|
#33 |
|
Konto usunięte
|
Dla mnie obgadywanie=mówienie o kimś za jego plecami.
|
|
|
|
|
#34 |
|
Konto usunięte
|
To nie było porównanie obgadywania do zdrady, tylko porównanie tego ''mechanizmu'' -> że skoro ''ja'' coś robię, to znaczy, że inni też, albo kłamią.
Dla mnie obgadywanie to mówienie o kimś kłamstw/przeinaczeń/obrabianie mu tyłka itp. Samo przekazanie informacji na czyiś temat, jak tej osoby nie ma, nie jest moim zdaniem obgadywaniem. ---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ---------- No właśnie, ja uważam tak samo. |
|
|
|
|
#35 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
|
#36 |
|
Wizażowy Kot Igor
|
Nie, no bez przesady.
Jeśli teraz powiem, że "kocham swoją Mamę, moja Mama jest cudownym człowiekiem" a Mama nie jest Wizażanką, to znaczy, że ją obgaduję? Bo przecież nie zagląda kobieta na Wizaż.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
|
|
|
#37 | |
|
Zakorzenienie
|
Tu chyba wszystkie mamy problem z definicjami, bo plotkowanie i obgadywanie dla każdego jest czymś troszkę innym.
PWN mówi Cytat:
Obgadywanie to dla mnie takie złośliwe plotkowanie i wylanie jadu. I bardzo rzadko to robię, musi mi ktoś bardzo zaleźć za skórę. I jak dla mnie to rozmowa typu "jak on mnie denerwuje tym, że jest, taki, smaki i owaki" itd. Nigdy za to nie robię rzeczy ze słownikowej definicji plotki. Nigdy nie rozpowszechniałam dalej kłamliwej opinii o kimkolwiek. I dla mnie robienie takich rzeczy to zwyczajne świństwo, ale wątpię, aby dużo osób robiło świadomie takie rzeczy. |
|
|
|
|
|
#38 |
|
na drugie mam Irena
|
moja bratowa zapytała mnie czy jestem w ciąży bo wszyscy już wiedzą a rodzina nie
najpierw się śmiałam z tego, ale potem zastanawiałam, dlaczego to kogoś mogłoby zainteresować i skąd sobie to ubzdurał według mnie plotka bierze się z nudów, dwie sąsiadki spotykają się na ulicy, wymieniają nowiny, potem sąsiadka spotyka następną, nowiny juz troszkę trzeba ubarwić, dodać szczegóły i tak rośnie plotka
|
|
#39 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#40 | |
|
na drugie mam Irena
|
Cytat:
To mówienie o kimś ale jakby jeszcze dodać ze ten chłopak to Francuz i Zosia mówiła ze rozwiódł sie niedawno to juz plotka. Bo plotka, dla mnie, nie kończy sie na jednym zdaniu, historia jest dorabiana i coraz to dluzsza. Bo prawdy sa trzy , moja twoja i g....wno prawda
|
|
|
#41 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Zrozumiałam definicję obgadywania przytoczoną wyżej, ale jeśli tak, to brakuje mi synonimu do "mówienia/gadanie o kimś". |
|
|
|
|
|
#42 | |
|
na drugie mam Irena
|
Cytat:
Bo to jeszcze zależy czy rozmawiajacy lubią kaske czy martwią sie o nią, czy raczej wymieniają sie nowościami - ploteczkami. Robią to z sympati czy złośliwości
|
|
|
#43 |
|
lokalna gwiazda
|
Moim zdaniem są po prostu ludzie, którzy lubią żyć cudzym życiem. Ja mogę nudzić się jak mops, a do głowy by mi nie przyszło, żeby dorwać jakąś sąsiadkę i rozmawiać z nią na cudzy temat.
|
|
|
|
|
#44 |
|
Konto usunięte
|
ja według plotek byłam w ciąży dobrych parę lat temu.
Za to mojego Tżta raz uśmiercili, a drugi raz pociął się tak, że krew lała się strumieniami. Oczywiście dlatego, że rzuciła go dziewczyna. |
|
|
|
|
#45 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#46 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#47 | |
|
Zakorzenienie
|
Nie plotkuję, bo... nie mam na to czasu
Owszem, zdarza mi się się na czyjś temat pogadać (chyba że to też plotka, to ok), ale wychodzi to zazwyczaj przy okazji. Na pewno nie rozpowszechniam specjalnie jakichś informacji, nie obrabiam nikomu tyłka - bo po co? Nie lepiej takie rozrywki zostawić jakimś pustakom, które widocznie nie mają się czym zająć?Czy byłam tematem plotek - pewnie tak, było parę etapów, kiedy rzeczywiście zwracałam uwagę, parę razy powodem była zwykła zazdrość - co śmieszniejsze, moim zdaniem nieuzasadniona. Cytat:
|
|
|
|
|
|
#48 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#49 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#50 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Bo to że znałaś jakąś tam prymitywną dziewuchę to naprawdę fascynujące, ja też znałam parę. I co? |
|
|
|
|
|
#51 |
|
Zakorzenienie
|
No bo są mechanizmy zachowania typowe dla prymitywnych dziewczątek z małymi móżdżkami. A na pomysł, by się zastanawiać, jak skończy jakiś nick z forum bym nie wpadła, ciekawe, dlaczego.
|
|
|
|
|
#52 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
No a mechanizmy postępowania prymitywnych dziewczątek mogą być przerózne, widać co cwańszych jeszcze nie spotkałaś
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:23.

Owszem, zdarza mi się się na czyjś temat pogadać (chyba że to też plotka, to ok), ale wychodzi to zazwyczaj przy okazji. Na pewno nie rozpowszechniam specjalnie jakichś informacji, nie obrabiam nikomu tyłka - bo po co? Nie lepiej takie rozrywki zostawić jakimś pustakom, które widocznie nie mają się czym zająć?