![]() |
#31 |
Raczkowanie
|
Dot.: Kupowanie ubranek przed ciąża :)
Ja nie robiłabym tego głównie ze strachu. Że nie zajdę w ciążę (wbrew pozorom to nie jest łatwe), albo że nie donoszę i to wszystko zostanie i będzie przypominało o tragedii. Sama jestem w siódmym tygodniu i drżę o każdy dzień. Gdybym zaczęła robić zakupy to spać bym nie mogła..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Gratulacje! Każdy dzień teraz będzie coraz bezpieczniejszy, na pewno wszystko będzie dobrze ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#33 |
Zakorzenienie
|
Autorko, pomijając już fakt, o którym wspomniały dziewczyny, że nigdy nie wiadomo co będzie, wiele kobiet boryka się z problemami związanymi z zajściem,utrzymaniem ciąży etc, to to kawał czasu. Ja będąc teraz w drugiej ciąży w 33tc dopiero nie dawno zabrałam się za uzupełnianie braków w garderobie dziecka, gadżetów etc.
Na Twoim miejscu te pieniążki bym odkładała na dom, bo to pozwoli szybciej Wam się wybudować i zacząć starania o dzidziusia. Jeszcze w trakcie trakcie starań o dzidziusia mogłabym zrozumieć takie zakupy, ale 4-5 lat przed to wg mnie już dziwne. ![]()
![]() |
#34 |
Zadomowienie
|
Przyznam się, że wątek mnie najpierw zaciekawił, bo sądziłam, że dotyczy jakiegoś problemu z ciuszkami, a tu taki dziwny post. Kupowanie ciuszków dla dzieci na 4-5 lat wcześniej to po prostu wyrzucenie pieniędzy w błoto. Chyba, że znajdziesz jakąś osobę, którą obdarujesz tym wszystkim, bo zapewniam Cię, że moda na 100% się zmieni i to chyba ze 2-3 razy do tego czasu. Nie wiem, czy będzie Ci miło ubierać malucha w stare odleżone i niemodne ciuszki. Zastanów się!! Tak jak tu ktoś napisał, kup sobie jakieś książki na temat ciąży itp. To na pewno Ci się bardziej przyda niż ciuszki z mega promocji ... SZOK
![]() Edytowane przez bestka Czas edycji: 2014-11-11 o 15:34 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Zakorzenienie
|
Przyznam się, że pomysł dziwny
![]() Tak jak napisały wcześniej dziewczyny, moda przeminie, ubranka zżółkną. Wolałabym te środki przeznaczyć na bieżące cele. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Zakorzenienie
|
Pomijając już fakt, że pomysł ogólnie średni, co wszystkie właściwie jednogłośnie potwierdziłyście, to chciałam zapytać, czy Wy tak na serio z tym wychodzeniem ubranek z mody i ich zeszmaceniem podczas leżenia w szafie
![]() ![]()
![]() |
#37 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie wiedziałam, że body, śpiochy czy inne pajace muszą być modne, żeby ubrać niemowlakowi. ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#38 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
10 lat temu były o wiele lepsze ubrania, też mam kilka bluz w domu sprzed ok. 8 - 10 lat i są w idealnym stanie, ale już noszone tylko po domu i to bardzo rzadko, bo są mega nie modne. Ale jeśli chodzi o rzeczy kupowane w czasach teraźniejszych to są coraz gorszego gatunku i naprawdę po 2 latach się szmacą strasznie, robią się w nich dziury, sploty się rozchodzą... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja sie juz nie odzywalam, bo dzieci moje daaawno byly niemowlakami i moze sie cos od tamtego czasu zmienilo, ale za ich czasow niemowlectwa nie bylo szczegolnej mody dla dzieci. Ja akurat mialam mole, wiec tego bym sie bardziej bala ![]()
![]() |
![]() |
#40 | |
BAN stały
|
Cytat:
Ja mam ubranka po kuzynach, starszy 5 lat starszy i nie mam problemu, ze nie modne czy poniszczone, ale to tych zajechanych po prostu nie dostałam. Mimo tego kupować by mi sie 5 lat wcześniej nie chciało bo po co? Miałam wtedy inne wydatki.A poza tym gdzie to wszystko przechować. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() zachowanie autorki posta może niektórych dziwić ale wg. mnie wie że nie może pozwolić sobie teraz na maleństwo-nie znamy jej sytuacji mieszkaniowej czy zawodowej i w ten sposób chce chociaż trochę umilić sobie czas oczekiwania na koniec budowy ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#42 |
Zakorzenienie
|
Pewnie, że ciuszki nie muszą być modne
![]() Ale jak nakupuje teraz, wyda trochę kasy, później zajdzie w ciążę to jestem przekonana, że zauroczą ją inne ciuszki i pieniędzy wyda raz tyle ![]() Wolałabym sobie pościel i ręczniki kupić albo jakieś książki o ciąży a ubranka kupować jak już w ciąży bym była ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:22.