Grożący współlokator bijący swoją dziewczynę - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-10-30, 19:04   #31
ajah
wańka wstańka

Dot.: Grożący współlokator bijący swoją dziewczynę

Cytat:
Napisane przez Fenris Pokaż wiadomość
Takie, że od razu się stwierdza, że to facet bije kobietę. To już nie te czasy, a kobiety nie są takie bezbronne i niewinne.
1. Sama sobie lima nie nabiłą
2. Pomijam, ze autorka wątk widać miałą przesłąnki ku temu, ze facet był agresywny a nie kobieta
3, Kobiety niegdy nie były niewienne (tak z zasady); imiedzy nnymi dlatego powinny takie akcje być zgłaszane.

4. Nadal większość sytuacji przemocy domowej dotyczy sytuacji, gdy mężczyzna stosuje przemoc.
Stary 2014-10-30, 19:47   #32
martynka89
Zakorzenienie

Autorko wiej z tego mieszkania a o ta dziewczyne sie nie martw.

Pewnie mi sie zaraz dostanie za znieczulice ale znam takie osoby jak ta dziewczyna i jej nie pomozesz. Ona swojego kata nie wyda, dopoki samo do niej nie dotrze, ze musi cos z tym zrobic.
Mam znajoma, ktora byla bita. Po kilku awanturach sasiedzi wezwali policje, ona pobita za kazdym razem tlumaczyla policjantom, ze a to sie przewrocila i uderzyla o kant stolu, innym razem, ze spadla ze schodow. Policjanci sie podsmiewali, bo dobrze wiedzieli co jest grane, ale spisywali jej zeznania- czyli byla glosna impreza, ale zadnej awantury i pobicia nie bylo- i odjezdzali. Nic nie mogli zrobic bo ona nigdy tego faceta nie zaskarzyla.
Tak samo bedzie z twoja wspollokatorka, wezwiesz policje, ona sie wykreci a pozniej razem z tym kolesiem beda sie na was mscic. Nie ma sensu ladowanie sie w klopoty i pomaganie na sile osobie, ktora tej pomocy nie chce.
martynka89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-30, 19:53   #33
Kalini
Zakorzenienie

Ale warto, aby policja o tym wiedziała, nawet jeśli to zgłoszenie za pierwszym razem nie pomoże. Być może stanie się coś co sprawi, że dziewczyna będzie chciała, aby poniósł karę, a takie zgłoszenie od byłych współlokatorów już pokazuje, że działo się coś wcześniej. Uważam, że na każdą taką sytuację powinno się reagować. bo możemy kiedyś mieć kogoś na sumieniu.
Kalini jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-30, 20:02   #34
ajah
wańka wstańka

Cytat:
Napisane przez martynka89 Pokaż wiadomość
Autorko wiej z tego mieszkania a o ta dziewczyne sie nie martw.

Pewnie mi sie zaraz dostanie za znieczulice ale znam takie osoby jak ta dziewczyna i jej nie pomozesz. Ona swojego kata nie wyda, dopoki samo do niej nie dotrze, ze musi cos z tym zrobic.
Mam znajoma, ktora byla bita. Po kilku awanturach sasiedzi wezwali policje, ona pobita za kazdym razem tlumaczyla policjantom, ze a to sie przewrocila i uderzyla o kant stolu, innym razem, ze spadla ze schodow. Policjanci sie podsmiewali, bo dobrze wiedzieli co jest grane, ale spisywali jej zeznania- czyli byla glosna impreza, ale zadnej awantury i pobicia nie bylo- i odjezdzali. Nic nie mogli zrobic bo ona nigdy tego faceta nie zaskarzyla.
Tak samo bedzie z twoja wspollokatorka, wezwiesz policje, ona sie wykreci a pozniej razem z tym kolesiem beda sie na was mscic. Nie ma sensu ladowanie sie w klopoty i pomaganie na sile osobie, ktora tej pomocy nie chce.

A ja znam przypadki, w których telefon na policję ( w takich sprawach) uratował (dosłownie) komuś życie.
Stary 2014-10-30, 20:33   #35
martynka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ajah Pokaż wiadomość
A ja znam przypadki, w których telefon na policję ( w takich sprawach) uratował (dosłownie) komuś życie.
Dla mnie to logiczne, ze jak by w moim mieszkaniu kogos katowali i to konkretnie, to wezwalabym policje a raczej nie przygladalabym sie az by ta osobe zamordowali. Ale w takie rekoczyny jak opisala autorka, czyli podbite oko, nie wtracam sie i tyle. Chyba, ze kobieta sama by mnie poprosila o pomoc. Za duzo znam takich przypadkow, zeby sie wtracac w rekoczyny i pozniej miec problemy bo to ja okaze sie ta zla a nie kochany misio.
Stary 2014-10-30, 20:38   #36
201609102148
Konto usunięte

Cytat:
Dla mnie to logiczne, ze jak by w moim mieszkaniu kogos katowali i to konkretnie, to wezwalabym policje a raczej nie przygladalabym sie az by ta osobe zamordowali. Ale w takie rekoczyny jak opisala autorka, czyli podbite oko, nie wtracam sie i tyle. Chyba, ze kobieta sama by mnie poprosila o pomoc. Za duzo znam takich przypadkow, zeby sie wtracac w rekoczyny i pozniej miec problemy bo to ja okaze sie ta zla a nie kochany misio.

Okaże dla kogo? Rozumiem, że podstawowe ludzkie odruchy obowiązują tylko wtedy, jeśli będzie później fejm, dozgonna wdzięczność i klucze do miasta?
201609102148 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-30, 20:49   #37
ajah
wańka wstańka

Cytat:
Rozumiem, że jestes ekspertem i potrafisz ocenić, że podbite oko nie jest oznaką katowania

Takie surealistyczne rozmowy na granicy absurdu na wizażu już mnie nie dziwią; bardziej zasmucają.
Już nawet nie chodzi o cudze poglądy, a raczej o kwestie podejścia do faktów.
A fakty dotyczące premocy domowej pokazują, że przemoc eskaluje, widoczne limo może świadczyć równie dobrze i o tym, że dochodzi do eskalacji: w końcu oprawca jest mało ostrożny i traci kontrolę.
\

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-10-30, 21:08   #38
martynka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Farmakopea Pokaż wiadomość
Okaże dla kogo? Rozumiem, że podstawowe ludzkie odruchy obowiązują tylko wtedy, jeśli będzie później fejm, dozgonna wdzięczność i klucze do miasta?
Nie potrzebuje cudzej wdziecznosci.
Jak chcesz kogos na sile uszczesliwiac to powodzenia. Dla takiej kobiety jej misio zawsze pozostanie tym ukochanym, bo przeprosi i papeczke z mozdzka zrobi a osoba ktora pomaga bedzie dla obojga "kolezanka", ktora wpieprza sie w nieswoje sprawy. I jeszcze ta kolezanka moze pozniej chodzic w strachu po ulicy wieczorowa pora, bo owy "misio" moze chciec jej wyplacic za wsciubanie nosa nie tam gdzie trzeba. Niektorym ludziom dobrze jest w takich zwiazkach, czy Tobie sie to podoba czy nie. Pobija sie, pokloca i pozniej sie pogodza. Nigdy nie zmusisz kobiety do odejscia od mezczyzny, mozesz sobie 10 razy w miesiacu dzwonic na policje, ale niczego tym nie zmienisz.

Cytat:
Rozumiem, że jestes ekspertem i potrafisz ocenić, że podbite oko nie jest oznaką katowania

Takie surealistyczne rozmowy na granicy absurdu na wizażu już mnie nie dziwią; bardziej zasmucają.
Już nawet nie chodzi o cudze poglądy, a raczej o kwestie podejścia do faktów.
A fakty dotyczące premocy domowej pokazują, że przemoc eskaluje, widoczne limo może świadczyć równie dobrze i o tym, że dochodzi do eskalacji: w końcu oprawca jest mało ostrożny i traci kontrolę.
\
Ja nie musze byc ekspertem i niczego oceniac. Jak dziewcze ma podbite oko i "sprzedaje" wspollokatorkom historyjki o tym jak to miala bliskie spotkanie z pajakiem i dlatego krzyczala, to juz wiadomo, ze nic nie da sie zrobic. Takie samo opowiadanie pewnie ma juz w zanadrzu dla policji. Jak by porzdnie oberwala i chciala odejsc od typa, to wiedzialaby gdzie sie udac po pomoc. Ona odejsc najwyrazniej nie chce, nikt jej do tego nie zmusi. Niestety mialam do czynienia z dziesiatkami takich kobiet i nawet jak policja im doradza wyprowadzenie sie z domu, to one sie wyprowadzaja, tylko zgadnij gdzie po kilku dniach wracaja? Do swojego ukochanego, zeby za kilka dni/ tygodni znowu porzadnie oberwac.
Stary 2014-10-30, 21:12   #39
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

W sumie to nie rozumiem, Autorko, Twojego modus operandi. W takich sytuacjach wzywa się policję.

Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209

Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw

No pasaran!
Mijanou jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-30, 21:17   #40
tworazka
Zakorzenienie

no a jakby wezwala policje, dziewczyna powiedzialaby historie o szafce w ciemnosci, misiaczek w minute zamienilby sie w aniola, to ona by dostala po tylku za zle wezwanie?
Stary 2014-10-30, 21:32   #41
martynka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tworazka Pokaż wiadomość
no a jakby wezwala policje, dziewczyna powiedzialaby historie o szafce w ciemnosci, misiaczek w minute zamienilby sie w aniola, to ona by dostala po tylku za zle wezwanie?
Z policja by nie miala problemow za "zle wezwanie" bo oni na ogol wiedza co jest grane

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-30, 21:41   #42
tworazka
Zakorzenienie

Cytat:
Z policja by nie miala problemow za "zle wezwanie" bo oni na ogol wiedza co jest grane
No co by zrobili gdyby weszli? Nawet jakby wzieli dziewczyne do osobnego pokoju, i ona powiedzialaby prawde, jego by zawineli to by wiedziala, ze jak wroci to jej sprawi takie manto, ze pozaluje tej decyzji.
Jakby powiedziala, ze nic sie nie dzieje, to nie mogliby nic zrobic.

On by sie przestraszyl zamienilby sie w aniolka... Z usmiechem powiedzial, ze to pomylka.

Ja btym dziewczyne wziela na rozmowe i tlumaczyla do skutku. W miedzyczasie szukajac innego mieszkania, bo nie wiadomo co swirowi do glowy wejdzie. To chyba najwazniejsza zasada, zeby kobiety nie bic. Inne zasady to juz dla takiego betka.
Stary 2014-10-30, 21:51   #43
201609102148
Konto usunięte

Nie zwykłam nikomu życzyć źle, ale pewne osoby tutaj nie zasługują na to, by kiedykolwiek ktokolwiek im pomógł w trudnej sytuacji. Jesteście obrzydliwe.
201609102148 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-30, 22:03   #44
martynka89
Zakorzenienie

Cytat:
No co by zrobili gdyby weszli? Nawet jakby wzieli dziewczyne do osobnego pokoju, i ona powiedzialaby prawde, jego by zawineli to by wiedziala, ze jak wroci to jej sprawi takie manto, ze pozaluje tej decyzji.
Jakby powiedziala, ze nic sie nie dzieje, to nie mogliby nic zrobic.

On by sie przestraszyl zamienilby sie w aniolka... Z usmiechem powiedzial, ze to pomylka.

Ja btym dziewczyne wziela na rozmowe i tlumaczyla do skutku. W miedzyczasie szukajac innego mieszkania, bo nie wiadomo co swirowi do glowy wejdzie. To chyba najwazniejsza zasada, zeby kobiety nie bic. Inne zasady to juz dla takiego betka.
Akcja nie dzieje sie w PL. Tutaj jest zdeczko inaczej. Gdyby policja przyjechala i ona by powiedziala im prawde, zalatwiliby jej z miejsca nocleg w hostelu gdzie bylaby bezpieczna i niemusialaby sie obawiac, ze on wroci do mieszkania i sie na niej zemsci.

Cytat:
Napisane przez Farmakopea Pokaż wiadomość
Nie zwykłam nikomu życzyć źle, ale pewne osoby tutaj nie zasługują na to, by kiedykolwiek ktokolwiek im pomógł w trudnej sytuacji. Jesteście obrzydliwe.
Swoje w zyciu przeszlam i nikt mi wtedy nie pomogl, sama sobie pomoglam Natomiast nie zmienia to faktu, ze chetnie pomagam innym kobietom pod warunkiem, ze one tej pomocy chca. Dosyc przezyc mialam ze swoim eksem i niepotrzebny mi przychodzacy na drzwi i grozacy partner znajomej czy wspollokatorki, ktora radosnie mu oznajmi gdy sie pogodza, ze to ja wezwalam policje a ona wcale tego nie chciala i ze to ja jestem ta zla ktora sie wtraca a ona przeciez go tak bardzo kocha i nie bedzie na niego zeznawac.
Zycze ci zebys nigdy nie doswiadczyla takiej sytuacji, chociaz z drugiej strony gdybys doswiadczyla niektorych rzeczy na wlasnej skorze, to ocenianie innych nie przychodziloby Ci z taka latwoscia.
Stary 2014-10-30, 22:16   #45
tworazka
Zakorzenienie

Cytat:
Akcja nie dzieje sie w PL. Tutaj jest zdeczko inaczej. Gdyby policja przyjechala i ona by powiedziala im prawde, zalatwiliby jej z miejsca nocleg w hostelu gdzie bylaby bezpieczna i niemusialaby sie obawiac, ze on wroci do mieszkania i sie na niej zemsci.

Swoje w zyciu przeszlam i nikt mi wtedy nie pomogl, sama sobie pomoglam Natomiast nie zmienia to faktu, ze chetnie pomagam innym kobietom pod warunkiem, ze one tej pomocy chca. Dosyc przezyc mialam ze swoim eksem i niepotrzebny mi przychodzacy na drzwi i grozacy partner znajomej czy wspollokatorki, ktora radosnie mu oznajmi gdy sie pogodza, ze to ja wezwalam policje a ona wcale tego nie chciala i ze to ja jestem ta zla ktora sie wtraca a ona przeciez go tak bardzo kocha i nie bedzie na niego zeznawac.
Zycze ci zebys nigdy nie doswiadczyla takiej sytuacji, chociaz z drugiej strony gdybys doswiadczyla niektorych rzeczy na wlasnej skorze, to ocenianie innych nie przychodziloby Ci z taka latwoscia.
aha. no w sumie w Polsce tez przez ten czas moglaby uciec do rodziny czy jakiegos osrodka gdzie kobiety sa bite. bede czytac jak dalej akcja sie rozwinie
Stary 2014-10-30, 22:25   #46
ajah
wańka wstańka

Cytat:

Cytat:
aha. no w sumie w Polsce tez przez ten czas moglaby uciec do rodziny czy jakiegos osrodka gdzie kobiety sa bite. bede czytac jak dalej akcja sie rozwinie
Owszem pomoc jest lepsza niż w Polsce, ale te wszystkie: 'z miejsca załatwią' to już niekoniecznie Z tym bywa bardzo różnie.
OT nie potrzebny, bo w sumie nie o to tu chodzi.

Generalnie nie zgadzam się z twoją argumentacją co do tego: dlaczego nie pomagać takiej osobie. Faktjest taki, że mimo wszystko wybór czy się kolesiowi postawić bywa bardzo trudny.

Co do przyczyn, dla których kobiety zostają http://www.niebieskalinia.pl/pismo/w...obiety-zostaja

Edytowane przez ajah
Czas edycji: 2014-10-30 o 22:45
ajah jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-30, 22:46   #47
martynka89
Zakorzenienie

Cytat:
Owszem pomoc jest lepsza niż w Polsce, ale te wszystkie: 'z miejsca załatwią' to już niekoniecznie Z tym bywa bardzo różnie.
OT nie potrzebny, bo w sumie nie o to tu chodzi.

Generalnie nie zgadzam się z twoją argumentacją co do tego: dlaczego nie pomagać takiej osobie. Faktjest taki, że mimo wszystko wybór czy się kolesiowi postawić bywa bardzo trudny.
W rejonie, w ktorym mieszkam zalatwiaja z miejsca mi dwa razy policja zalatwiala bo ex mnie nachodzil i nie bylo z tym zadnego problemu, byle kobieta chetna byla isc na takie rozwiazanie a nie bronila zaciekle faceta i chciala zostac w domu

Widzisz a dla mnie trudny jest wybor czy pomoc kobiecie, ktora tej pomocy nie chce bo swoich prywatnych problemow mam wystarczajaco, wiec dziekuje za dodatkowy problem w postaci cudzego faceta kierujacego w moja strone pogrozki.
Jak kobieta lubi wrazenia w takiej postaci, to jej sprawa i tyle. I dla mnie to nie jest zadna znieczulica gdy takiej osobie na sile nie pomagam, mam male dziecko i nie chcialabym zeby jakis wariat w ramach zemsty zrobil mu krzywde, albo mnie bo jak trafie obita do szpitala to zadna obronczyni ucisnionych sie moim dzieckiem nie zajmie.
Stary 2014-10-31, 00:51   #48
solaola
Zakorzenienie

Cytat:
Widzisz a dla mnie trudny jest wybor czy pomoc kobiecie, ktora tej pomocy nie chce bo swoich prywatnych problemow mam wystarczajaco, wiec dziekuje za dodatkowy problem w postaci cudzego faceta kierujacego w moja strone pogrozki.
Jak kobieta lubi wrazenia w takiej postaci, to jej sprawa i tyle. I dla mnie to nie jest zadna znieczulica gdy takiej osobie na sile nie pomagam, mam male dziecko i nie chcialabym zeby jakis wariat w ramach zemsty zrobil mu krzywde, albo mnie bo jak trafie obita do szpitala to zadna obronczyni ucisnionych sie moim dzieckiem nie zajmie.
Słuchajcie, ona nas praktycznie wyzywała od najgorszych, powiedziała że nic się nie dzieje, oskarżenia są okropne i my też jesteśmy okropne, potem na całą chatę wrzeszczała że nas nienawidzi. Generalnie to jestem pewna że ona jest jego ofiarą, w tych ich kłótniach to słychać głównie jego mającego pretensje o wszystko, on jej mówił że z nią zrywa i to koniec, że jest głupia itd, a ona wyła i go błagała...Mamy problem z właścicielem, bo twierdzi że nie możemy się wyprowadzić, ale z tym będziemy już jakoś działać z pomocą uniwersytetu. Generalnie to koleś robi z siebie ofiarę i twierdzi, że on nie chce tutaj być teraz z naszej winy. Biedaczek. O 10 jutro przychodzi właściciel, ale wątpię że powie coś więcej oprócz "ignorujcie się/musicie jakoś razem żyć". Zamierzamy go nagrać i dalej coś kombinować.

Jeśli chodzi o pomoc takiemu komuś ja to widzę tak - pomoc owszem, ale nie swoim kosztem. Nie mam tu nikogo kto się za mną wstawi, nie mam gdzie ani do kogo przenieść się w razie jakiejś nagłej sytuacji, wiem jak te mechanizmy działają z uzależnieniem, ale niestety nie da się zbawić całego świata.
Nie sądzę że on przywiezie znowu swoją laskę, bo jej zaraz się skończy przerwa na halloween, ale to i tak w żaden sposób nie rozwiązuje problemu. Koleś złota-rączka wziął ją osobno do pokoju i z nią gadał sam, naprawdę dobrze z nią rozmawiał, ona jednak i tak zaprzeczyła wszystkiemu. Btw do tych co czepiały się nas w stylu "co to za cyrki ze złotą-rączką", właściciel generalnie często nam nie odpisywał na wiadomości,więc przewidziałyśmy że to samo będzie teraz, obydwoje są kumplami i wiemy że to bardziej złota-rączka się zajmował domem, oprowadzał chętnych na mieszkanie itd i też częściej go widziałyśmy. Właściciel był niby w Londynie na wycieczce, ale nie raczył nawet zadzwonić żeby sprawdzić czy wszystko jest ok. Żadnego smsa, nic. Teraz powiedział że mamy się wzajemnie ignorować, i że jak coś takiego będzie się dziać to mamy do niego dzwonić, ale teraz to już może mnie cmoknąć, kolejny telefon to policja.

Blog o życiu w Walii z przymrużeniem oka:
#23. Cieszę się ze złej pogody i wrzucam moje motywujące linki!
http://blondiewales.blogspot.co.uk/
solaola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-31, 07:08   #49
zizixx
BAN stały

Od razu na policję
zizixx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-31, 16:17   #50
Fenris
Czekam na Ragnarok

Co wy macie z tym nagrywaniem? Bez zgody nie można ot tak sobie nagrywać osób. Ja bym się wkurzyła.
Fenris jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-31, 16:26   #51
kennedy
Zakorzenienie

Glupia sytuacja:/ Teraz albo wyprowadzka albo ignor. Szkoda ze wlasciciel menda- ja kazalabym sie wynosic takiej nienormalnej parze.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-31, 16:28   #52
Kalini
Zakorzenienie

Cytat:
Co wy macie z tym nagrywaniem? Bez zgody nie można ot tak sobie nagrywać osób. Ja bym się wkurzyła.
To ważniejsze jest prawo do bycia nienagrywanym czy obrona przed jakimś agresywnym typem? I co dalej, "ojej ten koleś własnie mnie okrada, ale nie nagram bo bo się wkurzy"itd.?
Stary 2014-10-31, 16:41   #53
Fenris
Czekam na Ragnarok

Cytat:
Napisane przez Kalini Pokaż wiadomość
To ważniejsze jest prawo do bycia nienagrywanym czy obrona przed jakimś agresywnym typem? I co dalej, "ojej ten koleś własnie mnie okrada, ale nie nagram bo bo się wkurzy"itd.?
Chodzi o nagrywanie właściciela mieszkania, bo to jego chcą nagrywać.
Fenris jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-10-31, 16:45   #54
Kalini
Zakorzenienie

Cytat:
Chodzi o nagrywanie właściciela mieszkania, bo to jego chcą nagrywać.
A to racja, przepraszam źle zrozumiałam post Solaola.

I jak to można wykorzystać niby?
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości