![]() |
#31 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy wizaż to kółko wzajemnej adoracji???
Cytat:
![]() ![]() Chociaz mysle ze zdarzaja sie wyjatki które postepuja inaczej (czyli np. słodza dla zasady). Ale to naprawde pojedyncze przypadki.
![]() |
#32 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Nie sądziłam,że mój post będzie się cieszył takim zainteresowaniem. Cieszy mnie jednak to,ze staracie się ze mną dyskutować i przedstawić swoje poglądy na to Wasze 'Kółko Wzajemnej Adoracji" ![]()
![]() |
#33 |
Zakorzenienie
|
Myślisz,że na moje wątki wszyscy odpowiadają??
![]() ![]() Ponowiam moje pytanie-chcę dostać definicję kółek wzajemnej adoracji ![]()
#34 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#35 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Poza tym wystarczy wejść na jakąś dłuższą dyskusje, aby zauważyc, ze osoby mające małą ilość postów nie biorą udziału w dyskucji,mimo, iż bardzo chcą, w przeciwieństwie do stałych bywalczyń. Nie rzadko można zauwaćyć, że "stare" wizażanki rozmawiają w dyskucji tylko miedzy sobą! I apropos tego czy Wizażanki są stare czy młode mam na myśli ilość postów ![]() Ja Was nie atakuje, tylko pytam dlaczego tak jest! Moze i się myle,ale może jednak coś w tym jest!
![]() |
#36 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#37 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#38 |
Raczkowanie
|
Catherinko - ja wkroczyłam w kręgi Wizażanek i wizażanków wczoraj. Po powitaniu i przedstawieniu sie na forum plotkarskim dostałam mnósto odpowiedzi!!! teraz jest ich bodajże 44 i wszystkie sa niezwykle uprzejme i szczere! A wogóle to się zapisałam tu, bo odniosłam wrazenie, że z tekstów wypisyanych na forum bije szczerość duuuuzio ciepła i sympatii - a przede wszystkim pasji
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#39 | |
BAN stały
|
Cytat:
taki problem jest rowniez na innych stronach |
|
![]() ![]() |
![]() |
#40 |
Zakorzenienie
|
Ines, zzielenialas?
![]() ![]() ![]() ![]() Ja tak samo robilam, czytajac twoj ![]() ![]() Catherinne, na MM dyskusja toczy sie glownie o makijazach, dziewczyny prezentuja swoje dziela i czekaja na komentarze (nie koniecznie slodkie) bo z makijazem jest jak z uroda, to rzecz gustu. Innym sie podoba innym nie, ja chetnie obserwuje te forum, sama niose sie z zamiarem pochwalenia sie swoim makijazem, ale z braku czasu nie zrobilam tego jeszcze. Faktycznie tam jest duzo postow na "tak" ale spotkalam sie tez z grzecznymi uwagami-poradami i uwazam ze to jest jak najbardziej wskazane ![]()
#41 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#42 |
Zadomowienie
|
catherinne24 - z tego co mi się wydaje, to źle rozumiesz ideę MM... Tonie jest jakiś plebiscyt na njalepszy makijaż tylko miejsce gdzie osoby, które się na makeupie znają podrzucają propozycje, inne dziewczyny chcą sie dowiedzieć czy ten makijaż pasuje, jeszcze inne stawiają pierwsze kroki i chcą sie dowiedzieć co robią dobrze a co źle...
I co - komus kto narazie nie potrafi rozetrzeć prawidlowo cieni w związku z tym należy napisać, że "przepiękny makijaż, super Ci w tym kolorze"??? Kolejną sprawą jest to, ze jeśli ktoś pochwali Twój makijaż, to uprzejmie jest sie odwdzięczyć miłym słowem. No i siłą rzeczy wchodzi tu matematyka i te osoby, które są najaktywniejsze będą miały najwięcej odpowiedzi....
![]() |
#43 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#44 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#45 |
Wtajemniczenie
|
Ale w czym problem?
![]() ![]() A konkretne sprawy najlepiej rozwiązywać konkretnie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#46 |
Zakorzenienie
|
Czy pisanie,że ktoś ma rację i zgadzam się w 100% to jest adoracja? Wg mnie to jest przełożenie tych samych myśli jakie my mamy na dany temat i zamiast pisać to samo (co jest delikatnie mówiąc bezsensu,bo po co pisać 1000 razy te same argumenty) piszemy Masz rację, Zgadzam się w 100%, Podpisuję się pod tym.
Ja ciągle uwarzam,że ilość postów-staż wcale nie idą w parze z ilością odpowiedzi jakie ktoś dostaje na swoje pytanie. Najlepszym tego przykładem jest wczorajszy wątek Sarenki,która ma największą ilość postów,a odpowiedzi na swoje pytanie dostała z 6-7.
#47 |
Wtajemniczenie
|
Catherinne - wlasnie: konkrety.
![]()
#48 |
Rozeznanie
|
Catherinne
poniekąd podzielam Twoje obserwacje, poniekąd - bo się nad wizażem jakoś szczególnie nie zastanawiałam - chyba trochę za stara jestem żeby takie sprawy były dla mnie problemem, jestem nową wizażanką - nie marzę o przeprowadzeniu na wizażu rewolucji - nawet jeśli zauważę (jak TY) niesprawiedliwość, czy obłudę. Absolutnie Cię nie krytukuję - ale to chyba walka z wiatrakami, o ile oczywiście masz rację. Jeśli istnieje klika, kółko wzajemnej adoracji - to i tak są duże szanse że znajdziesz tu wizażanki, które nie bawi odpisywanie tylko swoim znajomym, takie które ciekawi druga osoba jej problem, pytanie, a nie liczba odpowiedzi którą osoba pytająca wystukała przez długie miesiące, dodam nieskromnie - że jestem taką osobą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#49 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#50 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#51 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#52 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#53 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#54 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jesli ktorys mi sie nie podoba, a nie jestem ekspertem w makijazach to siedze cicho, wlasnie po to zeby nikogo nie urazic, bo wiem, ze osoba pokazujaca swoj makijaz nie robi tego z nastawieniem na pochlebstwa lecz na szczere opinie. Wiadomo, kazda z nas ma inny charakter, jednej moze sie zrobic przykro inna zrozumie i przyjmie krytyke z godnoscia. Dlatego biorac to pod uwage wybieram milczenie. Widzisz, ja wystawiam swoje fotki na plfoto, nie czuje sie dobrym fotografem bo ucze sie tej dziedziny, a slowa krytyki sa tam dosc ostre czasem i mozna sie poczuc jakby w jape kto oberwal. Dlatego nim odwaze sie wrzucic jakas fotke na plfoto, przemysle to 100 razy, bo inaczej zrobilby sie tam niezly smietnik. Jestem tam nowa, ale mam respekt do ekspertow i bede sie raczej liczyla z ich slowem niz jakis przypadkowych, ktorzy lubia dokopac. Na MM dziewczyny oczekuja porad od dziewczyn-znawczyn, badz dziela sie uwagami czy wrecz żądaja wskazania co robia zle. Dlaczegoby takich rzeczy nie zalatwiac lagodnie?
![]() |
#55 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Co do kwestii "włażenia w tyłek" - są tu, jak w życiu, osoby o różnym stopniu ekspresji wypowiedzi. Dla jednych wypowiedź mocno emocjonalna, z dużą ilością emotikonów i "prywaty" będzie infantylna, włazodupska i wkurzająca, dla drugich po prostu sympatyczna. I to samo w drugą stronę - wypowiedź krótką, rzeczową i na temat jedni odbiorą jako profesjonalną, inni jako oschłą i niemiłą. Kwestia osobowości. Dla jasności - mnie na wizaż przyciągnęły właśnie te "prywatne" pogaduchy, które niektórych tak wkurzają ![]() I ostatnia kwestia, poruszana tu regularnie przy okazji podobnych dyskusji - wierz mi, że po tysiącach postów na wizażu niewiele jest tematów nowych, które nie powtórzyły się co najmniej kilkakrotnie. To, co dla osoby nowej stażem jest palącym "odkrywczym" pytaniem częstokroć było wielokrotnie wałkowane. Niestety odsyłanie do wyszukiwarki przez wiele osób jest odbierane jako niemiłe spławianie nic więc dziwnego, że osoby, które udzielały wielokrotnie odpowiedzi na podobne pytanie po jakimś czasie nie mają już ochoty sie udzielać ![]()
![]() |
#56 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Hmm, ja nie jestem tez pewna, czy takie szczere wypowiedzi dotyczace makijazy sa takze dobrze odbierane - zauwazylam pare sytuacji, ze jak sie powiedzialo cos zrobilabym tak i tak - dana osoba zle to odbierala. Wybralam MILCZENIE. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#57 |
Rozeznanie
|
Ok zaczne jeszcze raz!
Chodzi mi o to, że dziewczyny ,które mają dużo postów (stare wizażanki) znają się między sobą doskonale-rozumie to, bo w końcu musiały się jakoś poznać. Gdy taka stara wizażanka ma problem (może są wyjątki) to wszystkie inne stare wizażanki rzucają się jej z pomocą- jest tak na wszystkich forach, a ja podałam MM,bo tam akurat nie trzeba dużo szukać, aby taki wątek znaleźć. W tym momencie ,kiedy jakaś nowa wizażanka ma problem, to niestety rzadko otrzymuje odpowiedzi, a najzabawniejsze jest to, ze przeważnie od osób nowych! Pisząc stare iu nowe wizażanki, chce żebyście mnie zrozumiały, bo inaczej nie moge tego wytłumaczyć, ale nawet tu zostało to nazwane debiliznem. Dlatego jest to proste, że kiedy ktoś ma problem (ja) poisze do Was, abyście mi powiedziały jak to właściewie jest i rzucam prawde prosto w oczy, odpowiedzi sugeują, że takie nazywanie jest debilizmem itd. Myśle,że wszystkie wiecie o co chodzi i myśle, że próbujecie się jakoś usprawiedliwić. Ale wystarczy przejrzeć forum i zobaczyc,ze osoby mające duzą ilość wątków ,kiedy mają problem, ich pytania nie pozostają niezauważone. Być może przesadzam, ale spotkałam sie z tym wiele razy i,jak wspomniałam wcześniej, o ile mi to początkowo nie przeszkadzało, teraz zaczyna mnie to delikatnie ujmując denerwować!
#58 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ines, podpisuje się pod tym co napisałaś ![]() Catherinne, wiem o czym mówisz ![]() ![]() Faktem jest jednak to, że rzeczywiscie, czasami taka sytuacja ma miejsce ![]()
![]() |
#59 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#60 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Sama osobiscie nie zauwazylam aby ktos sie na ciebie kiedykolwiek obrazil no ale moze cos przegapilam... Mam nadzieje ze jednak przelamiesz swoje milczenie i znowu pojawisz sie na forum ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:19.