|
|
#31 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Banalne pytanie do pań.
[1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;4870506 0]Kiedyś do mnie typ w podobnym guście wyskoczył zza winkla i że on mi poniesie zakupy. Spławiłam go najpierw grzecznie, że dziękuję i że nie potrzebuję pomocy, a ten dalej swoje. Przemówiłam więc w jego narzeczu słowem na 's' i w końcu zatrybił że big love raczej nię będzie. Skąd się biorą takie typy.[/QUOTE]
Na piwo chciał pewnie zarobić.
|
|
|
|
|
#32 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#33 |
|
Konto usunięte
|
[1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;4870536 4]Skąd wiesz, to Twój znajomy ?
[/QUOTE]Znam ten typ. Udają zauroczenie, a naprawdę chodzi o piwo.
|
|
|
|
|
#34 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#35 |
|
Konto usunięte
|
[1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;4870540 7]Boże, mój świat się właśnie zawalił
Nie łam się. Niektórym chodzi o piwo i seks.
|
|
|
|
|
#36 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#37 |
|
plum plum
|
ja się peszę w takiej sytuacji, ostatnio na przystanku podszedł do mnie koleś, zaczął mówić, że mnie zna i że takiej twarzy nie da się zapomnieć. Przyznam, że nie sprawiło mi to żadnej przyjemności. Ale to chyba wiele zależy od danej osoby - ja lubię komplementy od starszych, eleganckich panów. Jakoś dwa tygodnie temu taki pan mi w markecie powiedział, że mam wdzięk jak jego żona za młodu - i powiedział to tak miło i serdecznie, że naprawdę się mi przyjemnie zrobiło.
|
|
|
#38 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#39 |
|
and cigarettes
|
Jak mi ktoś rzuci komplementem na ulicy, to automatycznie odpowiem "dziękuję" i... tyle. Ani nie będę skakać z radości, ani mi się humor nie poprawi, ani nie poczuję się superfajna, ani nie zacznę się zastanawiać "może to gwałciciel! a może chciał seksu! a może chory psychicznie! a może..."
Nie robi to na mnie żadnego wrażenia, ani pozytywnego, ani negatywnego. A i tak najczęściej, gdy gdzieś idę albo jadę tramwajem, to mam w uszach słuchawki, więc nie słyszę, że ktoś coś do mnie mówi i gapię się w jedno miejsce, więc pewnie też nawet nie zauważę, że ktoś coś mówi.
|
|
|
|
|
#40 |
|
Konto usunięte
|
[1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;4870566 5]A chodziło mu pewnie o piwo i seks
[/QUOTE]Może nawet o... prokreację. |
|
|
|
|
#41 | |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
Nie dla każdej kobiety musi to być przyjemne, że faceci ją oglądają od stóp do głów i jeszcze komentują jej wygląd głośno. Wiele osób może się poczuć kiepsko i niekomfortowo, nie ma w tym nic dziwnego.
|
|
|
|
|
|
#42 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już nie powiększajmy tak waszych ego ![]() Ale tak jak wspomniałem, akurat tą rzecz chętnie bym pożyczył od krajów zachodu.
Widziane okiem faceta. Drukuję w czy de! Projekt: FoldaRap. http://szczecin.tvp.pl/23874420/030216 24:20 http://szczecin.tvp.pl/23995784/120216 29:30 |
|
|
|
|
|
#43 |
|
Konto usunięte
|
Mnie to by z 'zachodu' wystarczyło żeby ludzie w Polsce mówili sobie 'dzień dobry', sprzątali po swoich psach i nie klęli jak wściekli w miejscach publicznych.
Komplemenciki i sztuczne uśmieszki nie są mi do życia tak bardzo potrzebne jak powyższe. |
|
|
|
|
#44 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie to ani ziębi ani grzeje. Zdarza się, że ktoś potrzebuje wyrazić swoją opinię, przecież go nie powstrzymam. Zazwyczaj odpowiadam z uśmiechem "wiem" i idę dalej. Ładnie pani wygląda...wiem, ładne ma pani nogi/oczy/włosy/co tam jeszcze....wiem. Mam w domu lusterko i wiem, jak wyglądam, nikt nie musi mnie uświadamiać. Zazwyczaj wszyscy komplemenciarze mają problem z tym, że nie raczyłam im podziękować a stwierdziłam, że faktycznie mają rację. Dziękować to ja mogę za przysługę a nie za informację
![]() Gorzej jak się jakiś przyczepi i usilnie chce zaprosić na kawę/herbatę/wyciągnąć numer telefonu. Nie lubię takich sytuacji, nienawidzę wręcz. |
|
|
|
|
#45 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#46 |
|
on tired little feet
|
Mi się to bardziej kojarzy z takim festiwalowym zachowaniem, które niestety nie sprawdza się w szarej codzienności
Mi by sprawiło przyjemność gdybym sobie czytała a ktoś podszedł i powiedział że mam dobry gust literacki, czy coś w tym stylu Takie niespodziewane komplementy o jakich piszesz są dość przytłaczające bo nie wiadomo czego ta druga osoba właściwie chce. Wszystko zależy też od tego jak i co zostanie powiedziane. A jak akurat mam dzień w którym czuję się nie za pięknie delikatnie mówiąc i coś takiego usłyszę to robi mi się wręcz głupio, że ktoś tam się przyglądał a ja akurat wyglądam jak wyglądam i pewnie on sobie żartuje, czy coś.Ale kiedyś jak jechałam autobusem to wszedł taki chłopak, popatrzył się na mnie i powiedział tylko "piękne oczy". Widać było że to było naturalne, trochę sam się zawstydził, po prostu mu się wyrwało. Urocze i bardzo miłe :P
I saw it first!’ squeaked Sniff, ‘I must choose a name for it. Wouldn’t it be fun to call it Sniff? That’s so short and sweet. Edytowane przez thirky Czas edycji: 2014-10-28 o 14:10 |
|
|
|
|
#47 | |
|
and cigarettes
|
Cytat:
I tak btw: Dziwi mnie trochę, że ogólnie panuje przekonanie, że niezbyt taktowne jest powiedzenie komuś "masz brzydkie włosy", ale po słowach "masz ładne włosy" mój humor ma się poprawić, mam się rozpływać, cieszyć i doceniać, że ktoś zauważył moją urodę. To można komentować wygląd innych czy opinie należy zachować dla siebie? Trochę się gubię. |
|
|
|
|
|
#48 |
|
Zakorzenienie
|
Jedna pani ,żaliła mi się kiedyś ,że to już ten wiek bo nawet budowlańcy nie zwracają na nią uwagi.A oni przecież zaczepiają nawet babcie nad grobem.No i smutna była.Więc niektórym brakuje jednak takiego dopalacza
|
|
|
|
|
#49 |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=Braann;48702421][FONT="Garamond"][SIZE="3"][CENTER][B]Witam.
znam go" , natomiast panie... określmy tu 25+ reagowały zupełnie odwrotnie, zawstydzały się, dziękowały, czasami nawet dochodziło do krótkiej jednorazowej wymiany zdań. Masz 15 lat? Czasem w przyplywie dobrego humory, albo wtedy gdy komplement jest niebanalny mowie- super, dzieki. Jednak na wiekszosc takich komlementujaco-zaczepiajacych reaguje jak byk na plachte. Tak jestem pania 'okreslmy tu 25+' , ale to jeszcze nie znaczy, ze stoje nad grobem i z kazdym komplementem jakiegos swira splywa na mnie Łaska i jeszcze moge, choc przez chwile poczuc sie kobieta
Edytowane przez vanniaa Czas edycji: 2014-10-28 o 14:29 |
|
|
|
|
#50 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo powiedzenie czegoś o wydźwięku pozytywnym, pochwalnym w żaden logiczny sposób nie łączy się z tym, że osoba do której jest to coś mówione może poczuć się źle. Cytat:
Czy jeśli Twoja przyjaciółka ma krzywy nos, to cały czas jej mówisz, że ma krzywulca na twarzy? Nie, bo domyślasz się, że sprawiłoby to jej przykrość. Natomiast wiesz, że jak powiesz drugiemu człowiekowi coś pozytywnego, to MOŻE mu się to spodobać, może mu to humor poprawić. Chyba że trafi na takie, co go uważają za zboka
Widziane okiem faceta. Drukuję w czy de! Projekt: FoldaRap. http://szczecin.tvp.pl/23874420/030216 24:20 http://szczecin.tvp.pl/23995784/120216 29:30 |
||
|
|
|
|
#51 |
|
Lux Mundi
|
To ja się wyłamię
.Nie przeszkadzają mi komplementy na przystanku, w autobusie, w drodze do pracy, czy w kolejce do kasy w Biedronce .Na te dotyczące urody, ubioru, gustu literackiego, rodzaju perfum etc. reaguję tak samo - życzliwą uprzejmością .Jeśli osoba komplementująca okazuje się być w późniejszym czasie zdesperowana i nachalna ucinam krótko i tyle. Ale w sumie mogę być też płytka .
|
|
|
#52 |
|
Zakorzenienie
|
Podziekowalabym
bardzo mileWysłane z mojego HUAWEI Y530-U00 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#53 | ||
|
and cigarettes
|
Cytat:
To nie jest odpowiedź na moje pytanie. ![]() Cytat:
A przyjaciołom nie mówię, że coś mi się w ich wyglądzie nie podoba, bo mam w rzyci ich wygląd, a nie dlatego, że będą płakać w poduszkę, jeśli coś powiem. |
||
|
|
|
|
#54 |
|
Zakorzenienie
|
Wolałabym dostać komplement za charakter czy zdolności niż za wygląd, który nie jest moją zasługą, przemija i nic o mnie nie mówi
|
|
|
|
|
#55 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ty nie czujesz potrzeby mówienia obcym ludziom komplementów. Dlaczego zatem uważasz kogoś kto to robi za zboka/głupka? Nie mówię, że tak go nazwałaś, chodzi mi o negatywny wydźwięk oceny. Cytat:
Skoro ma np. 5 sekund na spojrzenie na kogoś, to wiadomym jest, że jedyne co dostrzegasz jest wygląd. Nie sposób poznać zamiłowań drugiej osoby do arii operowych. Idąc dalej, jeśli w tym krótkim czasie coś w wyglądzie tej osoby Ci się spodobało, że chcesz skomplementować, to komplementujesz właśnie tę cechę. Oczywiście jeśli ma się podejście jak autor wątku. Cytat:
Sama stwierdzeniem "nie dlatego, że będą płakać w poduszkę, jeśli coś powiem." mówisz, że możesz im bezkarnie mówić takie rzeczy i na pewno nie będą czuć się z tym źle.
||||
|
|
|
|
#56 | |
|
Biała Dama
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#57 |
|
Zakorzenienie
|
Po co dopisywać jakąś skomplikowaną ideologię do komplementu? Podziękuj albo olej jeśli masz takie życzenie.Ale nie...pochwalił moje włosy ,pewnie myśli ,że jestem głupia.Pochwalił książkę którą czytam ,pewnie uważa ,że jestem brzydka. Na pewno czegoś chce, itp .Może tak więcej dystansu do siebie?Ostatnio jakiś żulik pochwalił moje nogi, byli w grupie ,ja mam już w gaciach ,bo się zmierzcha a nogi akurat mam takie sobie, no ale zanim zdążyłam pomyśleć poszło :ty też.Brechtali się i teraz mam" szacunek ludzi ulicy ",nawet rano mi się dzisiaj jeden kłaniał.
|
|
|
|
|
#58 | |
|
Biała Dama
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#59 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie będąc kobieta cieżko ci zrozumieć ze byc moze nie życzymy sobie byc zaczepiane przez obcych facetow bo różnie sie to kończy. Nie lubie byc oglądana i oceniana jak krowa na targu, poza tym mężczyźni sa raczej interesowni i rzadko komplementuja obca kobiete ot tak zeby poprawic jej humor, takie zaczepki kojarzą sie niestety z desperackim podrywem typu "ładna jesteś dasz mi numer? No daaaaj, nie bądź taka " kiedyś skończyło sie tak ze facet zaczął mnie znienacka komplementowac jak wracalam wieczorem po pracy zeby za chwile mnie napaść i zmusić do dotknięcia jego obnazonych genitaliow wiec wiesz. takie komplementy od obcych kolesi spływają po mnie jak po kaczce i nie poprawiają humoru. Jezeli juz mu na tym zależy to niech sie bardziej wysili na komplement z klasa i doceni np wybór czytanej książki, styl ubioru, ładne kolczyki zamiast chwalic sliczne oczka czy nozki a gwarantuje ze wiecej kobiet bedzie miłe zaskoczonych i docenionych. Ja wole komplementy tego typu. Albo humorystyczne w stylu "codziennie widze cie tu na przystanku i zawsze wygladasz ładnie ale dzisiaj to juz przesadzilas" Pod warunkiem ze z ust normalnego, zadbanego faceta a nie dresa albo zula. Tak jak ktos juz tu wspomniał również lubie komplementy od obcych kobiet bo sa szczere i z ich strony nic mi nie grozi.
|
|
|
|
|
|
#60 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Co Wy, dziewczyny, tutaj odpierniczacie? Raz płacz, że zero komplementów i uwagi, teraz płacz, bo ktoś obcy prawi komplement, więc pewnie ZBOK/PODRYWACZ/RUCHACZTERRORYSTA. Bez przesady. Nie bądźcie takie och i ach. Nie trzeba kogoś lustrować i śledzić przez milion kilometrów, żeby zauważyć, że ma ładne oczy. Mam nadzieję, że autor wątku nie zaprzestanie tej praktyki przez Wasze komentarze. "codziennie widze cie tu na przystanku i zawsze wygladasz ładnie ale dzisiaj to juz przesadzilas" po tym to chyba bym facepalma strzeliła. Żenujące lekko. Edytowane przez 397c2675f3cdfd9a8d969495a6edd4aafb32f2d2_655aa1f83943f Czas edycji: 2014-10-28 o 15:45 |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:42.

13.03.2008
" kiedyś skończyło sie tak ze facet zaczął mnie znienacka komplementowac jak wracalam wieczorem po pracy zeby za chwile mnie napaść i zmusić do dotknięcia jego obnazonych genitaliow wiec wiesz.
takie komplementy od obcych kolesi spływają po mnie jak po kaczce i nie poprawiają humoru. Jezeli juz mu na tym zależy to niech sie bardziej wysili na komplement z klasa i doceni np wybór czytanej książki, styl ubioru, ładne kolczyki zamiast chwalic sliczne oczka czy nozki a gwarantuje ze wiecej kobiet bedzie miłe zaskoczonych i docenionych. Ja wole komplementy tego typu. Albo humorystyczne w stylu "codziennie widze cie tu na przystanku i zawsze wygladasz ładnie ale dzisiaj to juz przesadzilas"