Zbigniew Stonoga - nowy 'zbawiciel' narodu? - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-11-25, 13:53   #31
Niebieskooka arystokratka
Marszałkini II RP

Avatar Niebieskooka arystokratka

Dot.: Zbigniew Stonoga - nowy 'zbawiciel' narodu?

Co do wyborów prezydenckich to akurat wyjątkowo nie zagłosuję na JKM ani na Stonogę, choć na tego pierwszego zawsze głosowałam. Uważam, że Andrzej Duda, mimo iż jest z PiSu, a mam do tej partii wiele zastrzeżeń, jest osobą, która najbardziej godnie będzie pełniła obowiązki głowy państwa.
Niebieskooka arystokratka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-25, 14:08   #32
dominikmeller25
Zakorzenienie

Duda nie jest zły, lecz to dalej będzie człowiek który będzie sterowany przez kogoś innego.
szkoda że wybory prezydenckie będą przed parlamentarnymi, bo wtedy byłoby łatwiej podjąć decyzję.
dominikmeller25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-25, 14:17   #33
Imperialista
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Niebieskooka arystokratka Pokaż wiadomość
Co do wyborów prezydenckich to akurat wyjątkowo nie zagłosuję na JKM ani na Stonogę, choć na tego pierwszego zawsze głosowałam. Uważam, że Andrzej Duda, mimo iż jest z PiSu, a mam do tej partii wiele zastrzeżeń, jest osobą, która najbardziej godnie będzie pełniła obowiązki głowy państwa.
Za przeproszeniem - jesteś przytomna? Nie pamiętasz, że wielki prezydent Lech Kaczyński co miał (nie)szczęście zginąć pod Smoleńskim i temu zawdzięcza swój kult był centralnie sterowany przez brata, a do tego podpisał traktat lizboński? Stonoga i Korwin-Mikke to faceci z jajami i jestem pewien, że prędzej złożyliby urząd niż podpisali jakąś ustawę, która im nie pasowałaby. Nie znam za dobrze Andrzeja Dudy, ale jestem pewny jednego - samodzielny to on nie będzie. Napiszę więcej - Komorowski jest bardziej niezależnym prezydentem niż będzie nim Duda.
Imperialista jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-25, 15:08   #34
am0810866
Przyczajenie

przecież Duda jest tak przestraszony, że mam wrażenie jak prezio mu powiedział, że będzie startował to bał się odmówić. Moim zdaniem on się nie nadaje. Według mnie wygląda tak: młody, żona dzieci, sylwetka wyprostowana, z nerwowym uśmiechem spoglądający na JK.
Coś więcej o nim? Poglądy? NIC. Już widzę, że hasłem wyborczym będzie: stawiamy na młodość!

JKM i Stonoga otwarcie mówią co myślą i raczej wiemy czego się po nich spodziewać. A jakby Duda był w Platfomie? dokładnie to samo....
Stary 2014-11-25, 15:48   #35
Marszałkini II RP

Cytat:
Napisane przez Imperialista Pokaż wiadomość
Za przeproszeniem - jesteś przytomna? Nie pamiętasz, że wielki prezydent Lech Kaczyński co miał (nie)szczęście zginąć pod Smoleńskim i temu zawdzięcza swój kult był centralnie sterowany przez brata, a do tego podpisał traktat lizboński? Stonoga i Korwin-Mikke to faceci z jajami i jestem pewien, że prędzej złożyliby urząd niż podpisali jakąś ustawę, która im nie pasowałaby. Nie znam za dobrze Andrzeja Dudy, ale jestem pewny jednego - samodzielny to on nie będzie. Napiszę więcej - Komorowski jest bardziej niezależnym prezydentem niż będzie nim Duda.

Widzę, że jak zwykle wyjeżdżasz z pouczaniem jak ktoś nie ma takich poglądów jak Ty.
Ale do rzeczy. JKM miał rozwalać Europarlament, zrobić rewolucję i co? I nic. Najzwyczajniej w świecie się wypalił, może to jest też kwestia wieku. Uważam, że JKM JUŻ się nie nadaje. A Stonoga powinien zostać raczej premierem, prezydent to ozdobnik - ma godnie reprezentować kraj, a Duda jest do tego idealny. Poza tym poznałam go kiedyś i nie ukrywam, że ma ogromny urok osobisty
Stary 2014-11-25, 16:15   #36
Imperialista
BAN stały

Cytat:
Widzę, że jak zwykle wyjeżdżasz z pouczaniem jak ktoś nie ma takich poglądów jak Ty.
Uważasz siebie za prawicową albo przynajmniej niby jesteś na prawo od PiSu, a chcesz na nich głosować. Nie pouczałbym nikogo z PiSu, ludowca czy lewaka, gdyby chciał odpowiednio głosować na Dudę, Kalinowskiego czy Palikota.

Cytat:
Ale do rzeczy. JKM miał rozwalać Europarlament, zrobić rewolucję i co? I nic. Najzwyczajniej w świecie się wypalił, może to jest też kwestia wieku.
A co miał zrobić, wjechać tam jak Breivik? Kilka razy się pokazał, ale też uważam, że mało robi. Powinien sabotować wszelkiego próby ograniczeń dla Polski, ale niestety o tym nie słyszę. Byłby lepszy na krajowym podwórku. Poza tym jest już starszy i powinien szybko wypuścić młode wilki.

Cytat:
A Stonoga powinien zostać raczej premierem, prezydent to ozdobnik - ma godnie reprezentować kraj, a Duda jest do tego idealny. Poza tym poznałam go kiedyś i nie ukrywam, że ma ogromny urok osobisty
Prezydent ma twardo bronić polskiej racji stanu. Komorowskiego wszędzie na świecie lubią i kochają, bo wiecznie mówi, że jest dobrze i w zasadzie we wszystkim się zgadza, a co PO uchwala, to on podpisuje. Duda może i ma urok osobisty, ale nie wygląda na mocnego gościa. Będzie kukiełką Kaczyńskiego.

Pan Stonoga przynajmniej ze swoich zapowiedzi wydaje się kandydatem, z którym nie będzie kompromisów. Fakt, że nie będzie prezydentem całego narodu polskiego, bo już zapowiada próbę zrobienia porządku z postkomuną, ale wolę kogoś takiego niż jakąś marionetkę. A jeśli chodzi o opinię zagranicą, to akurat mam to gdzieś.

Chce Polski niezależnej, a nie wasala Brukseli/Berlina (PO) czy Waszyngtonu (PiS). Dlaczego polska ulega naciskom z Brukseli i Berlina w sprawie emisji dwutlenku węgla? Dlaczego nikt jeszcze nie zrobił wiz dla Amerykanów? Nie mówiąc już o sprawie Ukrainy.
Stary 2014-11-25, 17:45   #37
Marszałkini II RP

Cytat:
Uważasz siebie za prawicową albo przynajmniej niby jesteś na prawo od PiSu, a chcesz na nich głosować. Nie pouczałbym nikogo z PiSu, ludowca czy lewaka, gdyby chciał odpowiednio głosować na Dudę, Kalinowskiego czy Palikota.

Mimo to nadal nie rozumiem dlaczego mnie pouczasz. Nie uważam siebie, tylko po prostu jestem prawicowa i śmiem twierdzić, że w swoim życiu więcej zrobiłam dla Polski niż Ty, który często kompromitujesz prawicowe poglądy choćby właśnie na wizażu przez swoje agresywne wypowiedzi. Na JKM nie zagłosuję, bo się już do tego zwyczajnie nie nadaje, a pan Stonoga powinien najpierw dostać się do parlamentu i otrzaskać się w polskiej polityce.
Stary 2014-11-25, 18:01   #38
Imperialista
BAN stały

Cytat:
Mimo to nadal nie rozumiem dlaczego mnie pouczasz. Nie uważam siebie, tylko po prostu jestem prawicowa i śmiem twierdzić, że w swoim życiu więcej zrobiłam dla Polski niż Ty, który często kompromitujesz prawicowe poglądy choćby właśnie na wizażu przez swoje agresywne wypowiedzi. Na JKM nie zagłosuję, bo się już do tego zwyczajnie nie nadaje, a pan Stonoga powinien najpierw dostać się do parlamentu i otrzaskać się w polskiej polityce.
Rób co chcesz. Głosuj na oburzonych przebiegiem wyborów i ich zaskakujących wynikami, którzy chcą protestować przeciwko prawie miesiąc po nich. Dla mnie Duduś = Jaruś. Prezydent nie jest od tego, żeby być miłym, dlatego wolę Stonogę czy JKM.
Stary 2014-11-25, 21:46   #39
am0810866
Przyczajenie

a może Stonoga powinien być rzecznikiem praw obywatelskich?
Myślę, że szybko zrobiłby porządek ze wszystkimi absurdami
Stary 2014-11-26, 01:28   #40
solaola
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez am0810866 Pokaż wiadomość
a może Stonoga powinien być rzecznikiem praw obywatelskich?
Myślę, że szybko zrobiłby porządek ze wszystkimi absurdami
15 listopada dostał "Chciałem podzielić się z Wami taką wiadomością, że decyzją bardzo ważnych ludzi otrzymałem dziś oficjalną nominację na obserwatora przestrzegania Praw Człowieka w Polsce, a wraz z nią niczym nie ograniczony dostep do PE.Będę współpracował z jedną z komisji."

Swoją drogą fajny pomysł do unieważnienia wyborów - https://www.youtube.com/watch?v=HKgg...ature=youtu.be może warto zerknąć i podać dalej? ruszcie się z domów, bo tak to nigdy nic się nie zmieni

Blog o życiu w Walii z przymrużeniem oka:
#23. Cieszę się ze złej pogody i wrzucam moje motywujące linki!
http://blondiewales.blogspot.co.uk/
solaola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-26, 01:50   #41
michal100
Zadomowienie

Głosując na Dudę przynajmniej można liczyć na 2 turę. Głosując na Stonogę lub JKM nie ma na to żadnych szans. Mój głos na Prezydenta wolę oddać na osobę,która zrobi dwucyfrowy wynik a nie będzie mieć % w granicach błędu statystycznego.
Stary 2014-11-26, 09:14   #42
am0810866
Przyczajenie

Myślenie typu: głosuje na kandydata, który ma szanse wygrać jest kiepskie.
Kiedyś oglądałam jakiś dokument o tym, że ludzie nie głosują na kandydatów, którzy maja sondaże jednoprocentowe - po prostu nikt nie lubi przegrywać. i jeśli mój kandydat przegra, to ja się czuje jak przegrana.
A to jest błędne koło.
Stary 2014-11-26, 18:43   #43
solaola
Zakorzenienie

Szczerze to kwestia do rozważenia, ale uważam że głosując na tych co mają szansę (czyli co, znowu Pis/PO?) nie ma szans nic zmienić. Trzeba oddać głos na kogoś nowego, kto jednocześnie będzie na to stanowisko odpowiedni, a nie tylko kogoś nowego, kto przejdzie dalej, a i tak będzie marionetką...

Blog o życiu w Walii z przymrużeniem oka:
#23. Cieszę się ze złej pogody i wrzucam moje motywujące linki!
http://blondiewales.blogspot.co.uk/
solaola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-26, 23:53   #44
jerr
BAN stały

Czy to będzie pan Stonoga,pan JKM,czy pan Duda to wiadomo,że wśród nich nie ma osób niezależnych.To jest polityka tu się liczy koalicja.A pan Stonoga trzyma teraz z ostrą prawicą,bo go tamci wydymali,a nie dlatego,że on chce zbawiać świat.
jerr jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-27, 14:03   #45
jerr
BAN stały

Cytat:
To nie jest zaczepka,ale co zrobiłaś dla Polski?.Sorry,ale nie znam Cię mimo,że się nie ukrywasz z tożsamością.
Stary 2014-11-27, 15:33   #46
Imperialista
BAN stały

Mi najbardziej się w Stonodze podoba to, że chyba jako jedyny głośno mówi o nadreprezentacji pewnej mniejszości narodowej w lewicowych środowiskach ("Żydokomuna"). I ostatni hit "PiSowski Beria"!

Stonoga mi się podoba, ma już na pieńku z SLD i PiS. Zapewne o PO i PSL też ma trochę do powiedzenia
Stary 2014-11-27, 15:38   #47
jerr
BAN stały

Cytat:
Mi najbardziej się w Stonodze podoba to, że chyba jako jedyny głośno mówi o nadreprezentacji pewnej mniejszości narodowej w lewicowych środowiskach ("Żydokomuna"). I ostatni hit "PiSowski Beria"!

Stonoga mi się podoba, ma już na pieńku z SLD i PiS. Zapewne o PO i PSL też ma trochę do powiedzenia
Ludzie chcą żyć w godnych warunkach i żadna żydokomuna czy beria ich nie interesuje.Jeśli te słowa mówi pan Stonoga to niech sie wali na ryj.
W podziękowaniu
Emigracja przed 30-ką z Polski.
Walcz se dalej,ale bez NAS bo NAS interesuje tylko godne życie!
Stary 2015-06-09, 17:05   #48
Imperialista
BAN stały

Za to co teraz zrobił Stonoga powinien dostać najwyższe cywilne odznaczenie państwowe.
Stary 2015-06-09, 20:00   #49
Marszałkini II RP

Cała sprawa pewnie zostanie tak rozmyta, że po wakacjach mało kto już będzie wiedział co i jak było dokładnie. Ale może jakoś uda mu się dostać do parlamentu.
Stary 2015-06-10, 07:37   #50
LuckyJane
Rozeznanie

z wczoraj:
Cytat:
Jak podały media, Stonoga zarzucił Renacie Mazur, rzeczniczce Prokuratury Okręgowej WAW-Praga, zakup od gangstera, którego sprawę prowadziła jako prokurator w Wołominie, działki za 30tys. zł, a następnie jej sprzedaż z milionowym zyskiem. Wkrótce potem Zbigniew Stonoga został zatrzymany - teoretycznie za dokumenty ws. afery podsłuchowej, ale rzeczywiste powody były chyba zupełnie odmienne, gdyż w kolejce do ujawnienia czekają - według samego Stonogi - dokumenty dotyczące finansowania PO i zakulisowych afer czy spraw, w które zamieszani są Kwaśniewski i Miller.
wywiad:
http://www.superstacja.tv/Wiadomosc/...,1451723/Kraj/
http: // www. cda. pl / video/227679c9/Zbigniew-Stonoga-_quot_prokurator-Renata-Mazur-jest-powiazana-z-mafia_quot_-09062015
Coś czuję jak się to skończy

Edytowane przez LuckyJane
Czas edycji: 2015-06-10 o 07:45
LuckyJane jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-10, 11:10   #51
dominikmeller25
Zakorzenienie

Tak jak Stonogi nie lubię, w zachowaniu taki typowy chłop w drogim garniturze z niego, taka bogatsza wersja Sawickiego (choć kto wie ile ten minister ma po kontach pochowane), ale ta akcja z zatrzymaniem to jakiś ponury żart, tyle czasu trwa śledztwo, a tu jakiś Stonoga dostaje materiały i standardowo nikt nie wie jakim cudem, pewnie we śnie mu się przyśniły, albo na wycieraczce je znalazł jak Antoni jakiś dowód w sprawie Smoleńska znalazł.
Stary 2015-06-10, 12:02   #52
kennedy
Zakorzenienie

Jakby to powiedzieć : facetowi odwaliło kiedy poczuł się oszukany przez państwo. To mnie nie dziwi.

Dziwi mnie za to popieranie tego pieniacza, chama i prostaka.

Facet jest burakiem w 100%.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-10, 14:54   #53
Imperialista
BAN stały

Cytat:
Napisane przez LuckyJane Pokaż wiadomość
Coś czuję jak się to skończy
Do więzienia go nie wsadzą, bo będzie dym na pół kraju. Powinien wynająć jakąś ochronę narodowo-kibicowską, zrobić badania psychiatryczne i pilnować tego co je, bo oni mu tego nie podarują.

Cytat:
Napisane przez dominikmeller25 Pokaż wiadomość
albo na wycieraczce je znalazł jak Antoni jakiś dowód w sprawie Smoleńska znalazł.
Proste pytanie - czy upublicznienie tych materiałów zaszkodziło społeczeństwo, czy wręcz odwrotnie? Stonoga w przeciwieństwie do Antka znalazł konkrety.

Cytat:
Napisane przez kennedy Pokaż wiadomość
Tutaj chodzi o zasób jego słownictwa czy to co robi dla społeczeństwa? Ośmieszył Platformersów tak, że na jesień będą na nich głosowali urzędnicy i ich rodziny.
Stary 2015-06-10, 15:27   #54
dominikmeller25
Zakorzenienie

Cytat:
Powinien wynająć jakąś ochronę narodowo-kibicowską, zrobić badania psychiatryczne i pilnować tego co je, bo oni mu tego nie podarują.
Tak Miśka (lidera waszej zgody) albo innego debila z maczetą niech wynajmie, którzy niemal w niczym nie różnią się od seryjnego samobójcy. No tylko że z nimi problem jest taki jak z ich miłością do klubu, ich interesy są ważniejsze, czyli ktoś sypnie groszem i ochroniarz użyje maczety i po Stonodze, więc ja bym w taki układ nie szedł, bałbym się własnego ochroniarza.

Cytat:
Proste pytanie - czy upublicznienie tych materiałów zaszkodziło społeczeństwo, czy wręcz odwrotnie? Stonoga w przeciwieństwie do Antka znalazł konkrety.
Sam fakt ujawnienia dobry, ale jednak pewne dane jak pesel itd można było ocenzurować, zbyt wielu s☠☠☠☠ieli tylko czeka aby dorwać cudzy numer pesel.
Stary 2015-06-10, 15:36   #55
kennedy
Zakorzenienie

Cytat:
Tutaj chodzi o zasób jego słownictwa czy to co robi dla społeczeństwa? Ośmieszył Platformersów tak, że na jesień będą na nich głosowali urzędnicy i ich rodziny.
cóż ja mam wyższe wymagania.
Stary 2015-06-10, 15:38   #56
201605301111
Konto usunięte

Cytat:
Tak Miśka (lidera waszej zgody) albo innego debila z maczetą niech wynajmie, którzy niemal w niczym nie różnią się od seryjnego samobójcy. No tylko że z nimi problem jest taki jak z ich miłością do klubu, ich interesy są ważniejsze, czyli ktoś sypnie groszem i ochroniarz użyje maczety i po Stonodze, więc ja bym w taki układ nie szedł, bałbym się własnego ochroniarza.

Sam fakt ujawnienia dobry, ale jednak pewne dane jak pesel itd można było ocenzurować, zbyt wielu s☠☠☠☠ieli tylko czeka aby dorwać cudzy numer pesel.
Ale to chyba nie stonoga wrzucił? On tylko udostępnił tocoktos wrzucił na chiński serwer.

Nie trawie gościa.A co do całej sprawy - IMO to się znowu rozejdzie po kosciach i tyle z tego bedzie
201605301111 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-10, 15:59   #57
dominikmeller25
Zakorzenienie

To zdjęcie mnie rozwala, Zbigniew S
Co za popieprzony kraj, gdzie zamiast podawać pełne dane, pokazywać twarz to takie coś mamy.
Każdy dobrze akurat wie o kogo chodzi więc jaki sens ma zakrywanie oczu? Godzinę temu Zbigniew Stonoga, a teraz Zbigniew S.
Mam nadzieję że w końcu ktoś z tym porządek zrobi i nie będzie dochodziło do takich absurdów.
Stary 2015-06-10, 16:23   #58
Imperialista
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Czocherovsky Pokaż wiadomość
Ale to chyba nie stonoga wrzucił? On tylko udostępnił tocoktos wrzucił na chiński serwer.

Nie trawie gościa.A co do całej sprawy - IMO to się znowu rozejdzie po kosciach i tyle z tego bedzie
Czy ja wiem, Pan Zbigniew nie wygląda na kogoś, kto ma jakieś granice w mówieniu prawdy.

Cytat:
Mam nadzieję że w końcu ktoś z tym porządek zrobi i nie będzie dochodziło do takich absurdów.
Muszą tak robić dopóki Stonoga oficjalnie nie potwierdzi, że chce aby jego sprawę podano do publicznej wiadomości.
Stary 2015-06-10, 16:27   #59
578537b29e2e39e1d6e3dc9dfc9821e485b809af_62f97e73ceb2a
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kennedy Pokaż wiadomość
Jakby to powiedzieć : facetowi odwaliło kiedy poczuł się oszukany przez państwo. To mnie nie dziwi.

Facet jest burakiem w 100%.
Też nie rozumiem tego fenomenu. Bo publikacja nagrań swoją drogą - to jest potrzebne w tym sensie, że otwiera np. moje oczy na "jakość" polskiego rządu. Ale żeby od razu popierać i głosować w wyborach na faceta, który jest strasznie cwany i zły w gruncie rzeczy? Tego nie rozumiem.
578537b29e2e39e1d6e3dc9dfc9821e485b809af_62f97e73ceb2a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-10, 16:42   #60
kennedy
Zakorzenienie

[1=578537b29e2e39e1d6e3dc9 dfc9821e485b809af_62f97e7 3ceb2a;51699348]Też nie rozumiem tego fenomenu. Bo publikacja nagrań swoją drogą - to jest potrzebne w tym sensie, że otwiera np. moje oczy na "jakość" polskiego rządu. Ale żeby od razu popierać i głosować w wyborach na faceta, który jest strasznie cwany i zły w gruncie rzeczy? Tego nie rozumiem.[/QUOTE]

dokladnie o to mi chodzi.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości