![]() |
#31 | ||||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Zbyt idealnie?
Co prawda też myślę, że to trolling, ale nawet jeśli to jest zrobiony tak ładnie, że się wypowiem.
Cytat:
Czytanie mądrych rzeczy... Wiesz co, teraz jestem w Twoim wieku. I dalej lubię czytać takie same bzdury jakie czytałam w wieku Twojej dziewczyny. I dalej nie polubiłam polityki. Ale odkąd jestem z chłopakiem to staram się orientować przynajmniej w bieżących wydarzeniach na świecie, tak w razie w, gdyby zapytał o coś. Ale nie interesuje mnie to jakoś bardzo, więc bardzo często dopytuję o jakieś sprawy. I dalej używam facebooka i nie czytam wikipedii. Czy to znaczy, że jestem niepoważna? A przecież już jestem starsza! Cytat:
I to, że nie wybuchasz zazdrością za kazdym razem, gdy ona rozmawia z kolegami to nie jest wyczyn, ani pozwalanie na dużo. To jest zdrowa relacja i nigdy nie powinieneś uważać, że to dużo. Cytat:
Cytat:
Cytat:
I uwierz, że on na pewno ma potrzeby seksualne. Ale dobrze o niej świadczy, że nie od razu decyduje się na seks tylko dla tego, że TY MASZ POTRZEBY. Przyjdzie odpowiednia dla niej pora to będzie uprawiać seks. Cytat:
Uważasz, że w związku z powyższym jestem mniej poważna albo dojrzała od Ciebie? Bo marnuję czas w internecie? Jeśli uważasz, że dziewczyna, którą tutaj opisałeś nie jest tak dojrzała jak Ty, nie jest mądra ani inteligentna - to ją zostaw. Bo jak widzisz Twoja i moja definicja powagi, inteligencji i dojrzałości może się różnić, a mimo wszystko nie zgodziłabym się gdybyś oceniając mnie według tych kryteriów które napisałeś wcześniej stwierdził, że jestem niedojrzała. Przemyśl sobie dobrze czym jest ta dojrzałość.
![]() |
![]() |
#32 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Polecam jedną dotyczącą zasad dobrego wychowania oraz netykiety. Bo kultury ci brakuje. Wcale nie jesteś lepszy niż ona. W dalszym ciągu jesteś dzieciakiem, który guzik wie o świecie. Wikipedia Ci nic nie da. I jestem starsza, więc mądrzejsza (idąc Twoim tokiem myślenia), ergo mam rację.
Edytowane przez pannaatopowa Czas edycji: 2014-11-10 o 09:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Zakorzenienie
|
Nie interesuję się polityką w ogóle. Chryste Panie! Jaka jestem głupia i niedojrzała! Mój facet woli czytać Muratora niż gazety o polityce. Matko! Chyba z nim zerwę bo jest niedoedukowanym politycznie idiotą
![]() Cytat:
![]() Właśnie, większość chłopaków, nie wszyscy. I uwierz, niektóre dziewczyny w wieku 16 lat nie ma potrzeb seksualnych i bardzo mądra jest Twoja luba, że nie godzi się na seks. Też bym się nie godziła na seks z facetem, który uważa, że jestem głupsza od niego i niedojrzała. Odnoszę wrażenie, że ona jest wręcz mądrzejsza od Ciebie. Co do tego pytania na temat rozmawiania z chłopakami. Pozwalać na cokolwiek to mogą jej rodzice, z kolei Ty nie masz prawa jej niczego zabraniać i niczego od niej wymagać. Żal mi dziewczyny, naprawdę. Edytowane przez Lady Audrey Czas edycji: 2014-11-10 o 10:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
jestę wieszczę
|
Cytat:
![]()
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną ![]() Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Zakorzenienie
|
A no fakt, źle przeczytałam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Rozeznanie
|
Szczerze? Jakby moj facet mial takie wymagania, to by musial mnie rzucić na początku związku od razu, bo mimo 20 (prawie 21) lat zachowuje sie jak dziecko... niech dziewczyna ucieka gdzie pieprz rośnie a Ty szukaj sobie kobiety w wieku lat 30-40. Najlepiej aktywnej politycznie .-.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Przyczajenie
|
No dobrze to co mam zrobić, żeby to normalne było wszystko? Pomóżcie, bo nie zamierzam jej zostawić, ponieważ to cudowna osoba do związku (tylko, że ta wiedza mała :< )
I nie jestem trollem, tylko chciałem żebyście mi pomogli. Teraz przynajmniej wiem, że musze troszkę inaczej na nią spojrzeć, jako równą sobie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Zakręcony Chochlik
|
Dziewczyna wiedzę nabierze z wiekiem i niekoniecznie z zakresu, jakiego Ty oczekujesz.
W takim samym wieku poznalam mojego męża (11lat temu) i również była między nami przepaść intelektualna. W sumie do dzisiaj jest (to naprawde inteligentna osoba). Dogadujemy się. Z miłą chęcią go słucham i wypytuje jak coś mnie zaciekawi. Natomiast mąż jest totalną nogą jeśli chodzi np. o własne zdrowie. Wtedy polega na mnie. Uzupełniamy się i jakoś tyle lat udało się przetrwać. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#40 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#42 |
Przyczajenie
|
No mniejszą niż ona, też się zna na niektórych rzeczach i ogarnia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Konto usunięte
|
Eee. Moje zainteresowania to kynologia, orient (takze jezyki) i kino. Moj tz niefilmujacy, zainteresowany sportem mozna powiedziec ekstremalnym. Ja nawet nie biegam. W jego kregu zainreresowan sa sluzby specjalne, przestepczosc zorganizowana etc, ja nie wymienie nawet wszystkich policyjnych stopni. Za to on niewiele ma do powiedzenia na temat molosow i ttb, zwłaszcza po chinsku. Za to powie cos po niemiecku, ja nawet moje jedynie danke.
Ktore z nas jest glupsze i czyta niepowazne rzeczy? I dlaczego rozmawiamy jak rowny z rownym bo za takich sie uwazamy? Skrajnie rozne zaintersowania uwazam u nas za plus. Ja go wyciagne na CACIB, on mnie na przejazdzke duuuuzym samochodem. Ja mu poczytam ciekawe opracowanie o danej rasie, on mi pokazuje materialy na temat specjalsow o ktorych nawet nie mialam pojecia. A i do kina zaczął se mną regularnie chodzic. Uczymy sie id siebie nawzajem i to jest fajne. Dlaczego wartosciujesz, ktore zainteresowania sa lepsze? Edytowane przez 201604130936 Czas edycji: 2014-11-12 o 01:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co więcej, mojego męża też, poza informatyką, ale o kompach gada sobie z kumplami. Oburzasz się, że jak dziewczyna się nie zna na czymś, to ucina temat: no sorry, a o czym ma z Tobą gadać, jak jej rzucasz ciekawostkami z Wikipedii, na temat, o którym ona nie ma pojęcia i który jej NIE interesuje? Tak Ci się wydaje, że jesteś taki dojrzały i och, oczytany, błyskotliwy, tylko wiesz na czym polega dojrzałość i klasa? Że ludzie z ogromną wiedzą, nie epatują tym na prawo i lewo i nie podkreślają na każdym kroku, że ktoś inny nie jest tak mądry jak Ty, a między Wami jest taaaka przepaść intelektualna. Sorry, jakby mi gość wyskoczył z tekstem, że mamy przepaść intelektualną, podczas gdy on rzuca mi frazesami z Wikipedii, to bym go wyśmiała ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 | ||
BAN stały
|
Cytat:
Dziewczyna jest półdzieckoem - w tym wieku to normalne. ---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ---------- Cytat:
Spokojnie można w wieku 16 lat nie mieć potrzeb seksualnych, dziewczyny są najwyraźniej różne - jedne mają inne nie i nie każda się onanizuje od 12 roku życia. Chociaż nie wiem, może ona potrzeby ma, ale nie chce ich z tobą realizować, bo znowu by wyszła na tę gorszą i niedoświadczoną. Albo ma - ale nie chce się narażać na ciązę, bo przecież z chłopaczkiem w twoim wieku nie może być pewna, że jakby co, to nie uciekniesz, a ona zostanie z problemem. Albo ma, ale ty jej nie pociągasz, realizuje je więc sama fantazjując o idolu z plakatu. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Zakorzenienie
|
Ale z Ciebie bufon!
Tulić do dziewczyny się nie chcesz ale sex jak najbardziej, silisz się na wielkiego erudytę, masz dopiero 19 lat a już piszesz o rutynie jak znudzony 50-cio latek z 25-cio letnim stażem małżeńskim, uważasz się za takiego dobrego, ludzkiego Pana, bo pozwalasz dziewczynie rozmawiać (!!!) z innymi chłopakami, uważasz ją za głupszą. Ręce opadają! Dziewczyna ma dopiero 16 lat, ma rozmawiać o fizyce kwantowej i polityce??? Jeśli naprawdę chcesz być dobrym chłopakiem dla swojej dziewczyny to ją zostaw, aby trafiła na kogoś, z kim może porozmawiać choćby o fb, zrobisz jej dużą przysługę.
![]() |
#47 |
Przyczajenie
|
Odświeżam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Zakorzenienie
|
W celu? Jak chcesz odnowić wątek to napisz coś konstruktywnego (odpowiedz chociaż na jakiegos posta), a nie czekasz na nową falę odpowiedzi...
![]() |
![]() |
#49 | |
BAN stały
|
To się ustosunkuj do naszych pytań i wypowiedzi, mędrcze.
---------- Dopisano o 07:07 ---------- Poprzedni post napisano o 07:06 ---------- Cytat:
Wyznacz jej na zadanie domowe kolejne strony wybrane z Wikipedii, skoro to jest główne źródło twej mądrości, to ci dorówna. ---------- Dopisano o 07:11 ---------- Poprzedni post napisano o 07:07 ---------- No to chyba jednak jesteście na równi. Ty też się znasz na niektórych rzeczach i ogarniasz. Może tylko kompletnie nie na takich, które ją interesują. To musi rzeczywiście być bardzo dobra i cierpliwa dziewczyna, że znosi to twoje poczucie wyższości, niczym zresztą nieusprawiedliwione. Edytowane przez kalincia Czas edycji: 2014-11-18 o 05:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Raczkowanie
|
tak sobie pomyślałam, że idąc tokiem rozumowania autora za jakieś 1o-20 lat powstaną całkowicie nowe połączenia nerwowe w moim mózgu, dzięki czemu osiągnę szczyt inteligencji i nie będzie ze mną równych
![]() ![]() swoją drogą moja 6 letnia chrześnica jak na swój wiek jest osobą bardzo bystrą i na wiele tematów, o których ja nie mam pojęcia, może mówić godzinami (lalki monster high albo serial z Violettą). miałam też koleżankę w gimnazjum, która mając 15-16 lat czytała gazety w dziale z polityką i miała dużą wiedzę w tym temacie. tu chodzi po prostu o zainteresowania. ktoś lubi jedno a ktoś drugie i nie można mówić o przepaści intelektualnej. Edytowane przez nuinek Czas edycji: 2014-11-18 o 10:58 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:17.